Izumili zdravilo za Krisa in darovali 50 tisoč evrov! Zdaj jim zaradi nagajanja globoke države grozi stečaj!

Podjetju BIA Separations Aleša Štancarja grozi stečaj! Podjetje, ki je razvilo revolucionarno zdravilo za malega Krisa in ob tem darovalo 50 tisoč evrov, je zaradi večletnega spora z državno agencijo Spirit v težavah. Štancarjevo podjetje bo imelo do leta 2025 najmanj 100 milijonov prihodkov! Ali bo eno najboljših in najbolj perspektivnih podjetij rešilo ustavno sodišče?

Aleš Štancar je lastnik podjetja BIA Separations. Štancar je v zadnjih tednih postal znano ime celotni slovenski javnosti, ko je celotna Slovenija zbirala denarna sredstva v višini več kot 3 milijone evrov za bolnega 18-mesečnega Krisa. Prav Štancarjevo podjetje je razvilo revolucionarno zdravilo, ki bo rešilo življenjske tegobe malega Krisa. Med drugim je njegovo podjetje prispevalo 50 tisoč evrov in se tako izkazalo kot eden večjih donatorjev za Krisovo zdravilo. Podjetje bo imelo po Štancarjevih besedah do leta 2025 100 milijonov evrov prihodka! Vendar Alešu Štancarju, ker ne pripada kliki Foruma 21 in omrežju globoke države ter je mnogokrat kritičen do slovenske oblasti, ki nima posluha za podjetništvo, grozi stečaj podjetja. Njegova zadnja možnost v Sloveniji je zdaj ustavno sodišče.

V preteklosti so mu velike težave povzročili avstrijski lastniki, ki so mu hoteli uničiti podjetje in patente podjetja prenesti v Avstrijo, vendar jim ni uspelo. A kjer se ena težava konča, je na vidiku druga težava, veliko usodnejša za eno najboljših slovenskih podjetij. V preteklosti sta predvsem spletna portala Domovina in Požareport že poročala o boju Davida in Goljata, v katerem se je znašel Štancar. Pred dobrim desetletjem je dobil od državne agencije Spirit 600 tisoč evrov subvencij zaradi zagotovitve novih delovnih mest. A prav tukaj je kamen spotike, Štancar se je namreč znašel v tožbi, v kateri mu Spirit očita, da ni izpolnil pogojev iz pogodbe.

Dokaz sodišča prvostopenjska sodišča v Novi Gorici, ki govori v prid podjetju BIA Separation (vir prvostopenjsko sodišče v Novi Gorici))

Dokaz Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki govori v prid podjetju BIA Separation. (Vir: Okrožno sodišče v Ljubljani)

Vendar se je kot glavni nasprotnik izkazal Jernej Tovšak, sin bivše gradbene baronice Hilde Tovšak, ki bdi nad Spiritom in Javnim skladom RS za podjetništvo. Sam se pojavlja kot glavni protagonist uničenja enega najuspešnejših slovenskih podjetij, brez katerega mali Kris ne bi mogel upati na boljše življenje. Sam Tovšak hoče s pravnimi manevri uničiti Štancarjevo podjetje, kar mu je danes po poročanju Siola tudi uspelo. BIA Separations med drugim Tovšakovi agenciji očita, da jim je sama dolžna 1,6 milijona evrov, a se na ta opozorila Tovšak naredi ignorantskega in neodzivnega. “Česa takšnega še Butalci ne bi počeli. Nihče, ki je moral sam zaslužiti kapital, tega ne bi nikoli počel. Pa tudi pošteni državni uradniki in pošteni politiki tega ne bi nikoli počeli. Edina razumna razlaga takšnega početja je, da imata Jernej Tovšak (jabolko očitno ne pade daleč od drevesa) in njegov šef minister Zdravko Počivalšek svoj zasebni interes. Tok denarja tako v Avstriji kot v Sloveniji bi znal marsikaj razložiti,” je izjavil za članek na Požareportu Aleš Štancar.

