Medijsko zavajanje na RTV: V Odmevih vzeli stavek Janeza Janše o migrantskih kvotah povsem iz konteksta in ga javnosti razložili popolnoma neresnično

Foto: STA

Volilna tekma se je tudi uradno začela in s tem tudi navajanje zavajajočih in neresničnih podatkov na nacionalni televiziji, v oddaji Odmevi. Po ponedeljkovem prvem predvolilnem soočenju je namreč novinar RTV SLO Jure Brankovič analiziral trditve, ki so jih izrekli predsedniki strank. Obregnil se je ob izjavo Janeza Janše glede migrantskih kvot in dejal, da je bila SDS nekdaj glavna zagovornica tega sistema. To je “dokazal” s citiranjem stavka z SDS-ove spletne strani, ki je vzet popolnoma iz konteksta in je neresničen. Vsak ve, da je treba stavek razumeti v kontekstu, zato predlagamo omenjenemu novinarju, naj prebere odstavek pred tem in odstavek po tem in naj potem poroča, ne pa da lažno zavaja javnost. Novinar Brankovič je tako izpustil pomemben podatek, da je za leto 2015 končno število kvot oziroma beguncev Evropsko unijo takrat veljalo 200 tisoč, Slovenija pa bi solidarnostno sprejela le 27 beguncev. Ker na RTV niso v zakonskem roku objavili popravka, so v stranki SDS napovedali možnost uporabe pravnih sredstev.

O negativnem poročanju o SDS smo že veliko pisali, saj so stranki že pred uradno predvolilno kampanjo namenjali ali manj časa v oddajah, če pa več, je bil ta čas negativno nastrojen proti njej. Zato dajejo vse od sebe, da bi našli luknje v stranki SDS. Ko jih ne najdejo, pa stvari vzamejo iz konteksta.

V analizi soočenja so dejali, da je bila ravno SDS tista, ki je zagovarjala sistem migrantskih kvot, sedaj pa jim nasprotuje. Janez Janša je na soočenju na trditev, ki sta jo podala voditelja, da se stranka zavzema za  pobudo, da bi Slovenija trajno odstopila od sistema evropskih kvot, dejal: “Tako je, poleg tega pa bo ta sistem kratkega veka, mislim da konec naslednjega leta tega sistema ne bo več.” In na to trditev so dejali, da so na spletni strani SDS našli rešitev begunske krize iz leta 2015: “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno.” Pri tem je novinar Jure Brankovič izpustil pomemben podatek, da je za leto 2015 končno število kvot oziroma beguncev Evropsko unijo takrat veljalo 200 tisoč, Slovenija pa bi solidarnostno sprejela le 27 beguncev.

Janša je v zapisu dejal, da so kvote dobre glede resničnih beguncev, in ne ekonomskih migrantov
Niso pa povedali, da je Janša pred tem dejal oziroma navezal te kvote na dejansko reševanje življenj pravih beguncev, in ne ekonomskih migrantov, ki jih je bistveno več kot tistih, ki zares prihajajo iz držav, kjer je vojna. Večina migrantov je iz držav, kjer vojne sploh ni.

Prvi stavek, ki so ga v odmevih “pozabili” citirati: “Reševanje življenj beguncev, še posebej tistih, ki so že na begu kot cele družine, mora ostati prioriteta. Tu je evropska solidarnost potrebna.” In nato pride stavek, ki so ga so citirali na Odmevih: “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno.” Sledijo stavki, ki so jih v Odmevih zopet izpustili, med drugim: “Potencialnih, življenjsko ogroženih beguncev je bistveno več, kot jih EU lahko sprejme. Tudi tem je treba pomagati, vendar na ozemljih čim bližje njihovemu domu.”

Stavek, ki so ga vzeli iz konteksta.

Beguncem je treba pomagati tudi tako, da se zanje ustvarijo varne cone blizu njihovega doma
V istem dokumentu, iz katerega so v Odmevih citirali, je Janša dejal: “Sprijaznjenje z dejstvom, da bodo begunci v velikem številu pač prihajali v Evropo tudi naslednja leta in da moramo biti zgolj solidarni, problema ne bo rešilo, le povečalo ga bo. EU nima niti bivanjskega niti socialnega prostora za 50 milijonov potencialnih beguncev z Bližnjega vzhoda in iz Afrike. Problem torej ni rešljiv v EU. Bolj se bo to dejstvo zapostavljalo, večje bodo iluzije obupanih ljudi, večji bo begunski val in posledično problemi, ki jih povzroča v EU.”

Nadalje je dejal, da bi EU morala doseči sprejem zavezujoče resolucije OZN, s katero bodo ustvarjene varne cone za begunce na ozemlju Sirije in Iraka, saj imajo članice in nekatere prijateljske arabske države dovolj vojaških kapacitet, da te cone ustrezno zavarujejo. “Mednarodno humanitarno pomoč se usmeri tja. Na ta način je z enakim denarjem mogoče pomagati bistveno več ljudem kot pa s povečevanjem dragih azilnih mest v EU.”

Ekonomske migracije niso isto kot begunska problematika
Janša je v rešitvah o begunski krizi poudaril, da je “problem ekonomske migracije treba dosledno ločevati od begunske problematike. Tudi v tem primeru EU ne more sprejeti toliko ekonomskih migrantov, kot jih želi vanjo vstopiti. Vse tiste, ki ne izpolnjujejo pogojev za legalno migracijo, je potrebno striktno zavračati, hkrati pa povečati mednarodno razvojno pomoč državam, ki so vir ilegalne migracije.” 

A. G.

 • Franjo Trojner

  Pred vsakimi parlamentarnimj volitvami v naši baje demokratični državi je jasno, da tudi po zaslugi dominatnih medijev, ki so vsi po vrsti servilni politični levici (česar danes niti ne skrivajo več ) volitve niso poštene, zato tudi te bližnje niso nobena izjema.
  Odziv dominatnih medijev na bratenje Rjavca in Jankovića je še bolj škandalozen, kot njuna na novo odkrita ljubezen! V vse Jankoviću javno očitane nečednosti se niti spuščal ne bom, ker mi je izpod časti, so pa dominatni mediji znova pokazali svoje pravo lice, ki profesionalnim in strokovnim medijem, novinarjem nikjer v svetu ne more biti v ponos. Vsak vsaj malce resen medij bi moral njuno pritlehno zavezništvo, ki je striktno uperjeno samo zoper največjo opozicijsko stranko in nima prav nobenih drugih za državo in državljane razvojno pomebnih skupnih točk, dobesedno raztrgati. Vsa naša dominatna trobila pa temu umazanemu zavezništvu aplavdirajo. .Oni že zdavnaj izpeti Slak iz POP TV je čisto iz sebe, še sam več ne ve, kaj vse naj stori, da naškodi stranki SDS in da po volitvah nobena stranka ne bi šla v koalicijo z SDS. Ja in temu pri nas v Sloveniji pravimo neidvisno in profesionalno novinarstvo, ma bolj namernega zavajanja javnosti in neetičnega, nemoralnega, nestrokovnega obveščanja javnosti, kot smo ga priča v Sloveniji v EU ne najdeš, je pa stalnica na Balkanu.
  Da do dominatni mediji res čisto na podnu se je danes znova videlo, ko je novinar POP TV v informativni oddaji ob 19 h javnosti hitel razčljenjevati stroške, ki jih ima naša država z enim migrantom iz cirka 1900 €, kot je že pred časom izračunalo tudi računsko sodišče, je sam prišel na cirka 500€??? In javnostvi tvezil neumnosti, da gre ostao za plačilo najetih stavb kjer so migranti nameščeni in za plače zaposlenih ( policija, vojska, prevajalci, uslužbenci v centrih itd.) . Vsak cepec ve, da se stroški seštevajo in če bi ne bilo pri nas nezakonitih ilegalnih migrantov tudi tako velikih stroškov za plače in nadure policajev itd. za najemnine, za ostalo spremno osebje ne bi bilo! V to ceno tudi zdravniška oskrba ni vključena ! Sedaj sami vidite kako zelo mediji manipulirajo z uradnimi podatki in z javnostjo! Pravijo tudi, da stranke politične desnice strašijo z migranti in si s tem nabirajo poceni politične točke, da pa se narod na meji ilegalnih migrantov ne boji !!! A je temu res tako, naj presodi vdak sam?? Naj dajo mikrofon še komu, ki bo povedal drugačno mnenje, to pa ne, ker takšnih mnenj nočejo slišati!
  Na koncu bi še rad dodal, da pa policistka na meji dve minuti kasneje pove, da bodo policisti morali vpoklicati rezervo zaradi povečanih ilegalnih prehodov naše južne meje! Kdo je zdaj tu nor vas vprašam?
  A se je urednikom na POP TV čisto skisalo ali kaj? Na POP TV so pri ilegalnih migracijah pozabili povedati, da so AVSTRJICI poostrili nadzor na svojih mejah iz razloga, da preprečijo ilegalne prestope meje ilegalnim migrantom, prestrežene bodo vračali nazaj v Slovenijo!
  Torej bo Slovenija postala tako imenovani žep za vse prispele in še iz Avstrije vrnjene ilegalne migrante, ki jih bomo morali preživljati, kar nam pa lahko močno naje naš že tako luknjast proračun in ogrozi delovanje in varnost same države in z njo vseh državljanov , mar ne? Tako daleč pa uredniki in novinarji POP TV in ostalih dominatnih medijev niso sposobni razmišljati, a žal s svojimi zgrešenimi stališči udarno vpivajo na javno mnenje in s tem na izid samih parlamentarnih volitev. A bo kdaj kak medij ali novinar odgovarjal za svoja napačna stališča, ki so usodno vplivala na izid volitev in nato na kolaps države? Verjetno ne, takrat se vsi potuhnejo, narod pa trpi, kot vidimo po celotni EU, kjer migranti vzganjajo teror nad domačini v okolici zbirnih centrov!

