Povsem nezaslišano: Lipičeva Zveza veteranov vojne za Slovenijo simbol Slovenske vojske skruni z rdečo zvezdo!

Foto: Twitter @RevijaReporter

Saj ni res pa je. Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), ki podobno kot Zveza združenj borcev za vrednote NOB, velja za eno najbolj financiranih veteranskih organizacij s strani Ministrstva za obrambo, se je očitno odločila, da izvede zločin nad Slovensko vojsko. Ta se je namreč odločila, da na račun slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev da izdelati več tisoč priponk, ki poleg simbola Slovenske vojske vključujejo tudi komunistični simbol rdeče zvezde. 

Zveza veteranov vojne za Slovenijo se je za izdelavo značk odločila z namenom obeleževanja 50. obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe (TO), poroča Reporter. Na ta način ti očitno želijo prikazati, da Slovenska vojska predstavlja zgolj kontinuiteto Teritorialne obrambe, ki je bila leta 1968 ustanovljena s strani zveznega komunističnega vrha z namenom odvračanja morebitne invazije Sovjetske zveze. V resnici pa je bila Teritorialna obramba ob nastanku podrejena jugoslovanski vojski, ki pa so jo komunisti nato sami razorožili leta 1990. Pod novim vodstvom in z novim poslanstvom so v okviru TO nastali zametki Slovenske vojske, katere namen je bila slovenska osamosvojitev. Staro ime je ostalo zaradi tedanjih pravnih omejitev, dejansko pa z jugoslovansko teritorialno obrambo niso imeli nič skupnega.

Prišlo je do veleizdaje
Lipičevi veterani se očitno ne želijo sprijazniti z dejstvom, da je bil njen poveljnik general Ivan Hočevar tisti, ki je maja 1990 odredil, da se v skladišča jugoslovanske vojske premesti orožje iz skladišč Teritorialne obrambe. To ravnanje predstavlja veleizdajo Slovenije, žalostno pa je, da je Milan Kučan, ki je tedaj zasedal funkcijo predsednika predsedstva Slovenije, o tem pridno molčal, dokler ni bilo odvzeto skoraj vso orožje. Z namenom zavarovanja ukrepov nastajajoče slovenske države je bila zato ustanovljena Manevrska struktura narodne zaščite, katere glavni organizator je bil Tone Krkovič. S tem je bila ustanovljena posebna oborožena organizacija, ki je bila sposobna manj kot tri mesece po razorožitvi slovenske teritorialne obrambe, ob tesni naslonitvi na specialno enoto in posebne enote slovenske milice, zavarovati Slovenijo pred kakršnimkoli oboroženim presenečenjem.

Foto: STA

Nikakor niso sposobni sprejeti zgodovinskih dejstev
Navkljub zgodovinskim dejstvom pa je Zveza veteranov vojne za Slovenijo skupaj z združenjem Sever na eni izmed novinarskih konferenc poudarila, da do razorožitve Teritorialne obrambe ni nikoli prišlo. Omenjeni veteranski združenji, ki sta blizu politični levici, namreč menita, da je prišlo le do poskusa razorožitve, ki pa po njihovem ni uspel. Prav tako so zavrnili datum nastanka Manevrske strukture narodne zaščite, saj ta po njihovem ni nastala maja 1990, kot pojasnjuje Krkovič, temveč pozneje.

“Jasno in odločno odgovarjamo na potvarjanja, neresnice in pollaži ter zavračamo gnusen jezik ter sovražni govor,” je pojasnil predsednik združenja veteranov Ladislav Lipič, sicer med drugim tudi nekdanji svetovalec za obrambna vprašanja pri prav tako že nekdanjem predsedniku Slovenije Danilu Türku. Po prepričanju Lipiča do razorožitve TO ni nikoli prišlo, prišlo je le do poskusa, ki pa ni uspel. Kljub temu jim je TO namreč uspelo oborožiti in braniti Slovenijo.

Ladislav Lipič (Foto: STA)

Očitno je, da Zveza veteranov vojne za Slovenijo ob praznovanju 50-letnice ustanovitve Teritorialne obrambe, želi na vsak način zabrisati ločnico med ustanovitvijo stare Teritorialne obrambe do leta 1990, ki je bila le podaljšek partijskega vrha Jugoslavije in novonastalo Slovensko vojsko, katere korenine segajo v maj 1990. Reporter poroča, da je bilo že več tisoč priponk razposlanih na lastne območne organizacije, vprašanje pa se pojavlja, kdaj bodo priponke, ki skrunijo simbol Slovenske vojske predstavljene javnosti.

H. M.

 • macon

  Kako lepo je izpod trobojnice pokukala rdeča zvezda, nje. Ves čas se je skrivala pod njo, nje. Vrednote pa tekovine, nje nje.

  • Frank Novak

   ne seri…

 • luckyss

  Banda pokvarjena, lažete kot psi…
  Prav mi, pripadniki TO smo zavzeli in nato čuvali skladišča orožja med t.i. “osamosvojitveno vojno”…
  To orožje je bilo kasneje prodano na Hrvaško in v Bosno..tam točno povedo komu in koliko so plačali zanj…poleg orožja, ki je prišlo v zabojnikih v luko Koper iz Izraela pod oznako “kmetijski stroji”….
  Vse to je bilo prodano za desetine milijonov takratnih DM v “kešu”, ki ga sedaj na bebave načine hočete oprati…
  Kar se tiče rdeče zvezde v omenjeni oznaki, je ta logična in zgodovinska….
  TO je povojna različica partizanstva, ki je skupaj z zavezniki bila ključna za osvoboditev Slovenije izpod Hitlerjevih nacistov in njegovih podrepnikov..domačih izdajalcev…
  Ja, rdeča zvezda je simbol, ki je bil bistven za osvoboditev Evrope…

  No, sedaj pa lahko bruhate po tem komentarju, banda ovčja, potomci izdajalcev lastnega naroda, ki vas vodi najbolj rdeči pastir na planetu..idioti butasti..

  • osa

   domači izdajalci so TTTIIITTTOO, KUČČČAANN, , pa ti bedak, in namišljeni niki
   zakaj je slovenija zaostala država. zaraadi poneumljenih slovenčkov in
   TITA,KUČANA, DRNOVŠKA, BAVCONA, MASLEŠE,..IN ŠE VELIKO DRUGIH IZDAJALCEV

   SLAVA IN ČAST DOMOBRANCEV IN SMRT IZDAJALCEM

 • Frank Novak

  Zelim SDSu da zmaga na volitvah.
  Ampak nehajte ze pljuvati na rdeco zvezdo
  Brez nje ne bi bilo NOB in brez NOB ne bi bilo svobodne Jugoslavije.
  Omejite svoje pljuvanje na muslimane pa bo OK.

 • Krtača 20

  Sđsovce vas rdeča zvezda bolj peče kot satana križ.

  • Župevec Zoran

   Janša je menda prebledel, ko je na taboru SDS stopil v šotor, na mizi pa plato Heinikena. Urška pa naj bi rekla “Pa kaj ga zajebavate”.

 • FORT WORTH

  Yugofili in yugokolaboranti dajte ze enkrat razumeti, da osamosvojitelji ne moremo in ne smemo dopustiti, da nam osamosvojiteljske simbole pacite z vaso morilsko zvezdo.
  TO DVOJE NIKAKOR NE GRE SKUPAJ.
  Raje se povezite z nacisti – fasisti – komunisti ( isti, isti, isti )… in vam podobnimi morilskimi ideologijami.
  Zveza borcev in CKZKS sta ob casu osamosvajanja drzave Slovenije bili pod poveljstvom in na strani CKZKJ !!
  Tako vam vas poveljnik, zadnji sef komunistov in veleizdajalec Kucan se danes lepo in jasno pove, da samostojna drzava Slovenija ni bila NIKOLI NJEGOVA INTIMNA OPCIJA !
  To so njegove besede, ki so posnete ( audio in video ), napisane ter ARHIVIRANE za vse vecne case !!!

  • Krtača 20

   Bod tolk dober pa prilepi posnetek, da ga vsi slišijo. Da se končno enkrat izve kako domobrančki lažete. Bo šlo? Ne bo?

   • FORT WORTH

    ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
    ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
    ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
    ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
    ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.
    ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.
    ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
    ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.
    ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

    • lojze

     Ne odgovarjaj provokatorju. Edini način je, da ga ignoriraš.

     • Župevec Zoran

      Lojze, naj se ve, kakšna je resnica. Če takšne, ki potvarjajo zgodovino ignoriramo, teptamo lastno identiteto.

    • Župevec Zoran

     Kdo pa je vodil delegacijo ZKS, ki je 22. januarja 1990 zapustila kongres ZKJ?

     • FORT WORTH

      Zaigrali so navidezni sestop.
      Malo kasneje je sef s svojimi somisljeniki razorozeval TO.

     • Župevec Zoran

      Janez Janša – Po prvih demokratičnih volitvah aprila 1990 je postal obrambni minister, njegov prijatelj Igor Bavčar pa minister za notranje zadeve. Skupaj sta vodila glavne projekte za odcepitev Slovenije od Jugoslavije, o kateri se je Milan Kučan dogovoril s Slobodanom Miloševićem 24. januarja 1991 v Beogradu.

