Ideološka nestrpnost poslanke SAB Maše Kociper: Raje bi dala 4 milijone evrov za referendum kot 300 tisoč evrov za zasebne šole!?

Kdo bo Kociprovi razložil, kateri krogec je velik in kateri majhen v primeru uresničevanja odločbe ustavnega sodišča (Foto: STA)

Levičarji se, kot kaže, nikakor ne morejo sprijazniti, da je njihov zakon, s katerim bi zmanjšali financiranje zasebnih osnovnih šol, v parlamentu padel. V SAB tako napovedujejo, da bodo zbirali podpise za referendum. To razgalja politični amaterizem v omenjeni stranki, saj referendum o zakonu, ki odpravlja protiustavnost, pri nas v resnici sploh ni dovoljen. 

Četrtkovo glasovanje v državnem zboru, na katerem se je izkazalo, da je sporni zakon ministra za izobraževanje Jerneja Pikala o financiranju javnih šol, ki niso v državni lasti, padel, je, kot kaže, še kako razburilo slovensko levico. V odzivih na glasovanje namreč zdaj nepremišljeno napovedujejo tudi nekatere ukrepe, ki – realno gledano – sploh niso možni. Kot primer omenimo, da v SAB napovedujejo celo, da bodo zbirali podpise za referendum, čeprav je ta možen le v primeru, ko gre za potrditev zakona, sprejetega v državnem zboru.

V stranki SAB pod vodstvom Alenke Bratušek, kot je videti, niso seznanjeni niti s tem, v katerih primerih je referendum sploh možno izvesti. Tako je še kako zaskrbljujoče, da ta stranka, v kateri, kot kaže, ne obvladajo niti osnov politike, med drugim sodeluje tudi v vladi Marjana Šarca ter s tem kroji usodo slovenskih državljanov. Ob napovedi referenduma o zakonu, ki je padel v državnem zboru, se je sicer izpostavila predvsem poslanka SAB Maša Kociper, ki je znana predvsem po tem, da je bila leta 2011 neuspešna kandidatka Zorana Jankovića za predsednico državnega zbora, v lanskem letu pa ji je vendarle ponovno uspela vrnitev v državni zbor, a ne na volitvah, pač pa po njih, ko je v njem zamenjala Petra Jožefa Česnika, ki je postal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Vir: Twitter

Referendum se ne more razpisati o zakonu, ki ni bil sprejet
Na Twitterju je Kociprova zbiranje  podpisov za referendum o  padlem zakonu o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja napovedala z naslednjimi besedami: “Zakon o financiranju šolstva žal padel. Pri tem so že poskusi v zadnjih petih letih pokazali, da kompromis v DZ RS ni možen, vozla pa sedaj ne bodo mogli presekati niti ustavni sodniki. Edina možnost je torej, da na referendumu odločijo državljani!” Glede na to, da ni nikjer poudarjeno, da bi šlo za posvetovalni referendum, je jasno, da so omenjene napovedi popolnoma brez realne osnove. Na to sta na Twitterju opozorila Boris Tomašič in Branko Grims, ki poudarjata, da se referendum ne more razpisati o zakonu, ki v državnem zboru ni bil sprejet. Grims je v povezavi z napovedjo Kociprove zapisal: “Po ustavi je tak referendum izrecno nedopusten! Referenduma po 90. čl. ustave ni dopustno razpisati ‘o zakonih, ki odpravljajo protiustavnost na področju človekovih pravic in temeljnih svoboščin ali drugo protiustavnost’…!! Maša … veliki krogec v mali krogec …” Več kot očitno torej je, da napoved zbiranja podpisov za referendum v omenjenem primeru kaže bodisi popolno nepoznavanje slovenske ustave bodisi to, da gre le za ceneno nabiranje političnih točk SAB na slovenski levici.

