fbpx

Karl spet izsiljeval? Uskladitev pokojnin za podporo ministrici Kopač Mrak.

Obraz, ki zaradi politične higiene ne bi smel več nastopati v slovenski politiki. (Foto: epa)

Kar štiri ure je trajala današnja razprava koalicije o delu ministrice za delo Anje Kopač Mrak, hkrati pa so se uspeli dogovoriti tudi za izredno uskladitev pokojnin. Po koncu je predsednik DeSUSa Karl Erjavec sporočil, da lahko ministrica ob interpelaciji računa na njegovo podporo.

V SD po besedah predsednika stranke Dejana Židana opažajo, da ima ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti podporo predsednika vlade, ki pa je tudi povedal, da od nje – tako kot od vseh drugih – pričakuje dobro delo še naprej, je poročala STA.

Židan je po sestanku pojasnil, da so danes več časa kot razpravi o zaupanju ministrici namenili drugim temam. Najpomembnejša je bila razprava o tem, od kod vzeti denar za izredno uskladitev pokojnin, za katero se je sicer koalicija enotno zavzela. Realne možne vire za uskladitev pokojnin bo preučila delovna skupina s finančnim ministrom Dušanom Mramorjem.

“Nisem popustil”
Erjavec je sicer že dalj časa zahteval, da uskladitev opravijo do poletnih dopustov. A kot je dejal po srečanju koalicije, trenutno točno ne more povedati, ali bo to avgusta ali septembra. “Nisem popustil. Kdaj hodijo upokojenci na dopust, je relativna stvar, nekateri avgusta, nekateri septembra,” je dejal. Vsekakor pa je, kot kaže, dosegel svoje, saj je še pred srečanjem koalicije podporo ministrici Kopač Mrakovi pogojeval prav s to uskladitvijo.

Erjavec je sicer po srečanju še hitel pojasnjevati, da so bili zadovoljni tudi z odgovori glede drugih tematik na socialnem področju. Pričakujejo pa spremembe v smeri učinkovitega dela, je še dodal in zagotovil podporo ministrici Kopač Mrakovi na interpelaciji.

Zadnjo besedo mora sicer še reči poslanska skupina SMC, ki se bo z ministrico sestala v torek.

B. O.