     • slosin

      zakaj so pa pol pršli jugosi s tanki v Slovenijo, če je bilo vse dogovorjeno…

     • FORT WORTH

      Od tega talibana ne bova dobila odgovora.
      Hehehe

     • FORT WORTH

      Slabo se je Kucan dogovoril, ko pa nas je JNA napadla razorozene.
      Na nasi strani smo zato imeli mrtve domoljube.

      Milosevic se ni pogajal niti dogovarjal z nikomer o odcepitvi Slovenije od Yu.
      Vedel je, da se v zvezni proracun ne bo vec natekal denar od carin in davkov.
      Milisevic, Kucan in partija so za vsako ceno vstrajali o celivitosti yugoslavije.
      Yugoslavija je preprosto propadla in bankrotirala.
      Enako se je zgodilo z ostalo vzhodno evropo in sovjetsko zvezo.

   • osa

    povej ti leva krtača, kdo tebe hoče še nategnt?

    jaz sem ponosen, da je bil moj oče dom branil
    edvard kardelj pa je prodal ali boLJŠe zapravil našo ISTRO
    kako je lahko šoltes ponOsen na svojega starega ata
    vam rdečkarje se vse sesuva, DRAŽGOŠE SO LAŽGOŠE,
    torej zgodovina, ki jo piše RREEPEPEPE in drugi levaki lažnjivci je v celotti propadla,… kakšne heroje smo imeli v času juge titeke, kučanček, kardeljček muciček,…
    kakšno spoštovanje in avtoriteto imajo ti ljudje danes,.. pazi heroji pa se pojavljajo na seznamih morilcev,…. glej spiegel
    kako pa se spominjamo cesarice MARIJE TEREZIJE

    kako pa je z prodajo super heroja kučana, slišim, da na kitajskem tiskajo že tretji ponatis v skupni nakladi 30 izvodov

 • Franc Šink

  Zakaj naj si raje ne vtetovirajo rdeče zvezde sredi čela.?

  • lojze

   Tam jo že imajo!

  • KAPIBARA

   To so delali drugim

   • Župevec Zoran

    Kot naprimer Jožici Venturini? Partizanska učiteljica, ki je v vojni otroke poučevala v slovenskem jeziku. Na begu po izdanem sestanku aktivistov OF so jo skupaj z Antonom Mišičem ujeli domobranci in ju na Straški gori zverinsko ubili s puškinimi kopiti in noži.

    • KAPIBARA

     To se je delalo na obeh straneh !!
     Kdo pa je s tem, začel že leta 41-42 ??

    • slosin

     mucek, zakaj so revolucionarji pobili samo nekaj če 300 makaronarjev in nekaj čez 400 švabov pa 24.500 Slovencev…? A je bil to NOB ali državljanska vojna, ki so jo zakuhali rdečkarji…? Mamica te je slabo podučila o teh zadevah…

     • Župevec Zoran

      Državljansko vojno je zakuhala Cerkev, ko je odkrito stopila na stan okupatorja (seveda z namenom ohranitve položajev visokih “dostojanstvenikov” brez ozira na to, da zavestno vodijo navadne ljudi v pogubo). Zato je tudi komunistična partija lahko prevzela vodilno vlogo v OF, kjer so bili ustanovni člani tudi krščanski socialisti in Sokoli.

    • Steiermark

     župevec, koliko je bilo takšnih zveinskih dejanj izvedenih, ravno s strani komunajzlarskih revolucionarjev, ko so se na takšen način rešili tistih, ki so bili moteči zanje, krivdo pa dali svojim nasprotniko….. tako je končal tudi “pohorski bataljon” – kraljeva vojska na pohorju, kjer so se skrivali in jih Nemci niso preganjali, dokler neki komunajzlarji niso odšli do njih in jim povedali za “nevarne teroriste” – ja komunistična drhal …..

   • caci

    domobranci

 • Franjo Trojner

  Upam, da ta novica, ki sem jo prebral v
  Reporterju ni resnična! Ker, če je nepreklicno izstopam iz članstva ZVVS.

  Reporter poroča /Pri Zvezi veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) pod vodstvom generala Ladislava Lipiča, katere vrh sodi pod okrilje in ideologijo Milana Kučana, se pripravljajo na skrunitev simbola Slovenske vojske.
  Za namen obeleževanja »50- obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe« so za državni denar dali izdelati na tisoče priponk, ki so nekakšna zmes simbola Slovenske vojske demokratične Slovenije in simbola komunistične rdeče zvezde.
  Gre za pljunek na vse teritorialce in policiste, ki so se z orožjem v roki zoperstavili neprimerljivo bolje oboroženi jugoslovanski armadi.
  Ta priponka je žalitev in nož v hrbet vseh nas domoljubov, ki smo se leta 1991 nesebično odzvali klicu domovine in se z orožjem v roki uprli agresorski vojski JLA katere vojaki so na šlemih, tankih, kamionih in zastavi imeli rdečo zvezdo. Takrat se niso vsi državljani odzvali klicu domovine, ki je bila napadena, kot kača dolga kolona vozil se je skozi Kungoto pri Mariboru in naprej proti mejnemu prehodu Jurij valila v Avstrijo, v avtih pa za boj sposobni možje, ki so bežali na varno v Avstrijo. Ti možje so domovino pustili na cedilu! Častni džavljani so se agresiji uprli tudi goloroki in za svobodno, samostojno, demokratično državo Slovenijo, dali najdragocenejše kar so imeli , svoje živlenje!
  V Mariboru so vojaki JLA z zvezdo na čeladi zahrbtno iz vojašnice streljali na policijsko vozilo na patrulji in ubili mladega policista Roberta Hvalca starega komaj 22 let, v mariboru so tanki z zvezdo pomedrali civilista Josefa Šimčika, v Radgoni Alojza Gaubeja in Janeza Svetino , v Štrihovcu 4 voznike civilnih kamionov, na Brniku dva novinarja iz Avstrije g. Nikolasa Vogla in Norberta Wernerja! V vojnih spopadih so vojaki JLA z zvezdo na šlemih ubili:
  TO
  1. Dejan Bizjak
  2. Stanislav Požar
  3. Vincenc Repnik
  4. Sebastijan Miran
  5. Jernej Molan
  6. Miroslav Moljk
  7. Edvard Peperko
  8. Peter Petrič
  9. Vinko Repnik
  10. Franc Vršič
  11. Anton Žakel

  Policija
  1. Franc Šušter
  2. Robert Hvalc
  3. Stanko Strašek
  4. Marjan Dobelšek
  5. Željko Ernoič
  6. Bojan Štumberger

  Civilisti
  1.Boris Adam
  2. Josef Šimčik
  3. Janez Svetina
  4. Mohor Bergant
  5. Alojz Gaube
  6. Anton Kotar

  Novinarja iz Avstrije
  1. Nikolas Vogel
  2. Norbert Werner
  SLAVA JIM!
  Svojci žrtev vojne za Slovenijo so zogorčeni, kar so javno povedali tudi s pismom, v katerem so zapisali, da smo v Sloveniji trenutno priča poskusu očrnitve osamosvojitve in junakov osamosvojitve. ”Ključne akterje osamosvojitve se celo sodno preganja. Na drugi strani pa lahko zgroženo opazujemo, kako je bil opuščen pregon generalov JLA, ki so leta 1991 napadli našo državo in storili zločine proti celotnemu prebivalstvu,” so jasni svojci žrtev. Moti jih, da se na državnih proslavah vse pogosteje pojavljajo simboli preteklega režima – rdeče zvezde. Te so namreč simbol tistih, ”zaradi katerih so naši fantje izgubili mlada življenja,” so zapisali svojci.

  Slovenci, vojni veterani vojne za Slovenijo, domoljubi ne smemo več doupustiti žaljenja ubitih v vojni za Slovenijo in njihovih svojcev, ne smemo dopustiti očrnitve osamosvojitve, osamosvojiteljev in naših državnih in vojaških simbolov! Čas je, da se ponosno in odločno postavimo zoper vse tiste, ki z svojimi ostudnimi dejanji namerno skrunijo spomin padle v vojni za Slovenijo in namerno črnijo samo osamosvojitev in osamosvojitelje! Čas je, da vsem izdajalcem osamosvojitve, SAMOSTOJNE, DEMOKRATIČNE SLOVENSKE DRŽAVE PLUNEMO V OBRAZ IN JIH POSTAVIMO PRED SODIŠČE. Čas je, da se v Sloveniji TAKOJ sprejme, v DZ potrdi resulucija komisije sveta EU, ki izenačuje vse tri totalitarizme, fašizem, komunizem in nacizem! Čas je, da v Sloveniji prepovemo vse totalitarne komunistične simbole z rdečo zvezdo na čelu in umaknemo vse spomenike totalitarnih komunističnih veljakov in preimenujemo ulice, trge in javne ustanove, ki še danes nosijo njihova imena!
  Kar je preveč je preveč, s to žaljivo priponko ste prestopili mejo dobrega okusa in povozili vso etiko, moralo, v srca svojcev padlih pa vnesli nemir in žalost. Prizadeli ste čustva domoljubnih pripadnikov TO, kar sam jemljem zelo osebno, zato iz protesta takoj z jutrišnjim dnem nepreklicno izstopam iz članstva ZVVS.

