[Nadaljevanje geneze globoke države] Objavljamo imena in priimke vpletenih ter njihove vloge v kriminalni združbi!

Foto: STA

Po članku, ki je razložil, kako je kriminalna združba pri nas nastala in kako se je razvijala, tokrat objavljamo imena in priimke tistih, ki so kot kriminalna združba tvorili in še vedno tvorijo idejno jedro gradualizma, še posebej pa propadlega koncepta “nacionalnega interesa”, skupaj s preostalimi, ki so del t.i. Kučanovega kroga oziroma kroga Foruma 21. Ob osamosvojitvi Slovenije ni bila izvedena lustracija nad slovenskimi nosilci političnih in javnih funkcij, celo nasprotno, s spretnim manevrom so se prejšnji politični funkcionarji vrnili na sceno – nekateri na najvišje funkcije v državi, drugi so bili “na sceni ilegalno” – kot je za komuniste običajno. Seveda pa je vračanje starih, izpetih struktur na najvišje politične in družbene, javne položaje potekalo po skrbno pripravljenem scenariju, ki so ga pripravili tisti, ki so navedeni spodaj. Članek, vreden branja, saj vam bo odprl oči, kdo dejansko vlada v Sloveniji, kakšne so njihove vloge v kriminalni združbi, na koncu članka pa je jasno napisano, za kaj vse so odgovorni in v kakšnem stanju je zaradi njih Slovenija danes. 

Med glavnimi akterji so Milan Kučan, Danilo Türk, Dušan Semolič in Branimir Štukelj, ki so v kazenski ovadbi ovadeni za kaznivo dejanje napeljevanja z zagovarjanjem in vzpodbujanjem koncepta gradualizma in t.i. “nacionalnega interesa”, s potvarjanjem novejše zgodovine ter z zanikanjem obstoja sistemske korupcije. Janez Zemljarič, Anton Rop, Igor Šoltes, Milan M. Cvikl, Drago Kos in Zoran Janković pa so storili kaznivo dejanje, ko so naklepoma pomagali pri izvršiti kaznivega dejanja napeljevanja.

Slednji so ves čas tranzicije, s pomočjo svojih vrinjencev, ovirali delo vseh vlad in regulatornih inštitucij ter z vzporednim sistemom izčrpavali javne finance. Ključne vloge posameznikov kriminalne združbe v predstavljenem naklepnem scenariju so bile (večinoma pa so še vedno) naslednje:

Milan Kučan (boss) – prvi nadaljeval partijski način vladanja
Z razdalje, brez odgovornosti, je vsem solil pamet, v ozadju pa vladal nad grobimi privatnimi in skupinskimi interesi. Tu je že nastajal zametek bodočega Foruma 21, saj je Kučan ves čas sprejemal slovenske direktorje, bankirje, zavarovalničarje in druge nosilce položajev v gospodarstvu. Ob nastopu Gasparija se je začela tajkunizacija slovenskega gospodarstva, saj je Banka Slovenije dovolila enormno zadolžitev v tujini, NLB, NKBM, Factor banka in Probanka pa so odobravale ogromne kredite upravam podjetij za lastninjenje gospodarskih družb. Ko je rabota neslavno propadla, je Kučan razglasil kritiko liberalnega kapitalizma in povratek k demokratičnemu socializmu. Titov učenec Kučan dobro pozna stare partijske trike: najprej liberaliziraj, nato pa socializiraj. Rezultat je stranka Solidarnost, ki naj zamegli krajo in popoln polom partijsko-udbaškega kroga Kučanovega Foruma 21. Po letu 2002 je bilo vse pripravljeno, da se, po dolgem ovinku, izvede Mencingerjev tip menedžerske privatizacije, ki se je tudi izvedel, v glavnem s pomočjo velikih kreditov NLB in NKBM in glavnih privatizacijskih tkalcev – čudežnih dečkov Milana Kučana – Bohoriča (Sava) in Valanta (NFD Holding).

Nastala je korporativna hobotnica, vodena na način sicilijanske mafije, s podeljevanjem privilegijev, klientelizmom in korupcijo. Tako je namesto liberalnega kapitalizma s svobodno podjetniško pobudo nastal mafijski (državni) kapitalizem oz. korporativni sistem upravljanja z vgrajeno sistemsko korupcijo.

Foto: STA

Danilo Türk – Kučanov najzvestejši učenec
Politik, ki ga je Kučan zlahka manipuliral, je seveda zvesto izvajal ukaze stare partijsko-udbovske strukture. O povojnih izvensodnih pobojih v Sloveniji dejal, da je to drugorazredna tema. Türk je kadroval tako, kot so mu ukazali – posebej zanimivo je kadrovanje v Komisiji za preprečevanje korupcije, ki ni naredila prav ničesar pomembnega za razkritje sistemske korupcije.

Vir: STA

Sindikalista levice Dušan Semolič in Branimir Štrukelj – še posebej moralizirata o tajkunih
Posnemata Kučana v partijski maniri in govorita o “pokvarjenih menedžerjih“, ki so vse pokradli in se sprehajajo med nami. Oba sta osrednja kritika liberalnega kapitalizma (ki ga v Sloveniji ni že od leta 2000) in podpornika demokratičnega socializma, pod vodstvom stare jugoslovanske politične nomenklature in njihovih učencev.

Branimir Štrukelj

Janez Zemljarič (underboss) – “koordinator” podjetniške mreže bivše SDV in Genexa
“Siva eminenca” slovenske vzporedne ekonomije še danes obvladuje podjetniško mrežo nekdanjega Smelta, SDV in Genexa. Zaradi razpolaganja z obremenilnimi podatki o posameznikih vodi celotno mrežo podjetij, ki izčrpavajo slovenski javni sektor (državna uprava, zdravstvo), gradbeništvo (zaradi tega so propadli vsi veliki gradbeniki, kljub močno preplačanim avtocestam), kapital pa transferirajo v davčne oaze. Zemljarič je izjavil, da bi “investiral 300 milijonov evrov v sanacijo morskega dna”, pa se ne zgane nihče. Od kod mu 300 milijonov evrov? Delovanje vzporedne ekonomije je bistveno povečalo slabe kredite državnih bank in s tem drastično povečalo javni dolg, poleg tega pa tudi pomembno izpraznilo račune slovenskih podjetij. Kapital v davčnih oazah čaka na priložnost, da se vrne v Slovenijo v obliki “lastninjenja tujega kapitala“.