V SAB bi z namenom ideološkega obračuna s katoliškimi zasebnimi šolami po nepotrebnem razmetavali denar
Kot da že vse povedano ne bi bilo dovolj, se je z napovedjo referenduma še enkrat izkazalo, da je SAB pod vodstvom Bratuškove izgubila kompas. Omenjeni referendum bi namreč stal približno 4 milijone evrov, pri čemer je predvsem paradoksalno dejstvo, da bi bil izveden z namenom, da se zasebnim šolam odvzame 300 tisoč evrov. Več kot očitno torej je, da je za SAB ideološki obračun s katoliškimi zasebnimi šolami pomembnejši celo od varčevanja državnega denarja. 300 tisoč evrov v primerjavi s 4 milijoni evrov namreč predstavlja pravi drobiž. Ob že povedanem v oči bode tudi dejstvo, da so omenjeni zakon, ki ga levičarji na vsak način želijo uveljavljati, za neustavnega označili praktično vsi ugledni slovenski pravniki, tako z leve kot desne. Več kot očitno torej je, da v SAB odkrito podpirajo kršenje ustave, kar je popolnoma nesprejemljivo za vladno stranko v demokratični državi.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Rajko Golob

 • IZBIRA

  Menda se ima za liberalko?????? Kociprova je lahko da danes liberalna samo na kakšem vogalu, v nočnih urah in zgodaj zjutraj.

  Če bi živela med vojno bi bila v četi liberalk, priležnic vrhovnega štaba. In na to bi bila ponosna!

  Skratka v katerem koli času in življenju zelo liberalna.

  • Marko Snoj

   Verskim totalitarnim fanatikom referendum in demokracija nista všeč.Všeč jim je življenje na tuj račun.

   • Kapodistrias

    Predvsem vam levakom referendum ni všeč. Z referendumom je bil izglasovan večinski volilni sistem, pa ste ga povozili. Enako z referendumom o zaprtju trgovin ob nedeljah. Več kot očitno vam demokracija ni všeč, ker nočete spoštovati odločbe ustavnega sodišča, ker se ne sprijaznite z demokratično proceduro zavrnjeno novelo zakona. Spet vaš sprevrženi mehanizem projekcije – drugim bi radi podtaknili to, kar počnete sami – nedemokratičnost.

    • šrauf

     Če bi bila levakom všeč demokracija, potem ne bi bili levaki!

   • zokispoki

    Samo komunajzarji ste vedno ziveli na tuj racun !

    • Marko Snoj

     S komunajzarji največ jih je v sds nimam nič skupnega.Cerkveni ne plačujete davkov,nepremičnine ste dobili s prevaro ljudi in dajanjem odpustkov.Zdaj naj vam še financiramo šolsko pranje možganov.

     • zokispoki

      Imbecilni idiot !

     • Luiggi

      Ti prokleti Gnoj (ne snoj),spet podtikas,da ljudje,ki imajo otroke v zasebnih solah,ne placujejo davkov,ali si sploh lahko zamislis,kolk si pokvarjen?

   • RATATA

    Kdo pa je nesramno in pokvarjeno omejil ljudsko inicijativo in referendume, jih “demokratično požegnal”, če ne ravno potomci in nasledniki ter slavilci komunistične revolucije??!!!!!??

    • Marko Snoj

     Potomec nacional socialistične hitlerjeve revolucije,glede komunistov ti bodo najlažje odgovorili člani komunistične partije v tvoji sds stranki.Nimam komunističnih izkušenj.

   • alojz

    Ja ,kdo na tuj račun živi pa ni dileme. Delavci že ne.

   • lojze

    Točno, lepo si se opisal. Že Marx je rekel, da je religija opij za ljudstvo in potem je ustvaril religijo, ki obljublja, da bi jutri boljše. Tako kot v oštariji: Danes za dnar, jutri zastonj.

 • tretjerazredni

  Jaz zagotovo nočem plačevati za nekaj, kar imam že sedaj zastonj in so me očitno dobro izobrazili, ampak če mora o usodi slovenske zdrave pameti odločati večina, lahko že v naprej povem, da bom tudi te volitve oziroma referendum ignoriral.
  V deželi slepih, je človek z enim očesom kralj.

  • IZBIRA

   Ustava RS
   57. člen

   (izobrazba in šolanje)
   Izobraževanje je svobodno.
   Osnovnošolsko izobraževanje je obvezno in se financira iz javnih sredstev.
   Država ustvarja možnosti, da si državljani lahko pridobijo ustrezno izobrazbo.

