Kordiševo bahanje: Nadkoalicijska Levica brez sramu izsiljuje, Šarec in druščina pa lahko samo kimajo

Miha Kordiš (Foto: Facebook)

Medtem, ko se premier Šarec ukvarja s kadrovanjem, pa mu je povsem izpod kontrole ušel proračun, ki kljub ugodnim razmeram povečuje državno porabo, prav tako pa ni videti davčne razbremenitve državljanov, pri t. i. davčni reformi gre zgolj za populistično prerazdeljevanje. Koalicija je tako povsem odvisna od glasov skrajne Levice in prav s tem se je pohvalil radikalni Kordiš, ki ne skriva navdušenja nad nadkoalicijskim statusom svoje stranke.

Radikalni poslanec Miha Kordiš je s svojim zapisom na družbenem omrežju Facebook, s katerim hvali proračun vzbudil nemalo pozornosti. Kot kaže, je bil ta v veliki meri izsiljen prav s strani nadkoalicijske Levice, ki ji pripada, krajši pregled pa nam pokaže, da proračun sploh ne predvideva razbremenitve malega človeka, pač pa je bila prioriteta polnjenje državne blagajne.

V proračunu sicer ni predvidenega znižanja DDV na predkrizno raven, prav tako so razbremenitve plač simbolične, bodo pa povišali obdavčitev kapitalskih dobičkov, pa čeprav je bila ta povišana že med krizo. Prav tako ni predvidenega davka na nepremičnine, kar bo predvsem koristilo raznim lastnikom ukradenih vil. Tako je uvodoma zapisal sledeče: “➕Izstavili smo zabeljen račun za podporo proračunu 2019. Odprava prekarnosti, dvig penzij, stanovanja, ukinitev dopolnilnega zavarovanja, obdavčitev kapitala in še kaj naj bi uredili do konca leta.”

Kordiš znova dokazal ekonomsko nepismenost, katere talci smo vsi državljani

Ker je ekonomsko nepismen, seveda ne gre pričakovati, da bo razumel, od kod izvira pojav t. i. prekarnosti. Prav to je rezultat togega in preveč reguliranega trga dela v Sloveniji, ki na eni strani v privilegiran položaj postavlja redno zaposlene, na drugi strani pa v slabši položaj tiste z drugačnimi oblikami zaposlitev, pri čemer gre praviloma za šibkejše udeležence na trgu dela.

Prav zaradi tega so slednji diskriminirani pri najemanju posojil ali bolniških odsotnosti. Prav tako gre pri “dvigu penzij” za navadno goljufijo, prav škodljiv ideološki ukrep povišanja minimalne plače, prav tako izsiljen s strani skrajne Levice, je že povzročil podražitve številnih domov za ostarele in vrtcev, prav tako pa se npr. v Ljubljani dražijo številne mestne storitve.

Od povišanja pokojnin bodo upokojenci tako imeli bolj malo koristi. Tudi pri stanovanjih pozabi povedati, da gre tu za rezultat pretogih regulacij na trgu in deloma preobremenjenih stroškov dela, zaradi česar so stanovanja draga in povprečnim ljudem nedostopna, rešitev pa se nikakor ne nahaja v tem, da bi država gradila stanovanja. Tudi od ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si državljani ne moramo obetati koristi, saj gre za enega redkih elementov konkurenčnosti na tem področju v Sloveniji, prav tako pa je obdavčitev kapitala slaboumen ukrep, ki bo iz države nagnal davkoplačevalce in se bo bolj malo poznal na blaginji najšibkejših.

Pohvalil se je s tem, kako se je koalicija bala, da skrajna Levica ne bi podprla proračuna

V nadaljevanju se je Kordiš bolj ali manj eksplicitno pohvalil z izsiljevalsko močjo nadkoalicijske Levice: “Ni mi sicer jasno zakaj, a kot kaže bodo koalicijski liberalci to podpisali in zasoljeno ceno poravnali. Najbrž ne gre toliko samo za proračun – tu bi glasove lahko dobili tudi ceneje. Domnevam, da je po sredi prej nelagodje ob misli na razvoj dogodkov, če tega ne storijo.” Pri tem je namignil, da se koalijski “liberalci” bojijo posledic morebitne odsotnosti glasov podpore levice, pri čemer je vredno poudariti dve dejstvi. Koalicijske stranke, ki se označujejo za “liberalne” so pravzaprav klasične socialistične stranke in po programu ter dejanjih bolj leve kot marsikatera socialdemokratska stranka v kateri izmed zdravih demokracij.