Janez Zemljarič (Vir: Twitter)

Anton Rop – izvrševalec privatizacije po meri  Foruma 21 in pokojninske reforme v korist partijsko-udbovske elite
Po propadu Mencingerjevega tipa privatizacije, ki je temeljila na nerealni oceni vrednosti kapitala, so se zato certifikati, ki niso našli poti do dobrih podjetij, razvrednotili, saj v pooblaščene investicijske družbe (PID-e) poslanci niso hoteli prenesti državnega premoženja, poleg tega so si PID-i izplačevali provizije, ne da bi certifikate spremenili v delnice; s tem so se PIDi izčrpavali in so postali “prazne lupine”, za kar je odgovoren nosilec projekta privatizacije Rop. Takrat so tudi nastali največji “certifikatski tajkuni”, ki so premoženje preselili v tujino in cinično govorili, da so certifikati ničvredni papirji. S tem so branili državni kapitalizem (državno obvladovanje največjih podjetij) in s tem nadaljevali oblasti stare partijsko-udbovske strukture s Kučanom na čelu.

Rop je kot takratni minister za delo, družino in socialne zadeve po diktatu Kučana tik pred zdajci omilil pokojninsko reformo leta 2000, s čimer so se ohranili vsi privilegiji starih struktur, ki jih je lahko še naprej mirno financirala pokojninska blagajna. Ta struktura danes preko DeSUS-a kroji usodo slovenskih strankarskih koalicij.

Rop je bil za svojo poslušnost Kučanu nagrajen s funkcijo predsednika vlade, ki pa je bila zanj prevelik zalogaj. Vseeno pa je skupaj z dr. Mramorjem in državno sekretarko Milojko Kolar uspel sprejeti sporno davčno zakonodajo, ki je dala alibi slovenskim kapitalistom, da so kapital zavarovali pred davki in ga prenesli v davčne oaze. Rop torej ni preprečil nerazumljive obdavčitve kapitalskih dobičkov pred volitvami leta 2005, kar je privedlo do masovnega “bega kapitala” v tujino. To je bil manever, kako umakniti kapital v tujino, preden morda pride na oblast druga politična opcija. Tu je nastala situacija, ki je omogočila nakup delnic/davčnih rajev. To se je odvilo v skladu z dogovorom Foruma 21 pod vodstvom Kučana.

Igor Šoltes – kot avtor koncepta “nakupa po najnižji ceni, ki je 30 odstotkov previsoka”
Vnuk Edvarda Kardelja je trasiral pot vzporedni ekonomiji oziroma sistemski korupciji, ko sta skupaj z Veselom pripravila zakon o javnih naročilih, ki je kot ključni kriterij za izbiro dobavitelja v javnem sektorju uporabljal najnižjo ceno. To je omogočilo, da so se zaradi kartelnih dogovorov blago in storitve visoko preplačevale, čeprav so bile kupljene po formalno najnižjih cenah. Ko je bil Šoltes na položaju Računskega sodišča, niso opravili nobenega pomembnega pregleda javnih naročil (gradbeništvo -avtoceste, investicije v zdravstvu …), kjer so iz javnih blagajn odtekale milijarde davkoplačevalskega denarja.

Igor Šoltes (Foto: Nova24TV)

Milan Cvikl – odobraval kredite NLB v nasprotju z načeli optimalnega tveganja in lobiranja za TEŠ 6
Državni sekretar za proračun pri finančnem ministru Gaspariju, zadolžen za analizo tveganja v NLB, nato minister za evropske zadeve v vladi Ropa, nato poslanec SD, generalni sekretar vlade v Pahorjevi vladi, s te funkcije pa član Evropskega računskega sodišča. Bil je soavtor afere Patria, ker je preko svoje druge soproge lobiral za Viator Vektor in ker je seveda v Pahorjevi vladi lobiral za podporo TEŠ 6. S tem je popolnoma jasno, da je zaprisežen član kriminalne združbe Kučanovega kroga Foruma 21.

Drago Kos – Kučanov oproda lagal, da v Sloveniji ni sistemske korupcije
V času, ko je bil predsednik KPK, je ves čas zatrjeval, da korupcija v Sloveniji ni problem. Komisijo je vodil selektivno, pri čemer se ni ukvarjal s sistemsko korupcijo, ampak z ukrepanjem proti posameznikom, ki so nasprotnikovi Kučanovega kroga. S tem sta bila korupcija in klientelizem “uradno nevidna”.

Drago Kos (Foto: STA)

Zoran Janković – kriminalno vodil Mercator in povzročil ogromno javnofinančne škode in osebnega okoriščanja pri izgradnji Stožic
Ker je “čudežni dečko” Borut Pahor Slovenijo zadolžil do grla, je bil to že tretji Kučanov poraz. Zato prosi Zorana Jankovića, da zaščiti rdeči imperij. Projekt Jankovićevega prevzema vlade neslavno propade, vendar po zrušenju vlade Janeza Janše krmilo vlade prevzame Alenka Bratušek, ki veselo nadaljuje “pot v globoko brezno” – z dvigom davkov in izogibanjem strukturnim reformam.

Foto: Arhiv Demokracije

Ovadena kriminalna združba seveda za vse krivi globalno finančno krizo, še bolj pa notranjega sovražnika v obliki Janeza Janše, v zadnjem času pa posebej Evropsko unijo. “Dečki iz Foruma 21” se spet naslanjajo na ZDA, Rusijo in Veliko Britanijo, s čimer se počutijo varne pred razkritjem zločinov po 2. svetovni vojni, ki so jih njihovi predhodniki, skupaj s Titom, zagrešili nad slovenskim narodom, na čemer temelji njihova kriminalna rabota. Sedaj zločincu Titu postavljajo razstave, s katerimi želijo zmanipulirati slovensko javnost, češ, vidite, kako nam je bilo takrat dobro; v resnici pa je sedanje stanje posledica balkanskega vladanja ravno te, posttitovske partijsko-udbovske strukture.

Iz omenjene utemeljitve ovadbe torej lahko zaključimo:
 1. Da je šlo (in še gre) za organiziran projekt, saj je popolnoma jasno, da lahko govorimo o organizirani mreži ideološko-politično-poslovne stare partijsko-udbovske strukture, ki je, po znanih metodah, ves čas ohranjala svoj vpliv na  politična in družbena dogajanja preko kopičenja kapitala iz naslova izčrpavanja javnega in tudi zasebnega sektorja – zato tudi kriminalna združba.
 2. Kriminalna združba je vplivala tudi na oprostitve plačevanja davkov in prispevkov za svoja izbrana podjetja in posameznike; s tem je popolnoma podrla pravila konkurence, saj je določene gospodarske subjekte postavila v boljši položaj – pri tem je šlo seveda za velika (državno-socialistična) podjetja, medtem ko je DURS majhna in srednja podjetja privijal do skrajnosti.
 3. Kriminalna združba ponovno vpliva na zadolževanje v tujini tako, da se država zadolžuje na prostih finančnih trgih (predvsem v ZDA, in to v dolarjih), čeprav je zadolževanje znotraj finančnega mehanizma EU cenejše, poleg tega pa ni tveganja tečajnih razlik; to kaže na bojazen združbe še iz prejšnje države, kjer so se tega kriminala tudi naučili.
 4. Kriminalna združba je z investicijo TEŠ 6 ustvarila nov poligon za klientelizem, korupcijo in za finančno izčrpavanje Slovenije, še posebej pa za proizvodnjo predrage električne energije zaradi ogromnih izpustov CO2.