   153. člen

   (usklajenost pravnih aktov)
   Zakoni, podzakonski predpisi in drugi splošni akti morajo biti v skladu z ustavo

   Kaj je ustava za komuniste in za Kociprovo. Kaj jim ni jasno. Delujejo neustavno! Za koga?

   Zato v Sloveniji nimamo levice primerljive z meščansko levico zahodnih držav. Obstaja ekstremna komunistična klika sovjetsko.boljševističnih nazorov in doktrine eliminacije za vspostvitev diktature.

  • Kapodistrias

   Ja, spet ta sprevržena levičarska logika: … imam že zdaj zastonj. Vse kar je državno, je zastonj. Eh ta zastonjkarska država!

 • samotoje

  Od ženske, ki bi bila sposobna večji krog stlačiti v manjšega, res ne gre pričakovati posebnih umskih domislekov. Kar je omejeno, je omejeno za vedno.

 • Dada

  Prav ima. Vsi otroci imajo dostop do javnih šol. Obratno, vsi otroci nimajo dostopa do privatnih šol. Torej je logika, da imajo prednost javne šole, ki jih mora država zagotavljati z zakonom. Privatne pa obiskujejo le nekateri, otroci priviligiranih starše, torej enakosti ni. Če so priviligirani samo nekateri, naj to tudi plačajo. ENOSTAVNO.

  • IZBIRA

   LOgika -.

   Starši otrok z premajhnimi dohodki, ki želijo šolati otroka v zasebni šoli (razlog ni relavanten), ga ne more tja vpisati, ker morajo program v zasebnih šolah doplačevati v nasprotju z državnimi, kjer država ta isti program financira 100%. Zasebna OŠ in državna OŠ so del javnega šolstva.

   Ker komunistična vlada neče plačati programa v zasebnih šolah diskriminira otroke v zasebnih šolah.

   Torej komunisti hočejo vsiliti DRžavljanom Slovenije različico Južnoafriškega apartheida. Edinstveno v EU in Zahodu. Torej komunisti prakticirajo obliko fašizma.

   • Dada

    Jaz bi tudi kupila mercedesa, pa imam denar samo za peugeota, NAJ MI DA DRŽAVA RAZLIKO, ČE SE MI NE DA TOOOOLIKO DENARJA PLAČATI. Logično ne, pa bom imela dober avto.

  • Joško

   “Kaku si ti pametna”.

 • Dr. E.K.

  A to je una, ki tlači tavelik mehur v tamalga …

 • montyamp

  Sedlo in krava ni najboljša kombinacija .
  Ta še za šporhet ni , postelja pa v garaži .

 • AlojzZ

  Raje bi dala 4 milijone evrov …

  Ta denar ni njen, zato je naslov zavajajoč. Ženska pač ocenjuje, da bo potrebno zapraviti štiri milijone za ohranitev njenega položaja pri koritu.

 • zamaškar

  Enodnevni piščanci imajo več pameti,kot volici,ki so volili za SAB!

 • francelj3

  “Referendum o zakonu, ki odpravlja protiustavnost, pri nas v resnici sploh ni dovoljen.” Zakon, o katerem se govori v zvezi z referendumom, je propadli predlog zakona, ki ni odpravljal protiustavnosti, ampak jo je še povečeval. Pri stvari je zaenkrat popolnoma jasno samo, da mora Pikalo pri priči odstopiti.

 • antimur

  Kaj še Bratušca in Kociprovka sploh delajo v politiki? Bandiera rossa, ki je Slovence osramotila pred svetom, obenem pa še zaradi svoje omejenosti zadolžila za generacije naprej in Kociprovka s svojim velikim krogom v mali krog ter ostalimi bedarijami, obenem pa hudobnice, samo da zadovoljijo kučanistična pričakovanja, so že dolgo odpadek, toda pri njunem plitvem razmišljanju, še tega ne kapirajo.

 • učko

  Jah, saj je prav, da državljani odločijo ali bodo s svojim davkoplačevalskim denarjem financirali zasebne šole ali ne. Državne šole pač morajo, o tem jih nihče nič ne vpraša. Ampak, če bo šla stvar na referendum mislim, da ni šans, da bi zmagala tista desnica, ki zagovarja državno financiranje privatnih šol. In to bi levuharji radi sprovedli in bi bil za lep čas mir okoli tega.

