fbpx

Neprimerno, sramotno, podcenjevalno: Skopuška Vlada namenila 50.000 € za 12 zlatih košarkašev in vso ekipo ter 97.000 € za lastno referendumsko kampanjo

Foto: epa

Vlada je slovenski javnosti prek ministrice za izobraževanje in predsedniške kandidatke SMC dr. Maje Makovec Brenčič ob sprejemu zlatih košarkarjev sporočila, da jim bo za nagrado namenila 50.000 evrov (kar je polovica spornega zneska, ki si ga je vlada iz državnega proračuna dodelila za referendumsko kampanjo). Neustrezno, sramotno, podcenjevalno in še kaj hujšega!

“Slovenski šport namesto političnih drobtinic in izkoriščanja uspehov športnikov v politične namene potrebuje ureditev sistemskega financiranja, tega pa vlada Mira Cerarja v treh letih ni bila sposobna urediti,” so zapisali v sporočilu za javnost v zavodu Dobra država, kjer poudarjajo, da je treba misliti tudi na športnike, ki jim zaradi poškodb ali drugih okoliščin ni bilo dano uspeti, predvsem pa na razvoj mladih.

Foto: Vlada.si. Miro Cerar in Maja Makovec Brenčič.

Novelo zakona o igrah na srečo, s katero bi lahko zagotovili stabilnejše financiranje Fundacije za šport, je zaradi lobijev okoli razpadajočega zasebnega podjetja Športna loterija, ki ga v nasprotju z javnim interesom še vedno ščiti pravno in ekonomsko nesmiselna monopolna zaščita, pospravila v predal in dopušča, da milijoni evrov za financiranje športa nenadzorovano odtekajo v tujino.

Cerarjeva vlada se vede skrajno skopuško do slovenskih junakov – aktualnih evropskih prvakov v košarki, istočasno pa so predstavniki oblasti polni lepih besed, ob tem, da izkoristijo vsako priložnost, da se lahko nastavijo objektivom fotografov z našimi prvaki. Nabiranje političnih točk na krilih uspehov naših športnikov, medtem ko gre denar, po mnenju in dejanjih aktualne vlade, očitno raje za lastno referendumsko kampanjo, kot pa za zgodovinski dosežek slovenskega ekipnega športa in dostojno nagrado ter nadaljnje vlaganje v slovenski šport. Še eno dejstvo, da je projekt 2. tir projekt, na katerem aktualna vlada pade ali obstane. Odločilna nedelja (24. 9. 2017) je blizu, zato ne pozabite, da vsak glas šteje. Glas, s katerim lahko preprečite novo krajo slovenskega davkoplačevalskega denarja, vašega denarja.

D. Č.