Evropsko sodišče za človekove pravice ponovno obsodilo Slovenijo: Odgovorne so tri mariborske sodnice, ki so le v dveh letih povzročile toliko kršitev človekovih pravic, kot vseh 800 sodnikov skupaj!

Foto: Robert Komac Fojkar

Kršitve človekovih pravic s strani slovenskega sodstva v zadnjem času predstavljajo enega bistvenih problemov, na katerega nas opozarjajo tudi različne mednarodne institucije. Najnovejša obtožba prihaja z Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), pri čemer so v središču pozornosti ponovno tri sodnice mariborskega upravnega sodišča, ki so malomarno postopale v primeru nezakonite prepovedi mariborskega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona.

Kršenje človekovih pravic s strani sodstva že praktično od osamosvojitve predstavlja enega glavnih problemov v Sloveniji. V veliki meri gre pri tem zaradi neuspele tranzicije zagotovo tudi za doktrino nekdanjega komunističnega totalitarnega režima, ki – kot ugotavlja nekdanji pravosodni minister dr. Lovro Šturm – v ospredje ni postavljal človekovih pravic in ni izoblikoval pravnih omejitev državni oblasti ter njenemu nasilju. Omenjeno trditev zagotovo potrjuje dejstvo, da se s kršenjem človekovih pravic na slovenskih sodiščih še dandanes v veliki meri želi obračunati predvsem s svojimi političnimi nasprotniki. Obenem za kršitvami večinoma vedno stojijo ene in iste osebe, ki so blizu slovenski levici ter za svoja dejanja praktično nikoli ne odgovarjajo. Nasprotno, velika večina kršiteljev kljub evidentnim napakam ostaja na svojih položajih.

Tri mariborske sodnice v letih 2016 in 2017 odgovorne za toliko kršitev kot vsi ostali slovenski sodniki skupaj
Katastrofalne razmere v slovenskem sodstvu le še dodatno potrjuje obsodba s strani Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu, na podlagi katere je na Slovenijo padla dodatna črna pika, vse to le zaradi ideoloških neumnosti izrojene levice, ki ji ni mar za ustavno zagotovljene temeljne svoboščine. V oči bode zlasti dejstvo, da so v središču obsodbe ponovno tri sodnice mariborskega sodišča, ki bi v normalnih državah, ki upoštevajo mnenja priznanih mednarodnih institucij, že zdavnaj ostale brez svojih služb. Gre za Vlasto Švagelj Gabrovec, Violeto Tručl ter Sonjo Kočevar, ki se je medtem že upokojila. V povezavi z omenjenimi tremi slovenskim sodnicami velja povedati, da so bile samo v letih 2016 in 2017 odgovorne za toliko kršitev slovenske ustave kot vseh ostalih 800 slovenskih sodnikov skupaj. Ne glede na ta šokanten podatek pa po poročanju spletnega portala Požareport slovenska javnost o omenjenih sodnicah ne ve praktično ničesar: “Ne obstajajo nobene njihove fotografije, ni nobenih njihovih življenjepisov in nobenega postopka proti njim – pravzaprav nihče ne ve, kdo so te osebe?!

Pevec Thompson (Foto: Arhiv Nova24TV)

Vpletenost v primer odpovedi koncerta Thompsona v Mariboru
Na Evropskem sodišču za človekove pravice je Slovenija pristala zaradi nezakonite prepovedi mariborskega koncerta hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona. Za prepoved Thompsonovega koncerta je maja leta 2017 poskrbela vlada Mira Cerarja. Formalno je takrat prepoved izrekla in podpisala tedanja načelnica Upravne enote Maribor Ksenija Klampfer, ki je bila za omenjeno potezo nagrajena tako, da je v vladi Marjana Šarca postala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Milan Trol, organizator koncerta, se je zaradi odločitve Klampferjeve pritožil na mariborsko upravno sodišče, kjer pa postopek že dve leti stoji in se nikamor ne premakne, čeprav se mora po določilih evropske konvencije o človekovih pravicah utemeljenost prepovedanih dogodkov reševati takoj. Najpomembnejšo vlogo pri tem pa imajo ravno Švagelj Gabrovčeva, Tručlova in Kočevarjeva, ki jo je po upokojitvi nadomestila Nevenka Džebi. Omenjene sodnice namreč nikakor ne želijo sklicati javne obravnave, na kateri bi bila zaslišana tudi aktualna ministrica Klampferjeva. Ker zadeve na mariborskem upravnem sodišču stojijo, se je Trol obrnil na predsednico sodišča Jasno Šegan, predsednika vrhovnega sodišča Damjana Florjančiča, sodni svet in na ustavno sodišče, kjer je tričlanski senat v sestavi Špelca MežnarMatej Accetto in Jadranka Sovdat sprejel odločitev, da Trola zavrne s pojasnilom, naj ta še naprej čaka, ker niso pristojni ali pa ne zaznavajo kršitev. Trol je ne glede na vse vztrajal. Februarja letos se je s pritožbo obrnil na Evropsko sodišče za človekove pravice, ki je njegovo pritožbo pravočasno in popolno sprejelo v nadaljnjo obravnavo.