  • Stajerka

   ….desnica naj lepo k temu vprašanju prisloni še vprašanje o migrantski problematiki oz. azilni zakonodaji…..pa bo udeležba rekordna, rezultat pa znan že vnaprej, kar za šolstvo ni glih ziher……

 • Joško

  Zanimivo bi bilo vedeti mnenje profesorjev na Pravni fakulteti o Maši Kociper. Kot kaže jo njene izjave , ona nima pojma o pravu.

  • učko

   Saj še marsikdo nima pojma v svojem poklicu, pa so na položajih. Za to pa imamo tako “pravno državo” kot jo imamo.

 • učko

  Pa še ena zadeva je okoli tega. Dlje časa, ko se bo ta stvar valjala po medijih in v “aktualni politiki”, večjo škodo si bodo utrpeli desnuharji. Velika večina državljanov je namreč proti državnemu financiranju privatnih šol in tale vsesplošna “propaganda” nikakor blagodejno ne vpliva na popularnost desnuharjev in ostalih farških hlapcev.

  • Kapodistrias

   Spet tipična reakcija levuharjev (ideoloških voluharjev):
   “Velika večina državljanov je namreč proti državnemu financiranju privatnih šol.” Kako pa ste to ugotovili? Še en primerek pokvarjene OF-arske logike.

   • Jovo Jamnica

    Privat šole so ble v Jugi baubau. Kaj je tak teško zastopit, da se folka, ki je živo tut v Jugi, taki vzorci primejo in jih pol prenaša na svoje potomce???

   • Basileus

    Čustva pa ne znate brzdat?!

  • Basileus

   Referendum je najbolj ustaven.

 • totex39

  Od “kokoške” ne moreš drugačne izjave pričakovati.

 • branči

  če ne najde klitorisa, tudi smisla v življenju ne more!

 • Stajerka

  …..Bratušek priporočam, da se naj POŠTENO (finančno in delovno) loti slovenskih cest in Karavanškega predora……300.000 eur lahko prišpara preden zjutraj odpre okno – kradejo ko srake……

  ….podn……2TDK nova afera, baje je spet excel kriv……mogoče je Bratuškova zato zbrisala na dopust?……napako ugotovil Kolektor?????…….no, pa imamo spet eno zlato državno korito, okrog katerega se drenja prascev, da je groza…….ampak v bitki za preživetje prasci, takšni in drugačni, postanejo tudi kanibali…..

 • xtc

  A bo kdo tem dvem kuram z jogijem na hrbtu izobrazbo končno povedal ,da referendum pod nobenim pravnim pogojem o zakonu ,ki GA NI ni mogoč,prav tako pa je vprašljiv ,če bi ga US sploh dovolilo zaradi kršitev ustavnih pravic.
  Skratka kot vemo vsi bi morali “inžinerko šiviljstva” že davno nagnat iz politike z neno prepisano bedasto diplomo,ki je navaden FAKE,Brgleza,ki pa je pri prevari sodeloval pa oglobiti sedaj se intelektualni presežki AB Kure kažejo v popolnih bedarijah.
  No ker je Tov. Bratušrk paralela iz iste šole v Celju le drug oddelek,velja zapisati izjavo enega od učiteljev;Bolj butastega in nesposobno ambiciozno nesposobnega trupla še nisem videl ter nadutega.

 • Anton

  Zato ker se ni mogla navadit Sveti angel je zdaj jezna na Rkc.

 • Franjo Trojner

  Hm, če se spomnimo njene znamenite obrazložitve fiskalnega pravila, ko je spravljala krogec v krogec, nam je lahko kristalno jasno, da Maša pojma o ekonomiji ravno nima. Zanjo je po njeni fiskalni logiki 300 tisoč € več, kot 4 milijone €!
  Glede Mašine ideologije je pa tako, njen ideolog in Bog je Alenka, kako Alenka reče, tako Maša misli, kako misli Alenka pa nam pove njen znamenit stavek . Alenka Bratušek: za CNN v polomljeni angleščini o ukrepih za izhod iz krize v zvezi z vstopom Slovenije v program finančne pomoči trojke, 11. april 2013: “We don’t need money, we need time.” (Ne potrebujemo denarja ampak čas)
  Zdaj sami vidite kakšne vse cvetke sedijo v našem DZ in na našo žalost nista osamljen.
  Če pokukamo k stranki ZL Mescu, Kordišu in Tomički, če pokukamo k stranki SD Židanu, Hanu, Katički, Pikalu in Fajonci, če pokukamo k stranki Desus in se omejimo samo na klovna Rjavca, če pokukamo še k stranki LMŠ je več, kot dovolj, da se omejimo samo na komedijanta Šarca in si v spomin prikličemo vse njihove izjave, smo v bistvu lahko zelo srečni, da nam tanavadnim v naši državi ne gre še slabše, čeprav nam že zdaj gre izredno slabo!