  • domovina mili dom

   Malo pozno se odločaš.

 • Komunist

  Hahaha, nezaslisano…. Pocil bom od smeha ko je celavi hodil po kolenih v jajce.

  • sumljivislon

   poči ! ;)

 • Antonius

  Če so tako nesramni in korajžni, da slovensko TO svinjajo s Titovo krvavo zvezdo, potem se ne bo treba čuditi, ko bodo posmrtno izdajalskega generala Hočevarja povzdignili in umestili med nesmrtne zaslužnike slovenske TO.
  Kaj nam pripoveduje resnica doživetih dni, ki so od 15. maja 1990 nazaj, že dolgo časa za nami. Takrat je po komandi *zvezdnega* generalštaba v Beogradu, gen. Ivan Hočevar izdal ukaz o takojšnji premestitvi orožja, streliva in minskih ter eksplozivnih sredstev slovenske teritorialne obrambe v skladišča JLA.
  Tisto, kar je sledilo, Slovenci danes poznamo kot Kučanova veleizdaja slovenske Teritorialne obrambe, izdaja volje VSEH Slovencev in izdaja nastajajoče države SLOVENIJE.
  Kdor danes lima skupaj simbol slovenske TO s krvavo zvezdo Titove Jugoslavije je še enkrat izdajalsko prase brez primere.
  Volite SDS, da se že enkrat dokončno odcepimo od crknjene Jugoslavije in se posvetimo tistim s trajnim mandatom na tožilstvih in sodiščih, da pošteno opravijo svoje, za kar jih tudi bogato plačujemo.

 • VERRZIFIKATOR

  Ladko Pilič

  UČITELJ ZGODOVINE LADI

  Je zabaven naš učitelj Ladi,
  veteran, uči nas zgodovino,
  vsakič drugo, novo nam tvarino
  mož predoča, zlasti te pomladi.

  Ni bilo nikjer razorožitve,
  le poskus nekak teritorialen,
  sam dogodek čisto trivialen,
  šlo je le za nove pridobitve.

  Zvezda skrajno da je miroljubna,
  zlasti če ponoči rdeče sveti,
  Lenin njen sovražnik je zakleti,
  Nürnberg pa fasa zgolj pogubna.

  Ob začetku vojne da svetovne
  ni napadel nas nihče aprila,
  le poskus je bil, saj velesila
  nemška ni imela flote plovne.

  Poln Ladi naš je epitete,
  ko gre o agresorju beseda,
  kar pod stol učitelj se seseda,
  v bran postavi kontinuitete.

  Je zabaven naš učitelj Ladi,
  pravijo, da daje ga demenca,
  kakor daje starega terenca,
  ko zaveje zopet duh pomladi.

 • Liberalec

  Mene poleg zvezde bolj moti številka 50. Vstvarja se vtis, kot da je ta Slovenska vojska in Slovenija, nadaljevanje iz prejšnje države. Da je komunizem v drugi obliki.

  • janez.pokoncni

   Točno. Vse to so premišljeni spini. Skušajo zliti NOB komunistično revolucijo, ki razen ekološke katastrofe – sežiga Postojnske jame, ni naredila nič – vsaj ne, dokler je trajala vojna, z osamosvojitveno vojno.
   Jebeš ti takšno “armado”, katere največji dosežek je “osvoboditev” Ljubljane – in to en dan po koncu 2ww!!!! Stavim obe jajci, da bi Ljubljano 9 maja 1945 osvobodil tudi fikus moje žene.

 • totex39

  Izdajalci slovenskega naroda ne znajo drugače kot, da nas prikazujejo še naprej kot komunistično državo in zaradi takih norcev nikjer v Evropi nismo deležni več zaupanja.

  • Župevec Zoran

   Janez Janša – Po prvih demokratičnih volitvah aprila 1990 je postal obrambni minister, njegov prijatelj Igor Bavčar pa minister za notranje zadeve. Skupaj sta vodila glavne projekte za odcepitev Slovenije od Jugoslavije, o kateri se je Milan Kučan dogovoril s Slobodanom Miloševićem 24. januarja 1991 v Beogradu.

   Čeprav mnogi Slovenci danes verjamejo v »veliko zmago« nad JLA med »desetdnevno vojno«, med katero si je Janša pridobil sloves uspešnega vojaškega voditelja, je bila resnica drugačna. Ključne odločitve je takrat sprejemalo predsedstvo Slovenije in svet za obrambo z Milanom Kučanom na čelu. Samo modrosti poveljnikov na terenu, ki so zavračali Janševe ukaze za splošne napade na vojašnice, se gre zahvaliti, da ni prišlo do večjega prelivanja krvi.

   Janša in Bavčar sta izvrševala tudi odločitve državnega vrha o prodaji orožja Hrvaški in Bosni in Hercegovini, katerima je Slovenija med embargom OZN prodala več kot tisoč ton orožja. Prodaja je bila dogovorjena na najvišji ravni, toda pri poslih z gotovino in brez nadzora je prišlo do velikih nepravilnosti. Na desetine milijonov dolarjev vojnih dobičkov je iz obrambnega ministrstva izginilo neznano kam.

   http://www.cpns.si/novice/janeza-janse-izgubljeni-raj/

   • antimur

    Bedak, to je direkten prepis iz kučanističnega manifesta.

    • Župevec Zoran

     ???
     A si ti sploh kdaj prebral, pogledal ali poslušal karkoli, kar ni prišlo iz S(D)S? Saj te razumem, tudi sam sem bil nekoč goreč privrženec JJ in član SDS, ampak tudi Esmeralda je spregledala. Vneto zagovarjanje izdajalcev in podpiranje mafijske združbe imenovane Cerkev mi je odprlo oči.

     • Steiermark

      V tvojem primeru esmeralda ni spregledala, ker se je rodila kar brez oči, ne samo slepa, v življenju so te pa vodili, ne slepci ampak jugokomunistični bizantinski pokvarjenci……Verjetno se je tvoja esmeralda – ti, tudi rodila brez možganov, sicer nebi tako slepo capljala po njihovih navodilih….

     • Župevec Zoran

      Tipično, v pomanjkanju argumentov se desničarji vedno zatekajo k osebni diskreditaciji ali napadu z žaljivkami. Ampak kot učimo otroke, žaljivke več povedo o tistemu, ki jih izreka kot o tistemu, ki mu jih le-ta namenja.

     • Steiermark

      Se strinjam, zato si še enkrat preberi svoje žaljive zgornje komentarje….

   • totex39

    Z takimi lažnimi zapisi so nas veleizdajaci Slovenije hoteli prepričati, vendar kakšna je bila prava resnica se že dolgo ve, čeprav jo še vedno tolmačijo tako kot njim odgovarja.

   • Steiermark

    Mislim, da se za odgovor, nisi obrnil na pravi naslov! Vprašaj svojo kratkonogo pokveko, ki se je na vse pretege trudila, da nas zadrži pod kremplji balkanske drhali, kamor spada sam, ter nam še naprej ropa denar, ter si dela dobičke, kot je začel, z orožjem, odkritim od JJ, na mariborskem letališču, o katerem so poročali Američani in o njegovih milionih dolarjev “zasluženih” na tak način!

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država in okupatorji ter izdajalci slovenskega naroda delajo vse, da bi tako tudi ostalo, ker le na ta način lahko naprej kradejo in zatirajo slovenski rod.

  • Župevec Zoran

   Tako je. Izdajalci gredo lahko nazaj v Argentino.

   • antimur

    Imate bližje v vaš smrdljivi in primitivni balkan.

   • Steiermark

    ti pa na svoj balkan, od koder si se pritepel!

  • caci

   in perejo pokraden denar v BOSNI

 • Župevec Zoran

  Pa kaj vam ni jasno. Poglejte si kakšno sliko iz tistega časa. Poglejte si slike s prisege prve generacije Slovenske vojske z Iga (kjer kot častna gosta z ramo ob rami stojita Janša in Kučan, zastave pa so vse z rdečo zvezdo).
  Nova24TV ste sramota za novinarski poklic.

  • Rožle

   Te čisto razumem, da bi ti najraje obtičal v svoji YUGI za vse večne čase …

   • Župevec Zoran

    Kdor ni jugonostalgik nima srca, kdor si jo želi nazaj pa nima pameti. Ni vse črno/belo, so tudi sivine (razen za oprane glave).

    • macon

     Jugonostalgija nima zveze s srcem. Rdeča zvezda je simbol množičnega klanja in samopašnosti partijskega režima. S takimi simbolnimi potezami se pere za nazaj, da lahko njegovi nasledniki in celo isti partijci vladajo dalje.

     Od njihove vlade pa nimamo nič, samo škodo na vseh področjih. Rdeče barabe in bebci pač ne znajo nič, razen krast in neumno lagat.