Prav tako pa je pokazal, da Levica lahko izsiljuje vlado kolikor hoče in tudi, kako servilen je predsednik vlade Marjan Šarec do radikalnih idej skrajnežev, da bi le ostal na oblasti. Nato ministra označi kar kot pavlihi in nadalje zavaja, kako naj bi se zavzemal za delavski razred: “Razmeroma upravičeno: lahko bi kar začeli z odštevanjem do interpelacij. A če dam na eno stran tehtnice ministrske pavlihe (kot sta to Cerar in Erjavec) in serijo badass ukrepov za delavski razred na drugo stran…ajde, naj jima bo še to eno leto, vzamem 🤗” Resnica je seveda jasna, Levica se zavzema za privilegirane uslužbence sektorja država, za delavce pa jim je malo mar!

Ni se pozabil pohvaliti z uničevanjem in sovraštvom do Slovenske vojske

Z omenjenim se je Kordiš pohvalil sledeče: “Proračun je sicer slabši, kot bi lahko bil. Odstrelili smo za 350 milijonov vojnih nabav, drži. A tisti 4×4 za 30+ milijonov me še vedno bolijo jih bom grizel dalje.” Pri tem je vredno poudariti, da je vojska najbolj podhranjen del javne uprave, pri čemer so bile v času krize na udaru investicije in če se takšen trend nadaljuje tudi v t. i. času debelih krav, ne manjka dosti, preden se skrajneži prično zavzemati kar za ukinitev Slovenske vojske.

Člani Levice bi jo v nekaterih krajih v Sloveniji, kot npr. v Postojni že radi izgnali iz njenih prostorov, pri čemer jih moti “imperializem” SV in njenih zaveznic iz okvira zveze NATO, pa nekdaj postojnskim občinskim veljakom prisotnost totalitarne komunistične Jugoslovanske ljudske armade ni predstavljala nobene težave. Ta je imela svoje pripadnike nameščene v postojnski vojašnici, prav tako pa je uporabljala vadišče Poček, tudi kot strelišče.

Burni odzivi tudi na Twitterju
Ni trajalo dolgo, preden so se na Kordišev odziv burno odzvali tudi nekateri izmed slovenskih uporabnikov družbenega omrežja Twitter. Nekaj izmed bolj zanimivih sporočil prilagamo v nadaljevanju:

https://twitter.com/ErikaPlaninsec/status/1102183748001558529

J. Ž.

 • Osti jarej

  …hehhhehhe….jim je dal in jim daje vetra….iz njega še nekaj bo….janša mu do kolen ne seže

  • Peter

   Res smo se navadili, da je naš Parlament pravi cirkus, ampak da bi ploskal prav vsakemu klovnu…no.

  • Rožle

   S tovrstnimi meritvami oz. primerjavo se sam idioti ukvarjajo …

  • lokec

   Kakor vidim na zgornji sliki, Kordis kleči pred generalom Krkovičem in gospodom Janšo. Na spodnji sliki pa Kordiš obleži z banano v roki, ko ga je KRKO brcnil v nos.

 • rubec

  Če je zabelil račun potem ga je ziher s kokainom. Heroin je namreč bolj rjav kot bel.

 • Frank Novak

  …”Kordiševo bahanje: Nadkoalicijska Levica brez sramu izsiljuje, Šarec in druščina pa lahko samo kimajo”…
  KAJ DRUGEGA PA LAHKO PRICAKUJETE OD NARODA HLAPCEV KI HOCE VEDNO NASEDATI PRAVLJICAM O “LEPSI PRIHODNOSTI” ?
  Vem moj stricek Edo je naredil skodo. Vendar je on ze 40 let mrtev. Kaj ste med tem naredili Vi, razen tega da sovrazite svoje namisljene “sovraznike”?