Kriminalna združba je tako v celoti odgovorna:
 • za enormno zadolžitev Slovenije po letu 2002, ko je bruto zunanji dolg z 11,524 milijarde evrov narasel na 40,849 milijarde evrov leta 2012 – delež bruto zunanjega dolga je z 49,7 odstotka BDP leta 2002 narasel na 115,7 odstotka BDP leta 2012
 • za enormno rast javnega in javno garantiranega dolga, ki je zaradi velike zadolžite po letu 2002 narasel z 9,137 milijarde evrov na 19,736 milijarde evrov leta 2012 – delež javnega in javno garantiranega dolga je s 24,5 odstotka BDP leta 2007 narasel na 55,9 odstotka BDP v letu 2012; Evropska unija pa do leta 2012 napoveduje celo 74,2-odstotni delež BDP, saj bo potrebno pokriti veliko bančno luknjo
 • za ogromen javnofinančni primanjkljaj v obdobju 2009-2012, ki je znašal od 3,1 do 4,9 odstotka BDP, pa tudi za obdobje 2013-2015 EU predvideva javnofinančni primanjkljaj v višini od 3,8 do 7,1 odstotka BDP
 • za ogromen padec ravni BDP (ključna posledica enormne zadolženosti)

A. G.

 • karlina

  TO JE GROOOZLJIVOOO, GROZLJIVOOOO, takšne mafije ni nikjer na svetu, moram iti bruhat, resnično, ob branju te grozljivke, mi je postalo slabo in obenem tudi zaradi tega, ker so nam ti mafijci, ukradli našo Slovenijo, barabe naj bodo preklete, enkrat bodo odgovarjali za svoje grehe, če ne tukaj na zemlji pa tam , kjer bomo vsi. Sramota, te barabe, na naš račun živijo super dobro, njihove družine, potomci, ne na svoj račun, kajti oni ne znajo delati-znajo delati samo mafijska posla.Med tem, ko drugorazredni državljani, ki nimamo krvavih komunističnih korenin, crkujemo in komaj preživimo, pa garamo za svoje majhne plače, plačujemo visoke davke, smo najbolj obdavčeni na dohodninski lestvici, med letom plačamo dohodnino, nato pa še dobimo položnico, da smo premalo plačevali med letom iz svojih mizernih plač, med tem, ko so si lestvico prilagodili tako, da oni, ki “zaslužijo” mesečno več 10.000 , naših evrov, na koncu dobijo od davčne še nazaj več tisoč evrov. Dragi domoljubni, pošteni SLOVENCI, če ne boste šli na volitve in volili desnice, potem je najbolje, da takoj začnete pakirati kovčke in se za vedno poslovite od Slovenije, kajti v tej državi ne bo za nas več živeti, ker bomo nezaželeni, oz. SMO ŽE !!!!!! Pa še to se vprašajte, zakaj že, sedi v zaporu, 100 % nedolžen, gospod Milko Novič,pa še kdo in tudi to, da so pred volitvami zmožni ti kriminalci še marsikaj. Po pravici povem, da se bojim za gospoda Janeza Janšo in njegovo družino.

  • tonite falco

   Se popolnoma strinjam, čistka 10 +++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    Hvala.

   • Luis Horvat

    Se popolnoma strinjam ,te nagnusne stvore je treba enostavno zbrisat iz obličja zemlje še prej pa jih je treba zverinsko mučit,da bodo čivkali kje je pogradeno,bogatstvo državljanov.Levaki se zavedate koliko bi bili večji vaši dohodki ,če te izrojene nesnage ne bi pokradli vaše prihodnosti?…………………………….

    • Luis Horvat

     Ne čakat da jim bo bog sodil sodit jim mora narod ,naj se zgodi kot se je zgodilo v Romuniji leta 1989….!
     Pa ti prasci še nas bodo kradli ,ko bodo pod zemljo ,preostane totalno uničenje ,za njimi ne sme ostati nobena sled niti gen..!

     • Steiermark

      Mislim, da “soditi samo njim” nebo koristilo, ker so oni, kot golazen, ki se podtalno razmnoži in če ubiješ eno podgano, jih je ta zapustila že več tisoč, ki se širijo naprej….

    • Steiermark

     levaki in te nesnage, so “eno”, le da eni so “gospodarji”, ki svojih tamalih levakov ne spustijo blizu, ter si nagrebeno delijo samo med svojimi “prvorazrednimi”, poveličevalci pedofila in največjega morilca – roparja, tita……Ostai levaki, duševno prizadeti zmeneti pa samo ploskajo svojim gospodarjem, ter v za”meno od njih, dobijo kdaj pa kdaj kakšno oglodano kost…… zato pa imamo toliko “garaž”, z zlorabljenimi cucki od prvorazrednih…..

  • Franc Šink

   Res se jim lahko kaj zgodi da. Že videno.

 • Amerikanc

  Lepo napisano. Kratko, jedrnato, ….kako uničiš mlado državo z starimi udbovskimi pokvarjenci.

 • Amerikanc

  Kak sta lepa , Lolek i Bolek – Saraorčanina !

 • večni srb

  A lahko še napišete kdo je dal polovico nuklearke hrvatom, da ima zdaj cel Zagren zastonj elektriko, ki jo dejansko mi plačujemo in po kakšni logiki smo edino pri nas vrnili posestva nekdanjim fevdalcem, na podlagi popolnoma neveljavnih fevdalističnih zakonov oziroma kako je lahko cerkev Slovencem plačala zemljo, če pa Slovenska država takrat sploh ni obstajala?

  • bubamara

   KPJ je določila lastništvo; ZG ima pogodbo z GEN-I in plačujejo. Zemljo počasi vračamo, kar smo v Yugi ukradli.