Pojasnilo podjetja BIA Separations glede neutemeljenih nagajanj državnih institucij. (vir prvostopenjsko sodišče v Novi Gorici))

Pojasnilo podjetja BIA Separations glede neutemeljenih nagajanj državnih institucij. (Vir: Okrožno sodišče v Ljubljani)

Podjetje uspešno saniralo dolgove in poplačalo upnike. Ker se je uprl oblasti, bo podjetje šlo v stečaj!
Obresti na znesek so narasli na ekstremnih 1,2 milijona evrov! Čeprav je bilo Štancarjevo podjetje uspešno na prvi stopnji Okrajnega sodišča v Novi Gorici, se je po ponovni pritožbi Spirita prvotna sodba razveljavila. Spor se je preselil na vrhovno sodišče, ki je prav tako ugodilo Spiritu. Štancarju zdaj ostajata samo še ustavno sodišče in evropsko sodišče, ki sta poslednji možnosti za rešitev slovenskega vrhunskega podjetja, ki ga pozna tudi svetovna javnost! Kot smo pisali že v uvodu, se je podjetje Bia Separations znašlo v hudih težav zaradi grdega boja s prejšnjimi avstrijskimi lastniki. Ker druge rešitve ni bilo, je na sodišču Štancarjevo podjetje vložilo prisilno poravnavo.

Pojasnilo sodišča glede nejasnosti pogodbe in toženega zahtevka Tovšakovega Spirita. (vir prvostopenjsko sodišče v Novi Gorici))

Pojasnilo sodišča glede tega, da je BIA Separation izpolnil pogodbene obveznosti. (Vir Okrožno sodišče v Ljubljani)

Zaradi vrhunskih produktov, ki jih je podjetje razvilo, so pri avstrijski banki Sparkasse najeli 5 milijonov evrov kredita. S tem kreditom so poplačali posojila pri NKBM in Gorenjski banki v višini 4 milijone evrov, s tem pa bi obe banki vrnili garancijo Slovenskemu podjetniškemu skladu v višini 3 milijone evrov. S tem so zavarovani upniki dobili 100 odstotkov, navadni pa 80 odstotkov vseh terjatev. Vprašamo se lahko, katero slovensko podjetje v tako kratkem času poplača svoje upnike? Ali je Janković poplačal svoje upnike v projektu Stožice? Še en dokaz slovenske države, kjer si prvorazredni Jankovič lahko dovoli vse, medtem ko vizionarskemu podjetniku Alešu Štancarju zaradi delovanja globoke države grozi stečaj. Dobrota je sirota, pravi slovenski pregovor, kar se je kruto izkazalo v primeru ajdovske gazele BIA Separations.

Prilagajamo še celotno poročilo Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je razsodilo v prid podjetju BIA Separations. Celotno poročilo si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš

 

 

 

 • rubec

  Saj bi človek Počivalšeka povprašal za komentar, pa kaj ko ga je tako težko razumeti. Kot bi cel božji dan po ustih valjal vroče raviole.

  • Polh Dobri

   Kot amaterski farmacevt predpisujem žvečenje jajčnih lupin.

  • Solo

   Bolje da ga ne razumeš, ker itak ne zna povedati nič pametnega.
   Njegov IQ je na nivoju triletnega šimpanza, ki je zaostal v telesnem in mentalnem razvoju.

   • SIMON ROZIC

    Zakaj pa zdaj mladega šimpanza žališ? Saj veš, da so ljubki in bistri,
    “bademajster” pa žal nobene od teh lastnosti nima!

  • SIMON ROZIC

   …ko klobasaš neumnosti in same floskule, to pač zveni nerazumljivo….
   ta je poleg Klemenčiča že drugi vladni “Frankenštajn” !

 • Andrej

  Tovšaki so pa res kaveljni. Bo nekaj z jabolkom, ki ne pade daleč od drevesa v zvezi.

 • Jan Kovalski

  Se spomnite, kako so na ljubljanskih avtobusih prepovedali plakat društva Pro LIfe, ki je poudarjal veselje do življenja?
  Plakat otroka, ki ga z ene strani poljublja mati z druge pa oče.
  Temu se je uprla BIA Separations in na svojo stavbo obesila prepovedan letak:

  https://www.domovina.je/wp-content/uploads/2019/03/bia-separations-oglas-zivim.jpg

  S tem so zanesljivo razjezili slovenski levičarski režim.

  Več tudi tule:

  https://www.domovina.je/slovenijo-preplavilo-veselje-do-zivljenja-moskosti-in-zenskosti/

  Verjetno si želi mafijski levičarski mafijski režim spraviti firmo v stečaj in se polastiti patentov!

  A je sploh mogoče levičarski režim, ki ima svoje zločinske prednike spraviti z oblasti brez nasilnih sredstev?
  Ker star pregovor pravi, kdor je prišel na oblast v krvi bo tudi končal v krvi.

 • Minovak

  Najslabše, kar se je lahko zgodilo ljudem, da se je rodil bolan um, ki je obelodanil nekaj, kar lahko naredi propad človeštva in to je – komunizem. Vsi, ki še vedno, navkljub vsemu najslabšemu, kar ponuja, verjamejo v to, so lahko samo hudo moteni ljudje ali izdajalci, ki se prodajo za nekaj evrov in niso vredni, da jih nosi slovenska zemlja.