 • Nata

  + + + + + Pa , saj bodo še poizkušali no !! Prikladna tema. Mi se pričkamo, oni pa sprejemajo važne zakone ??? Na tole me je prijatelj opozoril
  http://moja-dolenjska.si/vlada-sprejela-strategijo-katere-cilj-je-spodbujanje-migracij/

  Nova ? Raziščite malo, prosim, koliko od teh silnih zdravnikov in inženirjev dela pri nas v kakšnih podjetjih. . . . . .Bilo bi zanimivo vedeti, ali ne ?

  • Artur

   O množičnih protestih proti tej narodni izdajalski svinjariji niti duha niti sluha, leva banda je prav zaradi te slovenceljske cagavosti vse bolj predrzna, kaj se mora še zgoditi za pohlevne SLOtrotlne, da bi se zmigali, na predčasnih državno zborskih volitvah bi ti SLOidioti večinsko izvolili že kar Šarčevo promigrantsko kompanijo kakor ankete kažejo.

   • Nata

    Protesti ?? Ojej. . .. Ja, nabrite lisice so ti komunajzerji. Vedo , kje morajo narod kuriti.
    Kajti marsikateri državljan je proti zasebnim šolam, ker jim je napačno predstavljeno, kaj to je. Mojstri so, kako narod skregati, da lahko mirno vladajo .

  • Basileus

   Ga. Valantova ste delnico že podarila nazaj privat firmi?!

   • Nata

    Je nimam. Nikoli ne kupujem delnic. Iz dveh razlogov. Nimam denarja . In v delnice v Sloveniji prav.nič ne zaupam.
    Kaj pa ne štima pri tej privat firmi ?

    • Basileus

     Ne zaupate v delnico firme Nova24tv? O gospa Valantova jih boste slišali od šefa partije!

     • Nata

      Saj sem napisala. Če bi imela denar , bi donirala, oz. kupila delnice. Nisem noben poznavalec, pa mi je vseeno bilo jasno , da je to pomoč Novi. Ne vlecite me za jezik , vi Don Basilio !!
      Šefa pa ne poznam osebno.

     • Basileus

      Hahahahuhuhub! Sama dobrota vas je kot mene.

     • Nata

      Kdor je dober je oslu podoben . . . . .so včasih rekli.

      V kakšnem smislu ste pa vi dobri ?

      Pomagate svojim bližnjim, ali ne ? To je edini smisel našega življenja.
      Seveda bi pa bilo lepo. . . .

     • Basileus

      Pomagati nemočnim je veličina človeka.
      No v materialnem svetu je pametneje skrbeti le zase in si nagrebsti čim več.

     • Basileus

      Ko že visite ves dan na vašem SDS trobilu bi pa uhka donirala za karitasTV, ki seje samo negativizem in sovraštvo.
      Težko verjamem, da ste tako revna.

     • Nata
   • Nata

    Hm. . . Pa vi ?

    • Basileus

     Podarjat delnico firmi, ki jo je izdala na trg. Hahahaha ovce se strižejo.

     • Nata

      Kaj pa je tu hecnega ?? A ne more vsak posameznik se odločiti, kaj bo naredil s svojim denarjm ? Ste samo pri desnici tako natančni ?
      No, vsaj zabavate se .

     • Basileus

      Jaz se zabavam vaš šefapa odlično živi na račun naivnih, poštenih ovčic.
      Seveda imate šefa na vrhu piramide v partiji ktere čpanica ste ga. Valantova.