     • Župevec Zoran

      Zamešal si križ in zvezdo, kar se tiče količine prelite nedolžne krvi.
      Rdeča zvezda je bila prvi simbol Slovenske vojske, razloži mi, prosim, kje gre tukaj za potvarjanje zgodovine (razen v samem članku).
      Krast in lagat znajo pa tudi “rumene” in “bele” barabe in bebci. Bebci znajo pa še pisat oprane komentarje na politično pamfletnih portalih.

     • antimur

      Kakšna slovenska vojska, če je bil uradni jezik odvratna čefurščina. Dopovej si že enkrat, čefur ni in ne bo nikoli Slovenec, prav tako čefurščina ne slovenščina

     • Župevec Zoran

      Če link ne dela, odtipka na YouTube – prisega prve generacije slovenske vojske. In končno spreglej.
      https://www.youtube.com/watch?v=69YpaXN-WF4

     • Župevec Zoran

      Pa še to. Nacionalizem je moralno slaba ideologija, poizkusi raje patriotizem.

     • caci

      v TO se je poveljevalo SLOVENSKO, govedo !

     • macon

      Temu kar ti pišeš, se reče premikanje tarče. Na znački ni križa, temveč rdeča zvezda. Kradejo tisti, ki lahko in zato niso kaznovani in to so levi, ker jih pokriva levi režim.

      Vsegliharstvo je samo beden izgovor oziroma opiraj se na prežvečene flance, ki niso 5% levega kriminala.

     • tohuvabohu

      Rdečkarji že 75 let potvarjate zgodovino, torej nimate ne pravne ne moralne pravice komurkoli očitati potvarjanje zgodovine.

     • Župevec Zoran

      A misliš sedaj, ko ta beli mislijo, da so končno zmagali v 2. svetovni? v nasprotnem primeru še vedno velja, da zgodovino pišejo zmagovalci…
      Zakaj se raje ne vprašate, zakaj so Angleži ustaše, domobrane in domobrance poslali nazaj v Jugoslavijo. Okupatorjevih sodelavcev nihče ne mara, običajno še okupator ne (Nemci so ovaduhe sicer uporabljali, obenem pa so jih močno prezirali).

     • tohuvabohu

      No, vidiš, priznaš, da zmagovalci pišejo svojo verzijo zgodovine in jo vsiljujejo narodu.
      Čeprav ne vem, kdaj ste rdečkarji zmagali. Nobene bitke niste dobili.

     • Župevec Zoran

      Nimam kaj priznavati, to je dejstvo. Teh se pač ne da spreminjati.
      Če partizani niso dobili nobene bitke, zakaj potem stoji spomenik izdajalcem v Grahovem?

     • tohuvabohu

      Zakaj pa potem stalno poudarjate, da “zmagovalci” pišejo zgodovino? To, da ste menda premagali nacizem in fašizem, vam daje pravico, da drugim vsiljujete svojo potvorjeno “resnico”?
      V Grahovem je spomenik žrtvam komunističnih tolovajev, ki so z italijanskimi topovi porušili in zažgali hišo, v kateri so bili ljubitelji slovenske domovine. Temu butasti rdečkarji rečete bitka.

     • Župevec Zoran

      Daj, prosim, opiši še bitko na Javorovici. Me zanima, kako si kreativen, ko opisuješ nasprotno opcijo.

     • tohuvabohu

      Nič ne bom kreativen. So že bolje informirani povedali.
      http://nszaveza.github.io/articles/9-javorovica-kaj-se-je-tam-v-resnici-zgodilo/

    • sumljivislon

     @ župevec / večkrat si poglej Rtvl j1, nedelja 22.april 2018…˝ JUTRI˝…pol se pa še kej oglasi :)!!?

     • Župevec Zoran

      Kaj ima negotova prihodnost opraviti z potvarjanjem zgodovine? Če se nekateri (predvsem apologeti izdajalcev v 2. s.v.) ne bi ukvarjali z politiko po načelih deli in vladaj, bi bila prihodnost (in tudi zgodovina samostojne Slovenije) precej lepša. Dokler se bo narod pustil zavajati in razdvajati z “sedmorazrednimi” temami, kot je opravičevanje Hitlerjevih belogardistov, pa bomo ostali na istem vozu v pogubo.

    • tohuvabohu

     Samo JJ je črn, a ne rdečkar?

     • Župevec Zoran

      Ne, JJ je rdeče-rumeno-belo-rjavo-črn.

  • antimur

   Zakaj misliš, da mora pol čefur, ter razni Zorani in Jovoti nam pridigati, kaj je prav in kaj ne. Čefurščina, če ti ni jasno, tukaj je Slovenija!!!!!

   • Župevec Zoran

    Kaj ima tvoj komentar zveze z člankom ali mojim komentarjem?

   • domovina mili dom

    Nekateri ne razumejo krvne povezave balkancev s komunizmom. Zgleda , da so v Slovenijo preselili vse kar je gnilega na balkanskem gnojišču.

  • slosin

   kaj Zokane, s katere smrdljive rdeče luknje s pa ti prlezu…?

   • Župevec Zoran

    Hvala. S svojim komentarjem samo kažeš nivo kulture slepih in gluhih privržencev JJ ideologije (le primerjaj metode dela S(d)S s, z vaše strani tako osovraženim, “komunističnimi” metodami.

    • sprehajalec

     Zokane, kaj nam hočeš zopet vsiliti Rdečo Zvezdo? Kot da ta ni naredila veliko hudegga po svetu? Pol Pot v kambodži je pobijal v njenem imenu, pa ostalih 100 milijonov žrtev rdeče zvezde v zadnjih sto letih?

     • Župevec Zoran

      Tudi svastika je v indiji (in mnogih drugih kulturah) simbol sreče, blaginje, miru…
      Zakaj enačiti simbole z kriminalci, ki jim podložniki z oprano glavo dopuščajo norije?
      Rdeča zvezda je simbol upora (rdeča) delavcev (5 prstov na roki) proti izkoriščevalskim kapitalistom in aristokraciji. Pravi komunizem ima več skupnega z Jezusovimi nauki kot sama ideologija Cerkve.

     • sprehajalec

      Rdeča zvezda je izvorno znak ceha srednjeveških pivovarjev. Ki so ga komunisti ukradli in spletli zgodbico o uporu in petih prstih.

      Pravi komunizem je samo mit, ki nikoli ni obstajal. Obljubljal je za razliko od Jezusovega nauka že tuzemsko blaginjo in srečo. Jezus pa onozemsko. Ker ljudje niso bedaki in je bila realnost drugačna, je komunizem (razen ponekod) propadel.

      Svastika v Indiji je okoli obrnjena, oziroma od delavskih socialistov je bila okoli obrnjena.

      Če rdeča zvezda producira le kriminalce, potem je pač s tem simbolom nekaj narobe in ga je treba znebiti. Ne pa vedno znova, kot neka ženska, ki jo doma desc tepe, si govoriti, saj je dober, saj se bo poboljšal….

     • Župevec Zoran

      Svastika je v različnih kulturah različno obrnjena. Tudi krajci so ponekod ukrivljeni. Simbol pa izvira iz sonca in njegovih žarkov.
      Torej iz doslej povedanega se strinjava, da simbol nima izrecne povezave s sistemom, kakršen koli pač je. Razen pri zvezdi, ki je po tvojem čisto “komuinistična”?
      Sva zadnjič s fotrom govorila o razlikah danes in v jugi ( pa ni bil nikoli v partiji, btw). In prišla do zaključka, da razlika niti ni tako velika. V jugi so lopovi večjih kalibrov šli na Goli otok, zdaj pa se sprehajajo goli po otoku (Bahamih).
      Pravi komunizem pa obstaja le v seriji Star trek.

     • tohuvabohu

      A se zavedaš, kakšne neumnosti trosiš? Če zvezda ni povezana s “sistemom”, zakaj se potem tako trudijo za njeno rehabilitacijo? Zaradi lepšega? Za nacistične in fašistične simbole se nihče ne trudi.

     • Župevec Zoran

      Saj zvezda ne potrebuje rehabilitacije. Kot je ne potrebuje križ. Ampak zgodovina ostaja ista. Poglej kam smo prišli samo zato, ker TV v službi resnice ne želi priznati, da je TO delovala pod rdečo zvezdo in da je prva generacija Slovenske vojske prisegla pod zastavo z rdečo zvezdo. To so dejstva, ki se z nabijanjem o izvedenih krivicah pod katerimkoli simbolom ne bodo spremenila.

     • tohuvabohu

      Zakaj jo pa potem forsirajo, in to leta 2018? Psihologi bi o tem imeli kaj povedati.
      Ja, in kam smo prišli, no? Spet je za vse kriv Janša in njegov medij. Ti si navaden dresiran kreten, ki nima pojma o dejanskem stanju, ampak samo ponavlja priučene sovražne floskule in laži.