 • Olga101

  Kordiša in njegovo hordo odpeljati v Hudo jamo, da bodo videli zločine svojih vzornikov, eno od 600 MORIŠČ komunistov v Sloveniji!

 • Peter

  Po kolenih v Dražgoše, res je dober in iz njega še nekaj bo, no.

 • rubec

  Kako to, da se v parlamentu noben ne smeje, ko začne to teslo govorit. A se to ne sme, al imajo poslanci tako slabe zobe?

 • Antonius

  Korditni Kordež v javnost sproščeno priznava, da vladne odločitve niso posledica premišljenih odločitev, ampak preračunljivih izsiljevanj. Cena, ki jo vsi skupaj plačujemo, niti Butalcev ne zanima.
  Šarčeva koalicijska vlada ni vlada, ampak združba politikantskih mafijcev.
  Počakajmo na prvega naslednjih praznikov po Valentinovem, da bomo izvedeli, kateri klan bo dal v zahrbtnem sodelovanju še s kom, koga koalicijskih odstrelit.

 • Rožle

  Kahla to sezono ne bo nč izsilu ..?

 • Nšo-či

  Radikalec? Pa dajte no…A niste gledali Tarče. Pussy…ne pa radikalec.

  • Peter

   Pa so jo že kdaj zadeli, tam na hanzi?
   Tarčo, namreč, no.

   • Nšo-či

    Ne. Le streljajo.

    • Rožle

     Itaq … in to u 3 krasne

  • ZatonMesecnikov

   Za takšne kot je on, so vedno ubijali drugi, Ši-tcu. Moraš tako gledati na te zadeva.

   • Hunyađi

    Pretiravaš s komplimenti Kordišu.
    Skvo ga prečita, ti ga povzdiguješ v Stalina. Ni vredn pozornosti.

    • ZatonMesecnikov

     Ravno takšni “intelektualni filozofi” tipa lenin, pa striček Ho, pa Pol Pot, so s svojimi “intelektualnimi prispevki” sprožili neslutene poboje….

     • Hunyađi

      Šetać ti se huje na suh vživiš v zgodovinski svet starih komunistov kot ta večni hipur, ki se nadudla travce in odtava v J. Ameriško đunglo k tabornem ognju v družbo Che G.

     • ZatonMesecnikov

      tvoja pripomba je upravičena, če ta stari hipač ne bi imel izvršne moči nad slovensko vlado. To moč so mu podelili, da bi ta vlada v tej sestavi sploh zaživela.

      zato se pa moramo ukvarajti s starim hipačem…

  • slosin

   navaden pezde…

 • branči

  a se v lovsko društvo lahko včlanijo tudi desni, a je to rezervirano samo za levake?

 • Aron

  Levica kar dobro krmari v okovih parlamentarne demokracije. Ji nikakor ne moremo ocitati, da ne izpolnjujejo obljub in da ne sledijo bazi.

  • Rožle

   … ja seveda, izpolnjujejo vaše rdeče, lewaške, adio pamet želje ..
   .. le zakaj bi jim očital

 • Vera

  Šarca bo ” levica ” povsem pokopala, ker ni kos ne tej stranki , vladanju pa še manj . Še kako mu bo žal, da je zavračal desnico , ker bi lahko imeli danes stabilno napredno vlado, kar s prejšnjim ” trojčkom ” in sedanjimi levaki ni možno .

  • Slovenka

   Dobra pripomba, toda ali je imel možnost za takšno povezavo? Zanesljivo ne. On, SMC in SAB bi se smrtno zamerili globoki državi, če bi sestavili tovrstno koalicijo, da ne govorimo o sabotažah, miniranju, vstajah in še čem, če bi slučajno prišlo do tega.

  • samotoje

   V povezavi z desnimi strankami Šarec nikoli ne bi mogel (zaradi svojih skromnih sposobnosti) postati premier. In v tem je bistvo vsega. On je hotel biti premier, ker je v slovarju prebral, da premier pomeni prvi. Cena ni pomembna.

 • milanček

  njegova faca vse pove, je idiot in take debile se je za bati!

  • Imperial Commando

   Njegova faca je perfektna za pesti, še bolj kot Kobalova.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Kar mirno! Bodo dobili batine, brez skrbi!

