fbpx

[Ekskluzivno] Nejc Smole – župan Medvod – postal lutka v rokah razvpitega kriminalista Klavore, po svoje in na sporen način urejata tudi javna naročila občine!

Nejc Smole (Foto: STA)

Tudi Ljubljani bližnje Medvode očitno niso imune na korupcijo, že dalj časa po kraju namreč krožijo govorice o sumljivih poslih tamkajšnjega župana Nejca Smoleta. Prirejal naj bi javne razpise, za njim pa naj bi stal kar akter globoke države Mitja Klavora, razvpit iz afere Depala vas. 

Župan občine Medvode Nejc Smole se bo na nove volitve očitno podal v senci sumov, ki imajo že na prvi pogled očitne znake korupcije. V uredništvo smo prejeli dokumente, iz katerih je razvidno, kako so s prirejenimi pogoji v primeru Flora sport izločili dotedanjega večletnega izvajalca in tako davkoplačevalce prek občine oškodoval za 133.827 evrov, na podoben način pa je ravnal tudi v primeru izbire GGD Kranj, kjer je s prirejenimi pogoji izločil preteklega dolgoletnega izvajalca vzdrževanja in zimske službe, z delom katerega so bili zadovoljni tudi občani. V tem primeru naj bi občino oškodoval za nadaljnjih 210.457 evrov, enako pa naj bi se dogajalo tudi pri izbiri izvajalca prevozov šolskih otrok ter pri postavljanju cestnih signalizacij.

Kljub številnim sumom, ki v javnosti krožijo že dalj časa, pa noben od pristojnih organov pregona in organov za preprečevanje korupcije ni ukrepal, več kot očitno medvoškega župana namreč ščiti globoka država, ki mu takšno poslovanje omogoča.

Za Smoletom stoji nekdanji predsednik paravojaške borčevske organizacije Mitja Klavora!
Po zanesljivih podatkih naj bi za županom Smoletom stal močan akter slovenske globoke države pod vodstvom Milana Kučana – najmlajši upokojeni policist Mitja Klavora, ki je znan tudi po aferi Depala vas in kot eden izmed organizatorjev državnega udara, predvidenega v tistem času. Svoj čas je bil tudi vpliven v družbi Petrol, kot generalni sekretar Združenja zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja pa skupaj s Titom Turnškom, avtoritarno vodita to paravojaško organizacijo.

J. Ž.