     • Nata

      Eh, dajte no ?? Samo on dobro živi na račun ovčic ??Hja. . . . . potem pa bolj malo veste o politični stvarnosti v Sloveniji .

      Naj vas piramida SDS prav nič ne skrbi. Raje poskrbite , da vi ne boste en ubogi ovenček, ki ga kakšna ovca izkorišča.

    • Basileus

     Prvič slišim za tako prakso-podarjanje delnice matični firmi.

     • Nata

      No ja, vse je enkrat prvič. a ne ?. Pri nas desnica enostavno ne more zlesti na zeleno vejo, na eno normalno poslovanje, ker nima denarja od Udbe. . . . . . .

     • Basileus

      Niti mal me ne gane za tvoje in SDS finančno stanje. Niti ti ne privoščim niti zavidam.
      Delate se fino, ko dobro veste da je režimska Nova24tv odstavila in cenzurirala delničarko Lucijo U.Š
      Tako bogi pa tako avoratitivna firma ste-plenilec izigrava ubogo žrtev.

     • Nata

      Ja. . . . mat kurja !! Kaj me pa jezite ??

      Zavidati mi nimate kaj. Razen morda, da ne znate igrati klavirja, harfe in orgel. . . . . .
      Vam bom dala firmo po buči. Čigava, katera firma vendar ??Jaz sem samo član stranke, katere politika mi je bila všeč.

      Do katere pa sem v zadnjem času kar kritična. Vedno napišem, kar mislim.
      Za gospo Lucijo pa še vedno navijam . Gospa mi je zelo všeč s svojim ostrim jezikom.
      In upam da Domoviska liga ni vrgla puško v koruzo.
      DANES VAM JE PA – IZGLEDA – DOLGČAS , DA SE TOLIKO SPOTIKATE OB GOSPO VALANTOVO ?

 • Common Sense

  Šivilja Lenčica in Maša, zato ker sta nedo*ebani, bi sedaj radi jezo stresali naokoli in preko referenduma kaj je ustavno in kaj ne. Težka bo, o tem zakonu to namreč ni možno. Ne samo, da ne poznata zakonodaje, obe pojma sladkega nimata o ekonomiji. No, kakor tudi še večina v njihovi ultra levi koaliciji. Dokler je njihov šef vaški komedijant in zabavljač na radiju Ga Ga, šef v senci pa sladkobesedni analfabet s puhom namesto brkov, je pač vse jasno.

 • tohuvabohu

  SAB je čudna združba. Druži jih sovraštvo do cerkve, če sodim po izpadih Banditellija, Kramarja in ostalih. A to bi še razumel, ne razumem pa, ko svojo neukročeno jezo potem stresajo na nič krive otroke. Ogabno, odurno, ostudno in odvratno početje.
  Ko je bila Brajduškova premierka, je šla na svoj prvi (in edini?) uradni obisk v Vatikan. Kakšna hinavščina. Pa še takrat se je pri papežu obnašala kot v hlevu.

 • Basileus

  V Avstriji imajo veronauk tudi v javnih šolah.

  • tohuvabohu

   Pri nas tudi. Samo ne v okviru obveznega programa, ki ga financira država.

   • Basileus

    V Avstriji ga financira država, vendar imaš možnost tudi za otroke muslimanske veroizpovedi, prav tako financira država.

    • stajerc5

     Ce je kontrolirano od Kurzeve vlade (od septemberskih volitev spet 100% sef vlade!) je v redu. Pri nas bo pa vodeno in “kontrolirano” iz-od Katarja! Vse jasno!??

     • Basileus

      Jasno prijatelju!
      No vsak izgovor je dober oz moralno-ustavno vprašanje krojiti sebi v prid.

     • Jovo Jamnica

      Pa nima on pojma, da je Kurz pot fplivom Sorosa.

     • stajerc5

      Vprasanje je, kdo isce izgovore pri ustavnih vprasanjih!??? Ustava je Ustava in Ustava nima morale, ker je Ustava! Vse jasno!?
      allah ‘akbar Sadiq, الله أكبر صديق

     • Basileus

      Ustavno sodišče-moralno sodišče.

     • Basileus

      Ne bit otročaj…no saj bolj star bolj otročji;)

    • tohuvabohu

     In kaj predlagaš?