 • goldhorn

  Direktor se piše Štrancar, na Štancar.

 • Felikss_AH

  Krave napada bolezen Norih Krav, Levičarje pa Levičarstvo… čemur se lahko reče bolezen Norih Levičarjev… ker so posledice identične… namreč pri obeh odpove pamet.

  • SIMON ROZIC

   …žal neozdravljivo! Za živali obstoja rešitev, kaj pa za Levičarje?

  • Jajcaodkitajca

   Krava bulji že ob rojstvu kot tele v šarena vrata.

  • kalavnik

   Leftism is mental illnes. To je znano ze zelo dolgo casa in znanstveno dokazano.

 • IZBIRA

  Geneza komunističnih združb v Sloveniji:
  KPS = množični likvidator nedolžnih
  ZKS = likvidator morale in kulture naroda
  Forum 21 = likvidator konkurence in razvoja gospodarskih šampionov

 • Polh Dobri

  Zanimivo kako destruktivna in izključujoča je komunistična združba.

 • Boco

  Z zanimanjem sem pogledal intervju ki ga je s Štancarjem opravil dr. Mozina. Štancar je brez dlake na jeziku povedal nekaj mocnih resnic. In direktnih, brez ovinkarjenja. Pogumno!
  Spomnim se, da je tudi omenil, da so v podjetju zaradi problemov, ki jih imajo s tem razpisom, sprejeli sklep, da je prepovedano sodelovati na javnih razpisih.

 • soc

  S ponosom pa ta ista država do zadnjega diha levakov in iz vseh naših žepov podpira podjetništvo Petriča, Škrabca, Polaniča, Jankovićev, Petana, Odlazka…

  A v državi bebcev dve tretjini volilcev te norosti ne zmoreta in nočeta videti.

 • piko8

  komunizem ljubi revščino: zato tudi niso sprejeli levaki predlog SDS o povečanju najnižjih plač za 60 € na mesec!!
  Ampak je obvljav levičarki um, da se najnižje plače povišajo za samo 10€ mesec!! Tu se kaže vsa beda levih Fašistov!!

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Slovenija v vsem svojem sijaju.

  O Slovenija, od kod grozote tvoje.
  Kjer imamo komunistične še boje.
  Kjer komunistične pesmi se še poje.
  Kjer v Murglah imamo komunistične še roje.

  • SIMON ROZIC

   …odlično in spevno! Jo bom kar uglasbil, če dovoliš!?

 • Franc Šink

  Primerjava pogrebnih storitev je v Sloveniji med najcenejšimi v EU. Tu se splača umreti. No pa naj še kdo reče da Slovenska zakonodaja ni abnormalna.

 • xtc

  Komunistov ne zanima napredek nijh zanima oblast in či bolj bebave komunistične ovce.

 • Solo

  Med leti 1941 in 1945 so nas množično klali in metali v jame, rudnike in jarke.
  Odtlej nas ropajo, tlačijo, zatirajo, balkanizirajo, uničujejo slovensko gospodarstvo, šenkujejo slovensko zemljo in morje sosedom, državo pa preplavljajo s tujci.

  Kdaj bodo že enkrat Slovenci (in predvsem slovenski volivci) spoznal, da so komunisti oz. levaki smrtni in zakleti sovražniki slovenskega naroda in evropske civilizacije nasploh, in začeli temu ustrezno ukrepati.

 • Unikatna

  Skoraj ne moreš verjeti! Na bruhanje ti gre…

 • Slovenka

  Smrdi, smrdi, smrdi.

  To imaš, če rečeš kaj proti Zokiju.

 • 25.06.1991

  Tako se godi uspešnim in poštenim v naši državi !

  Čestitke g. Aleš Štancar !

  Le pogumno naprej !

 • Jašerica

  Pa dajte no, novinar, saj ni res, da je BIA Separations izumila zdravilo! To je zelo daleč od resnice. Njihov je le en manjši del postopka izdelave zdravila – ločevanje določenih snovi. Bistveni pri tem izumu pa so postopki prenosa genskega materiala v celice pacienta, to pa so razvili oz “izumili” čisto drugi. To je približno tako, kot če bi rekel, da je Dunlop izumil avto, je pa v resnici le izumil postopek izdelave pnevmatik.

  • 25.06.1991

   in brez tega delčka, ne bi bilo končnega izdelka – sicer pa hvala za opozorilo, če je to res.

