Poslanec SDS Franc Breznik na protestnem shodu: V SDS bomo vedno na strani slovenskega kmeta

Foto: sds.si

V SDS so že v mesecu maju predlagali konkretne ukrepe zaradi preštevilčnosti zveri, vendar vladajoča koalicija naših predlaganih sklepov ni podprla.

V Slovenski demokratski stranki bodo vedno na strani slovenskega kmeta. Zavedajo se, da je kmetijstvo dejavnost, ki že skozi stoletja ohranja slovensko kulturo in krajino, zato so se vidni predstavniki SDS z veseljem odzvali na povabilo slovenskih kmetov, ki so danes v Velikih Laščah pripravili shod z naslovom “Slovensko podeželje ne bo zverinjak!”.

V zadnjih dnevih in tednih smo namreč priča vsakodnevnim napadom volkov na rejne živali, ki nekaterim slovenskih kmetom predstavljajo edini vir preživetja. V Slovenski demokratski stranki razumejo njihovo ogorčenje in zahteve po ukrepanju in tudi sami pozivajo vlado Marjana Šarca, da nemudoma ukrepa. Interventni zakon, ki je bil sprejet, očitno ne zadostuje in bodo potrebni nadaljnji koraki. Vlado Repubilke Slovenije pozivajo, da Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor po hitrem postopku brez omejitev izda odločbe za izredni odstrel volkov na vseh območjih, kjer prihaja do napadov.

V Slovenski demokratski stranki želijo, da slovensko podeželje ostane poseljeno in obdelano, mora pa biti tudi varno. Trenutni stalež divjih zveri ogroža varnost rejnih živali, ki se prosto pasejo, da lahko kmetje potrošnikom zagotavljajo čim bolj zdravo in varno hrano.

Jerca Gale