   • večni srb

    V redu, so pač veleizdajalci in veliki kreteni, če so res mislili, da ne bo nihče opazil izjeme, ki potrjujej pravilo. Pravilo je bilo namreč, da si niti ena nekdanja republika ne more deliti ničesar, kar se nesporno nahaja na njenem ozemlju, saj smo za časa SFRJ vse gradili s skupnimi družbenimi sredstvi in pod nobenim pogojem hrvati ne morejo biti exkluzivni solastnik.
    Takoj na sodišče, ne moremo izgubiti, še prej pa deložacije hrvatov iz nuklearke.

  • Marija

   Plačamo jo pa mi.

 • večni srb

  Najprej bi bilo treba povedati, da so ta gospoda samo višnja na vrhu sadne kupe.
  bahprej bi se veljalo vprašati kdo je delal keš in plačal ves tisti osamosvojitveni cirkus, zagotovo nihče iz tega seznama, z izjemo Kučana in Pahorja, ki sta bila dejansko predsednika partije in posredno prva upravljalca celotnega državnega premoženja. Partija je delila vsem ostalim, ne obratno. Politični direktorji so pa polnili partisko blagajno, brez njih vojaki, policisti, pravosodje in javni uslužbenci ne bi dobili plače, potem partija ne bi imela nobene moči. Politični direktorji so se pa tudi zavedali kdo jih je nastavil in kdo jim varuje rit, vse je bilo odvisno od tega kako bo partija komu zategnila uzda, ker nihče ni vedel kdo jih opazuje in kaj jim lahko naredijo. Partija je probleme reševala zelo preprosto in poceni, borci so se vsako jutro dobili na kavici in predebatirali zadnje trače, nato so se nekaj zmenili in poklicali svoje predsednike, ti pa so mobilizirali svoje tajnike in proces proti posameznikom ali tudi celemu narodu je stekel. Danes ni nič drugače.

  Komunistična oligarhija dela tisto kar so se zmenili že preden so izdali Titovo Jugoslavijo, ta je lahko kapitalistična edino, če bodo oni lastniki in vodje. Alternativa so najbrž razne bolj ali manj utemeljene kritike, ki ne pomenijo nič drugega kot, da bi marsikdo na njihovem mestu ravnal isto in mogoče tudi več zaslužil oziroma pobral narodu, je pa res, da mogoče ne bi zganjali takega fašizma, le red in disciplino kot običajno.
  Največji problem Slovenije je, da se obnašamo kot bi vsak od nas govoril svoj jezik in ne bi razumeli nič drugega. Državo pa le imamo, verjetno se najbolj splača zgolj opravljati svoje delo, ker bolje pri nas ne bo nikoli več. Tako so se pač takrat odločili.

  • Marija

   Res so višnja na gnili torti

  • Borut Stari

   Hvala za ta tvoj komentar. Redko se zgodi, da je komentar veliko boljši od članka. Preprosto brez občutka sovrašta podana geneza nastanka slovenske države. Enostavno . Hvala za preprosto in pristno razlago.

 • Anton

  na te “čudežne dečke” se jaz poščijem in na njihov IQ

  sarkazem press

 • 10mile30

  zoki in mercator sta bila zgodba o uspehu. ko so ga z janšrvo pomočjo odslovili, je šlo samo še navzdol in vemo kje je pristal. DEJSTVO!!!

  • bubamara

   Razloži tole zgodbo o uspehu. Upam, da boš v razlagi upošteval bivša slo trgovska podjetja, slo kmeta in bianco kreditno pogodbo ter 20%.

   • 10mile30

    dejstev se ne razlaga, dejstva so znana

    • bubamara

     Povej še dejstvo koliko je bil dolg Mercatorja, ko je Zoki odšel iz podjetja.

     • 10mile30

      dejstvo je da je mercator najboljše delal ravno takrat. ali imaš kak drug podatek. in dejstvo je tudi da se je ljubljana najbolj razvila za časa zokita

     • bubamara

      Mile, če imaš možnost neomejenega kredita, potem lahko gradiš in se razvijaš brez težav. Kjer je Zoki, tam je pustošenje. Začenši z njegovimi podjetji, ki so še danes dolžne milijone €, potem Mercator, ki je bil ob njegovem odhodu zadolžen preko milijardo €, potem Ljubljana, ki je daleč najbolj zadolženo mesto v SLO (kar bodo ljubljančani še dolga leta drago plačevali). To kar dela Zoki z LJ, bi lahko delali tudi prejšni župani, če bi imeli jajca in se zadolževali. Zoki je bil dolga leta znan kot gospod deset posto. Sedaj baje da je gospod dvadeset posto. Če imaš še za sabo sodnike, ki ti omogočajo, da zadeve ne pridejo do poštene obravnave, potem lahko delaš kar hočeš. Vendar težava ni v Zokiju. On je car. Problem je v butalcih, ki imajo takšnega človeka za uspešnega poslovneža. Ali pa niti ne. Mogoče so pa butalci večinoma takšni cigani in se poistovetijo z njim.

     • 10mile30

      baje….
      itak so ble pred njim vse brezjajčarke in zgleda da majo ljubljančani jajca. uglanem ma zoki kej pokazat, nekateri pa nimajo in ne bodo nikdar imeli. včasih smo bli lohk ponosni na mercator, zdej pač ne. amen

    • Borut Stari

     Dejstva niso vedno verodostojna. Podal ti bom tega: Politično nastavljeni direktorji so se zavedali kdo jih je nastavil in kdo jim varuje rit. Vse je bilo odvisno od tega kako bo partija komu zategnila uzde. Nastavljeni ni vedel kdo ga opazuje. Dobro pa je vedel kaj mu lahko naredijo.

    • Mojca pokraculja

     Dejstva so znana ? Ja in ? Kar pejt pred sodnika pa povej dejstva so znana !
     Dejstvo samo po sebi ni nič, sicer pa ni vredno razlagati vsegliharjem, ker za njih dokazi nič ne štejejo, ampak dejstva. Zate je dejstvo, da je Zokun pošten in sposoben, JJ pa baraba. Zame pa obratno, ampak za ta dejstva obstajajo dokazi.
     Vsegliharjem dokazi nič ne pomenijo, a se nanje prav radi sklicujejo, odvisno za koga gre. Kdo je že opral 1mlrd eurov ? Aja ni dokazov !

     • 10mile30

      kaj se pol glasš?
      in nikjer nism napisu da je pošten, sposoben pa je. no pa povej kdo je opral eno miljardo

     • Mojca pokraculja

      škoda cajta zate

     • 10mile30

      mojči, bulš d se primeš pospravljanja in kuhanja

     • Mojca pokraculja

      Kva ne poveš prec, da si to spet ti.

