Kolumnist Nova24TV Mitja Iršič že dalj časa prejema grožnje privilegirancev režima; bo policija ukrepala?!

Mitja Iršič (Foto: Nova24TV)

Analitik in kolumnist Mitja Iršič je že dalj časa zaradi svoje aktivnosti na spletu in družbenih omrežjih deležen groženj s strani anonimnega uporabnika. Grožnje prejema kot komentarje pod blogom, prek Twitterja in celo prek SMS-sporočil. Glede na to, da je bil izdan priročnik za prijavljanje sovražnega govora, prav tako pa je bila FDV že razkrita kot zanesljiv partner družbenih omrežij, se je Iršič iz principa odločil ukrepati. Pri vsem tem je še posebej bizarno, da se anonimni povzročitelj groženj skuša izdajati za Mateja Rigelnika, ki je za Nova24TV odločno zanikal, da bi bil vpleten v dogajanje. Vsa sporna sporočila in uporabniški profil s psevdonimom Vseved so bili s Twitterja že izbrisani, obrnili pa smo se tudi na policijo z vprašanjem, ali so glede zadeve že ukrepali.

Politični analitik in kolumnist Mitja Iršič že dalj časa kot mnenjski voditelj aktivno sodeluje na družbenih omrežjih in na spletu. Je oster kritik nekdanjega režima in globoke države kot kontinuitete slednjega, njegovo nefiltrirano pisanje o čistem libertarizmu pa vzbudi jezo pri marsikaterem privilegirancu. Tako Iršič prejema grožnje že vse odkar je leta 2015 postal aktiven komentator, in sicer po različnih komunikacijskih kanalih, prejema jih namreč prek Twitterja, elektronske pošte, kot komentarje in celo po SMS-sporočilih. Kontaktirali smo tudi Iršiča, ki pravi, da se je groženj že navadil in da bi, če bi ga te spravljale v nelagodje ali pa bi ga motile, že zdavnaj nehal pisati. A tokrat je anonimni uporabnik Twitterja pri svojih grožnjah presegel vse meje. Kot pravi Iršič, grožnje praviloma ignorira, a bo tokrat naredil izjemo, in sicer bolj zaradi principa kot pa zaradi vsebine groženj.

Globoka država izdala priročnik za prijavljanje sovražnega govora, FDV pa je že bila razkrita kot zanesljiv partner družbenih omrežij pri cenzuriranju
Poročali smo že, kako v okviru priročnika Zmoremo!, ki je izšel v okviru Sveta Evrope, soavtorica pa je med drugim Nina Perger s Fakultete za družbene vede, otrokom in mladini delijo nasvete za prijavljanje sovražnega govora policiji. Da je šlo tudi tem v resnici za vzgojo mladih v državljane, ki bi policiji ovajali vse drugače misleče in tiste, ki so kritični do oblasti, je jasno razvidno iz primera pogovora mlade ženske in policista, ki ji pojasni, da na spletu nihče ni anonimen in da družbena omrežja zbirajo IP-naslove uporabnikov. FDV je bila pred meseci že razkrita tudi kot zanesljiv partner družbenih omrežij Facebook, Twitter in YouTube pri cenzuriranju vsebin, ki so kritične do leve ideologije ali socialistične oblasti. To postaja tudi vroč izvoz; nedavno se je o inovativnih pristopih, ki jih FDV uporablja pri omejevanju svobode izražanja tja prišla podučit tudi Elizabeta Gjorgievska, žena socialističnega predsednika s korupcijo prežete Makedonije Steva Pendarovskega. “Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” se ob tem sprašuje Iršič.

Fakulteta za družbene vede (Foto: STA)

Grožnje, ki jih prejema Iršič, so nadvse zaskrbljujoče
Grožnje, ki jih je v zadnjem času prejel Iršič, so nadvse zaskrbljujoče. Anonimni uporabnik Twitterja s psevdonimom Vseved mu je tako napisal: “Ampak lekcijo moraš dobiti. Da drugič ne boš več otresal svojega smrdljivega gobca. In lekcija bo konkretna in nobeden ti ne bo mogel pomagati.” Napisal mu je še: “A samo 5 min? Švoh si švoh, sploh k še vedno ne veš. Jaz komaj čakam k me boš na kolenih prosil. Kot cucek me boš prosil.”

In: “Ma nehi no, Iršič si spet zmišljuje. Navadn lažnivc. Sej zato bo v kratkem čutil posledice njegovih zavajanj in laži. Komaj čakam!” Prav tako so mu prek SMS-sporočila zagrozili, da bo moral “v živo določene stvari dokazati”, potem pa naj bi objavili njegov posnetek.