 • FUCK COMMUNISM

  Ni prvic, ne zadnjic. Cela zgodovina, skupaj z vzroki in posledicami, 2.sv.vojne je vzeta iz konteksta. Povedo samo tisto, kar jim pase. Sovrastvo se nikoli ne rodi samo od sebe in doloceni dogodki se niso zgodili kar sami od sebe, ampak so bili posledica drugih dogodkov.

  • Krtača 20

   Bravo! Končno si dojel vzrok-posledica. Če dolfi nebi napadel Slovenije, tudi partizanov nebi bilo. Nebi bili potrebni.

 • ĐĐ Style

  Podobno so storili Mesecu “Izvoz-Ahilova peta, pa ste desni lajali na ves glas in se krohotali. Nihče pa ni hotel poslušati celotne povedi.

  • macon

   Ja, smo dojeli. Izvoz je lahko Ahilova peta, če se preveč zanašamo samo nanj. Zadovoljen?

   • ĐĐ Style

    Sedaj dobimo nekaj čisto drugega.

  • M x

   ti pa res vse veš veleum.

   • ĐĐ Style

    Skoraj vse

 • M x

  Poslušaj pol pa povej svoje mnenje.Neprej zastave slave naprej junaška kri.Živela Slovenija.STRICI dost vas imamo zastrupljate naše otroke in zavirate njihov razvoj in jim prikrajšate prihodnost.Ker sebi megalomanske zneske vlečete mar vam je pa za bolanega otroka za katerega zbiramo zamaške.SRAM VAS JE LAHKO !!!!! SRAM

 • M x

  Orbana poglejte pa Poljsko to je to ne pa neke kvote.Zaviralci Slovenskega razvoja uničevalci naših otrok ne rabite sploh kaj podtikat.

 • Jovo Jamnica

  Blebetanje… Poleti leta 2015 so bili na Madžarskem migranti, v Sloveniji pa isti begunci…

  Begunci v članku 1 krat
  Migranti v članku 11 krat

  Politokis, 31.avgust 2015
  Na stotine migrantov v Budimpešti navalilo na vlake v smeri Avstrije in Nemčije

  Več sto migrantov je danes v Budimpešti zasedlo vlake v smeri Nemčije in Avstrije. Po poročanju madžarskih medijev so se policisti, ki so na železniški postaji Keleti migrantom preprečevali vstop na vlake, umaknili. Na železniških postajah v Budimpešti vlada kaos, saj so jih preplavili migranti, ki v vse večjem številu prihajajo iz smeri Srbije.

  Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa si migranti in begunci sami kupujejo vozovnice za vlak, madžarske oblasti pa za zdaj niso pojasnile, zakaj so se policisti umaknili.

  Na postajah v Budimpešti je obtičalo okoli 2000 prosilcev za azil, saj jih priseljenski urad ne pošilja več v azilne domove, ker naj bi bili preobremenjeni.

  ……………..
  Begunci v članku 17 krat
  Migranti v članku 3 krat

  Politokis, 4.september 2015
  Janez Janša s 7 konkretnimi ukrepi za reševanje begunske krize
  Evropa se že leto dni poleg z navalom ekonomskih migrantov, kar je stalen pojav, s težavami in frustracijami sooča tudi z velikim navalom beguncev iz območij, ki…
  …Sprijaznjenje z dejstvom, da bodo begunci v velikem številu pač prihajali v Evropo tudi naslednja leta in da moramo biti zgolj solidarni, problema ne bo rešilo, le povečalo ga bo. EU nima niti bivanjskega niti socialnega prostora za 50 milijonov potencialnih beguncev iz Bližnjega vzhoda in Afrike. Problem torej ni rešljiv v EU.

  Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema.

  • von Rhein

   In sedaj se boste velepametni driblali okrog besede begunci.Kolikokrat je bila izgovorjena in kdo jo je izgovoril.Če ti meni rečeš…so begunci….ti bom odgovoril….begunci počnejo svinjarije,ker drugega naziva ne boš razumel. Trdim,da je med tistime,ki ne vprašajo,če lahko vstopijo,ampak vdirajo v Evropo, MNOGO BEGUNCEV. To so kriminalci,ki bežijo zaradi strahu,da bodo obsojeni v svoji domovini.Torej so begunci OUT in ne begunci IN.

 • Frank Novak

  OPROSTITE, AMPAK SAMO EN MUSLIMAN JE EN CLOVEK PREVEC. V KRSCANSKI SVET TI LJUDJE NE SPADAJO.
  Ne pravim da so slabi ljudje, nikakor ne, vendar se v naso druzbo nikoli ne bodo integrirali. Zakaj? Nehajmo se neumno sprasevati. Ne zaradi nas ki smo do njih “hudobni” pac pa zaradi islama ki jim tako zapoveduje.

  Nic nimam proti arabcem in crncem ki so kristjani ali pa arabcem in crncem ki so ateisti. Ne gre za barvo koze, ne gre za jezik. Gre za to v kar ljudje verjamejo. Edino kar pravim je to da ljudje ki verjamejo v Alaha v Evropo ne spadajo.

  Musliman ki je pred 2. letoma napadel klub Pulse v Orlandu je bil celo rojen v ZDA, vendar sin muslimana ki je v ZDA dobil politicni azil v ZDA.
  KOLIKO TERORISTICNIH NAPADOV SE RABITE DA BOSTE BREZ DLAKE NA JEZIKU IN BREZ SAMOCENZURE GLADKO REKLI: ISLAM NE HVALA ?
  Bo slo ? Postavite se pred ogledalo in si ponavljajte:
  1) Islam nima mesta v Evropi
  2) Kucan mi noce nic slabega. Komunizma je konec.

  Bo slo ?

  • ĐĐ Style

   Ženske v moški svet ne spadajao, potem odkriješ da si peder. Tako nekako zgleda tvoje mnenje iz druge perspektive. Segregacija ni rešitev, potrebno je poiskati krivca za nastali problem. Muslimani se niso dvignili brez razloga in prez provokacije. Kdo je svetovni provokator je že vsem jasno, zastavo imaš v nicku.

   • Krtača 20

    Tale njegova the land of free, je vse ta drugo, sam free ni več.

    • macon

     Kretenčina, ki se maješ med dvema ali tremi šanki, si pa res pravi za mnenja o ZDA.

   • Frank Novak

    Muslimanski terorizem je bil vsaj delno, ce ne pretezno, povzrocen z aroganco ZDA ki so hotele demokracijo “izvoziti” med muslimane… no ne cisto tako, ZDA so hotele lazji dostop do nafte…
    NO IN SEDAJ BO NAROD HLAPCEV PROSTOVOLJNO POZRL DREK KI SO GA SKUHALE ZDRUZENE DRZAVE ?
    ZAKAJ? Slovenija nikoli ni imela kolonij. Mogoce pa zato:
    „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

    • ĐĐ Style

     Bog nedaj pred desničarji kritizirat Trumpa, Izrael in politike ZDA, ne države.

