Nedopustni dogovor štajerske pravosodne naveze Knez-Šketa za reševanje ustavnega sodnika Mateja Acceta: Vse za mir pred Kanglerjevo komisijo!

Rajko Knez in Drago Šketa. (Foto: STA)

Rajko Knez in Drago Šketa. (Foto: STA)

Pravosodje je zopet škandalozno zaščitilo svoje predstavnike. Parlamentarna preiskovalna komisija v zadevi Franca Kanglerja je zopet dobila začasno odredbo Ustavnega sodišča, da ne sme zasliševati po sodnikih tudi tožilce. Nedopustni dogovor pa naj bi v zakulisju dosegla štajerska naveza, predsednik Ustavnega sodišča Rajko Knez in generalni državni tožilec Drago Šketa. “Mafija je zaščitilo mafijo,” trdi predsednik parlamentarne preiskovalne komisije v primeru Kangler Žan Mahnič.

V ozadju pa je bilo barantanje okrog močno kompromitiranega ustavnega sodnika Mateja Acceta, ki bi sicer moral že ob izbruhu razkritja njegovih političnih povezav s SMC in njegovih vztrajnih zanikanj, torej laži, odstopiti. Proti njemu so namreč vložene že prve kazenske ovadbe, zato naj bi se mariborska dvojica Knez – Šketa enostavno dogovorila, “mi vas rešimo v primeru Kangler, vi pa ne boste preganjali ustavnega sodnika Acceta.” 

Hitrost v zadevi Kangler je presenetila samega predsednika parlamentarne komisije in poslanca Slovenske demokratske stranke, Žana Mahniča. “Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo,” je brezkompromisno komentiral škandalozno odločbo Mahnič.

Ustavno sodišče odločilo o aktu, ki ne posega v človekove pravice
Presenetljivo je dan pred  pred zaslišanjem prišla začasna odredba Ustavnega sodišča, da se podobno, kot sodnikov v primeru Kangler, naredili v primeru tožilcev.  Ker so tožilci spodbijali akt o parlamentarni preiskavi, ki pa ni splošni akt niti akt, ki bi sam po sebi posegal v človekove pravice. Zato bi ga ustavno sodišče moralo zavreči, vendar je – že znana – večina ustavnega sodišča taktično prestavila odločanje. Sledila je za mnoge sporna zaščita sodnikov v začasni odredbi Ustavnega sodišča.

Ali gre pri najnovejšem reševanju tožilcev v zadevi Kangler le za reševanje vojaka, ustavnega sodnika Mateja Accetta. (Foto: STA)

Ustavno sodišče naj bi za reševanje sodnika Mateja Accetta naredilo uslugo tožilstvu. (Foto: STA)

Med tožilci in ustavnimi sodniki številne družinske in prijateljske povezave
S to odredbo pa so se izvlekli sedaj še tožilci. Po poročanju Požareporta naj bi cela vrsta zasebnih odnosov med tožilci in sedanjimi ustavnimi sodniki kazala na njihove tesne, tudi družinske in prijateljske povezave, ni pa tudi izključeno, da so z ustavnega sodišča pravočasno prišli namigi na tožilstvo, kako naj dopolnijo svojo vlogo. In ko je tako dopolnjena tožilska vloga prišla na ustavno sodišče, se je ustavno sodišče nemudoma sestalo, na nujni seji 12. novembra, ter odločilo v prid tožilcem.

Zlorabe v primeru Kangler se nadaljujejo
V primeru Kangler se pojavlja vedno več posameznikov iz pravosodja, ki se ne želijo soočiti z parlamentarno komisijo. Sporno vlogo opravlja sam predsednik US Rajko Knez. Sam je poslovno sodeloval v času županovanja z Francem Kanglerjem. V svojih odločanjih bi ga morali v zadevi Kangler ustavni sodniki izločiti, a ga niso. Drugi sporni člen Ustavnega sodišča je omenjeni Acceto, kateremu se je dokazala politična povezanost s Stranko modernega centra. V nadaljevanju te zlorabe iz strani vladajočih sil v državi pa bomo budno spremljali, če se bodo podobnega pravnega instrumenta zahtevali  tudi sodelujoči policisti in kriminalisti v zadevi Kangler.

Luka Perš

 • Janez Novak

  Sistem ščiti svoje ljudi, ki zlorabljajo oblast v svoj prid zoper interese države in državljanov. To seveda ni več niti pravna država niti demokracija. Tu ne pomaga več nobeno sklicevanje na neodvisnost sodstva. Sodstvo samo sili v odvisnost od zakulisne mafije, ki je ugrabila državo in tako postaja del te mafije. Če se ustavni sodniki požvižgajo na to, da delajo zoper interese ljudstva, demokracije in pravne države s tem, ko ščitijo akterje nepravilnosti v zadevi Kangler – mafijski sistem -, potem so sami sebi odvzeli sleherno verodostojnost. Predlog o kazenskem pregonu tistih, ki na glas povedo, da je cesar gol, pa bi le še bolj razkril soistemsko gnilobo slovenzuelske demokrature, ki postaja sramota za Slovenijo in Slovence.

 • Andre Frass

  Saj se ve tudi pri kom je zaposlen Knezov boter Šime Ivanjko.

 • Hribouc

  Vrhunske pošasti Kučanroterjeve rdeče demokrature!
  Tud tegfa bo kmal konc, veliki zemljotres je za voglom!

  • resnicaboli

   upajmo.

 • resnicaboli

  Temu se ne reče mafija ampak dobro sodelovanje v borbi proti resnici.

 • xtc

  Ko stvari,ki pridejo do te točke,postane jasno ,da je treba tak sistem zrušiti,pa četudi z silo in ulico.
  Kajti,ko se začenja formirati,skupine,ki niso podvržene k odgovornosti nikomur in ne dovolijo nadzora nad njimui jih je treba odrstranitui ,če je treba tudi z revolucijo-zakaj,ker to pomeni popolno uzorpacijo oblasti in skupine,ki so neodgovorne nikomur nadzorujejo pa same sebe-to je v nasprotju z ustavo,seveda pa tale praksa lahko pomeni hudo nevarne zadeve saj se lahko te skupine preprosto preko zlorabe US zaščitijo tudi pred tožbami,pa naj storijo kar koli od umora,posilstva,zlorabe,kraje itd,preprosto se jih ne bo dalo preganjati-to pa je konecc in tak sistem je treba vreč,glavne protagoniste pa nato polovit pred sodišče in obsodit na ekstremne kazni,kajti to je čista diktatutra oz. drćavni kriminal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!