Tarča groženj pa je bil tudi upokojeni novinar in nekdanji direktor Radia Slovenija Vinko Vasle: “Iršič spet nakladaš s ta velkimi gnojnimi vilami. Btw.kako vama gre z Vasletam kaj iskanje? No, sej se bomo kmal v živo spoznal.” Vse omenjene grožnje so bile nato z omenjenega družbenega omrežja odstranjene, a Iršič nam je posredoval zaslonske posnetke.

Povzročitelj groženj je po vsej verjetnosti v hudi duševni stiski
Iršič v nadaljevanju ponovi, da groženj ne jemlje resno, a da so sporočila s Twitterja sama po sebi kaznivo dejanje glede na 135. člen kazenskega zakonika. Meni, da je povzročitelj v hudi duševni stiski, med drugim je kar sam sebe spravil v kot, ko je dejal, da pravi kriminalci svojih kaznivih dejanj ne napovedujejo vnaprej po internetu. Ko je zbrisal lastna sporočila, pa je Iršiču grozil kar na podlagi uredbe GDPR v primeru razkritja njegove (anonimne) identitete.

Foto: iStock

Se povzročitelj groženj skuša izdajati za Mateja Rigelnika?!
Ob tem je zanimivo še, da iz opisa očeta omenjenega uporabnika Twitterja izhaja presunljiva podobnost s Hermanom Rigelnikom, bivšim politikom in enim zadnjih finančno preživelih tajkunov. Po vsej verjetnosti se uporabnik Twitterja lažno skuša prikazati kot njegov sin edinec, Matej Rigelnik. “Povedno je tudi, da imajo slovenski jugonostalgiki dovolj predrznosti, da ljudem brezsramno grozijo po internetu. Nekakšen ideal vidijo v tem, da so kaviar-socialistični sinovi tranzicijskih tajkunov. V SFRJ v mercedesih, danes v mercedesih. Oni so – ali pa bi radi bili – en procent,” meni Iršič.

Glede dogajanja smo kontaktirali tudi izvršnega direktorja družbe Union hoteli, d.d., Mateja Rigelnika. Ta odločno zanika, da bi stal za Twitter profilom Vseved.

Matej Rigelnik (Foto: Slovenske novice)

Bo policija ukrepala zoper povzročene grožnje?
Le vprašanje je, ali bo policija ukrepala v primeru, ko tarča groženj ne pripada levi politični strani. Z novinarskim vprašanjem smo se že obrnili na policijo.

Policija je poudarila, “da se pregon za kaznivo dejanje Grožnja začne na predlog, kar pomeni, da mora oškodovanec podati predlog za pregon. Predlog se poda pri državnem organu, ki je upravičen sprejeti kazensko ovadbo (53. člen Zakona o kazenskem postopku).”

Foto: iStock

Policija v zvezi groženj, ki jih je s strani anonimnega uporabnika družbenega omrežja Twitter in preko sms sporočil deležen drug uporabnik do sedaj ni prejela.

Rok Krajnc

 • Jože Biščak

  Ahahaha Mićo, Janši morš it jokcat. Če si pravi dec, ga boš sam nalomil, če ne si pa navadna pička

  • AlojzZ

   ???

   • rrrrr

    Tomažičev Tonček, ni to g. Biščak, ni…

  • Ukradena identiteta – očitno bo moral pravi Jože Biščak s kakšno tožbo urediti zadevo ….

   • pupa

    Lažne identitete so bolj pokvarjene in škodljive kot napisana resnica s strani pisca prispevka in komentarjev, ki jih pišemo ljudje s stalnim nickom.

  • pupa

   Tudi Mira Petka in podobno Danejelo Ružič so taki kot ti nalomili in začuda nikogar, ki je to gnusno dejanje storil niso našli.

  • Lustrator

   Tako komiji pojmujete pravno državo? Zato letno za miličnike in krivosodje namenjamo na stotine milijonov, da bodo primitivni rdečesrajčni fašisti nemoteno grozili vsem, ki razmišljamo demokratično in smo ponosni, da smo Slovenci?

  • pupa

   1 comments 0 votes

   • rrrrr

    Seveda.Kretenov Nick je ravnokar mutiral iz mule v osla..

  • yoni 269

   Tole pa je nivo, nivo zakotne besnice v nekem desnem pristanišču. Zanima me ali to širjenje nestrpnosti in netolerance desni novinarji delajo zavestno ali celo po navodilih ali pa so tudi oni padli pod vpliv novodobnih fašistoidnih političnih idej.

   • rrrrr

    Tebe pa res vsak napenzla…

    • yoni 269

     A mi ni to že tvoja žena rekla?

  • Schemva Miro

   Drugim kradeš imena,že s tem si pokazal kakšen gnoj si,sicer pa nič novega za levičarsko golazen,kraja vam je stalnica.