Ksenija Klampfer (Foto: STA)

Betettova in njena vloga pri sojenju v zadevi Patria
V navezavi na prepoved Thompsonovega mariborskega koncerta velja poudariti tudi vlogo razvpite sodnice Nine Betetto, ki je v omenjenem primeru vodila senat na vrhovnem sodišču, v senatih, ki so dokazano kršili človekove pravice, pa je tudi sicer velikokrat sodelovala. Posledično je bila že večkrat pod drobnogledom Evropskega sodišča za človekove pravice. Ob že naštetem je Betettova odigrala tudi pomembno vlogo pri sojenju Janezu Janši v zadevi Patria, kjer je zavrnila izločitev sodnice Vesne Žalik in se podpisala pod krivično ter protiustavno sodbo. Poleg tega je Betettova znana tudi kot desna roka Branka Masleše, zaradi katerega je bila obsojenim v zadevi Patria kršena pravica do poštenega sojenja.

Nina Betetto in Branko Masleša (Foto: STA)

Politično motivirani sodni postopki proti Kanglerju
Prepoved Thompsonovega koncerta in zadeva Patria pa še zdaleč nista edina primera, v katerih so bile evidentno kršene človekove pravice. Zaporednih kršitev človekovih pravic na slovenskih sodiščih je bil tako na primer deležen tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki se je zaradi uigranega delovanja policije in pravosodnih organov znašel v več postopkih, pri čemer je potrebno poudariti, da sedaj padajo vsi po vrsti. Jasno je torej, da je šlo v njegovem primeru za politični pregon in da so bili postopki zrežirani. Zaradi kršenja človekovih pravic je Kangler aprila 2019 na državno odvetništvo vložil tudi odškodninski zahtevek.

Franc Kangler (Foto: STA)

Primer Novič
Še bolj neverjeten je primer Milka Noviča, čigar sodna kalvarija se je vlekla 5 let. V tem času je bil obsojen na 25 let zaporne kazni, pri čemer je bil kar 40 mesecev po krivem v priporu in zaporu. Vse to za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, ki ga je, kot se je izkazalo kasneje, zagrešil nekdo drug. V ponovljenem sojenju je sodnik Zvjezdan Radonjić vendarle pojasnil, da Novič v času, ki ga je imel na voljo, ni mogel priti na kraj umora. “Ne samo, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni storilec,” je argumentiral svojo odločitev. Ob tem je Radonjić opozoril na delovanje globoke države v sodstvu ter pritiske, ki so se nanj vršili v času sojenja. S tem se je še enkrat izkazalo, da glavne niti v slovenskem sodstvu še vedno vlečejo tako imenovani strici iz ozadja, ki se pri obračunavanju s političnimi nasprotniki ter ščitenju svojih kadrov poslužujejo različnih spornih prijemov. Množične kršitve človekovih pravic na naših sodišč tako nikakor niso presenečenje.

Milko Novič (Foto: STA)

M. D.

 • Steiermarkt

  Mi vsi smo mladi pinoriji,
  najmlajši borci, borci za prostost,
  mi vsi in naši komandirji
  storili bomo, kar veli dolžnost.

  Mi vsi smo mladi pinoriji,
  najmlajši borci, borci za prostost,
  mi vsi in naši komandirji
  storili bomo, kar veli dolžnost.