     • Frank Novak

      Jaz nisem ne levi ne desni. Sem mrzli necak Kardelja in Macka, sedaj pa ze 41 leta uspesen podjetnik v ZDA.
      Jaz sem tak kjer je denar. Drugo kot denar me ne zanima, bi pa privoscil Sloveniji vse najboljse. Vsekakor si zasluzite kaj boljsega kot Miro Cmerar.

  • DJURO SUMAR

   Zakaj toliko nakladanja. Napiši, da sovražiš vse, ki niso katoliki.

   • Frank Novak

    Torej tudi sebe ki sem ateist?
    Zakaj si tako custven? To kar sem se naucil v ZDA je to da imajo Americani, ki imajo sicer poln gobec idej o demokraciji, pred seboj samo eno stvar: LJUBEZEN DO SAMEGA SEBE IN SAMOINTERES…..
    Slovenci pa ste izbugljeni v svetu ideologij. Ne zanima vas kaj je dobro za vas (to muslimani sigurno niso) ampak kaj naj bi bilo principielno.
    POTRATA CASA.

  • Goran Hvala

   ne ne bo….mene islam nec ne ogroza… ogroza pa fanatike vseh drugih religij. .tisto pa vrjamem…drgac pa lohk tud ti probas stopt pred spegu pa se prasat zakaj sploh obstajajo teroristi in od kdaj. ..vsaj take kot poznamo danes pod izrazom terorist…dokler niso demokrati amerosi svoje pravice siril po vsem svetu ni blo nobenih teroristov… razen nekih lokalnih. se po evropi so ble razne ire pa eta itd…

   bo slo?

   • Frank Novak

    Muslimani so s terorizmom odgovorili na “sirjenje demokracije” ZDA. Tocno.
    No in sedaj naj bi narod hlapcev ki ni nikoli sam imel kolonij moral pozreti drek ki so ga skuhale ZDA?
    Zakaj bi morala prav Slovenija nositi posledice ameriske arogance?
    Potem pa naj Slovenija se placa za zid med ZDA in Mehiko.
    Mogoce mislis da Vas bodo imeli americani kaj rajsi ce se za njih zrtvujete?
    Ze 41 let zivim v ZDA pa ti lahko zagotovim da boste za hlapcevanje od amerov dobili samo prezir, in nic drugega.

    • Goran Hvala

     kdo se pa zrtvuje za americane??.. a niso ameri prijatelji desnakov… levaki so bolj ruski pajdasi… kaj spet obracas… pac ppdpiras njihovo sirjenje demokracije zdej pa jokas…podpiras nato da dela drek pa jokas… krivi pa rusi na koncu.. :-)…

     • Frank Novak

      Kdo idealizira Americane? Jaz sigurno ne, saj ze 41 let zelo dobro zivim med njimi. Zakaj dobro? Ker sem v ZDA prisel ze izobrazen potem ko sem koncal ekonomijo v Titovi SFRJ za kar sem nasi nekdanji drzavi globoko hvalezen.

      Nihce ni kriv da se nekateri Slovenci pocutijo komurkoli kaj dolzne razen Slovencev samih. Smo pac majhen narod brez hrbtenice ki se velikokrat obraca po vetru.

      Ko zivis par desetletij izven Slovenije to vidis kristalno jasno

     • Goran Hvala

      in zivi se naprej v tujini… jaz ti dam plus… sva na istem… no in a ti kej manka?.. men ne nic…zanimivo je sam gledat kolk so eni prtegnjeni pa gonjo eno in isto…pa to na obeh straneh… tak da glih o njihovi svetli prihodnosti ni za razmisljat.. jo se en cas ne bo… ko pridem v slo vidim sam kolk je folk zahojen.. zaplankan do tilta..:-)…in men je zelo smesno..

     • Frank Novak

      Meni tudi.
      Slovenci smo izgleda pravi Slovani, vsaj po miselnosti. IMAMO IZREDEN RIGIDEN NACIN RAZMISLJANJA, STVARI VIDIMO CRNO BELO, VIDIMO DOBRE VILE IN HUDOBNE KUCANE. Iscemo “resitelje” nad katerimi smo razocarani. Ko se up v resitelja sprevrze v sovrastvo do njega gremo iskat novega “resitelja” namesto da bi dozoreli in svet videli tako kot je SIV in en CRNO BEL.
      Kaj mislis kako dolgo bo se “kucan kriv” za vse kar tezi desne?
      Jaz sem v Miamiju, kje pa si ti ?

     • Goran Hvala

      kucan bo vedno kriv… tak kot jih se danes tito preganja.. en more bit kriv…tak de se vsaj 100let..minimalno…jest sm pa drgac v maleziji… sam zdej pa ze dobre pol leta nemcija-nizozemska.. ko koncam grem spet mal nazaj v azijo… v miamiu pravis.. gres kej na basket tekme?..

     • Frank Novak

      Ne ne hodim. A ni pri Miami Heat Dragic?

     • Goran Hvala

      swj zato vprasam ce kej hodis…. jest bi bil stalno tam ce bi mel prost dan… al pa nhl…. da se clovk mal zabava tud med drugim…

     • Frank Novak

      Ja ti si verjetno dost mlajsi, jaz bom letos praznoval 64 rojstni dan. Ves prosti cas prezivljam z zeno, otroci, vnuki in tukaj na Novi.

     • Goran Hvala

      pa dobr ejga… glih star pa se nis..no jest jih tud nimam se 60.. :-).. dokler orodje dela pa je baba vesela se nisi star.. :-).. mal heca…sej jest tud ob prostem casu mal precekiram slovenske novicke.. bolj kot ne da se mal nasmejim vsemu temu jokanju in stokanju..pa de vidim kateri migrant je spet kriv za vse tegobe slovencev.. :-)

     • Frank Novak

      Saj ni migrant kriv, kriv je Kucan.. . on je kriv za vse, tudi ce se tvoji babi ne da vec onegavt s teboj je tudi za to kriv Kucan.

     • Goran Hvala

      ja sej jest am si kar cifro zrihtal od kucana… sej vds slovenija je majhna in dobis hitr vde kar rabis.. ko bo moja sjora kaj mutila bom sam poklical kucana direkt na rdeci telefon da se mi zjasni kaj ke zdaj to… :-)

  • macon

   1. kučan s tolpo krade milijarde, torej mi hoče slabo, ker se to plačuje iz mojega žepa.
   2. Sekularni islam ima mesto v Evropi (kot je bil v Bosni ali Rusiji).

   • AlojzZ

    “Sekularni islam”

    Tega ni.

    • macon

     So sekularni muslimani, ker jim je krščanska država dopovedala, da njihovi farji nimajo kaj delati v upravljanju države. Od Ataturka do Erdogana je bila še Turčija taka.

   • Frank Novak

    1. Kucan s topko kradi milijarde. DOKAZ ?
    2. Sekularni islam = kvadratni krog !!!

    • macon

     Po pet milijardni kraji iz bank, ki jo je izvedla kučanova leva tolpa (manjše kraje bi lahko našteval do jutri), ti pa bi dokaz, ti žal ni več pomoči.

     Počivaj v miru.

     • Frank Novak

      Ampak to da ti to napises se ni dokaz za nic.
      Meni tudi nekateri tukaj ocitajo da v ZDA “perem” miliarde nasih komunistov, pa je vse fabrikacija.

 • Krtača 20

  Kaj se fine delate desni? Saj vemo da je dolfi vaš idol. Zato pa spadate v jame. Evo, pa vzemite iz konteksta kar hočete. Dolfi je vaša intimna opcija…

  • Tomi

   Bolje 100 Dolfijev, kot ena krtača.

 • Jan Kovalski

  A to mogoče pomeni, da je slovenska levica za ostro protimigrantsko politiko v Orbanovem stilu?

  • ĐĐ Style

   Ne, to pomeni da so kvote korak v pravo smer, tako meni SDS

   • resnicaboli

    to niso nobene kvote če jih iz meje vsak dan vozijo prek 50 v azilne domove. EU pravni red pravi če pridejo iz varne države se jih pošlje nazaj tja. Zakaj jih ne vračajo izgleda da nekdo dobro služi na ta način.