 • est

  Mitja, zdrži , raziskuj in piši dalje. Ker pišeš resnico, si jim trn v peti.

  • Prle

   Človek nima jajc,da bi zdržal pritisk, skratka mona,ha,ha,ha.

   • Lustrator

    Na tvojem mestu bi se zakopal globoko pod kamne, ko se enkrat Slovenija demokratizira in se bo komunistične pritepence tvojega kova lovilo po hostah, Rogih, Metelkovih, medijskih režimskih greznicah in državnih firmicah, da odgovarjate za svojo aktivno podporo totalitarnemu režimu. Razni Zemljariči, Škrabci, Kučani, Čmarci, Cmerarji so le posledice – vi, volivci in podporniki ste glavni vzrok in gorivo te zločinske sistemske anomalije znotraj EU!

    • Goran Hvala

     a pol to pa niso groznje… isto si napisal… sam eni lahko… kak ste smesni… :-)

     • Lustrator

      Nikakor ne gre za eno in isto;
      1. v mojem primeru gre za boj demokratov proti totalitarcem – kar je osnovna civilizacijska dolžnost nas vseh
      2. nisem omenjal kakršnegakoli fizičnega nasilja ali izvensodnega pogroma, kar komiji pri nas počnete vse od leta 41. Poloviti vas je potrebno, da boste pred lustracijskim sodiščem odgovarjali za svojo aktivno podporo komunističnemu režimu. Pravna zaslomba za ta ukrep je že v samih temeljih naše ustave, spisati bi bilo potrebno le še nekaj zakonov, ki podrobneje definirajo totalitarizem, čemur so se pisci ustave slučajno(?) izognili.

    • Dada

     Isti politikant kot Iršič, si. Torej samo sapa, vsebine ni , nikoli.

     • Lustrator

      Verjamem da resnica občasno boli in peče celo brezvestne komunjare brez vesti, ampak če že omenjaš manko vsebine, jo vsaj sama ponudi. Ali pa, če dobro premislim in se spomnem ostalih tvojih komentarjev… raje ne.

     • Dada

      HA, ha,ha. Ko iščem vsebino, si pomagam s svečo, pa ne pomaga. Tu, v SDS, je zato analitik, ker je usekal po “sovražnikih” SDS in nič drugega. Zgoraj sem citirala njegov stavek….. Bedno, nima ne repa ne glave, kot ludizem v Angliji. Edini cilj je kriziranje, da SDS na ta račun dobila kaj točk. Temu manjkajo dokazi ali vsaj argumenti. Torej gre samo za politikntstvo.

     • Lustrator

      Pisanje Iršiča nima nikakršne zveze z SDS s katero si sama več kot očitno obsedena, ampak s svobodnim trgom, demokracijo in resničnimi vrednotami zaradi katerih je nastala zahodna civilizacija.

      Za začetek preberi kakšen njegov komentar, mu argumentirano oporekaj, potem pa si drzni njegovo ime postavljati v kakršenkoli strankarski kontekst. Saj vem, da ste komiji temeljito skregani z zdravim razumom in zato nimate na svetu zaveznikov nikjer razen pri vzhodnjaških in južnih diktatorjih, ampak da bi imeli vse demokratične kapitalistične države za izpostave SDS-a, ta je pa malo huda.

     • Dada

      “”“Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” se ob tem sprašuje Iršič.””

      To je napisal Iršič. A je to mnenje političnega analitika ???

      Moj komentar ni potreben, nobenih argumentov ni potrebno. To ni vredno prostora na internetu.

     • Lustrator

      To ni samo mnenje, to je preverljivo DEJSTVO. Tisoči in tisoči uporabniki (ki so “naključno” tudi kritični do katastrofalnega dela vlade) so bili v minulih letih brez pojasnila blokirani z glavnih družabnih omrežjih, ki jih nadzorujejo skrajnomarksistične ideološke frakcije DFV-ja in Mirovnega inštituta, Na tisoče komentarjev v imenu “politične korektnosti” DNEVNO brišejo iz vseh glavnih režimskih portalov, čim se poseže na “tabu področja” o katerih marksistična sovražnogovorna kamarila ne želi imeti javnega diskurza – kot v najtršem komunizmu sovjetskega tipa. Dogajajo se tudi zapori, finančne kazni, ksreči še nismo pri likvidacijah – verjamem, da je edini razlog dejstvo, da smo v EU. Dvomim, da je na tem portalu en sam nerdeč komentator, ki ti tega ne more potrditi iz lastnih izkušenj. Mene osebno so dvakrat (drugič trajno) bannali iz facebooka, čeprav sem navajal čista zgodovinska dejstva ponoreli afežejevki, ki je na FB dogodku mašne slovesnosti v Barbara rov začela odurno opravičevati pokole njenih ideoloških prednikov. Poudarjam: moji zapisi niso bili niti grozilni, niti neokusni, umazani ali kaj podobnega. To ni bil nikoli moj stil, čeprav imam v tovrtstnih debatah za sogovornike večinoma primitivne proletarske trole, ki se na vse omejitve kulturnega dialoga podelajo.