     • Basileus

      Da se bomo morali pripravit na zahteve o državnem financiranju vseh novoustanovljenih zasebnih šol. Tudi npr. zmerne muslimanske skupnosti, pravoslavne, ….

     • tohuvabohu

      Tako je. Privatno šolo v vsako slovensko vas in zaselek z vsaj enim otrokom. Katoliška cerkev bo tako še bolj obogatela, anede, pa tudi mohamedanci bodo dogradili svojo džamijo. A ti sploh lahko še spiš, siromak?

     • Basileus

      Zdaj bodo odmerjal kako velike morajo biti kepice sladoleda in koliko zasebnih šol bo lahko v deželici. Zakaj ti ne bi smel ustanovit privat firmo-šolo, če imaš pravico po ustavni odločbi?!

     • tohuvabohu

      Prav tisti, ki druge tako radi obtožujejo strašenja, sami najbolj strašijo. Strašijo pred Janšo, strašijo pred Katoliško cerkvijo, strašijo pred privatno lastnino, strašijo pred trgom, strašijo pred kapitalom, strašijo pred vsem, kar ni komunizem. Dost mamo rdečkarjev.

  • stajerc5

   Saj ga imajo pri nas tudi. Od vrteca pa do diplome: ZGODOVINA NOB!!!!!

   • Anže

    Širijo laži o herojskih revolucionarjih…

 • marker

  Kociprova je pravnica, ki ne zna brati in razlagati zakonov.

 • Miro Jereb

  Tale Maša se je že v preteklosti “potrdila” z nekimi briljatno bistrimi idejami…in danes nič
  boljša.

 • stajerc5

  Ce ze Nova zamuja, naj malo pomagam:
  Policija pri Ilirski Bistrici prestregla večjo skupino migrantov #video” Bataljon beguncev ulovljen ponoci po gozdovih “zascitene meje”… Zacelo se je na veliko!!!
  https://siol.net/forum/thread/policija-pri-ilirski-bistrici-prestregla-veajo-skupino-migrantov-video-38852

 • Igor Kodelja

  ali je že povlekla velik krogec v malega.in take mi plačujemo.sramota

 • RATATA

  Ta kociprca je isti Tona! Genau isti mariborski mamly Vogrinec.

  • Jovo Jamnica

   To si pa trofo… LOL

   • RATATA

    Enkrat na vsake kvatre mi ratata kaj trofit.

 • me

  Ta kuzla mi gre na bruhanje

 • Garbage man

  Taka ploskoglavka je lahko samo v slovenskem parlamentu

 • GverilaStyle

  “Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti odkrili več manjših taborov v gozdu, kjer je bila večja skupina nelegalnih prebežnikov, ki pa so tabore že zapustili. Po iskanju so jih policisti prijeli 122, z iskanjem pa nadaljujejo, saj naj bi šlo za skupino okoli 200 oseb.”….24 KUR poročajo…..a bi nova24 tud kaj poročala….al samo preusmerjala pozornost???!!!

 • Black_hawk

  Tw levičarje volijo tud tisti ki hodijo v cerkev. Ubogi na umu.

 • Ladka Sladič

  A to je tista umetnica, ki bi velik kvadrat spravila v majhen krogec? Samo vprasam!

 • ZatonMesecnikov

  ma to glupačo naviješ, apa ti bo kvakala kot račka na ključ.

 • ZatonMesecnikov

  ma to glupačo naviješ, pa ti bo kvakala kot mehanska račka na ključek.

  Nič od nje, sedaj je pa začutila svojo populistično priložnost. Naše šolstvo, naše zdravstvo… Bedaki prtegnjeni, zafurali so gospodarstvo z našizmom, pa še vedno najdejo bedake, da jih volijo.

  Pogoj za registracijo volilca v Sloveniji bi moral biti test osnovne inteligence.

  • Jovo Jamnica

   Te pa praviš, da tebe nostalgija nea mantra. Ja keri pr pameti bi se te spomno na sosedovo igračo iz Juge…

   • Basileus

    Šetać je odvisnež od podobne tematike.

   • ZatonMesecnikov

    Videl sem jo v antikavriatu jovice, pa sem se nanjo spomnil.