   • macon

    Migrantoljubci, zaprite lažnive gobce. Normalno, da si Janša in SDS želijo urejati evropske probleme v okviru EU, ker so proevropski in demokratični.

    Vi ste lagali, kako je med migranti 30% ali 40% mladoletnih, koliko je žensk in otrok, medtem ko je bilo odraslih moških vsaj 80%. Potem ste lagali, kako izobraženi so pritepenci, kako bodo obogatili naše družbe in delali za naše pokojnine, kako so človekove pravice zaradi katerih se lahko sprehajajo čez meje nad zakoni.

    Zdaj o vseh teh svinjskih lažeh nič ne veste, ker ste barabe oziroma shizofrenični motenci. Ko je kdo čisto kulturno opomnil, kaj od tega ni res in zakaj, ste vreščali o fašistih, rasistih, ksenofobih. Zdaj pa marš v migrantski tabor ali pa azilni dom čistit smeti pa rit jim nastavi, če bo kdo rabil.

    Vsem levim bi nabil poseben davek za migrante v višini 10% prihodkov, plačujte za bando, ki ste jo navozili.

    • pajot

     Jaz bi jim poslal položnice. Direktno na dom. Pa da vidimo junake.

  • Nšo-či

   Ha..ha. Luškana.

   • Jan Kovalski

    No vsaj nekdo je razumel.

 • RATATA

  Seveda, stavek prej in stavek potem, ne samo tistega “….možete samo da mi popušite…”
  tako je tudi Vojislav Šešelj zahteval v Hagu, ko so ga nekaj driblali.
  Zato je treba prebrati še to:”… zato vam (kumunajzrski mediji) z JJ na čelu jebemo matr vsem, začenši z eRTeVeSlo, poptv, akanal, mladina, delo, dnevnik, večer

  • ĐĐ Style

   Drek domobranski se oglaša

   • von Rhein

    Videti je,da še spiš in slabo razumeš napisano.

   • totex39

    Takih lopovov kot so kumunajzerji pa ni nikjer v Evropi. Sramota, pol pa se še pojavljajo med volivci kot “dobri” ljudje, namesto, da bi jih vse polovili in strpali v zapore, da se o njih ne sliši nič več.

   • RATATA

    U Trboulah ni blo nobenga domobranca preklet houdre kumunajzrsk!

  • Krtača 20

   … Matr spet sm pozabu pokrov od kante zapret, zdej pa tole. Šc nazaj u kanto!

  • Goran Hvala

   cel svet komunjare sam bivsi komunist janezek je odresitelj…

   • RATATA

    Cel tvoj svet je reven oddelek lopovskih uglau pohabljenih buzefurćefurantov.

    • Goran Hvala

     as kej boljs spav?…. ker si tolk cist mislim…

 • Branko

  Janšota so spet dobili na laži, kaj pa bi pričakoval od notoričnega lažnivca.

  • von Rhein

   Pojdi nazaj spat,ali se vsaj vzdrži pisati neumnosti.Ne razumeš,samo nekaj ponavljaš kar ti “dobro dene” glede na bolezen.

 • von Rhein

  Lažnivost,sprenevedanje ,zloraba izrazov in pojmov,je močno orožje sodrge,ki je bila nastavljena po novokomunajzarskih medijih kot vojska za obrambo tekovina.

  • Krtača 20

   Janšotovih tekovina da se razumemo.

   • macon

    Nobenih Janševih tekovin ni, baraba. Drkaj na rdečo zvezdo in titovo slikco.

 • Olga__10

  Ah ta naš SDS,vedno ga kje polomi

  • Olga__10

   Jst se bom kr levici pridruzila

   • lojze

    Saj tja, glede na nepismenost, tudi spadaš.

   • macon

    Gnojni komunajzarski izcedek se podpisuje z Olga in dvema podčrtajema.

    Mora biti pa res hudo, da se abotna leva drhal poslužuje takih bednih prijemov.

   • Olga_10

    Kraja Nicka. Spet terorist na delu.

 • sloustava

  “Novinarjem “, Golobicu in tistim, ki furajo to medijsko sceno, primanjkuje samo eno: normalna inteligenca! Ko bodo mediji to doumeli, da Jansi dvigajo rajting, ker ga blatijo, o njem lazejo in mu podtikajo svoje bizarnosti, bo prepozno: Jansa bo izvoljen! In Slovenija bo imela oooooogromno dela s ponovno vzpostavitvijo na zemljevid demokraticnih drzav, boljsega jutri za vse, od dojencka do upokojenca! Ce bo Pozar sledil delu po volitvah, pripravljen delati ZA Slovenijo in NSI tudi, smo na doslej najboljsi poti ZA dober jutri!

  • macon

   Janša lahko celo zmaga, vendar bodo na ulici hitro “vstajniki” podprti s sindikati, levimi strankami in mediji. Podsistemi, ki so v primežu levice, bodo njegovo vlado ignorirali in sabotirali ter se tako kot danes delali neodvisne mislece in upornike proti izkoriščanju. Danes lepo prodajajo en tak primer: banke so levim barabam delile milijonska darila in je kriva Janševa vlada, ki ni imela nobenega nadzora in vpliva, niti vedela ni, kaj se gredo..

   “Ja, zakaj pa vlada ni imela nadzora, potem je pa Janša nesposoben,” leti iz gnojnih ust levih kriminalcev. V isti sapi kričijo, kako se Janša vtika v vse, tukaj pa je narobe, ker se ni vtikal v tisto za kar ni imel pristojnosti.

   To razfuka samo vojska ali pa lakota. Ugibaj, kaj bo prej.

   • AlojzZ

    Ugibam. Oboje bo prišlo. Hkrati.

   • Soave

    Lakota. Šele potem se bo sesulo

  • AlojzZ

   “… primanjkuje samo eno: normalna inteligenca! ”

   Se ne strinjam. So zelo inteligentni, vendar so v službi princa Teme.

 • 123Abc

  Če pride migrant ilegalno v Saudsko Arabijo, ga dajo v zapor in pretepejo, v Meksiku isto zapor, Severna Koreja ustrelijo zaradi vohunstva, Kitajska tam izgine,še veliko ostalih držav isto migrant konča v zaporu. Če pa migrant pride ilegalno v nemčijo, pa dobi paket rdečega križa, bicikel, čevlje, obleke, zastojn hrano bivanje, in še socialno pomoč vsak mesec in komot ušpara 5000 evrov na leto, sej itak nima nobenih stroškov Če ima pa ženo in otroke, to je v nemčije jack pot za denar socian sistema. Vse gre zahvala Merklovi ki je Sorosova politična prostitutka. Merklova je feministka in liberalka. Ta nijena strana CDU Chistliche demokratische union lahko preimeje Merklova v MLDU…Muslim liberal demokratische union…Merklova dalla vse v škodo kristijanom…Papež Frančišek je tudi na levo usmerjeni…NWO jih vse kontrolira.

  • resnicaboli

   V Nemčiji je problem da se še vedno počutijo krivci glede nacizma in so takšni zakoni glede beguncev. Vendar je Merkel šla predaleč tudi z temi kvotami naj jih imajo mi jih ne rabimo bravo Madžari Poljaki ta norost se mora končati.

  • Goran Hvala

   kolk je v nemciji socialcev in to cistih nemcev. pride v flet. ne placuje najemnine. ven ga ne more noben vrzt. zdej pa se protestirajo da bi imel 1300 sociale. modeli pa delajo v nemciji za 1000…tisti ki trdi da imajo v nemciji vsi veckot 1000e je bil ocitno v nemciji sam na izletu.

 • Nšo-či

  Ohh..to naša neodvisna RTV. Tihi družabnik koalicije “Samo ne Janša”. Koalicije brez vsebine.
  Bravo J.J.! Razumno razmišljanje o migrantih in beguncih. Človeško in dolgoročno za vse deležnike.

  • Goran Hvala

   sej mas prov.. vse je res. . je pa tud res da je bil za kvote…brez nekih kontekstov.

   • Zgornji

    Ja, morda pa takrat še ni vedel točno za kaj se gre. Zdaj , ko pa to ve, pa tudi pove bolj točno .

    • sašo

     Kaj ni vedel ? Kolone moških migrantov so se takrat valile, pa ne en teden, ampak že mesec dni…samo majmun ni videl za kaj se gre, že takrat. Pa JJ ni majmun, je pa oproda protikrščansko usmerjene neoliberalne kapitalistke Angele.