   • pupa

    prle 6319 comments 789 votes 12%

   • Friderik Peršič

    Ima pa posrane gate , oziroma temu se zdaj reče princip …

  • Friderik Peršič

   Hahaha , daj no , komu pa je on trn v peti s svojimi napol idiotskimi komentarji …

 • RATATA

  To je treba takoj rešit na tak ali drugačen način!

 • GverilaStyle

  rigelniku samo z tadebelim alkoholnim fumastrom črto čez čelo potegneš…..pa je cela rit.

  • SIMON ROZIC

   …ideja za Prešernovo nagrado ! Moderna realna instalacija !

 • Miran Pavličič

  Zna bit, da se Kunstelj skriva za tem. Mu zmanjkuje za dnevne doze, pa se prodaja na tak način. Pač vse za denar…

 • Nata

  + + + + + + držite se g. Irščić. Njihov namen je, da vržete puško v koruzo in ne pišete več. Upam, da ste vse dobro spravili. V dvojniku !!
  Od vseh teh silnih inciativ . . . . . .za svobodo govora, pa človekovih pravic, pa sovražni govor. . . . . .ne pričakovati, da se bodo oglasili vam v podporo. Oni so se ustanovili zato, da bi take, kot ste vi nadzorovali in kaznovali !

 • Alan Sirotinja Ford

  ta Vseved je bil res ena taka gnojna bula twitterja

  • Lustrator

   Zato ker je vsak njegov twit, vsaka njegova kolumna tako jasno razgalila tvoj intelektualni manko, ko nisi zmogel prebrati enega samega stavka ne da bi ti iz betice od vročine odtrgalo tisti ventilator, ki skrbi, da se ti med ušesi ne naredi rdeča pajčevina?

   • rrrrr

    Ups, Alan govori o Kunstlju in ne Iršiču….

 • Olga101

  Vsi vemo, da je cilj ustrahovanje! Ne dovolimo se ustrahovati udbomafiji in njenim potomcem, ki nas parazitirajo in se uvažajo nove parazite!

  • Dada

   Preganjavica je težka bolezen. Baje je neozdravljiva.

   • Lustrator

    Nam lahko razkriješ kraj in čas, ko smo v Sloveniji izvedli lustracijo in vse sodelavce Udbe pričeli sodno preganjati zaradi sodelovanja pri zverinskem totalitarnem režimu, ki terorizira že 4. generacijo Slovencev, da v strahu pred posledicami že 70 let edini v evropi hajlajo rdeči zvezdi ter srpu in kladivu?

    • Common Sense

     Pusti Dadico. Ima tezave sama s seboj ze dolgo casa;)

     • Dada

      “”“Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” se ob tem sprašuje Iršič.””

      To ti podpiraš, bedarije o bedarijah. Tako kot so butalci tepli oslovo senco, tako ti in Iršič, mlatite prazno slamo.

     • SIMON ROZIC

      …pa saj je rekla, da si pomaga z svečo!!! .po moje jo je že “znucala” !!!

    • Dada

     Ne morem, ker je to obljubljal DEMOS, ki ga je vodil Dr. Pučnik ob osamosvojitvi, potem je odstopil, potem je njegovo stranko prevzel Janša, ki je potem rekel, da jo je priključil svoji stranki ( svojo je priključil Pučnikovi ) IN OD OSAMOSVOJITVE DALJE so bile samo obljube, obljube, obljube. To je že tako dolgo, da je Janša, ki tako ceni Pučnika, 1. Ime letališča, 2. Pučnikovi dnevi, kar lepo pozabil na to obljubo in dolžnost- No pa tudi na drugo veliko obljubo je pozabil, da bo SLO druga Švica. Pa taka politika od takih politikov. Samo BORBA ZA ABLAST.