  • Luiggi

   :-(( al je to njegova faca!??

 • Vera

  Nekdo v vladi se je bal ” Štajerske varde “, toda očitno se je za bati ” skrajne stranke levica ” , ki ima mogoče pomoč celo odzunaj , pa nihče še sluti ne !?

  • milanček

   kdo bo na koncu plačal za pripor Šiška, ko bo evropsko sodišče ponovno pometla z našimi skorumpiranci na sodišču?

   • Vera

    Mi nič kriv narod . :(

   • Rožle

    Plačal bodo isti kot Janši za odškodnino ..

 • Luiggi

  Na mnogih ortalih komentiranja sem opazil komentatorko Ida Guzjan.Hvali vse kar je levo in kritizira vse kar je desno.Zelo redko,ce sploh kdaj,jo opazis na delo.si.Jaz sem zelo sumljiv v njeno osebnost,ker se mi zdi,da disi po cefurjih,Okej,zakaj,?Spremeniti bi morala priimek v Guza,ker le tako naj bi bila zenska,kajti namrec Guzjan je moskega spola tam dol v Cefurlandu!

 • Janez Kepic-Kern

  MI SLOVENCI
  HOČEMO UREJENO DRŽAVO.
  Kaj hoče
  ta “FAKE” LEVICA M. Kordiš – je njegova stvar.
  VERJETNO “LEVICA” POSLANCI HOČEJO LE SVOJE DOBRE PLAČE OBDRŽATI?
  OKREPITI
  BO TREBA T.I. POMLADNE STRANKE. Veliko ljudi,
  ki le TV SLO
  GLEDAJO IMAJO ŠE VEDNO ČISTO NEREALNO PODOBO O
  EX KP, ZK PRETEKLOSTI.
  In morda nekateri gojijo celo lažne upe,

  da so bijo EX KP; ZK
  POLIT FABRIKE _ VRNILE. Kar je nesmisel. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • šmentanamuha

  Totalitarci niso nikoli imeli moralnega kompasa, tako da me Kordiševa napihovanje niti ne preseneča.

 • Anton

  sem tanč tega tipčka vidu kako je maširal po Bavarcu, brž ko sem ga vidu so me zasrbele pesti, škoda kersem bil na avtobusu
  je pa dejansko vidt bebo še bolj kot tu na sliki.

  sarkazem press

  • Rožle

   .. bi ga pa potem povozu :) …

   • Anton

    čist po nesreč, sej nebi bilo prvič da bi povozil/pohodil smet

    sarkazem press

    • Rožle

     .. bo vsaj reciklaža zastonj .. :)

 • skorpijon93

  kar volite še levičarje naprej driske slovenske !

 • slosin

  ….Kordiš… banana poslanec…

 • sloustava

  Kdo te je vzgajal, Kordes? Slovenca sigurno ne!

 • von Rhein

  Po sliki (izraz) sodeč bi rekel,da je že v Hrastovcu.

 • Stajerka

  ….hahaha….glede na Šarčev karakter in težnjo po avtokraciji, bo še kaj po luftu letelo…..definitivno pa to ne bo Kordiš, Šarec je namreč brezhlačen kar se tiče izsiljevanja “opozicije”……le s čem ga držijo za kravatlc??……a ma tudi on kaj kosmatega na duši (retorično vprašanje)……

  • xtc

   Vsaj 1,2 miljona pokradenega denarja za šolo v Kamniku + še kaj.

 • Janez Kepic-Kern

  “FAKE” LEVICA
  Luko MESCA
  SEM LANI POLETI VIDEL
  – KAKO JE
  V LOKALU”PELIKAN” POD METALKO V centru LJ spil kar – TRI VELIKE VRČE P I V A !
  Ali
  ta LEVICA – M. K O R D I Š – tudi kaj alkoholnega – pije ?
  VERJETNO
  JE ZADNJA STVAR,
  KI SI JO SLOVENCI ŽELIMO – TO,
  DA BI NAS ZASTOPALI – POSLANCI NAGNJENI V ALKOHOL ALI V DOGE.
  Tista slika,kako pijano leži je
  IZ ČASA PRED NJEGOVIM VSTOPOM V POLITIKO. A kdo ve? L.R. JANEZ K. KEN KOMENDA