    • slosin

     Nivo kulture so v 21 letni vladavine ‘samostojne’ SLO pokazali tvoji tovariši. Če tega ne vidiš in ne priznaš, si vreden pomilovanja. Rdeča zvezda v demokraciji nima kaj iskati. Pa
     še to razloži, kaj je to JJ ideologija. Kolikor vem, je ideologija komunizem, fašizem….Pa takole btw: glede na metode in rezultate vladavine levičarjev, človeku ne preostane drugega, kot da podpira sds…

     • Župevec Zoran

      No saj, JJ ideologije je skupek “komunistične” in naci-fašistične.
      Je pa zanimivo, da se redko kdo obregne ob dejstvo, da noben od tki. “komunističnih” sistemov ni bil res komunističen (v smislu originalne ideje).

     • macon

      V čem je JJ naci-fašist? Kaj svaljkaš po glavi, da verjameš v to? Koliko ljudi je pobil in ukazal pobiti, koliko pogromov je ukazal, proti kateri skupini poziva k nasilju? A imaš kaj pameti?

     • Župevec Zoran

      Nacizem je enopartijski politični sistem in ki ga vodi diktator imenovan Vodja (Führer). Za organizacijo stranke so značilni gauleiterji. Za nacizem je značilen njegov odnos do socializma, komunizma, nacionalnega, religije in do intelektualcev.
      Za nacizem je značilna tudi intenzivna propaganda.
      Vse zgoraj našteto velja za SDS.

     • Župevec Zoran

      Tako je »fašizem« splošen in skupen izraz za ideologijo, doktrine, politična gibanja in politične prakse, pa tudi za politične sisteme in države, v kateri se kažejo izrazito protidemokratične, totalitarne in avtoritarne težnje. – Čisti Janša.

     • macon

      Protidemokratične, totalitarne in avtoritarne težnje javno kažejo komunisti oziroma ekstremni levičarji, ki so tukajšnja sistemska realnost, namesto, da bi bili z neonacisti na obrobju družbe in pretežno po zaporih.

     • slosin

      ….čisti bedak…

     • Župevec Zoran

      Mi je žal, da se ne moreš vzdržati pritlehnih vzgibov vsled nemoči tvojih argumentov. Saj bo, ne se jezit, z leti (običajno) pride tudi vsaj malo modrosti.

     • slosin

      Glede na tvoje ‘argumente’ mi ne preostane drugega, kot pritlehni vzgibi….Tebi kaj dokazovati je jalovo delo…Pa glede na to, kaj in koga tukaj zagovarjaš, lahko mirno trdim, da si po značaju kar precej pritlehen… Saj veš…komunizem pa 100 mio pobitega lastnega naroda….še fašizem in nacizem jih nima toliko na vesti….Kar zadeva modrost, pa lahko rečem, da je ti nimaš, ker si hudo nadudlan z neko partijsko teorijo, ki so ti jo vcepili na kakšnem FDV ali mogoče celo še v Kumrovcu…
      No, upaj na visoko starost….pol pa bo mogoče, kot sam praviš..

     • macon

      Ekstremiste določa nasilje nad posamezniki iz skupin določenih za sovražnike sistema in režima, najprej se ga propagira, potem pa izvaja. Nediskriminatorno, ker počez, ker ima nekdo pač moteč odtenek kože ali govori drug jezik. JJ govori samo o levi sistemski korupciji in kriminalu, levi pa nimate odgovora in se izgovarjate, da bi vsi isto počeli, če bi lahko.

      Tvoji gauleiterji in fuehrer dokazujejo, da si navaden bedak. Intenzivna režimska propaganda ti je poškodovala še tisti majhni košček možganov.

      Kar delaj se neodvisnega misleca, večini forumašev bo po par tvojih zblojenih zapisih jasno, kam pašeš.

     • Župevec Zoran

      Torej ekstremiste določa nasilje, JJ in SDS pa samo govorijo. Ja, ja.
      http://www.delo.si/novice/volitve/neonacisti-slepi-potniki-parlamentarnih-volitev.html
      In prijateljujejo z nedolžnimi, nežnimi ovčicami.

     • macon

      V primerjavi z milijardnim kriminalom levih, recimo samo z bančno velekrajo, je tole kar si nalimal smešno sprenevedanje.

      Kaj si sploh nalimal? Kake bedastoče limaš? A ti kvazi neonacisti določajo davke, a njihove združbe dobivajo javni denar in se kažejo kot pomembne v javnem prostoru?

     • Župevec Zoran

      Še en lep komentar:

      Politicne ‘desnicarje’ karakterizirajo njihove sledece lastnosti in njihova sledeca misljenja in dejanja:

      – so, ali ze bogati, ali pa smatrajo, najveckrat naivno, da jih bodo njihova proklamacija za ‘desnicarstvo’ in njihovo postopanje in obnasanje kot ‘desnicarji’, privedli do bogastva

      – hocejo znizevati davke za najbogatejse, pod izgovorom, da bo njihov tako pridobljen dodtani dobicek (capital) pripomogel k boljsi konjukturi in dodatnim delovnim mestom, kljub ocitnemu dejstvu, da oni v najvec slucajih potem (odvodnega ali izvoznega davka prosto) prenesejo kapital v ‘cenejse’ kraje in drzave ter ustvarjajo dodatna delovna mesta tam, da tako se povisajo njihove profite

      – so zelo ponosni na njihove ‘sposobnosti’ in zelo pazljivo scitijo njihove poslovne skrivnosti pred drugimi

      – njihov glavni smoter v zivljenju je ustvariti in nagrabiti si cimvecje bogastvo, delno zato, ker bogastvo v kapitalisticni ureditvi pomeni istocasno tudi moc, le-ta pa jim veliko pomeni

      – ni jim veliko do socijalnih uravnovesenj znotraj druzbe in drzave, kjer se nahajajo ali kjer so ustvarili njihovo bogastvo, ali si ga upajo ustvariti

      – so nacelno proti univerzalnemu zdravstvenemu in zobozdravstvenemu zavarovanju

      – so proti kolektivnemu dogovarjanju in proti sindikatom v privatnem sektorju

      – so proti povisevanju minimalnega osebnega dohodka in proti izboljsanju pokojnin in pokojninskega sistema

      – pojem ‘socijalne drzave’ jim je zopern in se njegove realizacije na vso moc otepajo

      – so za privatne osnovne in srednje sole, stroski s katerimi bi naj vsaj delno bili kriti iz drzavnega proracuna

      – smatrajo, da mora za svojo visjo in visoko izobrazbo biti ‘odgovoren’, toraj placnik, vsak posameznik zase

      – unicujoce ogrevanje in onesnazevanje planeta Zemlje jim je drugorazredna briga, ki dalec zaostaja za njihovo gonjo za dobickom in osebnim bogastvom

      – smatrajo homoseksualce in lezbijke za druzbene devijante in odpadnike

      – se nacelno pretvarjajo ter proglasujejo, da niso Slovani, ampak t.i. zahodnjaki, ki bi baje naj izhajali iz nekih Venetov, ki so izumrli ze pred vec kot 1500 (tisocpetsto) leti

      – smatrajo, da je bilo petokolonastvo in ponemcevanje bolj sprejemljivo in bolj opravicljivo, kot so bili napori NOB v smislu obstoja naroda in njegove zascite pred ponemcenjem (na zalost, smo dandanes v miru zrtve ameri-anglo-saksonizaciji)

      – smatrajo vojne zlocine, ki so bili poceti v smislu ‘obrambe Cerkve in vere ter (nekaterih) domov’ za opravicljive, ce ze ne vedno tudi za negresne

      – zagovarjajo ucenje verouka v solah, ceprav ustava jasno doloca, da drzava mora biti locena od Cerkve oz. religije

      – se bojijo komunistov in socijalistov bolj kot se hudic boji kriza, zaradi konkurence, predvsem pa zaradi potencijalne izgube statusa, ki ga uzivajo v odsotnosti komunistov in socijalistov

      – so za cimvecje trosenje za vojsko in t.i. obrambne namene ter na vso mozno moc podpirajo vojno-industrijski kompleks, v glavnem zato, ker od slednejga prejemajo podporo vseh mogocih vrst, najbolj pa financno podporo

      – so za NATO vojni pakt in njegove vojne avanture zunaj severno-atlantskega obmocja, delno zato, ker se smatrajo nesposobne za neodvisno vodenje RSi, ali samostojne ali v ponovni zvezi z nekaterimi drugimi juzno-slovanksimi narodi in drzavami

      – so za izraelske jude in Palestinski Izrael ter proti Palestini in proti Palestincem

      – so za vojne in za podobne vojaske avanture ZDA in NATO vojnega pakta, pod izgovorom ohranjevanja drzavnega in svetovnega miru, ne glede na ocitno dejstvo, da so oni sami vedno najvecji teroristi in agresorji ter gnusni okupatorji

      Politicne ‘levicarje’ karakterizirajo njihove sledece lastnosti in njihova sledeca misljenja in dejanja:

      – skoraj v popolnosti vse obratno od tistih lastnosti, stremljenj in dejanj, ki so zgoraj navedena za ‘desnicarje’

     • macon

      -Večina desnih je danes ateistov. Pozabi verouk, vojne zločine v obrambo Cerkve (od kdaj, izpred 500 let?) in podobne nebuloze.
      -Večina desničarjev ni bogatih kapitalistov, temveč hodi v službo. Radi bi nižje davke za DELO. S tem bi bile tudi minimalne plače seveda NETO višje.
      -Večina jih je za zahodno civilizacijo in ne relativizira enega klanja z drugim kot počnejo levi.
      -Večini desnih so komunisti in fašisti isto sranje, obsojajo povojne zverinske pokole, vendar to ne pomeni, da so bili kadarkoli za naciste.
      -LGBT naj počnejo v zasebnosti kar hočejo, vendar niso upravičeni do državnega denarja zaradi svoje drugačnosti in ekskluzivnosti.
      -Smatrajo, da so eko teme in takse vir obdavčevanja delavnih in plen ljudi, ki so iz čvekanja o tem naredili gospodarsko panogo.
      -Socialna država je režimska zloraba v smislu vzamejo nekaj in s socialo vrnejo delček, o tem delčku pa na široko govorijo kot o da je vse, kar so pred tem vzeli. Ogromno je parazitiranja do pomoči neupravičenih in ogromno je nepotrebnih birokratskih opravkov.