  • Stajerka

   ……no, to kar trdiš je še večji absurd kot tvoja utemeljitev z Dunlopom…..to je tako, kot da bi izumitelj avtomobila montiral pnevmatike, ki še niso bile izumljene….
   …..brez filtrov BIA Separantions NE bi bilo omogoče izločanje točno določenega gena…..in če gena nimaš, ga ne moreš vgradit v celice pacienta…….

   • Jašerica

    Saj se strinjam s tabo glede tega, da je prispevek BIA pomemben, nikjer nisem trdila, da njihov prispevek ni! Vseeno pa ne drži, da so oni IZUMILI ZDRAVILO. Postopke genske tehnologije, ki so temeljni in so omogočili izdelavo tega biološkega zdravila, so razvijali vsaj deset let prej molekularni biologi in dejstvo je, da se zdravilo da izdelati tudi brez BIA separations. Oni so pa razvili najboljšo metodo separacije in zato se je proizvajalec zdravila odločil zanje. Tu ne gre za izum zdravila, ampak za tehnološke izboljšave postopka izdelave in najboljšega ponudnika na trgu. Kar pa nikakor ni nepomembno ali malenkost, da se razumemo, ni pa to izum samega zdravila.

 • učko

  Ah, dejte no, 600 jurjev pa ne more uničiti takega podjetja kot je Bia Separations. Pretiravanje !

  • 25.06.1991

   1,2 miljona obresti pa je kaj………….. smeti ?
   učko skrij se pod pručko !

 • Miro Jereb

  To je svinjarija države brez meja…za KOZLAT…ta država je v totalnem kurcu…

 • Stajerka

  ….no, pa imam točno DVE identični zadevi, vezani na subvencijo…..subvenciji Bia Separantions določajo vejice in jih skušajo sesut za 1,2 mio eur, kljub uspešnosti in pomembnosti za človeštvo……pa poglejmo subvencijo za Stožice, kjer sta Janković in Lukšič KRADLA NA VELIKO, malo večje milijone…..pa nikomur NIČ, pa je v luftu 8 MILIJONOV…..tam pa NI problem, sploh NI problem, da so dokumentacijo PRILAGODILI in zakon kršili tudi MINISTRI oz. vlada…..
  ….da je zadeva še bolj evidenta, je dotični gospod, Jankoviću nastavil ogledalo……ko pa nekdo upa javno, če tudi argumentirano upravičeno, Jankovića strokovno in vzgojno opredelit……je zabave konec – našega Zoknija pa ne damo, tulijo koritniki, lopovi in sodniki v en glas……

 • Stajerka

  ….je pa država skoraj v vojni…..SOVA noče predat dokumentacije edinemu nadzorniku v državi (KNOVS)…..in kaj je drugega kot udar, če tajna služba deluje v nasprotju zakoni in postopki???……

 • učko

  Če so pogruntal tako zdravilo, bojo pa še to, kako Tovšaka zabit do nafte.

  • Stajerka

   …žal so prepošteni……pa problem je čas – dokler pri nas kaj dosežeš po sodni poti, ti firma gre v franže 3x hitreje – tam pa so hitri, razen če si na spisku F21……Tovšak jr, Bec, Janković jr no I, Janković jr no II – več očitno podmladki prevzemajo mafijska žezla……

 • Poštenjakar

  10 % men, pa bomo vse zrihtal.

  • SIMON ROZIC

   …kaj je Zoki že spustil provizijo od 30 na 10 % ? – da se nisi zmotil (a) ?

 • Amerikanc

  Ja, ko je Zokitu povedal kar mu gre ” da ni ne dober oče, če je vzgojil vrhunska nateguna in da ni dober podjetnik, če je zafural vsa svoja podjetja”, so se še bolj spravili na njega – udbomafijci preko udbopartije. Ampak on bo zvozil, rdečkoti bojo pa v kratkem potonili. To jim je danes napovedal že predstavnik ruskih lastnikov Fortenove – Rus, namreč.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Kris the man.

 • Jajcaodkitajca

  Nabiranje političnih točk prek upokojenih invalidov. Zdaj že prek otroških. Vsegliharska politična greznica smrduharskih karakterjev.

 • Ros

  Kaj bi pa lahko drugega pričakovali od zlobnih satanistov? Le kdo jih voli in za kaj? Sliši se kot stavek iz slabega stripa, a je žal realnost.

 • Antonius

  Kučanova globoka država je izvoljena zato, da tudi dobro in radodarno srce jebe v naivno pamet.
  Krisu pošiljam zgolj sporočilo, da sem mu od svoje pokojnine po srcu prispeval in daroval.