     • 10mile30

      ne morm vsga povedt pred tulkmi ljudmi

     • Mojca pokraculja

      Popolnoma razumem! zdej pa dost, čebula se bo spet zažgala:))

  • macon

   Seveda je bila zgodba o uspehu za njegov žep in žep sinkov. Electa in Volos sta bili firmi sinkov, ki sta mešetaril iz zemljišči in gradnjami trgovskih centrov, vse pa je Mercator močno preplačal.

   To je bila vsem vidna korupcija in kriminal (sinova direktorja kot podizvajalca firme v državni lasti, oče pa jima podpisuje drage pogodbe in s tem krade državi, haloooo!!!!), represivni organi niso naredili nič, čeprav imajo zakonsko podlago, Mercator se je znašel v spirali zadolževanja, zaposleni so lahko suženjsko garali za minimalce ali tam blizu, kupci pa so drago plačevali izdelke s polic.

   Potem pa so po dolgih letih omejevanja konkurence morali na trg spustiti Hofer in Lidl in sta Mercatorju pobrala lep del trga.

   • 10mile30

    ma kašni minimalci, sm delu tud pr mercatorji. drgač pa je tud janša zrihtu dnar za svojo stranko. govorte kr čte. če bi zoki ostal tm, bi bil mercator še zmjr najmočnejši trgovec na balkanu, tako pa… pa nisem njegov volilec

    • sprehajalec

     pa od kod se ti valjaš? Mercator je bil zaščiten trgovec brez konkurence, ki je požrl ostale manjše, Živila naklo, Delikateso Ljubljana (čež žep Mencingerjevega sina).

     Tudi sam sem nasedel, naš interes, naše blago. Ko pa je Zoki cuknil v žep milijončke, je bilo pa konec. Nateg.

     • 10mile30

      zato pa zdej, ko ni njega, mercator in vsi mali trgovci cvetijo, ane?
      pejd nazaj v svojo lukno, po tretjemu mal pokuki vn in ku boš vidu d ste spet spušili, takoj se spet skrij

     • sprehajalec

      kaj si mel provizijo od mercatorja? pike?

   • večni srb

    A zato so Merkator dali hrvatom, skupaj z zemljišči in zaposlenimi vred, za kune?

  • Mojca pokraculja

   Poslušaj, kaj ti ni jasno? Hvalis mafijo. Vsaka mafija je uspesna, sicer je ne bi bilo. Za začetek si najprej Sopranove zavrti, ko boš malo dojel kako je organizirana pa še kakšen italijanski film ali nadaljevanko. Mafija ne bankrotira, ampak tisti ki jih ona ropa, krade, če je treba tudi umori.

   • 10mile30

    bulš d nš krade kut vš

    • Mojca pokraculja

     Matdonca veš da si zaslužiš pluska od mene ! Za “iskrenost”! Ampak iz principa ti ga dejansko ne bom dala:))

 • VERRZIFIKATOR

  Emilio Cuchanos

  DON EMILIO IN OBSODBA

  Don Emilio, boter iz soseske,
  tisti, ki med botri ni največji,
  ki pa se mu marsikaj posreči,
  zopet je delil okrog priveske.

  Aretacijo je mož obsodil,
  don Emilio, boter dobro znani,
  češ da elementi zdaj so zbrani,
  ki bi jih, če mogel bi, napódil.

  Da ravnanje je obsodbe vredno,
  kar se enemu je dogodilo,
  don Emilio s svojo kamarilo
  zanj se je postavil, res prav zgledno.

  Don Emilio rad bi v zgodovino
  se zapisal kot osvoboditelj,
  dveh dežel najmanjši odrešitelj,
  boter naš razbil bi vso celino.

  V zgodovino res Emilio sodi,
  neizbrisen bo primer za vedno,
  se učiti bo o botru vredno,
  da pritlehnež tak se sam obsodi.

 • VERRZIFIKATOR

  Draga Kosovel

  KOS STVAREM

  Kriminalec spet je kos stvarem,
  vzel si je največji kos pogače,
  kos, ki komaj ga je strpal v hlače,
  kos, ki ga odžrl je ljudem.

  Je za kriminaca kos le košček,
  pravi pa, da najbolj kos je stvari,
  druge kose zgodbe zanemari,
  je pri banki menda zdaj izvošček.

  Koščki so pri srcu vsi mu dragi,
  se dragó mu plača vozarino,
  drágo vzame vsakič napitnino,
  ker prevaža kose po nesnagi.

  Drage si stvari samo nabavlja,
  vse po kosih, da ne bo pomote,
  kos pa je, se ve, le del celote,
  on po kosih vedno le zapravlja.

  Ja, stvarem naj bil bi najbolj kos,
  kriminalec ta nekdanji znani,
  naj že zdaj po kosih se oznani,
  je obrit, bo enkrat gol in bos.

 • VERRZIFIKATOR

  Danul Türkmen Okolivoglu

  TUREK IZ PRVEGA RAZREDA
  ALI DRUGORAZREDNA TEMA

  (prevod iz turščine: Danči Turšič)

  Prvi razred vselej je začeten,
  vsaj ko gre za šolski razpored,
  prvošolčkov malih pa pogled
  malokdaj doslej je bil prijeten.

  Kajpak v prvem da jim še razredu,
  ni mogoče vsega prav dojeti,
  treba najprej snov je razumeti,
  v jasnem, njim vsem primernem redu.

  Je tako učenec, mali Turek,
  čisto dobro enkrat se odrezal,
  na vprašanje misel je navezal,
  da žival je hišna tudi ščurek.

  To vprašanje prvega razreda
  zlahka Turek mali je obvladal,
  med sošolci pametno razkladal,
  še predsednik je postal seveda.

  Prvega razreda biti vodja
  majhna kajpak to nič več ni stvar,
  to je čast, kaj mar mu je denar,
  je elite male kolovodja.

  Turek zdaj trdnó sedi na konju,
  zviška na sošolce pogleduje,
  v mislih zmage vedno nove kuje,
  prepoznaven je po svojem vonju.

  Fant hinavsko ustnice obrača,
  vse bolj tanke njega so oči,
  od ambicij pa v obraz bledi,
  se v vseveda Turek preobrača.

  Zlasti še ob dnevu Atatürka
  turško šolstvo rado ima proslave,
  je priložnost za učence prave,
  za nastop se vedno vname dirka.

  Mali Turek na ta dan svečani,
  ko slavi se praznik vseh žena,
  se na oder z govorom poda,
  glavni nastopač je on v dvorani.

  Ni lomiti ga pri besedilu,
  mali Turek je vnaprej že vedel,
  le v bontonu se fantíč je zmedel,
  piše v šolskem končnem poročilu.