      Kake podpore dobivamo od vojaškega kompleksa? Za kake vojne smo in jih podpiramo? Kar se porekla tiče, niso v primarnih virih nikjer izpričane slovanske selitve 6. in 7. stoletja, s tem, da so bizantinski avtorji opisovali vse mogoče pa ne bi množičnih selitev na Balkanski polotok, ki je bil pod njihovo oblastjo. Slovenci smo nastali iz mešanice raznih ljudstev, ker niso kar vsi izginili in na prazen prostor potem prišli Slovani, zadnji vodilni sloj je bil očitno slovanski, ker drugače ne bi govorili slovanskega jezika.

      Verjamemo, da smo ljudje različni, različno sposobni in smo za enakopravnost, ne pa za enakost uravnilovke v revščini, ki je posledica vsakega komunizma in socializma. Naš glavni smoter je grabljenje? Pišeš o moralni poziciji, o etiki in morali, o smotru in smislu kot levičar desničarjem?

      Komuniste zaradi njihove dokazane pokvarjenosti, oblastne primitivnosti in nasploh izkušenj pretežno preziramo.

      Ti si tukaj natrosil kup otrobov, laži in predsodkov in ti močno manjka smiselne koherentnosti celega zapisa, ki si ga verjetno od nekod prepisal. Najdi si boljše vire od teh jajc. Lepo, da se vsaj trudiš razmišljati.

     • Župevec Zoran

      Po tvojem komentarju sodeč se letošnjih volitev ne boš udeležil, ker nimaš komu dati glasu.

     • Soave

      + + + + + +

 • antimur

  Tako dolgo bodo provocirali, dokler ne bo kdo dobil po pički.

  • primsek

   kot ste jih dobili vi spomladi 45? ali ko so brisali zvezde s fotografij prvega postroja Manevrske strukture, da so se janšiju in njegovim brisalcem vsi smejali? a za po piški vam bo denar tudi posodila Đurićeva ali boste to naredili brezplačno, murkopik in murkofaf?

   • antimur

    Svetujem ti, da jo spizdiš nazaj v smrdljivi balkan, dokler je še čas, V kolikor pa nisi čefur, če si izdajalec domovine, pa še toliko bolj.

    • janez.pokoncni

     Govedo se še registrirati ne zna. Brezveze razpravljati s takšnimi idioti NOVA24 pa bi se v teh letih že lahko najela kakšnega 3 letnika, da na disqusu klikne tisti jebeni okvirček, ki preprečuje anonimne komentarje.

    • Župevec Zoran

     Preberi si Sveto pismo, Matejev evangelij, poglavje 5, vrstica 44. In zaključi s sovraštvom do soljudi.
     A ti je kakšen z Balkana punco speljal al kaj? Al te je strah, da ti jo bo?

     “Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

     • Soave

      Oooooo, še eden, ki nas bo poučeval o Svetem pismu ?
      Pa menda je ne misliš resno s tistim balkancem in našimi dečvami ??
      Kaj sploh delaš na tem portalu, če niti prebereš ne članke , kaj šele komentarje.Pa še o strahu ! Ja, je na temni strani. In, pri nas je v zadnjih letih kar precej temačno. Kaj praviš, po čigavi zaslugi ?Tudi naprej napisano drži. Le, da upam, da se bomo ustavili pri jezi. In stresli te rdeče vrage s prestola.
      Kje za vraga se najdete ? Nadležni ste, kot rdeče mravlje.

  • domovina mili dom

   Smo preveč ležerni, komod in pohabljeni. Sem prepričan, da 70% na to ne od reagira.

   • janez.pokoncni

    Ampak se nabira. Potiskajo vedno bolj proti robu in 1x bo počilo.

    • Steiermark

     Upajmo, da čimpreej!

    • Nšo-či

     :) držimo pesti, da bo počilo na volitvah.

     • janez.pokoncni

      Ja, to bi bil zagotovo najboljši scenarij!

    • domovina mili dom

     Še ni kritične mase. Po teh indicih: srbska stranka, tile simboli…
     Mora počit en incident, da bodo poročali širše. Tudi negativna “reklama” lahko zbode v pozitivno smer.

 • domovina mili dom

  Za ravnovesje izdelati priponke Vojvodine krajnske. Bomo videli reakcijo. Vedno tako, na vsako njihovo idejo z novo kontra.

 • cistajeba

  …ali zakaj boste desničarji zopet izgubili volitve, žal!

  • Poštenje velja

   nič hudega, volili bomo levo, da sami rešite probleme, hkrati vam bomo prodali še nepremičnine in vas pustili v lepi zlovenski Yugi.Vodili vas bodo srbjanci, ožemali migranti in za vas delali šiptarji.
   Levo do blaginje severne koreji in venezuele, kube in bogate rusije.
   V naslednji krizi boste jedli govna in to vam balkancem pripada.

  • sprehajalec

   Tisti ki jih bo dobil, bo lahko govoril o Pirovi zmagi. Če je Grčija reševala svoje težave pred leti in sedaj okreva, ostale države kot Islandija, irska itd. pa ne vedo več za krizo, ta Slovenijo še čaka. Bila je odložena z “vi dount nid manej” z namenom ohranitve socialističnega našizma.

  • Frank Novak

   Zato ker so nedozoreli kot ljudje. Vodi jih nekdanji Titov ritoliz, ki danes sovrazi Tita…

 • lado

  Ej ,BUTELJNI !!!!! A še ni dos teh izdajalcev in prodajalcev NAŠE DOMOVINE!!!!!????? A BOMO HITRO KAJ POSPRAVILI,TO BANDO RDEĆO !!!??? ZAKAJ DESNICA NE ORGANIZIRA NIIIIIIIIIIIIČ????????????? Akdo ve kje bo ta proslava z to morilsko BANDO !!DA BOJO TUDI ZDAJ , KO GRE ZA NAS; SLOVENCE ; BEŽALI !!!!!!!! JIH GREMO POČASTIT !!!!PA ZNAČKE ZABIT V ……ZA NAAAAAAAAŠ ,PRIGARAN DENAR GOLAZEN ZAPRAVLJA!!! KER SE JIM NIČ NE ZGODI SO DOBILI ZALET !!!!!!!! GREMO PA HITRO !!!!!!!!!!!LENUHI ,sam blabla,da vas ni sram!!!!Zato tudi nehajte pisati, in opravljati ,ste nič od nič,uni pa delajo…..

  • FORT WORTH

   Res je !!

  • Frank Novak

   Bla bla bla. Kdaj boste od gobezdanja presli na dejanja?

   • Steiermark

    Tako kot ti, ki se z denarjem od edija in matijeta, naropanim od nas Slovencev, potikaš okrog po svetu?

   • Dostmamrecesije

    Franc Novak -Bedak

 • MižekFiga

  Še ene dve obletnici, pa ne bodo mogli več glave pokonci držat, zaradi teže njihove s komunizmom nadgrajene rdeče zvezde.
  MENI JE RDEČA ZVEZDA SIMBOL ZA KOMUNISTIČNO OKUPACIJO SLOVENIJE.

  • Frank Novak

   In zakaj si se vedno v SLO? Mene ze od leta 1977 ni vec, v SLO hodim samo na dopust, 6 tednov na leto… SLO je precudovita dezela nesrecnih ljudi ki nocejo biti gospodarji. Rinejo v objem resiteljem, presvitlemu cesarju, Srbskemu kralju, Titu, Meklovi, Putinu, Trumpu. Potem so razocarani, se ne postavijo na svoje noge, ampak najdejo novega “resitelja” in zacarani krog nedoraslega vedenja se ponovi.

 • Marija

  Brez besed.