  Mi vsi smo mladi pinoriji,
  najmlajši borci, borci za prostost,
  mi vsi in naši komandirji
  storili bomo, kar veli dolžnost.

  • jakob kovač

   A ti je doza popustila,pa ne veš v katerem času živiš?!”

   • Steiermarkt

    Tito je toliko dobrega storil da bo vecno zivel v srcih nas postenih ljudi.

 • Steiermarkt

  Danes, ko postajam pionir,
  dajem častno pionirsko besedo,
  da se bo marljivo učil in delal
  in da bom priden učenec.

  Da bom ljubli svojo domovino,
  Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo,
  kot jo je ljubil naš tovariš Tito.

 • Steiermarkt

  Danas, kada postajem pionir
  Dajem časnu pionirsku riječ:
  Da ću marljivo učiti i raditi
  I biti dobar drug;
  Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu
  Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju
  Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
  I ideje za koje se borio Tito;
  Da ću cijeniti sve ljude svijeta
  koji žele slobodu i mir!

 • Steiermarkt

  Danas kad postajem pionir
  dajem časnu pionirsku riječ
  da cu marljivo učiti i raditi,
  poštovati roditelje i starije
  i biti vjeran i iskren drug,
  koji drži danu riječ!

  • Imperial Commando

   Nevem kaj je fora, da ste pezdeti, ki v jugi niste živeli niti sekundo, vedno najbolj glasni.

   • samotoje

    Prazne kante vedno najbolj ropotajo, kaj češ.

  • jakob kovač

   in zakaj nisi napisal v slovenščini?Sploh pa ni slaba zaobljuba.

   • Steiermarkt

    Saj se tudi napisala v Slovenscini.
    Nisem pa napisala v Nemscini kajti jaz sem avtohtona Slovenka in ne Nemka.

 • Gilbert Beko

  Čuj Tote tri bi jaz rabil da malega nahranim!Saj veš!

 • samotoje

  Omenjene sodnice in še vsi tisti, ki z neverjetno lahkotnostjo kršijo človekove pravice, pravne fakultete nikoli ne bi smeli videti od znotraj, ker ne premorejo osnovne človeške poštenosti in integritete. Sem je treba prišteti kar nekaj profesorjev, ki si naziva in s tem habilitacije ne bi smeli nikoli pridobiti- iz istih razlogov. Pravo je postalo peskovnik za zgube, podpovprečneže in omejence vseh sort.

 • VERZIFIKATOR

  Večêrni zvón

  V MARIBORO FSE JE ZAJ MOGOČE

  V Mariboro fse je zaj mogoče,
  če tak šefi rečejo pa pika.
  Nor je, keri se f sodnijo ftika,
  tak je pa čepraf nobeden noče.

  V Mariboro ena je toplarna,
  da se riti grejejo tožilske,
  sile z njimi delajo morilske,
  ena sama je krivic tovarna.

  V Mariboro nea bo drugače,
  če se nekaj né bo vzelo v róke,
  to prenese se še na otróke,
  niso to, če mislite, igrače.

  Podivjana laufa ena zvêr,
  trga, grize, ponareja, laže,
  samo tumpekom oči še maže,
  takšen mariborski je večêr.

  V Mariboro nekaj bo frčalo,
  v lufto čutiš to že nekaj cajta,
  se podira fse ko stara bajta,
  né bo dolgo, sámo čakaj malo.

  • jakob kovač

   spet en ki misli da je pesnik

 • učko

  To so pa Kučanove “SODNICE – PRESICE”. V Zloveniji se sodstvo in “pravo” kot stroka zlorabljata kot v kakšni Rusiji ali Belorusiji. Hvala vam komunjari in nesposobna beluharska golazen ! Se vidimo, slišimo in “potipamo” v naslednji vojni !

 • Gilbert Beko

  Tito iz vesolja mežika,da se svet vrti!

 • Gilbert Beko
  • Gilbert Beko

   Lep pozdrav iz Nasinega balona nad Slovenijo!

 • Gilbert Beko

  Srečo je potrebno deliti!On ne ve,da ne sme biti tam!Res ne! Novo rundo bomo potamarili in to je vse od nas,za zdaj!

  • Gilbert Beko

   Eni še se rodili niste do konca in bi že umrli!

 • Gilbert Beko

  Na mali je pes!Na pesu pa Satan!

