fbpx

Krkovič Pahorju: Ukinite praznovanje zlorabljenega in lažnega 27. aprila

Foto: Nova24TV

Osamosvojitelj in brigadir Tone Krkovič v civilni pobudi “Praznovanje da, praznoverje ne”, naslovljeni na predsednika države Boruta Pahorja, predlaga ukinitev praznovanja 27. aprila. Nov praznik simbolnega upora slovenska naroda proti okupatorju naj bo 25. oktober – dan, ko je Slovenijo leta 1991 zapustila poražena JLA.

Prvi razlog, ki ga Tone Krkovič navaja za ukinitev praznovanja 27. aprila je, da se 27. aprila 1941, kot ugotavljajo zgodovinarji, ni zgodilo nič. Dan prej, 26. aprila, je bilo le neformalno srečanje članov Društva prijateljev Sovjetske zveze, na katerem pa niso ustanovili Osvobodilne fronte (OF), ampak Protiimperalistično fronto (PIF), ki je bila naperjena tudi proti Veliki Britaniji, ki se je krčevito borila proti nacistični Nemčiji, medtem ko je bila Stalinova Sovjetska zveza še zaveznik nacistov.

Ne moremo praznovati ustanovitve organizacije, naperjene proti zavezniški Veliki Britaniji
Ne moremo praznovati napovedi sovražnosti proti zavezniški Veliki Britaniji, poudarja Krkovič, in dodaja, da so slovenski komunisti upor in revolucijo začeli šele po napadu Nemčije na Sovjetsko zvezo 22. junija 1941. “Ne praznujmo laži in nečesa, kar se sploh ni zgodilo tega dne in kar sploh ni imelo imena Osvobodilna,” Borutu Pahorju predlaga Krkovič, ki je prepričan, da ne moremo vztrajati pri lažnih mitih.

“Kaj s tem sporočamo mladini? A moramo zaradi privilegijev peščice bremeniti s praznoverjem celo nacijo? Sodu pa je izbilo dno včerajšnje slavje v Kočevskem rogu. Tam, kjer so komunisti po ‘osvoboditvi’ pobili na desettisoče neoboroženih ljudi, predvsem Slovencev, Hrvatov in Srbov, ste si drznili odkriti spomenik nacionalne časti Ivanu Mačku Matiji – enemu največjih krvnikov slovenskega naroda,” je ogorčen Krkovič.

Odkrili spomenik zločincu, ki je pobil več Slovencev kot okupatorji
Kot poudarja Krkovič, je Maček organiziral množične poboje – tudi v Kočevskem Rogu, kjer so mu odkrili spomenik: “Po 25 letih samostojnosti in demokracije v evropski Sloveniji, ki je članica zavezništva Nato, se je z izkazanimi častmi predstavnikov Slovenske vojske odkrilo spomenik zločincu. Lahko rečem tudi primitivcu, ker sem ga osebno dovolj dobro poznal. Maček je bil človek, ki si je podredil vse, kar mu je padlo na pamet, in zlorabljal vse, kar je lahko, za svoje privilegije na račun družbe. Takemu človeku spomenik leta 2016? Pa smo še pri zdravi pameti?”

“To početje, ko sem včeraj spremljal medije, mi je vzelo sapo in mi vzbudilo zlo slutnjo velike nevarnosti za slovenski narod. Gre za slutnjo in občutke, ki jih enačim s tistimi v majskih dneh usodnega leta 1990. Povsem isti vzgibi me, spoštovani gospod predsednik in vsa slovenska parlamentarna in neparlamentarna politika ter spoštovana civilna družba, prevevajo, ko vas želim opozoriti, da je ‘vrag vzel šalo’ In da ne kaže več čakati, da se bodo stvari same po sebi uredile. Čas, ko bi se lahko, je že davno mimo. Ustavite oziroma ustavimo konje, dokler je še čas. Da ne bo prepozno!” roti Krkovič v civilni pobudi.

Namesto 27. aprila praznovati 25. oktober
Krkovič Pahorju predlaga, da nemudoma začne z demokratičnimi pobudami in postopki za ukinitev 27. aprila kot državnega praznika in simbolnega dneva uporništva slovenskega naroda. Ta praznik so namreč uzurpirali tisti, ki si prizadevajo za rehabilitacijo komunistične revolucije. Ta dan zato ne povezuje, ampak usodno deli slovenski narod.

Kot nov simbolni dan slovenskega uporništva Krkovič predlaga 25. oktober, dan, ko je morala v vojni za Slovenijo poražena agresorska Jugoslovanska ljudska armada (JLA) za vedno zapustiti slovensko ozemlje. “Po tisoč in več letih tujih vojska, gospostev in ideologij, smo bili prav 25. oktobra 1991 prvič zares svobodni. To, za slovensko nacijo zdravo uporništvo, moramo praznovati! Naj živi samostojna in demokratična Slovenija!” je svojo pobudo sklenil Krkovič.

A. Ž.