 • Frank Novak

  SLOVENCELJNI TAKO SOVRAZITE DRUG DRUGEGA DA VAM ZLAHKA VLADA NEKDO TRETJI. PROBLEM JE PRAVZAPRAV V TEM DA NE ZNATE NITI NOCETE BITI GOSPODARJI V SLOVENIJI. NISTE VAJENI DA BI SAMI ODLOCALI, ZATO LEZETE V RIT TUJCEM. Potem pa pizdite in stiskate zobe in se pritozujete…

  NAROD HLAPCEV NE MORE IZ SVOJE KOZE… „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

 • Ana Job

  Včasih me kar stisne, ko Slovenci nimajo nobene državnotvorne zavesti in ljubezni do domovine in to pelje v pogubo in ni čudno, da smo kjer smo!

  Vse te vrednote, ki smo jih črpali iz svoje mladosti so nam bile privzgojene. 
  Vsi smo se rodili kot nevedna bitjeca v ta svet. Potem pa so nas najprej preko staršev, bližnjih, pa potem šole, knjig, medijev naučili da “vemo” kaj je prav in kaj narobe, kaj je dobro in kaj je slabo. Toda ta proces indoktrinacije nismo vsi opravili enako “uspešno”. Nekaterim se je vse skupaj vtisnilo globoko v podzavest, da ne morejo več razmišljati drugače kot so bili naučeni, nekateri pa so stalno dvomili, preverjali, iskali nova spoznanja. In ta dvom v “naučene resnice” lahko človeka zanese v drugo skrajnost lahko pa povzroči da spregleda vso laž in balast s katerim so nas opremili za življenje.
  In pri veliki količini Slovencev manjka dvom v resničnost vrednot s katerimi so jih pitali skozi vzgojni proces. Zato ne morejo dojeti, da je rdeča zvezda hkrati tudi simbol slabega, zla predvsem pa, da je bila rdeča zvezda simbol tistih, ki nam niso hoteli dopustiti, da se osamosvojimo.

  Tu pa se opiram na apel po ljubezni do domovine in se sprašujem kako more biti nekdo tako anti-narodnozaveden, da npr. praznik samostojnosti omadežuje s simbolom tistih, ki so bili proti svobodi našega naroda??. Kakšen je človek, ki slavi čas, ko nismo bili popolnoma samostojni? Ki mu ena druga država v kateri smo bili manj pomeni več kot država v kateri imamo vendarle tisto samostojnost in svobodo, kot jo poznajo drugi narodi? Pa pustimo politiko in politike ob strani – naši so, ne tujci in sami smo si jih izbrali.
  Rdeča zvezda je simbol neke preteklosti in naj zato ostane tam. Ta preteklost še zdaleč ni bila tako dobra, pravična in pozitivna da bi ji lahko peli takšno slavo, kot ji hočejo peti Ku*čan, Jan*ković, Maka*rovičeva in ostali moralni diletanti. Tudi sedanjost ni samo lepa, čista in pravična, toda to ne pomeni, da moramo zato sovražiti svojo domovino in se ozirati nazaj, temveč moramo najti pot in rešitve, da izboljšamo stanje v katerem smo. Takrat v Jug*oslaviji smo naredili korak naprej, dajmo sedaj ponovno stopiti v prihodnost in pustimo preteklost preteklosti. Ta je minila in prav je tako. Rdeča zvezda zato nima mesta v sedanjosti, še manj pa v prihodnosti, najmanj pa v slovenski vojski!

  • tonite falco

   Prav si povedala ni kaj.
   ++++++++++++++++++++++++++++

  • Franjo Trojner

   Spoštovana, kar ste zapisali drži, tudi sam sem dolgo verjel, da bo Slovenija pravna in demokratična država zadovoljnih domoljubnih državljanov. Pa sem se motil, podcenjeval sem moč starih totalitarnih sil, katere še danes ne slabijo, temveč se podprte z mladimi ideoliškimi nasledniki celo krepijo.
   Levica, strici in tete iz ozadja, udbovci, vidni titoisti, zadrti komunisti, jugonostalgiki, rdeči tajkuni, nelustriranci ali kakorkoli jih že imenujemo, iimajo še danes nadzor nad nad politično oblastjo, nad odločanjem, nad finančnimi viri, nad gospodarstvom, nad pravno državo, nad levo civilno družbo in čudnimi združenji, nad sindikati preko katerih obvladujejo javni sektor, nad dominatnimi mediji itd. kar že resno ogroža demokracijo v Sloveniji. Vem, da volitve lahko hipoma in drastično spremenijo vse in se državna politika zavrti še bolj levo ali Bog daj v nasprotno v zmerno desno smer. Toda predpogoj za tak manever so pošteni mediji, uravnotežen medijski prostor, pregledne finance strank in pa najpomebnejše, modri pošteno informirani volilci, ki si upajo oddati svoj glas ZA reforme, ki se odločajo na osnovi med seboj tekmujočih volilnih programov in sledijo nacionalni interes SLOVENSKE DRŽAVE IN RODA.
   V naši državi pa se cirka 700 000 volilnih upravičencev volitev ne udeležuje, kar pomeni, da ti ljudje ne razumejo osnov demokracije. Kako te zaspance motivirati, da na volitvah povedo svoje mnenje in na osnovi katerih informacij se naj odločajo? Sam sem še vedno mnenja, da je vse odvisni od tega kdo jih bo informiral in od tega je potem odvisen tudi rezultat volitev.

   • Ana Job

    Voli*tve so naša pravica in dolžnost. Z njimi vplivamo na svoje življenje. Dokler ne bomo vsi podali svojega mnenja, bo o nas odločala manjšina, mi pa bomo nezadovljno jamrali. Potrebno bi bilo narediti nekaj proti neudeležbi. Še zanimivost, v Ska*ndinaviji, ki je zelo de*mokratična in so*cialna, je udeležba na vo*litvah vedno okoli 90%.

    Sprašujete, kako bi stimulirali vol*ivce, da se udeležijo vol*itev? To je možno samo s sankcijami ali pa s finančno spodbudo – nagrado. Upravičenost posameznika do nagrade bi določilo osnovno merilo, kot sta vol*ilna upravičenost ter udeležba v vseh vo*litvah in re*ferendumih v preteklem letu. Predlagam, da bi pri vsakoletnem obračunu dohodnine država prispevala vsakemu vo*lilnemu udeležencu, ki se je udeležil razpisanih volitev ali ref*erendumov, 10 € bonusa kot nagrado za skrbnega, aktivnega in zavzetega dr*žavljana, ki mu ni mar glede prihodnosti v naši državi.

    Že v najslabšem primeru to ne more biti velik strošek za d*ržavo, kaj šele v realnem pogledu. Strošek bi bil vsekakor primerljiv z vrednostjo manjših projektov, v primerjavi z nekaterimi največjih javnih naročil pa skoraj popolnoma zanemarljiv. Lep pozdrav.

    • Jan Kovalski

     Volitve so pravica, niso pa dolžnost!!!
     Ti bi uvedla še en administrativni ukrep (več), kot, da jih nimamo že preveč, in so taki ukrepi prej diktatura kot demokracija.
     Dolžnost so bile takrat, ko smo imeli eno samo stranko na oblasti in volitev v bistvu ni bilo ampak so pomenile formalno podporo režimu na oblasti.
     Zato se je režim trudil za visoko udeležbo s pritlehnimi grožnjami ljudem, ki se je ne bi udeležili. Med ljudmi je bil priljubljen izrek. “Grem volit, da ne dobim črne pike”.
     Ker imamo kmalu referendum:
     Če so določili tak neumen odlok kot je referendumski kvorum naj ga uvedejo še za izvolitev zmagovalca volitev!
     Sem sicer proti kakršnim kvorumom, odločajo naj pač tisti, ki pridejo na volišče, tako kot je v Švici, državi z najbolj neposredno demokracijo, državi referendumov, tudi do 15 na leto.

     p.s.: Brisanje svojih komentarjev na katere sem ti odgovoril (zato, da so izbrisani tudi moji odgovori) je tvoja nova “demokratična” taktika???

     • Ana Job

      Oprosti, ampak odgovoriti ti nisem mogla, ker ni bilo nikjer tvojega daljšega komentarja zato sem izbrisala tudi svoje. Ti pa pošljem mejl, če mi želiš kaj povedati, kajti javno ne mislim pisati stvari izven konteksta članka na novi.

      Kar se tiče volitev je to moralna dolžnost vsakega državljana, če ne si po mojem mnenju ne zasluži, da živi v takšni državi in je slabši od vsakega cig*ana. Če želiš moj mejl mi to sporoči in mi lahko tja pošlješ kar želiš in tudi odgovorila ti bom. Lp

     • Ana Job

      Beseda de*mokracija je prevečkrat zlorabljena beseda.

      “Dem*okracija bo plačala, ker bo hotela ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim ga bo dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot starejši, ženske bodo hotele biti kot moški, tujci bodo hoteli staroselske pravice in de*mokracija jim bo to dala. Tatovi, goljufi in moči željni kriminalci bodo želeli pomembne državne funkcije, kar jim bo dem*okracija omogočila, in ko bodo ti de*mokratsko prevzeli oblast, se bo rodila hujša tiranija, kot je vladala za časa katere koli monarhije ali oligarhije.” SOKRAT (470 – 399 p. n. š.)