  • Gilbert Beko

   Malo se hecamo!Male so sladke jim poustimo da mešajo!

 • Van Der Waals

  PRAVNA FAKULTETA KONTAMINIRANA Z KOMUNIZMOM!

  • Gilbert Beko

   Zato je pravna!

  • samotoje

   Dovoliš- -s komunizmom. Drži, s komunizmom in še marsičim- podpovprečnostjo, oportunizmom, postaja neugledna mlakuža.

 • Gilbert Beko

  Kdor ni Komunist ni človek!

 • Artur

  Pa vsi ti pravosodni levi izrojenci in ostala banda iz globoke države imajo imena in naslove mar ne, kako in na kašen način so se nekoč dedci, ko so bili še dedci samo inciativno, ko je bilo res nujno potrebno lotevali vzgojne obdelave nad takšnimi barabami pa je že znano.

 • goldhorn

  Ukinit trajni sodniški mandat in izvest lustracijo.

  • Gilbert Beko

   Slikanja letos več ne bo!Da jih zaraziš na osnovnem nivoju!

 • Gilbert Beko

  Če kamenje pada ga ni potrebno metati!Samo to tako ne gre!

  • Gilbert Beko

   Zakaj jih pustimo,ker jih gor spraviti ne moremo!Skozi pridejo redki!

   • Gilbert Beko

    Skozi prišel je samo en!In to je Svetovni rekord!

    • Gilbert Beko

     Ni rekord preživetje je!

 • Gilbert Beko

  Kurice male se pasete in ste srečne!Samo čas je omejitev!

 • Gilbert Beko

  Tako bomo počistili da bo šeSvet na vrsti!

 • Gilbert Beko

  Malo modrosti naspram norosti! https://www.youtube.com/watch?v=jVf4_WglzWA

 • Gilbert Beko

  Tak malo jih skozi pride,da je žalostno da pečica ne gori celi dan!

 • Gilbert Beko

  Če ne bomo mi bo pa Papež pofukal!Za hvala!

 • Gilbert Beko

  Mala fukaš kaj!Redno fukanje!če ne zapor!

 • montyamp

  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Feminizacija sodstva , državne uprave , ……………….. , bo Slovenijo stala obstoja .
  KJE SO ZDAJ KVOTE ???????? KOLIKO SODNIKOV , TOLIKO SODNIC , amen.
  Zafrustrirane od komunistov psihološko zažgane in intelektualno bavconovsko terorizirane UDBOVSKE SMRKLJE , bodo v državi delale red tako dolgo , dokler se kandelabri ne bodo upogibali , pa ne od žleda .
  Iz zgodovine bi se ta mentalno retardirana quazilevičarska sodrga lahko naučila , da fašizem še ni prinesel dobrega na tem svetu in tudi tale murglosrbski , bo prej ali slej po balkansko propadel .
  ŽIVELA SLOVENIJA Z NORMALNIMI SODNIKI !!!

  • Gilbert Beko

   Krava se ti ni nastavila da bi mleko pil!

 • Gilbert Beko
 • Gilbert Beko

  Vi intelektualci mi razložite zakaj se je Kristus s križem nad Novim mestom vozil,pristal pa v Mariboru!

  • Gilbert Beko

   To je na človeškem nivoju!Veni je pa resni Svet!

 • Miha

  Tudi sodniki in tožilci bi morali kazensko odgovarjati za kršenje ustave in zakonov, tako kot to velja za vse druge državljane. Zakaj so oni izvzeti ? To je dokaz, da pravila ne veljajo za vse enako. Eni se lahko obnašajo neodgovorno, celo kriminalno, in kljub dokazom niso kaznovani.

 • Vlado77

  Človeku postane slabo,ko vidi v drobovje sodnega sistema. To je kot v najhujših časih diktature proletariata. Danes se to dogaja še v državah , ki se niso znebile sodnikov,tožilcev iz prejšnjega režima in dokazano kršili človekove pravice. To velje za Romunijo iin mnoge države ex SSSR vključno s Rusijo- našo prijatlejico! Prav nedavno so nam ruski sodni strokovnjaki solili pamet kako mora zgledat sodstvo. Ni mi jasno kdo sploh jih je povabil. V nadaljevanki Černobil znastvenik Legasov izjavi ” proces bo le predstava za javnost .Odločitve so že sprejete ” Je pri nas po toliko letih kaj drugače?