     • Lustrator

      Žal bi bilo leta 91 NEMOGOČE izvesti lustracijo brez državljanske vojne, prav tako ne bi prišli do lastne države v kolikor bi se o njej preveč na glas govorilo. Demos (da o ostalih temeljih odločanja) je bil prežet s komunisti in udbovci in so dobro vedeli, da je edini način preko katerega bodo odnesli celo kožo ta, da se začasno potuhnejo, potem pa nadaljujejo s svojim totalitarnim delovanjem. Tudi Švica je Slovencem popolnoma dosegljiva, a pod pogojem da se temeljito lustrira tebi podobne komunistične viruse, se vas zaradi branjenja “tekovin revolucije” spravi za zapahe ter izžene. A za to mora narod najprej spregledati, demokratični opciji zagotoviti vsaj dvotretjinsko ustavno večino, kar se trenutno žal zdi kot znanstvena fantastika. A ko pride nova kriza in v kolikor bo zahod končno nehal kreditirati in politično tolerirati rdečo anomalijo v svojem osrčju, bodo rdeče podgane pričele množično bežati iz potapljajoče ladje na kateri ste v veliki večini ne iz prepričanja, ampak osebnih koristi – služb, penzij, ostalih privilegijev. Ostali bodo le še fanatični uporabni idioti, ki bodo kot antifa sekta na obrobju družbe vzklikali protiimperialistične parole dokler jim ne zmanjka zadnjega piva.

     • rubec

      **********

   • Friderik Peršič

    Na Noritv ni …

 • IZBIRA

  Po enem se spozna vse. Ta posameznik kaže na splošno naravo in moto delovanja komiunistov, ki je med drugimi izprijenostmi tudi sovražni govor in se jim on sam, eden izmed njih tako le nastavlja kot ogledalo, da se lažje prepoznajo, nam pa kot dokaz s čim in kakimi deganeriranci imamo opravka.

  • Lustrator

   Ne le sovražni govor, ampak tudi sovražna dejanja. Ne obstaja ena sama komunistična država na svetu, kjer komiji ne bi prišli na oblast z lažjo, žalitvami, grožnjami, nasiljem in umori. In ne obstaja ena taka, ki bi brez teh metod “svobode in tolerantnosti” (kot se radi samoidentificirajo v svoji shizofreni duševnosti) oblast obdržala. Slovenija je žal zelo lep primer tega, kako stalinistične metode funkcionirajo še leta 2019, skoraj 30 let po osamosvojitvi in to znotraj gluho-slepe EU.
   Žal je srhljiva usoda Slovenskih Domobrancev tistim nekaj preživelim demokratom in domoljubom nagnala preveč strahu v kosti, da bi izvedli nujno potrebno kontrarevolucijo – pa naj gre za sodno lustracijo ali pa bolj ulično različico le te. narodi, ki so premogli toliko poguma, so danes vsi po vrsti pred nami, tisti ki se nis(m)o odzvali, pa iz leta v leto nazadujemo in skoraj brez izjeme zasedamo zadnja mesta Evrope.

 • Lustrator

  Logično, rdečefašistična parasoldateska v navezi z udbo (jugoslovenska milicija) že ve koga je potrebno ščititi in koga napadati – intelektualno elito tega naroda, saj jim edino spranoglava publika omogoča neskončno vladanje brez pretirane uporabe represije z nekaj tisoč nepotrebnimi državnimi službicami in državljanstvi letno, pa je.

  Mitja, ostani močan in snajpersko prodoren kot si, zame si že dolgo najboljši slovenski analitik in kolumnist. Če pa mislijo komiji še v drugo ponoviti svoje revolucuionarno nasilje, naj tokrat dvakrat premislijo. Pošteni Slovenci so enkrat že šli na led, ko so mislili, da se borijo s civiliziranim nasprotnikom, tokrat je kristalno jasno, da so na drugi strani pozverinjenci, ki so se zavestno in prostovoljno ogradili od človekove duhovne biti in osnovnih civilizacijskih norm in vrednot. Osebno sem velik sovražnik nasilja, a ko se uporabi vsa normalna diplomatska sredstva v naši bananarepubliki in začnejo komiji odkrito in NESANKCIONIRANO(!) groziti, takrat smo PRIMORANI k samoobrambi. Tudi kristjani!

 • Stajerka

  ….mafija…..na kubik!…..nič presenetljivega, glede na to, da smo NEpravna država……anarhizem pridobiva na moči, žal bodo posledice krute in dolgotrajne…….

 • Miro Jereb

  Naj nekdo ki pozna postopek ukine vez FB in FDV. FB je bil nedavno kaznovan v ZDA s 5 miljardami dolarji. FDV je tako postal član mednarodne kriminalne združbe in kot tak mora prevzeti konsekvence tudi pri nas. Naj se raje preusmerijo na njihove skupne skrete na FDV.

 • Basileus

  Mitja se naj vpraša kdaj bo kot golobradec v srednjih letih zgubil junfer.

  • Basileus !
   Zakaj pa brišeš za seboj komentarje ?

   • Basileus

    Zato ker mi grozite.

   • Basileus

    Vi me pa še za dodatek zalezujete kot ste župnika.