  • Rožle

   “FAK” LEVICA in ne FAKE

   • slosin

    tudi fuk levica je dobro…

   • Janez Kepic-Kern

    JA, SEVEDA.
    Jaz napišem “FAKE”, KER GRE ZA – P O N A R E J E N O LEVICO,
    ki izvira iz monopolne, nasilniške, totalitarne ex KP. ZK.
    Ta “naše” “LEVIČARSKE” stranke, bolje – stranćice oz. “klapice”
    NIKAKOR NISO – NISO – PRAVE “LEVE STRANKE”,
    ki bi včlanjevale dejanske delavce, nižje uslužbence z nizkimi plačami.
    niso
    PRAVE LEVE STRANKE
    PAČ PA POKOMUNISTIČNE, EX KP, ZK STRANKE, KI TOTALITARNOSTI,
    MARXISTIĆČNE IDEOLOŠKOSTI – NISO OPUSTILE.
    Ravno nasprotno: M. Kordiš brez zadrege nosi na majicah podobe
    KOMUNISTIČNIH ZLOČINCEV .B.TITA. CHE GUEVARE.L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Olga101

  Levičarji se “borijo” v Sorosovemu imenu in za njegov denar za odprte meje!!! Njihov mentor ima okoli svoji svoje posesti vsaj 2,5 m visok betonsk zid, brez vsake odprtine, opremljen s kamerami in enim edinim vhodom!
  Tudi levičarski papež, ki pere noge muslimanom in se bori za odprte meje (po vsej verjetnosti tudi v Sorosovemu imenu, saj je visok cerkveni dostojanstvenik povedal, da je Soros plačal tudi uradnikom in kardinalom v Vatikanu), se skriva za visokimi vatiktikanskimi zidovi!

 • xtc

  Težava idiota Kordeža je v tem kot je bila Tsipraa,kmalu streznjenje- še posebel za volilce Levice in ostalih liberalnih socialistov,k sreči ekonomija in fizikalni zakoni ne prigešenjkajo NIČ.

 • garfi

  poteka spopad dobrega in zla in radikalne lewiČĆarske prevare to potrjujejo
  begunci, gLobaLizem, muLtikuLti, odprte meje, pederizem itd so nateg teh satanistov
  dobro je biti na strani dobrega kajti razlagalci Biblije napovedujejo konec sveta
  gLobaListično-satanistične stranke so vse v vladi Bandita šarca – DOL Z NJIMI NA MAJSKIH VOLITVAH
  ALI PA BODO UNIČILI VSE

 • Peter

  Kordiševa težava je, da še ni našel pokrivala, ki bi dostojno prenašalo njegovo ludo glavo, no.

 • Poserjemsenavse

  kak vas vse trola…tip je car

  • Peter

   No ja, bolj moped…

  • ZatonMesecnikov

   Koga pa trola seronjanavse? Slovenske davkoplačevalce?

   • Poserjemsenavse

    Tebe seronja

    • ZatonMesecnikov

     Verjetno res, saj ti še v življenju nisi nekega davka plačal….

     • Poserjemsenavse

      Zdej si me pa….bravo in čestitam

     • ZatonMesecnikov

      tebe ni težko. če ti je tako všeč, bom pač vsakič.

 • holzer

  Ma kaj bo trolal.Ja lahko trola edin svoje volivce.Lahko je edino fajn sram te volivce,ki so volil za te ultra kre#enske levičarje.
  Naj se vsi ti speljejo v Venuzuelo k svojim komunistom pomagat ljudem,ki so v težavah,nimajo hrane,zdravil itd.
  Ne da jih je sam gobec,ko pa je treba kaj konkretno nardit,pa nič od tega.