 • kokobily

  Glavno, da naš Mirkec riba nos sosednji državi zaradi, po njegovem, nespoštovanja mednarodnega prava.
  Doma imamo štalo zaradi katere vsi trpimo, če pa kdo nakaže namen, da kaj spuca, kar naenkrat postane neroden, pa ali pade z lojtre, ali mu pri otroku najdejo mamila, ali na domačem računalniku sliko razgaljene deklice..Kako že tisto gre..” kaj se Janezek nauči…”. 50 let šolanja …

 • Skrajno Desni

  Samo Cerarja oceniš pa ti je takoj jasno kje je Slovensko pravo in pravosodje.

 • Janez Kepic-Kern

  Eno zanimivo in tudi pomembno
  vprašanje !
  Dober dan vsem skupaj ! Za gospoda DETEKTIVA – P. iz okoliša Ptuj
  imam
  eno nič kočljivo, a pomembno vprašanje,
  ki
  zna pripeljati
  do tega, da UGOTOVIMO,
  KDO
  ZARES JE BIL T.I. MARŠAL TITO !
  Ali torej – g. DETEKTIV – P.
  , ki ste
  po prednikih nemškega rodu – morda
  poznate
  ali vam zveni znano priimek WANKMUELLER !
  Ti
  WANKMUELLERJI – SO BILI NAMREČ MED VOJNAMA ZELO POMEMBNA DRUŽINA
  V OKOLIŠU – PtUJ.
  EDEN
  OD WANKMUELLERJEV – pa je bil celo glavni ZDRAVNIK – MED VOJNAMA
  V
  OKOLIŠU OZ. V MESTU – MARIBOR !
  Brata
  wankmueller sta bila namreč sošolca – domnevno pravega MARŠALA TITA !
  Resno vprašanje
  za vas je tole.TA DVA BRATA W. sta bila iz okoliša PTUJ ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • sodnikisozločinci

  Vlasti Švagelj Gabrovec je Thompson posvetil pesem Diva Grabovčeva. Mogoče ji ni všeč?

  https://www.youtube.com/watch?v=8zqKkw7KT-Q

  No, jaz sem prepričan, da bi slovenske pravosodne prasice raje nastavile brigadi Turkov kot poštenemu slovenskemu fantu…

  https://hr.wikipedia.org/wiki/Diva_Grabov%C4%8Deva

  BOG IN SLOVENCI!

 • Janez Kepic-Kern

  CITATNO Z INTERNETA
  navajam – poznavalca t.i. GEOPOLITIKE iz Srbije – DEJANA LUČIĆA !

  V državi SRBIJI
  je
  odnos do polpreteklega “TITOIZMA”
  in
  do same osebe ex KP; ZK ex KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA TITA
  čisto –
  DRUGAČEN KOT V NAŠI R: SLOVENIJI !
  Vodilni
  srbski vladni svetovale za GEOPOLITIKO in TV komementator _ Dejan LUČIĆ
  na
  srbskih TV kanalih
  s takole OSTRIMI IZRAZI IN ODKLONILNO govori – ex t.i. MAEŠALU TITU !
  “Ljudje v Sreriji,
  ki imate še pozitiven odnos do Ex MARŠALA TITA
  – NEHAJTE GA POVELIČEVATI !
  NE,
  NE POZNATE DOVOLJ DOBRO VSEGA, KAR JE NEGATIVNEGA STORIL . T.I. MARŠAL TITO !
  NI RAZLOGOV,
  ZA POVELIČENJE – EX T.I. MARŠALA TITA ! ON JE BIL – “Z L O T V O R E C”
  Osebno
  je ukazal NESODNO KOMUNISTIČNOPOLITIČNO LIKVIDIRATI
  VEČ
  STO TISOČ – SRBOV, HRVATOV IN SLOVENCEV !
  Tudi
  povojni koncentracijski
  logor
  GULAG – GOLI OTOK – ZA “PREVZGOJO” V “TITOIZEM”
  TISTIH,
  KI JIH JE ON INDOKTRINIRAL v “OBOŽEVANJE” – J,V. STALINA !”
  Geopolitik
  z močno oporo – v Srbiji – javno na TV
  reče prebivalcem Srbije:
  “NE POVELIČUJTE VEČ – MARŠALA TITA” ” ON je bil ” ZLOTVOR” ”
  Oglejte
  si sami: še mene je presenetilo zelo odklonilno,
  NEGATIVNO
  GOVORJENJE POMEMBNEGA – D. LUČIĆA O EX “TITU” ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO
  DEJAN LUČIĆ: “TITO JE BIO ZLOTVOR”

 • Janez Kepic-Kern

  SRBI
  DANES LETA 2019 – O T.I. MARŠALU TITU . L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  CITATNO Z INTERNETA.