    • Goran Hvala

     ni vedel za kaj se gre.. :-).. pol bi pa sploh lako fuflo drzal skupaj… al nklada o stvareh o katerih pojma nima.. tak kot komunisti
     ..

 • “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno.”

 • Goran Hvala

  kaj ga vi sekate ejga.. zdej je pa kr iz konteksta. . aja…kakor se jaz spomnem je bil par let nazaj ta glavni za te kvote…fak da fuzlajte sedaj svojim dementnim volilcem kar hocete….no pa sej imajo google. sam vtipkas a vrze ven…zdej je pa iz konteksta…zgleda da tud janezek pozablja kaj kdaj rece pol se pa na kontekst zgovarjate.

  • olaf

   Jankovic in Erjavec te cakata, de. Tvoje otroke pa ne caka prihodnost, caka jih dinar in caka jih iztrebljenje. Bi to rad? Ocitno, ker bi butl na n-to potenco. Tukaj in zdaj mora zmagati pomlad, da bo Slovenija ostala Slovenija. Kucastan naj kar ostane v Murgel pasaluku…

   • Goran Hvala

    pa boli mene k kdo bo naslednja 4 leta zivel na tuj racun…vem sam to da pod nobenim ni nic bolje ampak isto oziroma slabse.. nimam cajta jest svoje nedelje zrtvovat za te lenuhe ki se znajo redit sam v brezdelju..drgqc me pa cakajo isti kot tebe… oba bova placevala tak da ti se tolazi kakor ves in znas… :-)… butli na potenco so zame tist ki ze 30 let volijo eno in isto osebo…za povrhu je pa se bivsi komunist… in sami pravte enkrat komunist vedno komunist… al sam za vasga janeza to ne velja.. je vzeto iz konteksta.. :-)

    • slosin

     še večji butli so pa tisti, ki volijo leve stranke, ki že vsaj 21 let dokazujejo, da so totalni nesposobneži in lopovi ….

     • Goran Hvala

      no sej zato pa ne hodim na volitve… izbiram lahko med enimi in istimi frisi… ne hvala… sam eni pa se kr nabijate… :-)… pa ste fuuullll pametni baje…

  • slosin

   tud tvoj spomin in objektivnost sta hudo luknjičasta…Ko je Janša to izjavil, tudi slučajno ni bilo pričakovati, da bo na eu navalilo tako veliko število kameltrajbarjev pa zumbotov iz Afrike in …, kjer sploh nimajo vojne…pa menda si že slišal za ekonomske migrante…tam v EU imajo…morjo nam dat…

   • Goran Hvala

    zmeraj pa je nekaj v stilu…. ahh nisem vedel da bo tako… in blabla… in pri levih in pri desnih… pol se pa ven ulecejo nisem vedel… :-).. kot otroc…

 • Zgornji

  Ajaaaaaaa … HINAAAVCI ZLOBNI RTV-JEVSKI !!! ! !!!

 • Zgornji

  IN ŠE : PRECEJ MIGRANTOV JE IZPUŠČENIH ZAPORNIKOV KI SO JIH SPUSTILI OB MIMOHODU OSTALIH MIGRANTIČEV !!! ! !!!

  • Zgornji, nič se ne jezi, saj so med njimi tudi migrančice ;)

   • sašo

    ???Kje te ?

   • Zgornji

    Ja, vem, Ampak, tudi takih ženskih Pokvarjenk imamo tudi Tu – še Preveč . Žal.

 • sašo

  To ni prvič da se SDS zapleta, v tem primeru so denimo slepo sledili Angelci ki se požvižga na krščanske korenine svoje stranke .
  Spomnim se ko je pred volitvami SDS govorila kako more biti naš bencin najcenejši v regiji da bodo iz sosednjih držav hodili tankam k nam…pridejo na vlado in prodajajo najdražji benzin v vsej regiji, morda so Italijani imeli malenkost dražjega.
  Migrantski delavci v Avstriji, ko je vladala SDS so jih že želeli obdavčiti,ko jih je obdavčil Cmerar pa so nastopili ostro proti obdavčenju…itd…res pa je da ostali niso nič boljši.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  ni mi jasno zakaj so sveckarji tolk obsedeni z albancem, a gre to za kaksno dusevno motnjo?

  • sašo

   Veliko bolj ste levičarji obsedeni z ALbancem, pa konec koncev, a ni vseeno kdo je kdo, kaj zdaj levičarji ? ALi imaš morda kaj liberalno proti ALbancem ? aja, Kosovo so vam vzeli :) .

   • FreedomAndDemocracyNOT

    nisem levicar haha, boli me za leve in desne. Men ste oboji bolniki,ki delate male sluzbe, da lahko inteligentni ljudje zivimo dobro in se ne drkamo s politiko. Dokler so levi in desni, bom jaz zivel kot kralj in lahko trolam male ljudi, ki so obsedeni z meglo

    • sašo

     Praviš da s ene obremenjuješ z levimi in desnimi in da se ne drkaš s politiko…zakaj torej pišeš tu ? Malo se se ” poslušaj ” kaj govoriš ;) . Ti pa inteligenca, to bo ja..

     • FreedomAndDemocracyNOT

      tuki trolam male ljudi, ce si bogat imas prevec casa, tako pac je to. Potem grem na kavico z eno hudo zensko, in potem mal delat da zasluzim za top pocitnice kjerkol mi zapase

     • sašo

      Še si nisi zaslužil za počitnice ? Kaj pa si te delal od Januarja do zdaj ?? Ti pa veš z denarjem, ni kaj ;) .

     • FreedomAndDemocracyNOT

      jah na pocitnicah sem ane, vsak drug teden prakticno, tako pac je to, ce cas namenis za znanje in ne za politiko…

     • sašo

      Kaj to si pri baki na počiticah ? Pa lovi internet ? No ja, imaš veliko denarja, tako da internet ni problematičen niti v Niš-u.

     • von Rhein

      Cena za gram?

    • Tomi

     Tule seješ, da smrdi, doma pa še za poceni pir nimaš.

 • Očitno hočejo levaki z vsegliharsko propagando prepričati nevedne volilce, da se ne splača voliti SDS, ker so itak vsi za migrante.
  Med ljudmi je namreč precej revolta do migrantov in SDS je tu v prednosti, ker odklanja “odprte meje”. Če pa uspeš z lažmi nevedne volilce prepričati, da SDS podpira migrante, pa tako demoraliziraš del volilnega telesa, da ne gre volit ali voli nekaj brezveze.

  Vsegliharska huskaška retorika je bila vedno glavno “orožje” levice, da so zbijali glasove desnici.
  Npr: “saj vsi kradejo” je bil namen to, da je itka vseeno kdo je na oblasti, pa zato dajte raje vseeno glas levici, ker je kao bolj socialna pa “pravična”.

  • sašo

   Prepričanih ne morejo prepričat, ljudje smo že itak razdeljeni na leve in desne..

   • To je namenjeno neodločenim. Ljudem ki nimajo pojma o pojmu, le sem pa tja kaj slišijo na televiziji in potem gredo slepo volit.
    Potrebno se je zavedat, da edini, ki osločajo na volitvah, so tisti, ki nič ne vedo. Mi odločeni smo nepomemben faktor. Zato pa je takšna predvolilna medijska propaganda, da se pravilno “pouči” volilno večino kaj in kako mora volit.

    • sašo

     Neodločenih sploh ni na volišča..in jih politika ne zanima, ostali so pa bolj ali manj enako razdeljeni…SDS ima največ volivcev, zmagati ne more ker pride drugi krog in večina levičarjev voli PROTI JJ..teh ne moreš prepričat da bodo odstopili od svojega prepričanja…neopredeljenih pa ni..oziroma jih je tako malo da ne igrajo nobene vloge.

     • O pa gredo, gredo. Jih imam med sosedi, žlahto in znanci ogromno. Nič ne vedo o tem kar se dogaja, vedo da je slabo in gredo volit karkoli jim že na televiziji sugerirajo.
      Skoda ker smo tukaj v virtuali, ker bi ti z veseljem rad predstavil par teh “teličkov” in njihovo poznavanje situacije.
      Ne si delat iluzij: nevedni in butasti “telički” so edini ki odločajo na volitvah.