    • Skrbi me za tvoje zdravje, ker si kar nekaj domišljaš.
     Pojdi ven, v naravo, na sonce, na svež zrak …..rekreacija dela čudeže… :)

     • Basileus

      Prosim, da me ne osvajate več. Oziroma prosite psihiatra naj vam pojača terapijo.

  • montyamp

   Hahaha , spet si se zgubu .
   Ka garaže ne najdeš ??????

   • Basileus

    Spet kozoroge loviš, obut v škornje????…

  • Schemva Miro

   Ti si ga pa dosedaj verjetno izgubil samo v rit.

   • Basileus

    Tako kot je verjetno IJJ pošten.

 • Rotar Jakob

  KURĆANOVA UDBOMAFIJSKA HUNTA S STEKLIMI RDEČIMI VOLKOVI V KZ SLOVENISTANU!

  • Dada

   DA si ti ne bo jezik zapletel, ko tvoriš umobedastoče, ki nimajo ne pomena, ne repa, ne glave.

   • pupa

    dada 1933 comments 151 votes 7,8%

    Številke ne lažejo.

    • Dada

     Malo previsoke ocene so, ker kritiziram, kar ni v redu. Premalo kritiziram, ker se celo desničarji strinjajo z mano, uh,uh.

     • Lustrator

      Ti nič ne kritiziraš, tu si izključno zato da provociraš s tem ko braniš obstoječi komunistični režim. Očitno živiš na njegovih zločinskih seskih, sicer ti status quo v tej bananarepubliki nikakor ne bi tako ustrezal, da bi napadala opozicijo namesto pozicije.

  • SIMON ROZIC

   …zelo zveneč naslov za rdeče fanatike!

 • Franc Šink

  Slovenija ? To je dežela, kjer je resnica greh.

 • Goran Hvala

  hahaha… en mu napise nekaj kar vi pisete dnevno pa tak halo… verjetno je sam kopiral in prilepil komentarje cosmosajasnovidca in podobnih… aja tisto niso groznje in ne sovrazni govor ker jih sracka jansevik… bvahahaha…

  • pupa

   goran hvala 4488 comments 646 votes 14%

   Številke ne lažejo.

   • Dada

    Ti si zato nepomemben, zato, ker te številke samo pomenijo, da so tu v prevladi desni komentatorji, ki podpirajo stranko SDS. Normalno saj je ta medij ustanovljen in deluje za SDS in deluje kot trobilo SDS.
    Meni je všeč nizek procent, takrat sem uspešna.

    • Common Sense

     Wrong again. Niso vsi tu believerji SDS-a. Je pa res, da je ena od strank, ki se zavzemajo za ekonomsko svobodo. To je pa v Sloveniji redka dobrina.

     • Dada

      Ne niso vsi člani SDS , preko 90 odstotkov. Tisti, ki zukaj drugače napiše kot želi SDS ima nizek odstotek “pupe”, ha,ha. Vse je kristalno jasno, ne mi megliti.

 • Dada

  “”“Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” se ob tem sprašuje Iršič.””

  1. A to naj bil analitik….. PO MOJEM SKROMNEM MNENJU BI OCENILA, da je Iršič navaden politikantski kritizer. Povrhu strankarski, za politiko SDS, zato ni vreden take publicitete. Njegov zgornji stavek je navadna bedarija………

  2. Tukaj komentatorji ves čas grozijo, to so DESNI podporniki SDS, pa se nihče ne obregne ob te grožnje. Vedno jim povem, SAMO GOBEC IN SAPA,

  3. Če se podpira Iršiča in obsoja “verbalno nasilje” nad njim, je treba obsoditi nasilje teh komentatorjev , tu na nora24tv, in tudi novinarje, ki pišejo provocirske članke, da podpornki SDS politike, takoj poprimejo za spodbudo iz članka in grozijo politikom…..
  POMENI DA JE TREBA TUDI PODPORNIKE SDS OBSOJATI.

  • tohuvabohu

   Saj ti ne počneš drugega kot da obsojaš, prismoda.

   • Dada

    Kaj pa Iršič dela ????? Napiši mu isto….. Saj vem, da bi, ampak nimaš jajc.

    • tohuvabohu

     Torej priznaš?

  • Lustrator

   Ko si omenila svoje skromno mnenje, bi lahko pri tem začela in tudi končala. Bil bi tvoj prvi komentar, ki bi ga lahko brez slabe vesti pozitivno ocenil. Če te komentarji demokratov tako globoko žalijo, ti svetujem, da na prvem mestu sama pomagaš pri odstranjevanju vzroka – ugrabljene totalitarne države, ki trpinči vse, ki se niso pripravljeni ukloniti totalitarni zakarpatski ideologiji z začetka 20. stoletja. Vsaka akcija ima svojo reakcijo, zapomni si to. In vedi, da resnične reakcije na divjanje tvojih ideoloških somišljenikov že 70 let ni bilo.