  GEOPOLITIK – DEJAN LUČIĆ
  “TITO JE ZLOTVOR
  https://www.youtube.com/watch?v=QKx2w0zCJ80

 • večni srb

  Ko naj ni jaz nekoč napisal komentar, da naši sodniki izvirajo še iz prejšnjega režima, so mi preiskali stanovanje, zasegli vse računalnike in me obsodili na 1 leto pogojno. Potem sem dobil pa še eno leto pogojnega zapira, ker naj bi napisal, da so vsi kriminalisti v naši regiji pokvarjeni, nobenega odvetnika, nobene možnosti obrambe, samo kaznovati znajo, se izživljati in zasmehovati svoje žrtve, še veliko slabše je kot v komunizmu.
  Sodniške oziroma odvetniške družine izvirajo še iz časov nacizma, komunizma itak, do danes še nisem spoznal niti enega normalnega kriminalista, tako da… pa me jebejo brez veze že 20 let, nikoli se nisem ukvarjal z nobenim kriminalom ali počel kakšne pizdarije, dokler se nisem zameril čolalnim komunističnim oligarhom, sploh nisem vedel kako zgleda kriminalist.
  Glede na dejstvo, da vi pišete isto, pa se vam nič ne zgodi, ker je to kar pišete res, bo Slovenija zgleda spet obsojena. Vse to zaradi enega gnoja na državnem tožilstvu, komunističnega sodnika in očeta od enega kriminalista, ki je bral komentarje in znorel, potem pa je zlorabil dlužbo svojega sina in podvržen totalitarmi sodni aparat za osebno maščevanje nad nekim popolnoma nepomembnim luzerjem.
  Nič ni slabšega kot pokvarjen policaj, zato kriminalistom vseeno najbolj zamerim, tožilca in sodnika bi bilo treba pa poslati v Hag in obsoditi na smrtno kazen. Čeprav jima ne zamerim, to sta samo dva fašistična vojaka, take se obsodi in zapre, pa je mir, pravi psihopati so tisti, ki jim ihta ne da, v penziji so še bolj hudobni in maščevalni, državna služba in kolektiv zaposlenih pa so za njih kot stalna družba kroničnih pijančkov, v vaški gostilni. To je pri nas še vse po domače, resno je edino, ko morajo vse tiste fašistične svinjarije in laži zapakirat v neko birokratsko, pravno obliko.

  EU sodišča lahko vsak dan obsodijo Slovenijo, tudi za.najhujše sistemsko zlo, a več kot razsojati ne morejo, dokler se pri nas ne bodo organizirale mase uničenih revežev in razgnale vse tiste pravosodno, vojaško počicijske terorističme celice, bolje tudi sme biti, take države morajo potem čim prej crkniti, da ne okužijo še sodede.

 • Hribouc

  Boljševiško kriminalna vukojebina Kučanistan.

 • Olga101

  Tovarišicami vzeti licenco in jih postaviti na ulico! Odškodnine naj plačajo iz svojega žepa!

 • xtc

  Sodniku,ki več kot 3x izraziteje,krši človekove pravice mu je treba odvzeti mandat in tudi je dolžan poravnati iz osebnega premoženja vse stroške zadnjega postopka ,ki ga je odnesel,prav tako ga čaka prepoved dela na področju pravosodja in prava-torej ne more biti ne tožilec,ne advokat niti kak pavnik na državnem ali zasebnem podjetju.

  • kalavnik

   Se pravi 3x lahko, vec pa ne?

 • Janez Kepic-Kern

  ČUDNA REČ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”
  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/

 • Novakec1

  Totalno ste zavozil Slovenijo. Počas bom začel navijat za šerjatarje da red nardijo.