  Po nastopu je dobil vprašanje,
  ga ravnatelj Turku sam zastavil,
  ker poprej fantíč se ni pripravil,
  na preskušnji je njegovo znanje.

  Ga mendá vprašanje to ni vredno,
  na preteklost davno se nanaša,
  z njo se Turek mali ne ponaša,
  reče, da je to – drugorazredno.

  Moral bi seveda stvar poznati,
  saj vprašanje ni za razred drugi,
  pritožuje se pri šolskem slugi
  in smejijo se mu mlajši brati.

  Turek naš, fanté iz Turkestana,
  kmalu več predsednik ni razreda,
  zdaj sošolcem vedno bolj preseda,
  nasledi ga Borat s´ Kazahstana.

  Vsi jeseni grejo iz razreda,
  v drugi razred se opravi vpis,
  a sošolci so dobili vtis,
  Turka da pogrešajo, soseda.

  Čudno, v drugem tokrat da razredu,
  manjka Turka hvaljeno ime,
  ne prestopi, kakor se zagre
  po pravilih v šolskem razporedu.

  Ker prestopa Turek ni bil vreden,
  v drugi razred ni se več podal,
  v prvem za vse žive dni ostal,
  repetent je zdaj – prvorazreden.

 • Antonius

  Samo po imenih so si različni, gen jim je isti. Rattus je njihova strokovna kvalifikacija. Njih leglo domuje v Murglah, neodgovorno izvoljeni Rattusi so se nam razpasli pa po celi Sloveniji.
  Da ne bo ugibanj! Podgane jim rečemo po slovensko, Slovence pa stroka klasificira kot Butalce, ker si neodgovorno na volitvah volijo podgane, da jih lahkotno kradejo in s praznimi obljubami vlečejo za nos.

 • dob

  Dialog na sliki:
  – milan, a si si opral rokico, potem ko si opral milijardico skoz NLB?
  – Kaj pa ti, Zoki, potem, ko si šlatal farmacevtko?!

  • Franc Šink

   Nista. Denar in ženska imata lep vonj še vedno ovohavata.

 • Srce

  Vse to že davno vemo. Poznamo tudi staro gardo, še živečo predhodnico te, kot je ata Dimić, Dimnik, Bratuž … in večino vpletenih malih rdečih buržujev.

 • Rožle

  Instant murgle stranke, ki se imajo za neopredeljene stranke …
  Volilcem je treba povedati resnico o teh strankah
  , da so bile do sedaj vse vtovrstne stranke še kako v levo usmerjene ..
  ko bodo to volilci to dojeli .. potem je zmaga SDS-a zagotovljena.

 • dob
 • Franc Šink

  Zgoraj ste našteli same barabe. Ali se pri nas, resne najde več nobenega poštenjaka?

  • UNI65

   Seveda so,sami si ne rečejo da so pošteni vendar so vsi ostali nepošteni

  • samotoje

   So, ampak ne na tem seznamu. Tu ni mesta zanje.

 • ludvig

  ….NAREDITI BO POTREBNO VSE, da Jankovič in Erjavec nikoli več ne prideta v stik z davkoplačevalskim denarjem in državno politiko…sta nesposobna kruhoborca, ki delujeta proti interesom Slovenije..

  • totex39

   Janković ima še vedno v Ljubljani oblast v rokah, je namreč nad vsemi. Morate enkrat prisostvovati njegovim razgovorom ko gre za gradnjo ali za zemljišče je on tisti, ki uspe in se mora delati tako kot on reče, ostale utiša. To moč bi mu morali odvzeti, pred nekaj desetletji je to naredil Janša in od takrat je on njegov sovražnik in to samo zaradi tega, ker ni delal tako kot je on hotel.
   Kdo bo to preprečil?????????

   • Marija

    Vsem tem,koliko ne bodo v zaporih prepovedati vsako delovanje v javnosti. Tak bi moral biti zakon.Sploh pa ti upokojenci.

 • Marija

  Vse to se je vedlo,vsaj okvirno. Ampak nekaj,če si takrat načel temo kaj se dogaja po zgoraj opisanem, so te vsi mali in veliki zavrnili pusti tako se še lahko mi malo znajdemo. Torej narod so kupovali z drobtinicami,ga zavajali. Vse kateri smo opozarjali,da to pelje v popoln polom države in izginotje nacije ni bilo pomembno.Nas so osamili, nikjer nisi mogel z ničemer uspeti.Ker pa imaš družino moraš jo preživeti,pač utihneš s stisnjenimi zobmi in životariš med tistimi kateri se “znajdejo.”In zdaj upam,da je končno prišel čas,da bo ta največja mafija na svetu dobila plačilo za svoje trdo delo.Ko je bil Kučan prvič izvoljen za predsednika države sem bruhala.Ubili so Krambergerja,ker bi ga bil premagal. Najhujša je pa bila pridobljena miselnost in je še veliki kradejo veliko mali pa malo in narod se je navadil na to malo krajo,katero so zavestno dovoljevali,da so ohranjali svoje rabote.In še pridem k sosedi ima razne stvari saj me niso zanimale pa mi jih sama pokaže. Ker je pa vedela da vem,da jih niso kupili mi pove. V podjetju vsi kradejo in če hočeš biti med njimi moraš krasti tudi ti. Pravilo Roka roko umije.Zato narod voli te kateri so danes na vladi.Njim ni problem bo jutri še Slovenija,bo naš narod še obstal ampak samo da imam več kot sosed ali vsaj enako.Ti se bodo priklonili vsakemu hudiču samo da imamo.Zato skrb in moj pesimizem in se bojim volitev,ker se bojim,da nas je premalo poštenih in zavednih.Po včerajšnji konvenciji se mi je vrnilo upanje,da bo zmaga naša za nas in naše otroke. Lep pozdrav vsem zavednim.

  • večni srb

   Pri nas je bolj pomembno kako delujejo tisti, ki preprečujejo kraje in druge sorte neprijetnih ter moteči zločinov. Znajdejo se dobro, o tem ni dvoma, vsako pravičniško in poštenjakarsko društvo vsaj enkrat na leto pogosti svoje člane in organizira gasilske veselice.

 • Zgornji

  MA, KEEEEEEER ZABLODELI NAROD SMO, DA SI IZVOLJUJEMO TAAAKE IDIOTSKE POKVARJENE POLITIKE … !!! ! !!!

  • Marija

   Torej je tudi narod pokvarjen

  • Ana Job

   Prav imaš!!!

 • Marija

  Kako se lahko v eni tako majhni državi znajde toliko lopovov?

  • totex39

   Imaš prav, to se sprašujemo lahko le normalni ljudje, lopovom je to že samoumevno.

 • antimur

  Vsa ta golazen iz zgornjih fotografij je kot razbojniška združba iz tiralic, kjer iščejo najhujše zločince (ropanje in zahrbtna okupacija lastnega naroda je zločin in to nakhujše vrrste). Dokazov, dokumentov, prič in slikovnega materiala je dovol, zdaj moramo dobiti še samo pravične in strokovne tožilce in sodnike.

  • Cucurbita Pepo

   Si upate enako trditi za Janeza ?

 • Slovenec 33

  Sami genetsko deformirani potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
  Na fotkah so tisti, ki so zaradi “zaslug” njihovih prednikov dobili pravico ropati in zatirati slovenski rod, kar so njihovi predniki začeli.
  Ob podpori in prikrivanju njihovih podlosti s strani topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, so lahko vsa ta leta siromašili slovensko ljudstvo in še sedaj vabijo nove okupatorje v slovenske dežele in jih finacirajo z nakradenim denarjem.
  Da to laho počnejo so tudi slovenskim upokojencem ukradli tretjino privarčevanega denarja in zato imajo slovenski upokojenci tretjino nižje pokojnine.

 • šmentanamuha

  Alibaba Kučan in njegovih 40 razbojnikov so pripeljali stvari do roba. Cerar je bil njihova lutka z nalogo, da jih priklopi na svež kisik za naslednjih 45 let (2 Tir). V koliki meri mu je to uspelo, bomo še videli. Pravi znanilec konca te razbojniške komunajzarske tolpe pa je preiskava bančne luknje in dodatno razkritje pranja denarja, ki jo je vodil Anže Logar, in ropanje zdravstvene blagajne, ki ga je uspešno razkrinkala Jelka Godec. Tudi z dinozavri je bilo nekega dne konec.

 • Janshari

  A gdje je Dr. Jansha(osuđen kriminalac-korupcija, pranje novca).

  #ZokiCar

  • Mare Kranjc

   Kakšen grd jezik pa je to? Od kod prihajajo tisti, ki ga govorijo? Nič ne razumem.

  • von Rhein

   Ali mi lahko v tvoj jezik prevedeš besedo…Tschefur?

  • maksimalno

   Tele zabito ,edino ta misel se mi porodi ob takem izvajanju, Amen

 • pajot

  Zemljarič bi moral biti že zdavnaj v zemlji,kućan pa v kuči z rešetkami.

  • milanček

   prihaja ta čas, vsi ti uničevalci Slovenije bodo dobili kar jim gre, ve se kaj!!!

 • Minovak

  Vedel sem, da so rdečkarji kriminalci a to je vsota vsega kriminala in bojim se, da je še huje. Toda najhujše od vsega pa je – slovenski narod (ne ves, da ne bo pomote, samo levi), ki je vso to grozo rdečega, mafijskega fašizma, omogočil z volitvami, ko so naivno spregledali od kraje, laži in podtikanj, kar je čez mejo verjetnega. Kar poglejte, o Logarjevi komisiji in bančni luknji, ki je prizadela VSE, je vse tiho, kar je sicer samo potrditev rdečih kriminalcev o krivdi, mirne duše pa bi lahko doživljensko zaprli vse člane in podpornike F21, kjer so vsi največji tajkuni, ki so vsega krivi – brez izjeme.
  NAROD, KI IZVOLI SKORUMPIRANCE, SLEPARJE, LOPOVE IN IZDAJALCE, NI ŽRTEV, TEMVEČ SOKRIVEC!
  George Orwell

  • Marija

   Vedel si da so kriminalci sama sem jih doživela .Praviš,da je narod naivno ustoličil to to mafijo.Niso jo naivno ustoličili ampak zaradi svoje pogoltnosti in pokvarjenosti.Podkupovali so na terenu in ponujali kredite in denar da bi vstopil v stranko.K meni so osebno so prišle 3 skupine. Ponujali,kredit in dodaten denar za hleve konjske in rejo piščancev. Ko so povedali katere stranke so sem jim povedala,ko bodo Kučana in njegove pajdaše zaprli pa se takoj vpišem v stranko brez denarja.Ja tovariši so odšli se kisla nasmejali se lepo poslovili.Že drugi dan so bile posledice inšpektorji itd.In vedno kaj vrženo pod noge. Imela sem tudi jahače iz drugih opcij. Je pa bilo zanimivo potem sem razmišljala,da prej ni niti ena beseda o politiki padla v našem klubu.Paso bili inžinerji,inšpektorji,en velik direktor,menedžerji.No po obisku vseh teh političnih skupin je pa bilo pomembno kje sem. Zanimivo nisem bila nikjer,samo povedala sem zgoraj napisano.Ker pa je bila to sama “elita” in otroci teh elit so se seveda po moji izjavi zaćeli lepo diskretno umikati. Ampak to še ni bilo dovolj. Začeli so okoli lagati in delati kontra reklamo in blatiti moj klub.Ja pa še ena lepa cvetka,ker pač ne hodim k maši imam svoje razloge zakaj, je tudi župnik moje jahače vlačil iz konjev da ne smejo po javni cesti jahati. Čez nekaj let je pa tuje konje žegnal pri cerkvi,jaz sem od cerkve 200m.Ko sem ugotovila to zaroto,sem konje prodala vse skupaj enemu kupcu,kateri je tudi imel šolo jahanja kot jaz konji ostali skupaj. In tako so me uničili.In pri vsem tem so jim domačini pomagali.Zato mi ne reči da je narod neveden odgovarja jin ta anarhija zato jo vzdržujejo. Vsakega kateri malo ven štrli,ga je potrebno takoj uničiti.Meni so v obraz povedali,da me bodo shodili in bom še prosila. Ampak do danes hvala bogu,še nisem nikogar prosila za nič.Toliko o ljubih teh Slovencih kateri volijo kot volijo.In zaradi takih in podobnih katerih poznam več slabih kot dobrih nam krojijo življenje. Lepo bodite .03.06. 2018 zmagamo.

   • samotoje

    Človek vse življenje po malem gazi po blatu. Bistveno je, da si vso svinjarijo spereš s čevljev, preden stopiš v svoj dom.

 • xtc

  To je navadna komunistična mafija,ki jo je možno ustaviti le z popolno privatizacijo,s strani renomiranih tujih firm.

 • Olga_10

  Udbomafijce je treba zaradi zločinov Udbe in zločinskega združevanja, z namenom zrušiti demokracijo in uvesti totalitarizem, zapreti do smrti! Vse nakradeno je treba vrniti v proračun!
  Vsi na volitve! Volimo desnico in ne Kučanovih gnilih jajc, od Bratuškove, Cmerarja, Šarca do skrajne levice!
  Glas za SDS je glas za pravno in varno državo!

 • Olga_10

  Jankoviću se že feclja…Kučanu se pa se bo….

 • Darth Vader

  jap……če sem prav štel, bi Kitajska zaočiščenje takšnih notranjih sovražnikov uporabila…..10 nabojev….za vsakega eden…..strošek nakupa naboja pa bi bil zaračunan njihovim družinam…..na Kitajskem…..kako se bo pa v Sloveniji to sprocesiralo?

 • Darth Vader

  ampak….pri komunistih gre dejansko za trdovratno zalego na globalni ravni….poglejte si 45 tajnih ciljev komunizma, kot so bili dostavljeni v ameriškikongres v okviru dela ameriških obveščevalnih služb…..LETA 1963…..priporočam branje….copy/paste 1-8 točke:

  1. Ameriško priznanje koeksistence kot edine alternative atomski vojni.

  2. Ameriška pripravljenost za kapitulacijo kot preferenca konfliktu v atomski vojni.

  3. Ustvariti iluzijo, da bi popolna razorožitev ZDA bila demonstracija moralne moči.

  4. Dovoliti prosto trgovino med vsemi
  narodi, ne glede na komunistično ureditev in ne glede na to, ali se
  blago lahko uporabi za vojno ali ne.

  5. Podaljšanje dolgoročnih posojil Rusiji in sovjetskim satelitom.

  6. Zagotoviti ameriško pomoč vsem narodom, ne glede na komunistično vlado.

  7. Veliko priznanje rdeče Kitajske. Sprejem rdeče Kitajske v Združene Narode.

  8. Vzpostavitev vzhodne in zahodne
  Nemčije kot ločeni državi, ne glede na obljubo Nikite Hruščeva iz leta
  1955, da bodo rešili nemško vprašanje s svobodnimi volitvami pod
  nadzorom Združenih Narodov.

  https://ambasador21.wordpress.com/2018/05/12/preberite-45-tajnih-ciljev-komunizma-v-dokumentu-ameriskega-kongresa-iz-leta-1963/

 • mapu

  Kadavri!

 • radames

  Ko se je leta 1989 zgodil pokol na pekinškem trgu Tien an men (mrtvih je bilo okoli 3000 ljudi) mi je sodelavec, ki ga je ta pokol zelo prizadel, vprašal, kaj je komunizem. Že dolgo je bil v meni pripravljen odgovor, takrat pa sem prvič na glas rekel: “mednarodna zarota proti človeštvu.”
  Preneseno v slovenske razmere: zarota proti slovenskemu narodu. Komunisti najprej udarijo po lastnem narodu. Zgornji članek to potrjuje. Zopetni udar (leta 1941 prvi) v 90. letih po slovenskem narodu. Samo za trenutek so se po letu 1990 prihulili. Ko je minil val navdušenja po osamosvojitvi, so kmalu udarili (Kučan: “Danes so dovoljene sanje, jutri bo nov dan.”). Podobno skrivnostno je tito 26. maja 1945 z balkona ljubljanske Univerze napovedal pobijanje cveta slovenskega naroda.

 • montyamp

  Komunisti so bolj kratke pameti , zato pridejo na
  OBLAST VEDNO Z NASILJEM LAŽMI IN PREVARAMI .
  Se opravičujem poštenim kozorogom , katere astrologija zanima .
  Nekaj pa statistike le pokažejo , VOLITI BO TREBA SDS in normalne ljudi .
  Poglejte kdo vodi Slovenijo :
  Rop-kozorog , Kos-kozorog , Golobič-kozorog , Fišer-kozorog , Masleša-kozorog , Kučan-kozorog , Zemljarič-kozorog , Al Capone-kozorog , Mao Ze Dong-kozorog ,…………………………………
  Avantgardo morilskega banditizma bo treba zamenjati , že astrologija vam pove , da preveč nečesa ne prinaša napredka .
  In ta špekulativno ljudomrzniška četica cerebralnih defektov dela s svojimi obsesijami škodo sebi , ker ko bodo pokraden denar pokazali bodo skrajšani za 20 cm in nam , ker denarja ni v obtoku .
  Bolniki naj bodo premeščeni v ustrezne ustanove , ker so zaklali :
  KRAMBERGERJA , SLIVNIKA , JAMNIKA ,……………………..

 • joza joza13

  Opa!
  Tu je pa vse na enem mestu. Sistematično, pregledno – na dlani!
  In nihče ne more trditi, da navedeno ne drži, ker… zapisana kronologija obstaja in je dokazljiva.
  Bravo!

  Eppur si muove…

 • večni srb

  Šele odkar smo samostojni, se lahko vsak sam prepriča kakšna norišnica je bila naša komunistična vojaško policijska džamaherija v resnici, v primerjavi s preostankom Jugoslavije.
  Je ja vse isto, le da se zdaj ne moremo več pritoževat v Beograd in pisat pisma Titu.

 • samotoje

  Članek je šel kar v arhiv. Dodal sem še nekaj manjših rib (ki pa nič manj ne smrdijo): Isajlović, Bandelj, Gaspari guverner in še nekaj podobnih. Narod jih pomni in si jih zapomni po njih delih in zaslugah. Tudi nagrade bodo temu primerne.

 • Peter

  Išem okol tumpeka pa đđja.Kle jih tud ni, no.

 • Janko Gedlička

  Bravo Nova! Ta sestavek je skupaj s predhodnim delom dokaj dober plastičen in pregleden prikaz razvoja razmer v naši družbi izpod “kovtra”. Odkrito in določno navajanje, da gre za kriminalno delovanje dejansko vladajoče kriminalne združbe in poimensko navajanje njenih članov ter njihove vloge v njej vsaj meni vzbuja precejšen optimizem. Vendarle so demokratične silnice izbojevale vsaj tolikšne “zaplate” svobode v medijskem prostoru, da se pogumna pisec A.G. in odgovorni urednik zaneseta, da v končni konsekvenci eventualne kazenske in odškodninske obsodbe zaradi tega razgaljujočega pisanja ne bodo mogle obstati. Tako kot ni obstala obsodilna sodba zoper Janšo, Krkoviča in Črnkoviča. Bravo tudi dr. Logar, bravo g. J. Godec. Obzidje oblastne udbomafijske trdnjave poka. Prvi demokratčnii bojevniki ste že krepko čez obzidje.

 • Vojteh Dovč

  dejmo sds gaass.najbolj čista stranka .Bravo Nova!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!