  • Basileus

   Glupača je v parlamentu. Ti pametnjakovič se pa obremenjujes s politiko, brez koristi.
   No bistveno vprašanje je hecno. Kdo tu je dejansko glup?! Meni se zdiš v tvojem podanem primeru ravno ti, šetać.

   • ZatonMesecnikov

    Glup je tisti, ki jo voli, Vasilče. In stranko v kateri je. mislim, da je v stranki moralnega, če se ne motim…

    • Basileus

     Glupi so vsi kteri volijo, nimajo pa nobene koristi od političnih strank.
     AB partijo je volila peščica ljudi, verjetno ima ta srenja koristi od svoje partije.
     Velika možnost je, da si volivci AB mislijo enako o tebi, da si glup, ker ližeš anus IJJ, ko ga voliššš…avtohtoni šetanko

     • ZatonMesecnikov

      V Sloveniji sta samo dve stranki, vredni omembe in predstavljata ideološko konfrontacijo, ki se vleče sem že od druge vojne naprej makedonče. SD kot naslednica in dedič Komunistične Partije, ter SDS. Okoli teh strank se polarizirajo tisti Za NOB in tisti proti NOB.

      Vse ostalo je kozmetika….

     • Basileus

      SDS je ideologijo ukradla Nsi, po smrti Pučnika. Prej je bila s predznakom socialna. SD volijo samo še zaposleni v JU in DU kterim je stranka omogočila službo.

     • ZatonMesecnikov

      #SD volijo samo še zaposleni v JU in DU kterim je stranka omogočila službo.#

      SD se šlepa na ostalih levih strankah na volitvah. Ko je volitev konec, se pa ve, kdo je gazda…

     • Anže

      A po tvojem bi morali vsi lizati rit kučkotu

     • Basileus

      Liži komu hočeš, obca, če nimaš izvirnega odgovora.

  • Basileus

   Pod tvojim pogojem bi SDS partija propadla. Dejanako. Strel v lastno koleno; Šetać.

   • ZatonMesecnikov

    Če poskušaš tole glupačo iz članka primerjati z Ivanom janezem makedonče, disidentom in borcem proti komunizmu, si ga fejst pljunil mimo….

 • Basileus

  Maška je luštna.

  • Anže

   Res je, na mara pa bebčkov.

   • Basileus

    Tvoj problem.

 • Silos

  Je proti veri in vernikom ime ji je pa Maša

 • Luiggi

  Tale clanek dokazuje,da se je nekaterim Butalcem cist sfrkljalo,zakaj??…Znano je,da se se odstoek davkov uporablja za obvezno solstvo,davek pa placujejo tudi tisti Butalci,ki imajo otroke v zasebnih solah.Torej,ce hocejo biti Butalci pravicni,bi ljudem,ki imajo otroke v zasebjih solah,nebi bilo treba placevati v obliki davkov tisti odstoek denarja,ki gre za javno solstvo,….Period!

 • Olga101

  Kdo pa je ti dve tovarišici izvolil? Po Banditeliju banditi!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Sej da lahko iz svojega žepa.

 • šmentanamuha

  Pravnica Maša Kociper, bi na referendumu vprašala ljudstvo, če se strinja z odločitvijo Ustavnega sodišča. Kje je ona hodila na pravno fakulteto?

  • PLavi-mil

   Bavconovo pravo, vse jasno.

 • Zdenka Prešern

  s polno ritjo je lahko ka…

 • Mirko

  Mene ne moti financiranje izobraževanja, samo jaz sem študiral ob delu in moral plačati študij na javni šoli, sicer ne v rednem urniku, ker sem delal, ampak sem se vseeno izobraževal. A bi mogoče kak iz pola ki zagovarja plačevanje šolnine v zasebnih šolah meni vrnil tistih par tisočakov za šolnino? In kaj bo, ko se bojo začele odpirati zasebne islamske (turške) šole, a bojo tudi te sofinancirali?

 • Miki Miška

  Snoj vi ste jih pa dobili,,,, podarjene ?…od ljudi po 2 svetvni vojni in še danes ,banke ,zdravstvo, forum 21in še in še

 • Miki Miška

  bravo Izbira

 • Andrej

  Globoko se strinjam z Mašo Kociper: s komunisti kompromis ni možen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!