  • Frank Novak

   V Islamski svet naj gredo in naj jih ga tam v rit fasejo.
   Pa se Fajonko posljite zraven bo tudi ona pomagala s svojo ritjo zadovoljevat musli kurce…

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  O PRESTOPU TUNEK&COMP KLAPE PROVOKATORJEV – MED PODPORNIKE – SDS !
  MISLIM,
  DA SO ZADNJI DOGODKI OKROG

  – RTV SLO ANKET , OBVEZNE NA NAROČNINE NA RTV SLO PROGRAME
  – AFERA “M A K E T A” IN “FUTURA”
  – 2. TIR IN SMC DR. CERAR
  – VENEZUELA, EX ŠOFER AVTOBUSA MANURO IN NJEGOVO VODENJE DRŽAVE V PROPAD
  ITD.
  ITD. TAKO ZBILI MORALO, VOLJO ZA PROVOCIRANJE KLAPI Tunek&comp.
  da so
  “IZTOK PUŠNIK= F. TUNEK IN OSTALI – SPOZNALI , DA IMA STRANKA – SDS – prav !
  Skratka ”
  Člani TUNEK&COMP. KLAPE SO SE ODLOČILI,
  DA BODO PRENEHALI OPRAVIČEVATI – TE KATASTROFANE POKOMUNISTE NAŠE R. Slovenije
  SD, SMC, LMŠ, LEVICA, DESUS itd. – so stranke zrele za RAZPAD, ZA SAMORAZPUSTITEV !
  ČLANI TUNEK&COMP. KLAPE
  SO SE MODRO ODLOČILI, DA POSTANEJO
  PODPORNIKI –
  – EDINE NORMALNE SLOVENSKE STRANKE – SDS ! L. R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  O PRESTOPU
  TUNEK&COMP. KLAPE – MED PODPORNIKE – SDS-ja.

  • Frank Novak

   Jaz nisem Tunek, jaz sem Valter B

 • Bald Eagle

  Kordiš znova dokazal ekonomsko nepismenost

  Ne, da je ta kordišev bedak samo ekonomsko nepismen, on je totalni idiot. Idioti so pa tudi vsi tisti, ki so mu na volitvah oddali svoj glas.

  • Frank Novak

   Si se ze vrnil na Florido?

   • Bald Eagle

    @Frank Novak alias @Foglof Tunek,ŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠ te je izdal. Zato se ne oglašaj več pod mojimi posti. Z bleferji in lažnivci nočem nobene diskusije. Zato nehaj smetit pod mojimi posti in se spelji nazaj v svojo zatohlo luknjo od koder si prilezel na plano.

    • Frank Novak

     Frank Nova = Valter Branislav.
     Tuneka ne poznam.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Samo kompleten kreten lahko leta 2018 da svoj glas eni komunajzarski zdruzbi…

 • Frank Novak

  Kordisa, Mesca in Fajnoko poslat k njihovim prijateljem v kako musli drzavo.
  Naj njim ljubi muslimani posilijo vse tri…

 • skorpijon93

  srečni na slovaškem, češkem, madžarskem, poljskem da nimajo violete, kordiša, mesca, jankovića, kučana

 • DEATH TO COMMUNISM

  Rdeči pankrt išče batine. In pravijo, da kdor išče, tudi najde… Enkrat bo naduta rdeča baraba tepen!

 • plamen100

  Ce si za cas dela bodoci upokojenec ne pribori ustrezne pokojnine, potem je z odhodozm v pokoj najbolje da ko nastopi cas npr odhoda v dom, da se zaziba na primerni vrbi ce noce parazitirati svoje bivse druzine! Edino avstrijski upokojenec je upokojenec ki lahko samostojno zivi po odhodu v pokoj. Slovenski komunisticni. Sistem pa te najprej zmozga delavca da se celo kariero tolce na minimalcuin in na koncu ga izpljune kot nicvredno upokojensko maso od katere se pricakuje cimprejsnji odhod proti svetlobi!

 • WISKY 1000

  banano išče

 • Minovak

  Vsem je jasno, da je on totalni bedak in narkoman, narod ga pa voli, torej je nekaj hudo narobe z narodom. Takega, kot je on, ne bi prenesel noben parlament, niti za snažilca ga ne bi vzeli, ko pa bi zvedeli, da je nevaren levičar, bi ga nemudoma osamili, najverjetneje za vedno.

 • NezaKogovsekSalamon

  Hvala Kordiš (da zabit kot si) potrjuješ to kar že vsi vemo.
  To je vaša zadnja vlada.
  Uživaj v njej dokler traja.