Pred vseslovenskim shodom protestniki molili za našo domovino – Bog živi Slovenijo!

Pred včerajšnjim shodom so se protestniki zbrali v frančiškanski cerkvi in kot je povedal pater Edvard Kovač, je bil “namen te maše, da bomo molili za domovino“.

Naj naša domovina stoji na trdni skali in ta skala naj bo poštenje, je nadaljeval v polni cerkvi. Tudi Janez Janša je v svojem govoru poudaril, da so nam pokradli državo ne le v materialnem smislu, ampak tudi v duhovnem: “Tisti, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija, so državo, ki si je nisi želeli, polastninili in pokradli. Ne samo v materialnem, ampak žal tudi v kulturnem in duhovnem smislu v marsičem. Spremenili so to našo domovino v peskovnik prvorazrednih. V hišo laži, zgrajeno na pesku prevar.”

Polno cerkev protestnikov, v kateri so številni morali tudi stati, je nagovoril pater Edvard Kovač, ki je imel kratko besedo. Vsi protestniki so v spoštovanju do Boga in domovine vstali in molili za Slovenijo.

Lana Božič

 • Lustrator

  Samo opomba: ne le da so morali NEKATERI celo stati (@nova24 popravite tipkarsko napako), ampak bi zlahka rekli, da nas je morala večina stati – polno je bilo namreč tudi celo predverje vse do zunanjih vrat. Med mašo je še cca 100 ljudi želelo vstopiti, a to ni bilo niti fizično možno.

  Vsekakor pa pohvale organizatorju, ki je določil mašo kot uvod v dogodek. Naš narod se je namreč pričel s krščansko vero in kulturo, ob njenem načrtnem uničenju, pa žal tudi padel. Krščanske vrednote so glavni temelj slovenstva in če nam jih ne uspe vrniti v družbo, smo kot narod obsojeni na dokončni propad. Bo pa potrebno še veliko MOLITVE in seveda odločnih in drznih DEJANJ.

  • JANEZ GUS

   Seveda bi nekateri naši zblazneli levi skrajneži rajši videli polno đamijo kamelojebcev.

 • Nata

  + + + + + Slovenci in Slovenke imamo eno čudno navado, da se neradi rinemo v ospredje. Mene je zelo matralo, da bi se prerinila naprej, saj je bilo na sredini in ob straneh še prostora. Razen , če ni bilo dovoljeno. . . . .

  • Andrej

   Ne devoljeno, priporočeno je. Ampak, ljudje se bojimo Božje bližine.

   • Nata

    Ja. . . . s kosmato vestjo je kar težko stopiti tik Predenj !!

 • Andrej

  In potem se nekateri čudijo, da je bil shod dostojanstven.

 • SIMON ROZIC

  V prvi vrsti sem pogrešal tovariša Kučana in njegovo iskreno molitev za boljšo
  Slovenijo kot nam jo on privošči!

  • Janez Novak

   Hodi Šarec k maši in moli še za Kučana in Kučanzuelo

 • RATATA

  Slovenci moramo vsak dan, ko je le mogoče moliti za zdravo pamet, kajti le tako bo zdrava tudi domovina.
  Sanjam o domovini
  https://youtu.be/aG5PYEsOe48

 • skorpijon93

  Slovenija Slovenija, zgleduj se po Češki republiki, tam tudi jankovića, kučana nimajo, na Češkem ne gradijo mošej z minareti, nimajo evra, ne sprejemajo muslimanov, kaj pa Slovenija, ko postaja mala jugoslavija, izobražene Slovenske državljane se izganja v tujino, jugoviče se uvaža. Češka republika ima najnižji delež revščine med državami v EU, javni dolg znaša 32 % BDPja , eden nižjih v eu, na lestvici ekonomske svobode zasedajo 23. messto, Slovenia je na 67. mestu, socialni demokrati delajo nepopravljivo škodo Sloveniji in narodu

  • Lustrator

   Vse lepo in prav, pozabil pa si omeniti, da je Češka z vidika odnosa do vere ena najbolj osiromašenih držav v celotni Evropi saj so 5. od več od 40 držav kar se tiče stopnje ateizma. Dolgoročno to vodi v podoben propad vrednot in temeljev družbe kot se je to zgodilo v Franciji.

   • skorpijon93

    ne pa ne ! ne veš kako je na češkem, tam tudi muslimanov ni, niso imeli kolonij

    • Lustrator

     Popolnoma nepomembno – če narod nima jasne identitete (in brez vere je nima), potem muslimani kmalu naredijo ta narod za SVOJO kolonijo. Trenutno je pred tem torej ne varuje močna narodna zavest, ampak ostra azilna politika, nizki socialni transferji za tovrstne prišleke in trenuten povprečni standard. A vse to je le začasno odvisno od aktualnih vlad.

 • skorpijon93

  lublanski luleki volijo jankovića, slovenija gre v propad !

 • Olga101

  Bog živi Slovenijo!

 • svatne

  Bog naj jo živi? Kaj ko bi najprej sami kaj storili zanjo?