     • Tole si postavi v okvir in na steno, da ne boš nikoli pozabil in si dela neke iluzije:
      https://cdn.shopify.com/s/files/1/0535/6917/products/idiocydemotivator.jpeg?v=1430423036

 • sašo

  Moški zdaj pa tako…prihod mulsimanov niti ni tako slaba zadeva in je pogubna za levičarje..po prepričanju muslimanov, prvi nahebejo neverniki, ateisti, torej rdečkarji…potem pridejo na vrsto lezbače in lezbačniki, potem, možače, ki se bodo znova mogle naučiti kuhati in si deliti moškega še z ostalimi ženskami…v bistvu se z muslimani vrača patriarhat, pa se tega levičarske lezbijke ne zavedajo najbolje, preveč mamil pa to..malo za šalo, malo zares.

  • Tomi

   Dobra. To mi vedno roji po glavi ko vidim lezbače s transparenti welcome refugees v rokah.

 • “Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno.”

  • sašo

   Točno to je rekel JJ, levičarji ste hodili na mitinge v podporo migrantom…sklep…očitno ste si levičarji z JJ veliko bližje kot bi si upali priznati. Ljubitelji migrantov, častiti bi mogli JJ za take izjave;) .

  • sprehajalec

   Bolje točno določene kvote, kot pa vsak dan novih 50 izven kvot, ki jih levičarji trpajo po slovenskih szilnih domovih iluminati.

 • Anton

  levičarji ste še enkrat več zadovoljivo dokazali ,da ste topoumni. Kdo vam, lahko pomaga, da ste funkcionalno nepismeni?, Lepo je iz navedenega razbrati, da je spoštovani Gospod Janez JANŠA v kontekstu kvot mislil na begunce in sicerdružine z otroki, ne pa na plemenske žrebce, črnuhe, s ciljem posiljevati naša dekleta in širiti širjat

  sarkazem press

 • WISKY 1000

  Laž je levakom v genih.

 • herman

  »Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju
  zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični
  ideologiji,« Tole pa ni nič vzeto iz konteksta, ampak je v obrazložitvi, zakaj želi postati član
  partije, leta 1975 zapisal Janez Janša.

  • slosin

   Izgleda, da je dokaj dobro spoznal marksistično-komunistično linijo in ji zato obrnil hrbet. Levi butli pa jo pa še kar trajbajo…

  • centurion

   Ti si želiš postati član partije leta 2018…
   Za referenco predlagaš :
   1. garažo
   2. pesojebsko izkaznico
   3.LGBT potrdilo o pripadnosti

  • antimur

   To je bilo davnega leta nazaj, ti bedak pa v vsem tem obdobju, ob očitnih dokazih komunističnega terorja in ropanja, še kar bluziš okrog z rdečo zvezdo in po božansko častiš njihove zločince, ali si nor, vsekakor si funkcionalno in politično nepismen.

   • bolimeđoko

    Ta je v sorodu s Svetlano. Mislim, da je dreser njenega ……

 • Grenze

  TAKO UČIJO KVAZINOVINARČKE PO NAŠIH ZJAHANIH ŠOLAH LAGATI IN LAGATI !

 • Srce

  Brez veze, soočenje je bilo tako, da je v celoti predstavilo voditelja in prav nič predstavnike političnih strank.

 • if

  Proizvodni proces RTV SLO generira produkte z naklepno vgrajeno stvarno napako v korist nedemokracije!
  To dejstvo je očitno berljivo iz njenih produktov radijskega, televizijskega, teletekstnega, MMC-jevega ali drugega tipa medija.

  Mnoge oddaje RTV so umeščene v spored z namenom poneumljanja konzumentov, ki morajo plačevati v vsebinah skrita posilstva izražena v obliki nedemokratičnih sporočil.

  Živimo čas sistemskih laži, ki jih nedemokratična oblast namensko ustvarja in preko uzurpiranih javnih medijev preko davkoplačevalskega žepa projicira v eter, seveda z namenom kreiranja javnega mnenja v korist nedemokracije.

  Volitve?
  Pričakujem rezultat, ki bo izraz spremenjene kvalitete volilnega telesa.

 • črnaovca

  Ne prepirajte se za oslovo senco, v Gorenje prihajajo Kitajci in začnite razmišljati kako se boste naučili njihovega jezika. Soočenje ureja vaša zvezda Rebernikova, vodi vaša Rosvita in še vedno je vse narobe. Ta soočenja so bedna in pod nivojem a ne zaradi strank temveč nivoja novinarskih vprašanj v stilu s kom bi šli ali ne šli v koalicijo in podobnih umotvorov. Janez je bil edini ki je nekajkrat povedal da je vprašanje brezvezno a jara kača se je nadaljevala. Jasno da so mu morali na nek način vrniti. Razumi kdor more

  • xtc

   Kitajci nič ne prihajajo,pobrali bodo še tisto kar je ostalo proizvodnja na Kitajsko tukaj le distribucija in logistika iz 6500 na 500 + ,če,enak pralni stroj oni doma naredijo za tretino Gorenjeve.

 • centurion

  Od zaposlenih na RTV SLO imajo koristi le levaki in Murgle ter
  seveda vsi šanki okrog Kolodvorske, kjer
  je vložena tudi največja dodana vrednost slovenskega novinarstva.

 • montyamp

  SLO-RTV-HANZA-KURBENHAUS — cenzura in laži na položnice

 • Ivan Kubelj

  Sramota res.
  Za eno državno televizijo, ki jo mimogrede financiramo vsi državljani Slovenije, da se gre take igrice. Po mojem mnenju bi morala biti najbolj nepristranska in korektna do vseh. a je ravno obratno. Ne vem kam bodo taka dejanja pripeljala našo ljubo domovino.
  S tem pa seveda doprinesete k tem volitvam ravno nasprotno, kot si želite.
  Vsi tisti, ki še niso opredeljeni, med njimi tudi sam, ste me prepričali, kaj moram volit
  Seveda desno opcijo
  SDS imate moj glas

 • Hun

  zdj vidte kako je ko sami delate enake zdrahe na nori24

  • goldhorn

   RTV plačujemo vsi, Nove24 pa ne! Butl…..

   • Hun

    Jansa jo ne placuje..zakaj mu ovce slepo ne sledite nimate jajc pred zakonom…tok v dokaz da je Jajo prvo razredn, njegova sekta ste pa drugo razredni

 • Soave

  Človek bi po trepalnicah hodil, če bi kaj pomagalo ! Begunec – migrant .
  Še kdo tega ne razume ?

 • Adolf Hitler

  Tukaj resno opozorilo če nebomo te rdeče kuge octranili in nadomestil z novo smo zgublen za vedno vsi tudi eu kajt Kar boste zdaj vidl boste zelo hitro ukrepal kaj ti prosto menje je MIMO in to ni hec zbute se zaspane ovce sicher bo po nas

  https://youtu.be/FkpZOieuIjA

  In še eno to je že v uporabi!
  To ni Heck to je krvava RESNICA RESNICA
  Zato ne oklevat volt in to vsi čas se je nam iztekel
  http://zsi.rokysmoky.com/volilni-program-2018/

 • xtc

  Levaki bodo lagalli vse do svojega bridkega konca,ki bo enak njihovim bratom po SOCIALIZMU -Nacionalsocialistom.

 • Janshari

  Svi zavajaju, a samo “luda24tv” prića istinu.

  #ZokiCar

  • sumljivislon

   KUPI SI VRV – GRAVITACIJA DELA ..!! :)

  • milanček

   a se še nisi pobral v svoje fukojebine-svinjak, od koder si se priplazil gnoj južnaški!

 • Artur

  Sprijaznjenje z dejstvom, da bodo begunci v velikem številu pač prihajali v Evropo tudi naslednja leta in da moramo biti zgolj solidarni, problema ne bo rešilo, le povečalo ga bo ???!!!

 • Burek Burecki

  Ampak vseeno je napisal da so kvote korak v pravo smer neglede kaj je napisal dalje. Jaz nevem kaj ga serete zdej iz konteksta…

  • if

   Kvote za en<komerno porazdelitev beguncev da, in hkrati v okviru zmogljivosti države! To je trdil JJ.
   Begunec je migrant, migrant ni nujno begunec.
   V RS je prišlo ali prešlo zelo malo neguncev.
   V 500009 tisoč veliki migraciji, ki jo je Cerar protiustavno migriral je velika večina migrantov!
   Omenjeno Cerarjevo prositustavno delovanje je kriminalno dejanje!

  • Lustrator

   Je to nekaj normalnega, da komiji takoj po začetku stavka nehate brati in potem učite ostale o tem kar naj bi avtor mislil z vsebino? Glede na prakso, ki jo imam ob pogovoru s tebi podobnimi, bi rekel, da imate to za zlato pravilo.

 • garfi

  na njihovem val202 “komentirajo” volilna soočenja
  delajo se neumne in naj bi Janša rekel, da “migranti” dobijo 2000 €
  rekel pa je, da nas toliko stanejo mesečno
  DOL Z “LEVO” LAŽNIVO BANDO 3. JUNIJA !!!

  • šmentanamuha

   Morala in etika levičarskih novinarjev je na psu. Nedostojno.

 • lado

  levaćići,vas grabi panika,bote bežali kot “neki nlp partizanćići zafrustrirani !!!! palca hitro raste ,bo treba najti luknje za skrit !!!! janšarćić ,preklopi na 24kur,tam imate blejarski portal ,ki bo kmalu aut ! lenuhi leni so tam ne tu gor !!! SLOVENCI !! VOLIMO SDS IN OSTALE DESNE STRANKE !!!!! ZA NAŠE POTOMCE !!!!DOST JE MURGELSKEGA KOMUNIZMA;IN NJEGOVE KRAJE !!! GNOJ ;BO DOBIL KAR MU GRE ,NJEGOV LASTNI RECEPT ,BOM POMAGAL !!!!!

 • Artur

  Israel Directly Helping Muslims And Africans Invade Europe
  https://www.youtube.com/watch?v=HLbPSQx-I-I&t=123s

  Long live Izrael hip, hip huraaaa … no a bo kaj desni sredinci ?

  The Elite’s Motive behind Mass Immigration
  https://www.youtube.com/watch?v=twc_0a2nOWY&t=455s

  • stajerc5

   Bla-bla, glavno, da so jih dobili Iranci v Siriji ponoci po picki!!!

   • Artur

    No potem pa pohvali še njihov multikulti EU modus operandi . Torej ti zagovarjaš Žido cionistično ubijanje pa čeprav so žrtve tudi sirijski in iranski državljani ?

    • Anton

     Artur na tvoje neobjektivno komentiranje in zavajajoča vprašanja, ki mejijo na provokativnost nima smisla trošiti energije.

     sarkazem press

     • Artur

      No potem pa daj ti kašen objektiven komentar na moja “zavajajoča vprašanja, ki mejijo na provokativnost ” No boš morda ti pohvalil cionistični multikulti EU modus operandi iz mojega video prispevka ali je to spet provokacija zate ?

    • stajerc5

     Uspesen napad je bil samo na iranske vojaske cilje!!!
     Prav tako kot se je nekdaj sirila CCCP, se poiskusa siriti Iran na BV. Irak- Bagdad, so ze zavzeli z korupcijo, Kurdistana(Erbil) jim ni uspelo. V Siriji nimajo kaj iskati, seveda razen zelje po dostopu do Sredozemlja. Brez Izraela bi dosegli ze zdavnaj zazeljeni cilj.
     Meje so potegnjene, da se spostujejo, vse ostalo je agresija. Srbi nimajo kaj iskati na Kosovu, Siptarji nimajo kaj zahtevati v Makedoniji, Rusi prav popolnoma nic na Krimu in srbokroati prav nic v Sloveniji.

     • Artur

      Uspešen napad je bil samo na iranske vojaske cilje!!!
      Agresija na tuje države !

      Vse ostalo je Žido cionistična vojno hujskaška propaganda za vzpostavitev Velikega etnično čistega Izraela ostale njihove EU ipd. goyime je treba pa po globalistično multikulturno preperirat zaradi lažjega žido cionističnega manipuliranja in NWO svetovne nadvlade .
      https://www.youtube.com/watch?v=UYKyp1e_jYc
      https://www.youtube.com/watch?v=4c8FYcKWJzY

     • Lustrator

      Artur je tipičen primer kvazidesnega komija, ki pa je s svojo očitno “protiimperialistično” še bolj neokusno prozoren kot Titov častilec Zmago in njegovega gnezda najnovejši ptič Šiško. Ksreči je večina demokratov spregledala plehko agendo “desničarstva” za katerim stoji trda stalinistična linija, a nekateri še kar vstrajajo…

     • Artur

      Lustrator je tipičen primer satanistične NWO proimperialistične navijaške histerije, ki se kaže v pomanjkanju nepristranske objektivne presoje zaradi svojega črednega nagona , tako on kot komunjare delujejo po načelu. če nisi z nami si proti nam in si za titove častilce in stalinistično linijo za katero pa se mi kot “prostemu strelcu” z nečrednm nagonom gladko je.e.

     • Lustrator

      Ta tvoj komentar v katerem se (kot pravzaprav vsi komiji, ki jih poznam in ki kandidirajo tudi na teh volitvah) identificiraš kot “prosti strelec” z nečrednim nagonom (čeprav zgolj ponavljaš 70 let stare floskule rdečih teoretikov zarote) le še potrjujejo moj komentar. Je pa zanimivo, kako pogosto copy pastaš raznorazne združenolevičarske antiglobalistične anti-anti floskule, niti enkrat pa še nisi omenil svetovno velesilo ali voditelja, ki je po tvojem mnenju antipod NWO-ju. Bi s tem prehitro razkril svoje karte? brez skrbi, večina te je že zdavnaj zgruntala, je pa res, da nekateri potrebujejo malo dlje časa od drugih.

   • Osti jarej

    …bumbar…..ko bo vladimirju film počil,jih boš ti tudi dobil po kanti in okol kepe

    • stajerc5

     Jaz bom srecen, ce putki ne bo pocil kaksen kondom in da se se ne povrze eno taksno govno!

     • Osti jarej

      ….bumbar na 2… on je car rusije,ti pa svojega klozeta

     • Artur

      Hahahahaha ta je dobra .

     • stajerc5

      Majhna razlika je! Moja druzina zivi dobro, ker skrbim za njo, njegov narod pa brez plac strada in premetava smetisca, da prezivijo. Lahko recem, da imam (na zalost) poznane v tvojem carskem ostanku CCCP-ja in vem iz prve roke kako se prebijajo skozi zivljenje!
      Zaslepljenec!!!

     • Osti jarej

      ..narod tvojega jankota tudi…..ampak raje stradajo,kot da bi brskali po smeteh…..škoda….ker janša je svojčas izjavil,da ni nobenega pomanjkanja…nikjer…..štruce kruha pa iz smetnjakov gledajo…..ko je reveže zyebal še z zujfom,mu je narod vrnil po svoje…in še mu vrača

     • stajerc5

      Zelo, zelo mocen odgovor za stiri ure razmisljanja!

    • Lustrator

     Ko bo Vladimirju film počil, bo Rusija bankrotirala, zapomni si to, trol sovjetofilski.

 • Osti jarej

  ..v bistvu nabijajo vsi isto,samo stavki so mal obrnjeni…..begunci so prioriteta,konec debate,kvote so nuja,spet konec debate…to,da jih je na veliko vabila merkelca,ki bi jih potemtakem morala z letali dovažati pod svoje okrilje,ni pomembno,kajti zaradi nje mora eu nositi enako breme,sorazmerno…čemu sam bog ne ve…konec debate……..da niti en begunec ni prečil mafijastana,niti en sam tukaj ni ostal….ker to niso begunci,ampak migranti ekonomski …o tem pa niti bededice…konec debate

 • Osti jarej

  …ma džanković prav:flofal-ovce…karkoli že to pomeni

 • don johnson

  Mogoce je tale DRUZBENI DELAVEC nepismen,ali slaboviden ali pa so njegovi mozgani se na nivoju TROGLODITA, ki bulji,bulji pa ne razume.Potrebna bo natancna diagnozain primerno zdravljenje .

 • Anton

  ocena “Libertalca”, namreč da 1/3 ljudi v JS nič ne dela, 1/3 dobro dela, preostala 1/3 pa slabo/zanič, je za javno hišo (beri RTV), po moji subjektivni presoji, milo rečeno precenjena

  sarkazem press

  • Osti jarej

   …pa ne samo za javno hišo…..to velja za vse ….tud za politikante….za kaj,koji klinac,rabimo 90 poslancev….za začetek

 • Artur
  • stajerc5

   Kako kaj ti prespis noci? Polovica pripada Jansi in druga Izraelu ali obratno?

   • Artur

    Imam miren spanec nisem namreč obremenjen s črednim nagonom .

 • Šobar Davorin

  V branje priporočam knjižico gospe Spomenke Hribar z naslovom “Svet kot zarota”. Zaradi osvetlitve stanja. Psihičnega.

  • šmentanamuha

   Osvetliti je potrebno predvsem psihično stanje Spomenke Hribar.

   • Artur

    Je tako ++++++++++ !

   • Osti jarej

    …nikakor…ona je taprava in taplava…..to pove vse

 • Šobar Davorin

  Ja, pa stran 81 v knjigi Richarda Schneiderja: “Kraj zločina: Hypo Alpe Adria”. Pa strani 334 in 335 v knjigi Mateja Šurca “Prevarana Slovenija, domoljubje, zapisano z ničlami”….

  • von Rhein

   Le kaj si našel na 81.strani R.Schneiderja? Mogoče to kar Berlin očitno ni vedel? Šurc je itak velik,seveda plačan,lažnivec.

 • Osti jarej

  …vsak lahko izreče mnenje,potem pa se izvija z analizo posameznega stavka,ki kakopak,pomeni popolnoma nekaj čisto drugega ,kot je bilo izrečeno in na papir vrženo…..žalostno je,da so državo razyebali oni,ki diagnozo že imajo,oziroma so jo že imeli,preden so začeli razyebavat…v 30.ih letih prakse na “eni sami postavki”,bi se še ameba naučila na volitvah naredit križec pod stranko največjega vodje……tud njemu se yebe….zanj je rezerviran elizij….če bo dost pridAn še naprej..

 • Artur

  Tale pokončen zaveden možakar na veliko krši politično korektnost, zlovenski hlapčevski levi sredinci, sredinsko šmorenski ,desni sredinci, da se nebi slučajno izneverili politični korektnosti, ker sledijo sankcije s strani NWO bruseljskih “stricev” iz ozadja.
  Chilling Speech From Europe On Immigration Must See
  https://www.youtube.com/watch?v=EQaM0xBaERg

 • šmentanamuha

  To medijsko nabijanje proti Janši je patološko. težko razumem, da se novinarji, ki dajo nekaj nase, ne zmorejo distancirati. Saj ni potrebno peti hvalnic, imejte vsaj malo novinarske drže, ki jo zahteva etični kodeks.

 • Osti jarej
 • montyamp

  SLO-RTV-HANZA-KURBENHAUS — cenzura in laži na položnice

 • Osti jarej

  … izjava mafijastanskega politikanta ovcam svojim:pozimi pada sneg

 • montyamp

  Pri slovenskih novinarjih je tako kot v slovenskih javnih službah .
  60% , ne da delajo nič , delajo škodo .
  20% je potenciala , ki bi lahko brez nadzorovanih mnenj postal družbenim normativom užiten .
  20% je pa tistih ki delajo res pošteno .

  • stajerc5

   Zadnjih 20%-ov delajo posteno, ampak se jih se od teh prebije v javnost le par procentov.

   • montyamp

    20% od 5% = 1%

 • Osti jarej

  ……….
  Blogger Lom Buchela pravi …

  Meni so znani drobci iz časa tik pred francosko revolucijo, ko je prostozidar Baltasar Haquet pripravljal gradivo za uresničitev židovskega napada na “stari svet”, na Sveto rimsko cesarstvo in Vatikan. To je pripeljalo do Ilirskih provinc, kjer je že prisotna tudi zamisel o enem jeziku imperija južnih Slovencev, panonski slovenščini. Iz tega se je razvil ilirizem in panslavizem (izumljena je bila spačenka “slovani”). V času drugega hudega židovskega podtalnega napada v času prve svetovne vojne, ko so sprožili grozljivi načrt boljševistične revolucije, sta v Sloveniji delovala nam v škodo prostozidarja Ivan Tavčar in Janez Evangelist Krek. Prostozidarji so nas takrat iztrgali iz območja Svetega rimskega cesarstva in nas pripojili Bizancu. Odtlej je oblast podtalno v rokah Velike lože Srbije, ki jo je ustanovila francoska veja prostozidarstva.

  Kot opazite na sličicah so nekateri pankrti spočeti še pred boljševistično revolucijo, v času kraljevine, oziroma jugoslovanske diktature. To jasno kaže na globje korenine prostozidarskih načrtov. Boljševistična revolucija in strahotni pokoli po drugi vojni ter uvedba srhljivega terorja in diktature, je moč prostozidarstva povečala do skrajnosti.

  V pogovoru s starejšim tujim diplomatom sem pred leti debelo gledal, ko mi je pojasnil svojo trditev, da v Sloveniji ni opozicije. In danes je povsem enako. Zaenkrat smo še vedno zaslepljeni s prostozidarsko maškarado. Zmotno se nam zdi, da so eni med njimi domoljubi in drugi srbofili.

  Zgovoren primer so bili trije predsedniški kandidati Türk, Pahor in Zver. Vse tri boste našli tukaj med slikami. In v vodstvih vseh slovenskih strank je popolnoma enako. Vsi so prostozidarji!

  Da bi se rodila opozicija, je potrebno najprej spregledati in prepoznati sovražnika. In to ne bo ne lahko, ne prijetno, saj so naši nosovi raztegnjeni do tal, tako zelo nas vlečejo zanje.

  08. junij 2013 10:41

 • Osti jarej

  …ta svet je babilon

  Svi oni koji žele postati građani Novog Zelanda će imati mogućnost dodati novu profesionalnu vještinu u svoj životopis koja će se rangirati po ostvarenoj godišnjoj zaradi, riječ je o prostituciji. Prostitucija tako postaje “cijenjena” radna sposobnost koja će donositi dodatne bodove pri aplikaciji i za radne vize.
  ************************************************************************************

  ej,škoda,da so nekatere kurbe že prestare

 • plavi-mil

  Saj ni važno, kaj poreče HANZI-TV, važno je kaj si mi mislimo in vemo koga voliti, to je stranko SDS:

 • stajerc5

  KRUTA RESNICA!!!
  Cene pogonskih goriv gredo v nebo.
  9.9.2008 (konec Vlade JJ): Cena sodčka=137$, Cena 95 okt. goriva=1,141€
  8.5.2018 (konec Vlade MC): Cena sodčka=75$, cena 95 okt. goriva=1.351€
  Leta 2008: medijski naslovi o krivdi in dragi državi.
  Leta 2018: medijska tišina.
  Ljudje pa plačujemo. Državi. Cene regulira “Vlada”.
  Pa da ne bi se nekdo o zdravi drzavi…

  • Suljo

   Si preveril tudi koliko je bila cena goriva .ko je začel jj z mandatom????

 • Olga__10

  Kučan reši nas

  • Marko Markov

   Te bo resil, se zadnjih prihrankov in jih vtaknil sebi v zep!

 • Maja

  Novinarji, ki bi morali vsaj pri pisanju člankov delovati oz. biti politično neopredeljeni, to niso. Obračanje stavkov pa pomeni veliko, ko ena beseda spremeni celoten pomen. Janšev program glede begunske politike pa je super, le z njim bomo Slovenijo ohranili slovensko!

  • Sinan

   Sanjaj slovenka

 • Lustrator

  Točno to. A komiji dobro vedo, da ne potrebujejo ne resnice, ne argumentacije – zadosti je, da preko svojih režimskih trobil stotisočkrat ponovijo eno in isto laž in le še vprašanje časa je, dokler ta ne postane večna “nacionalna resnica”. Po eni strani me je čudilo, ker Janša na soočenju ni zaprl gobca rdečemu desničarju Šišku in enkrat za vselej funkcionalno nepismenim slovencljem razložil ozadje teh notoričnih kvot, po drugi strani pa ga razumem, da se mu ne zdi smiselno trošiti besed za odgovarjanje osebkom Zmago, hočem reči Šiškovega kova.

  • Jovo Jamnica

   Veseli me, da ti gre Zedinjena Slovenija v nos…

 • Jože24

  Nisem gledal soočanja ali je SDS za ali proti 2. tir?

  • garfi

   nihče ni proti tiru
   vsi smo proti udbomafijski dvojni ceni za enojni tir

  • borko

   še vedno ne razumeš zakaj boš glasoval

 • Jože24

  a je Dobovšek kompatibilen z SDS ?

  • garfi

   bolj kot leviČĆarji

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!