   • Dada

    Temu tvojemu pisanju ni kaj dodati…..Potem naj ne joka, jokajo, da mu grozijo. Meni so tudi tukaj, pa samo napišem, GOBEC IN SAPA.
    Taki so tukaj podporniki SDS, gobec in sapa, nikoli me ni bilo strah.
    Iršiču je grožnja reklama, če bi resno mislil, bi dal prijavo na policiji, in se pozanimal o rezultatu preiskave, tako pa samo misli, da je pomemben. V resnici ni. Jaz se mu smejem .
    Ti pa isto bluziš kot Iršič, “ugrabljena, totalitarna”, to so vse besede “užaljenca”, ki pa je 2018 imel možnost sestaviti vlado, ko je zmagal na parlamentarnih volitvah. Od takrat, ko je odstopil z mesta premierja in ko ni več sestavil vlade, pa je po vsakih volitvah užaljeno napovedal ugrabljena država, volitve itd… smrk, smrk. A je njegova država ?????
    Samo jajca je treba imeti in sestaviti vlado. KO PA NISI V VLADI PA NE JOKAJ, ker takrat drugi vladajo. Temu se reče DEMOKRACIJA.

  • Common Sense

   No Dadica, imas prav. To je samo tvoje skromno mnenje:) Ce pa podobno razmisljate vsi na Reporterju, potem pa ni cudno, da vam naklada vztrajno pada.

   • Dada

    Ne vem kako je na Reporterju, sem že mislila malo pogledati, ampak je tukaj več norcev in ljudi, ki mislijo, da so pametni. Na žalost, tisti, ki tukaj pišejo so res zelo nizko padli, med drugim, dr. Vinko, dr. Cukjati, Iršič, tega najmanj…., pa odvetnica Ušaj, ki jo je Janša izkoristil ( med drugim za organizacijo protestov pred LJ sodiščem ” Da bodo od spodaj organizirani izgledali spontani 1″ in jo potem nagnal , cel kup pisarjev, ki se imajo za novinarje., ker pišejo lažnive članke, ali tuje “napol prevedejo”, za potrebe SDS.. z gl. Biščakom na čelu…. Tu je kaj za napisat. Vedno, ko nekdo napiše bedast članek se oglasim. Nikoli ne grozim, samo nalijem čistega vina in nastavim ogledalo. SO velika odstopanje od “še normalnega”.
    Napr,. Janša na Triglavu, mi gremo na Triglav, levičarji pa ne…… od utrujenosti….,ha,ha,ha. IN to SDS novinarji napišejo……

 • Basileus

  Milko grozi in mori. Levakarji pa samo gobec otresajo.

 • Drago

  Kaj pa svoboda govora? A zdaj se pa naenkrat ne zavzemate več zanjo?

  • Lustrator

   Grožnje nimajo nikakršne zveze s svobodo govora. Svoboda govora je osnovna človekova pravica, ki jo želijo tebi podobni titoistični primitivci preko groženj odvzeti Mitji. Razumeš zdaj razliko?

 • Basileus

  Rigelnikov sin se bo ukvarjal z revčkom Mitjo. Resnično ste burleska od portala.

  • Basileus!
   Pazi, kaj pišeš !
   Boš spet v strahu, kaj si pisal in boš spet brisal….
   Pazi nase !

  • SIMON ROZIC

   …kdo pa je ta tajkunski nedotakljivež? …samo sin velikega kriminalca in tajkuna iz F21!
   Zmazek!

 • IZBIRA

  I wish I was born somewhere else.
  I wish Slovenia was born better.

 • SIMON ROZIC

  Vse lahko počneš na tem svetu, samo rdečih kmerov se ne smeš dotikat niti z besedami!

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI VSE ZA OBLAST… VKLJUČUJE TUDI IZVEN SODNE POBOJE! ZA NIJH JE RDEČA REVOLUCIJA POOMEMBNJEŠA OD HUMANIZMA! HUMANOST KAŽEJO SAMO MSULIMANOM IN ČRNUHOM.

 • Sandokan Sandokan

  kje pa so napisane kakšne konkretne grožnje? s čem točno se grozi? ni omenjeno nobeno kaznivo dejanje, naprimer naredil ti bom to in to. zame je to prazno blebetanje in iskanje pozornosti. grožnja mora vsebovati konkreten opis kaznivega dejanja.

  • pupa

   Pa še kraj in uro pa nepreklicni datum.

  • Lustrator

   V čem je tvoj problem? Si nepismen ali fanatični komi? Najbrž kar oboje.

