fbpx

Nacionalna televizija brez nacionalnega ponosa: Igor E. Bregant po poteh Jelene Aščič in Sekumadyja Condeja

Foto: posnetek zaslona

V Sloveniji smo dobili dva nova veleposlanika iz Nemčije, ki se bosta v svoji funkciji uradno menjavala vsakih osem mesecev. Nova nemška veleposlanika sta tako postala Natalie Kauther in Adrian Pollmann, deljeno delo pa jima bo tako omogočalo, da bosta lahko več časa preživela s svojimi tremi otroki. Voditelj Igor E. Bergant je v enem izmed prvih vprašanj Pollmannu dejal, kar v imenu gledalcev, da si lahko Nemčija privošči dva veleposlanika v Sloveniji, ko pa vendarle gre za malo državo.

Adrian Pollmann, eden izmed nemških veleposlanikov v Sloveniji, je Igorju E. Bregantu odgovoril, da naj ne podcenjujemo svoje države, saj je Slovenija zanje zelo pomembna. “Gospodarski odnosi so tesnejši kot z večjimi evropskimi državami. Slovenija ima za nas pomembno vlogo tudi v odnosih med Evropsko unijo in zahodnobalkanskimi državami.  Enako velja za področje inovacij, trajnosti in prihodnosti. Tu iščemo navdih tudi v Sloveniji,” se je modro odzval veleposlanik Pollmann.

S predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije bo Slovenija prihodnje poletje v središču pozornosti vse Evrope. Pol leta bo evropsko-slovenskega, česar se že zelo veselijo, je še povedal Pollmann. A po drugi strani nas naši določeni novinarji sramotijo pred celotnim svetom in nas dajejo v nič. Odzivi na Twitterju so bili burni, med drugim je eden izmed uporabnikov zapisal takole: “Ne razumete: prav zato, ker zastavljajo sramotna in za državo ponižujoča vprašanja, so tam, kjer so – in na naš račun. To je ena najbolj uspešnih parazitskih simbioz, ki so kdaj koli obstajale. TV Slovenija jim daje kruh, oni pa Slovenijo diskvalificirajo.”

To pa seveda ni prvi zdrs novinarjev naše javne televizije. Spomnimo se samo urednice Tednika Jelene Aščič, ki je zmerjala Slovence s turbofolk kulturo, ko je na Twitterju zapisala: “Turbofolk je igral veliko vlogo pri razpihovanju nacionalizma, sovraštva, in nasilja na Balkanu. Turbofolk kultura ni domoljubna, je omejevalna in izključevalna in nevarna.” To pa ji je veliko ljudi zamerilo, predvsem tisti, ki so rasli gor z Avsenikom in podobnimi, zato je iz obupa zaprla Twitter.

Spomnimo se tudi voditelja Sekumadyja Condeja, ki je Slovence označil za čredo, zaprto v stajo, do katere tu in tam pride kakšen pastir in jim prinese novice iz zunanjega sveta, o čemer smo že pisali. Voditelj pa se je moral kaj kmalu posloviti od televizijskih zaslonov, verjetno ni potrebno dvakrat vprašati zakaj. Še več, za takratnega voditelja nacionalne televizije smo Slovenci kar zaplankane živali?

Sara Kovač