     • Nšo-či

      Strinjam se s teboj. V vsaki zgodbi je pomembna pot. Vsaka izguba pravice nas bo oddaljila od svobode. Kako hitro lahko človek izgubi samega sebe v želji po dokazovanju svojega prav, čeprav ima v glavi sliko pravičnosti.

  • FORT WORTH

   Odlicno, kot vedno.
   Med nami so ljudje, ki jim niti priblizno ne ustreza Samostojna Drzava Slovenija.
   Vsak dan, cisto vsak dan delajo na tem, da bi drzavo unicili in jo izbrisali.
   Premorejo neverjetno veliko sovrastva, meni nepredstavljivega.
   Imajo moc in oblast, skrivajo se pa za klovni tipa Cerar, Pahor…

   • Ana Job

    Hvala, FORT WORTH. Nekaterim res ni mar za narod in taki tudi ne hodijo na volitve.

    • FORT WORTH

     Veliko ljudi se sooca s vsakodnevnimi problemi, kako sploh preziveti.
     Volitve bi morale biti dolznost vsakega posameznika.
     Tisti bolj iznajdljivi si poiscejo sluzbo zunaj, kjer z vecjimi prihodki spet dobijo smisel ustvarjanja in nacrtovanja lastne prihodnosti…
     Nasi drzavi se glede na vse nakopicene probleme ne pise dobro.
     Neaktivnost, lezernost nasih ljudi, krizo in lopovsko politiko samo se stopnjuje in poglablja.
     Levaki si pa manejo roke…

     • Ana Job

      Veš, Slovenci so postali neodgovorni in samo kritizirajo. Povsod iščejo dlako v jajcu in vse mečejo v isti koš. Očitno nam še ni tako slabo? Dokler nam ni mar niti za to, da lahko svobodno odločimo koga želimo smo soodgovorni za obstoječe stanje! Izključno ZARADI LASTNEGA NEINTERESA IN LENOBE.

 • Nšo-či

  Neverjetno, koliko rdečih zvezd se pojavlja v zadnjem času. Preveč, da bi šlo za naključje. Bi vladajoči namesto mirnih volitev radi sprožili demostracije? Je strah vladajovih pred desnico, zaradi bližajočega migrantskega vala, ki si ga “majhni” ljudje ne želijo, tako velik?

  • Peter

   Treba jih je razumeti. 73 let vladanja (minus tri ali koliko že) pa nimajo razen dveh propadlih držav kaj pokazati.
   So pač našli zvezdo in se z njo igrajo, no.

   • Nšo-či

    Z razumevanjem in sočutjem imam zadnje čase težave. Zato sem ju potisnila h kraju Če so želeli zvezdo, bi poiskali tisto, ki spominja na sonce ali vsaj tisto, ki izgubljenim kaže pot.

    • Peter

     Ja, to boš naredila ti.
     Tisti, ki hodijo za rdečo zvezdo imajo pa težave, ker verjamejo osrednjim medijem, no.

 • lado

  Frenk! sem za začetek ČIŠČENJA ,BI PA POVABILA TELE ČVEKAČE ,DA SE NEKJE DOBIMO IN NAREDIMO NAČRT ZAČETKA-KJE, ČIŠČENJA !!!NI PROBLEM z MANO , AMPAK Z ČVEKAČI, kaj je treba ,ampak DELAT to , RITI

 • FUCK COMMUNISM

  Cas je prisel, ko bi moralo bit ene par teh rdecuharskih izdajalcev mrtvih!

  • noričan

   Janša prvi!

   • xtc

    A zato,ker je osamosvojil SLO?
    Izdajalec yugokomunistično ruski.

 • tonite falco

  Banda komunajzarska, pride čas za polaganje računov za izdajo slovenskega naroda!
  Lustracija, lustracija, lustracija …!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Prihaja čas, ko je pomlad vzela sneg. Tako bo tudi vas komunajzerje pobrala matilda ali revolucija !!!!

  • Božobožo

   Ajde začnite pri sebi Janša, Vinko…

   • tonite falco

    Komunajzerski kreten!

 • garfi

  ali bomo Slovenijo osvobodili od rdeČĆih lažnih osvoboditeljev ALI PA JE NE BO VEČ

 • Jan Kovalski

  Po normalnem in kulturnem svetu je zanikanje holokavsta kaznivo dejanje.
  V Sloveniji se opozarjanje na zločine slovenskih komunistov skuša narediti za kaznivo!

 • Jan Kovalski

  Vztrajanje na lažni zgodovini, ki so jo spisali zločinci, je glavni razlog zakaj Slovenija zaostaja za primerljivimi državami ki so izšle iz komunizma.

 • Jan Kovalski

  Kako verodostojna je zgodovina ki so jo spisali tisti, ki so svoja zločinska dejanja skrivali po kraških jamah širom države?

 • xtc

  Komunistični kučanovi izdajalci skušajo zopet ponarediti zgodovino,kot so jo za časa WW 2,a jih resnice dohitevajo.Jasno je ,da komunisti niso osvobodili Slovenije,še man pregnali ali premagali Nemce,gre za grde prevare in laži ,saj so se Nemci umaknili.
  V resnici pa so bili komunisti rusofilski okupator,ki je zamenjal Nacional socialističnega.
  Komunisti v WW ” niso nikoli bili za samostojno Slovenijo ampak za Komunistično Yugoslavijo,oz del Sovjetskega imperija internacionale.
  Enako so bili 90 proti osamosvojitvi Slovenije.
  JNA ni bila SLO vojska,kot tudi osnovna TO-podaljšek JNA oz. NNNP doktrine.
  Kučan je deloval izrazito v škodo Slovenije,vemo tudi ,da je Lopič trdo komunistični JNAizdajalski kader,ki se je med zadnjimi privlekel v SV,potem ,ko je videl ,da so njegovi beograjski gospodarji poraženi.
  Gre za tipične ruso,yugo srbo filskr izdajalce,ki so nasledniki zločinske NOB klike,ki s Samostojno Slovenijo nima nič skupnega.
  Tudi NOB partizani_NISO NIKAKRŠNA predhodnica SLO vojske ampak krvavoroke zločinske okupatorske srbske JNA ,katera se je vedno sklicevala na klavsko zločinsko roparske komunistične NOB vrednota na katerih naj bi nastala.

 • METULJ

  JA, G LIPIČ, ČAŠČENJE KRVAVE RDEĆE ZLOČINSKE ZVEZDE NA VAŠIH ZNAČKAH, ZVEZE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO, BO EDEN IZMED KRONSKIH DOKAZOV, PRI VLOŽITVI OBTOŽNICE PROTI VAM ZARADI VELEIZDAJE MLADE DRŽAVE SLOVENIJE!! BO NAPOČIL ČAS ZA TO, KMALU, HEH!!

  SE BOSTE PRIDRUŽILI G MILANU KUĆANU, VODJI SLOVENSKE UDBOMAFIJE – UDBOVSKO IME “PLAVI”, PROTI KATEREMU BO ITAK VLOŽENA OBTOŽNICA ZARADI VELEIZDAJE MLADE DRŽAVE SLOVENIJE!!

  SRAM NAJ VAS BO, PLAČALI BOSTE ZA TO!!

 • Grenze

  LIPIČ TI SI PRFUKNJEN VOLE TRAPAST MAŠ TISTO V GLAV KAR IMA KRAVA V RITI !

 • večni srb

  Lažete, mi smo bili ves čas teritorialci, če bi nam rekli, da se moramo boriti skupaj z domobranci in klerotalibani, bi se morali osamosvajati sami.

  Sem pa vesel, da ste končno priznali resnico, nobene slovenske vojske ni bilo, samo TO, ki smo izdali JNA oziroma garnizijo JNA v Zagrebu, pod katero je spadala Slovenija in pa ljudski miličniki, ki niso nobeni veterani ampak so zgolj opravljali svoje delo.

 • večni srb

  Brez rdeče zvezde, ne bi bilo TO, potem tudi ne bi bilo Slovenije.

 • piko8

  lipiča in njegove somišljenike postavit pred vojno sodišče jim pobrat premoženje in izgnat iz Slovenije!!!

 • Matevzh iz Glanza

  ejga, kot da bi dali svastiko in britansko unionsko zastavo na isti emblem. Skratka, simbole sovražnikov v končni fazi.

 • Maja

  če so to vaši sovražniki, to ne pomeni da so od vseh Slovencev…zakaj si nekateri lastite državo in njene državljane ? vsak ima pravico do praznovanja, kakršnega koli…tudi domobranci lahko praznujejo dan, ko so podpisali pakt z okupatorjem, kdo jim brani.

  • MižekFiga

   Domobranci nikoli niso podpisali pakt s komunisti antislovenci !!!
   Komunistična revolucija ni bila nikoli domobranska domena !!!
   Kučan je še vedno živ največji kvazi revolucdionar, veleizdajalec in morilec.

 • MižekFiga

  Komunistična Maja, tvoja, komunistična revolucija ni bila nikoli domobranska domena !!! FUJ zate!

 • Aldo

  Rdeča golazen pokvarjena !

 • Kotar Mihael

  Všeč mi je!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!