 • Vince Blake

  Trenutni twitter nick tega papka, ki strahopetno in anonimno grozi je “džani”. https://twitter.com/specificenTrenutni….jutri bo že verjetno nekaj drugega,

 • John Kovacs

  Mone ste.
  Budale ste.
  Vsi vi ste v stiski!!!

 • Franjo Trojner

  Gotovo s strani oblasti ne bo ukrepal nihče!
  V Sloveniji oblast ščiti samo svoje ljudi, po nas drugorazrednih se pa lahko hodi in ščije in to nekaznovano.
  Vse tri med seboj neodvisne veje oblasti v Sloveniji so kaput, četrta pa se je političnim botrom prodala za cekine, v Sloveniji je še vedno Bog in batina komunistična partija. In dokler bo tako, naša država in z njo vsi mi, svetle prihodnosti nimamo.

 • Sandokan Sandokan

  Grožnja
  135. člen
  (neuradno prečiščeno besedilo)
  (1) Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

  (2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka proti dvema ali več osebam ali z grdim ravnanjem ali z orožjem, nevarnim orodjem, drugim sredstvom ali na tak način, da se lahko telo hudo poškoduje ali zdravje hudo okvari, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

  takole je definirana grožnja. zgornji zapisi ne ustrezajo tej definiciji…

  • Lustrator

   Po bavconovem pravu prav gotovo ne. Je pa tvoj komentar zato definicija komunističnega sprenevedanja, ki še danes zagovarja izvensodne linče.

 • Common Sense

  Dadica dvomi v Iršičev stavek: “Le vprašanje časa je, kdaj bo blokiran prav vsak, ki bo podvomil v azilno politiko in v demokratični socializem – prepakirani neomarksizem?” Dadico dogodki že prehitevajo. To se (deloma) že dogaja, opogumljeni s prvimi uspehi pa FDV “prijavitelji” na Facebooku gotovo ne bodo zmanjšali svojih aktivnosti. To kar Iršič pravi se že dogaja, posledično “napačni” ne morejo “boostati” objave članka preko FB Ads. S tem da zavrnjeni članki niso bili nič posebnega, sploh pa v njih ni bilo niti sledu o sovražnem govoru. To je “obična” cenzura oz 133. člen na moderniziran način. Še več bo tega draga Dadi, ne manj. In o temu govori Iršič. A naša Dadica bo vztrajno trdila, da se to ne dogaja. Dokler ne bo nekoč sama na vrsti…..In spet bo rekla, da nas daje paranoja:))

  • Lustrator

   Nič deloma – meni so trajno ukinili FB profil že pred vsaj 3 leti brez enega samega razloga, kasneje se je situacija le še stopnjevala, saj je bilo ukinjenih na stotine, tisočine profilov, ki so bili (glej no glej) kritično do vlade in rdečega multikulturalizma. Na drugi strani je praktično ni stvari, ki je ne bi smel komunjara javno napisati na twitterju ali FB-ju, da bi letel z njega. Prepričaš se lahko že ta trenutek.

 • xtc

  Podobnih psihotov kar,mrgoli po JS,Sodstvu,tožilstvu in policiji najdete jih pa tudi na NOB proslavah.
  V bistvu gre za psihopate kot v NOB časih,ki so glasni ,ko so v hordi drugaće pa pos**+.
  Nebi me presenetilo ,če bi bil psiho iz vres policije-ne pozabit policaj je kar uradno grozil JJ s smrtjo in ostal nekaznovan v službi,sodnik,tožilec ali nek aparatčik ali socialnar z Balkana.
  Zagotovo pa ni Matej Rigelnik,saj če tudi smo pošteni Iršič ni konkretno njikjer omenjal njega ali očeta,zagotovo pa bi rekel ,da gre za ljudi tipa Tunek Anton Peinkirher,ki morajo imeti povezavo z oblastjo,drugače bi jih policija že davno naskočila.

 • Friderik Peršič

  Kar na jok mi gre , ko vas poslušam belčki …ne vem , če sem še kje zasledil večje število groženj kot na Noritv , seveda ko pa se strani obrnejo pa jok in stok …

 • Valter BraniSlav

  Ostavite mi Irsica na miru!!!

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM.
   Tudi NSI TONINA IN
   NS L. NOVAKOVO
   IMATA VALTER BRANSLLAV IN F. TUNEK – ZELO RADA, L.R. JANEZ .KERN KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    Kje je Tunek?
    Njega so zbrisal, mene le ustvarili za 36 ur.
    ZIVEL MARSAL SFRJ VELIKI JOSIP BROZ TITOSLAV

 • Janez Kepic-Kern

  Poglej,
  poglej !
  VALTER BRANISLAV – ŠE DIHA !?
  Sem mislil, da se je že preselil – k STRIČKOMA ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA