Pregled tedenskega dogajanja na Twitterju: “Avantgarda. Mafija. Diktatura proletariata. Tovariša želita tovarišicam in tovarišem lepe praznike.”

(Foto: Twitter/@miro5ek)

Spoštovane bralke, spoštovani bralci. Tudi v tem tednu smo za vas izbrali najbolj udarne in brane tvite. Za nas jih je izbrala in komentirala novinarka Demokracije Petra Janša.

”Kje je denar iz prve bančne kraje davkoplačevalcev? V vilah, podjetjih, jahtah, … novodobne rdeče tajkunske elite.”

Teden se je na Twitterju začel zelo obetavno zaradi napovedi predsednika SDS Janez Janša (@JJansaSDS), da ”bo 24. april datum, ko bo Slovenija prvič v svoji zgodovini dobila predlog resnega, konkretnega programa za debirokratizacijo”.  ”Radovedno pričakujemo,” je tvitnil Libertarec‏ (@Libertarec). Tako so poslanci SDS Suzana Lep Šimenko, Tomaž Lisec, Marko Pogačnik in Franc Breznik na novinarski konferenci predstavili zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora, na kateri bi spregovorili o konkretnih predlogih za odpravo administrativnih ovir in za zmanjšanje birokratizacije, ki v Sloveniji dušijo državljane, gospodarstvenike in kmetovalce. Stranka SDS (@strankaSDS) je ob novinarski konferenci pridno tvitala, mi pa objavimo bistvene štiri ugotovitve oziroma napovedi:

”Slovenija ne zmanjšuje zaostanka za razvitimi državami, birokracija duši razvoj. #STOPbirokratizaciji #DovoljOvir”

”Višje plače in višje prilive v pokojninsko ter zdravstveno blagajno lahko omogoči zgolj gospodarstvo. Zato #STOPbirokratizaciji #DovoljOvir”

”Ko bo kmetijsko politiko oblikovala @strankaSDS, bomo za tretjino zmanjšali obseg birokratskih postopkov in znižali kazni. #DovoljOvir”

”Državljanom, podjetnikom in kmetom smo pripravili kažipot iz močvirja administrativnih in davčnih ovir. #IzsušimoMočvirje #DovoljOvir”

Po predstavitvi predlogov je Libertarec (@Libertarec) zadovoljen ugotavljal: ”Nekaj predlogov je zelo zanimivih — ukinitev davčnih blagajn, ukinitev vrednotnic, obvezni rok za odgovor… https://www.sds.si/sites/default/files/documents/Izredna%20seja%20DZ_odprava%20administrativnih%20ovir_zmanjsanje%20birokratizacije_240717.pdf”. Dodal je še: ”Fajn ideje so tudi zastonj spletni moduli FURS-a za računovodstvo mikro podjetij in odprava registracije koles s pomožnim motorjem.”

Prav tako je vodja opozicije Janez Janša (@JJansaSDS) o omenjenih predlogih spregovoril v oddaji Soočenje na (@Nova24TV), kamor je voditelj Boris Tomašič (@NeMaramButlov) povabil tudi premiera Mira Cerarja. Slednji pa se povabilu (pričakovano) ni odzval. ”Ignoranca Mira Cerarja: Na povabila ni odgovoril, njegov kabinet se na klice ni odzval http://nova24tv.si/slovenija/ignoranca-mira-cerarja-na-povabila-ni-odgovoril-njegov-kabinet-se-na-klice-ni-odzval/,” je prazen stol v studiu Nova24TV pokomentiral voditelj Boris Tomašič (@NeMaramButlov). Premier Cerar se ni prikazal, ”čeprav ga vidimo paradirati po vseh televizijskih kanalih, ki se mu piarovsko prilagajajo. A ko je treba dati karte na mizo in odgovoriti na vprašanja glede predvolilnih obljub, saj je jasno, da se njegovo vladanje izteka, pa je več kot očitno, da mu zmanjka poguma,” je prepričan Tomašič, ki ob tem opozarja, da smo novinarji v zadnjem času vse večkrat priča izmikanju odgovorov Cerarja in njegovih ministrov. ”Tako nas pogosto odslovijo s stavkom: ‘A se nismo zmenili, da tega ne bomo omenjali?’ ali pa, da naše vprašanje ni tema novinarske konference ali pa pred nami kar strahopetno pobegnejo.”

SDM‏ (@organizacijaSDM) je premierju namenila naslednji tvit: ”Strahopetec @MiroCerar se ni upal soočiti z @JJansaSDS. Ko je treba položiti karte na mizo, se skrije. #brezjajčnik.” A na Novi24TV se ne dajo in za naslednji torek že pripravljajo novo oddajo ‘Soočenje vlada : opozicija’.

In na kaj je v oddaji opozoril Janez Janša (@JJansaSDS)? ‘‘Na vsakih 100 prebivalcev imamo en zakonski ali podzakonski akt. To je diktatura birokracije. #IzsušimoMočvirje,” je Janša izpostavil program SDS za debirokratizacijo.

Prvak SDS se je tudi spraševal: ”Kje je denar iz prve bančne kraje davkoplačevalcev? V vilah, podjetjih, jahtah, … novodobne rdeče tajkunske elite.” Prav zato je vse davkoplačevalce povabil, ”da prispevajo svoj podpis za referendum o 2. tiru, da preprečimo nov rop slovenskih davkoplačevalcev”.

Celotno oddajo si lahko ogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=n-rxixE7O78

Dodajmo le še tvit Aleša Hojs‏a (@aleshojs): ”Z izvedbo predlaganega programa pridemo v čas, ko nam uradniki ne bodo več pojasnjevali kako in zakaj se nekaj ne da!”

”Dokler bo predsednik države @BorutPahor s cvetjem častil ljudi, ki so neposredno krivi genocida nad Slovenci bomo kot narod težko napredovali”

 

Novodobna rdeča tajkunska elita, ki si ji nakradla ogromne količine denarja, pa za ohranjanje privilegijev, ki so jih (dobesedno) krvavo ‘zaslužili’ že njihovi predniki, v teh dneh ‘oninira’ pod srpi in kladivi, pod rdečimi zvezdami in ostalimi totalitarnimi simboli. Nato pa se odpravi v vile na slovensko ali hrvaško obalo, ali pa ujame veter v svoje jadrnice; tisti z malo več, pa potegnejo sidra svojih jaht in odplujejo daleč … Vse to z namenom, da se ohranjajo udbomafijski banditi na oblasti. Da lahko nemoteno kradejo naprej …

Zato morajo tudi v 21. stoletju še vedno propagirati mitologijo o OF, ki to sploh ni bila. Bolje kot je ‘praznik’ opisala dr. Tamara Griesser Pečar v zapisu z naslovom Mit o 27. aprilu na (@Casnik), se ne da. Le nekaj dejstev: ”Ko je bila v Sloveniji pod taktirko Komunistične partije 26. aprila 1941 (in ne 27. aprila) ustanovljena ‘Protiimperialistična fronta’ – pridružili so se ji še samo posamezni prejšnji Sokoli, levi intelektualci ter deli krščanskih socialistov –, je bila slovenska Komunistična partija (KPS) kot del jugoslovanske Komunistične partije, sekcija Kominterne in kot taka zaveznica Hitlerjeve Nemčije. Še več! Sovjetska zveza (SZ) je Nemčiji pomagala pri pridobivanju surovin, ki so bile potrebne za nemško vojno industrijo.” (http://www.casnik.si/index.php/2017/04/27/mit-o-27-aprilu/)

Sicer pa sedaj že ptički čivkajo, da so komunisti drugo svetovno vojno zlorabil za krvavo revolucijo. Dejan Škvarč‏ (@Skolobrinski) je tvitnil: ”Vse jasno… 27.april… Dan zlaganega boja proti okupatorju,” in zraven pripel izjavo krvavorokca Edvarda Kardelja: ”Komunisti bodo šli v oborožen boj proti okupatorju samo, če bodo imeli možnost za revolucijo.” Cilj posvečuje sredstva, pa četudi je to sredstvo vojna. Tako delujejo komunisti še danes. Zato je potrebno naslednico zločinske organizacije, to je Združenje NOB, ki iz državne blagajne že leta prejema milijone evrov, zakonsko prepovedati. Propagiranje genocida, zločinov in zločincev v 21. stoletje pač ne sodi!

Žiga Turk‏ (@ZigaTurk) je tvitnil: ”Stane Granda je povedal eno bistveno: ‘Očetje (komunisti) so vsaj vedeli, kaj je bilo res. Sinovi in vnuki poznajo samo laž’.” Darinka Vrabič‏ (@DarinkaVrabi) je opozorila: ”Lagali so takrat in lažejo še danes. Kdo je že zapisal, da je laž nesmrtna duša komunizma?”

Sašo Grill‏ (@GrillSas) pa je poslancu SD Matjažu Nemcu, ki je še danes ‘zaplankan’, razložil: ‘‘Selektivni spomin ali zgrešeni idoli?! Prvi antifašisti so bili TIGRovci in s sabotažami pravi in racionalni borci proti okupatorju.”

In žolčnih zapisov glede propagiranja zlagane OF s strani naslednikov zločinske komunistične partije je bilo zares veliko. Zato je na mestu tudi poziv Društva Moris, ki zahteva, da se naj 27. april kot Dan upora proti okupatorju ukine, saj nas vodi v razdor in razpad vrednostnega sistema! ”Bomo še naprej praznovali praznoverje upora proti okupatorju, ko je vendar zgodovinsko dokazano, da se 27. aprila 1941 ni zgodilo prav nič? Ali bomo namesto razdora vnesli povezanost in skupni uspeh, kot je bil 25. oktober 1991, ko je bil okronan naš boj za samostojno slovensko državo in smo bili Slovenci z izgonom zadnjega vojaka okupatorske JNA naposled gospodar na svojem?,” so se glasili pozivi Društva Moris Kočevska Reka predsedniku republike Borutu Pahorju, celotni politiki, predstavnikom medijev in vsem rojakom doma in po svetu, ”ker nas vodi v popoln razdor, razpad nacionalnega vrednostnega sistema in naposled potencialno v ponovitev državljanskega spopad”. Tekst, vreden ponovnega branja: http://nova24tv.si/slovenija/drustvo-moris-kriticno-27-april-kot-dan-upora-proti-okupatorju-naj-se-ukine-ker-nas-vodi-v-razdor-in-razpad-vrednostnega-sistema/

Jože Možina‏ (@JozeMozina) je pozivu Moris pritrdil: ”Res je; 27. april, kot dan upora je falzifikat in praznoverje. To še mit ni. KP se ni ‘uprla’ ob napadu na domovino, ampak po napadu na SZ.”

A če je novinar Boris Cipot‏ (@boriscipot1) zgrožen tvitnil škofu Petru Štumpfu, da ”http://www.zupnija-beltinci.com/ slavi 27.4., posvečen tistim, ki so likvidirali duhovnika Daniela Halasa, pa je PortalPolitikis‏ (@PortalPolitikis) objavil novico: ”Dr. Zveru bo v Bruslju uspelo to, kar je Cerar ustavil v Strasbourgu: Postavitev spomenika vsem žrtvam totalitarizmov!

http://www.politikis.si/?p=184682”.

Vladimir Krstevski‏ (@vladokrstevski) pa je napovedoval že naslednjo temo: ”Vse kaže, da bo danes #4Илинден zasedel MK parlament…tako bo MK dobila resničen Dan boja proti (#Soros) okupatorju.”

”Ne moreš nekomu prodati svoje hiše, potem pa čez pet let priti k njemu in mu tam naseliti svojo taščo. #Mercator”

 

Za ohranjanje pa vladajoča banditska ‘elita’ ne potrebuje le mitologije NOB in podobnih laži. To je namreč potrebno finančno hraniti, vsak dan. In to bogato. Zato potrebuje svoje bankomate, tudi NLB in Mercator. Če ne gre drugače, si banditska ‘elita’ izmisli ‘kombinacijo’ (kot temu pravi v Urugvaju zaprti balkanski bojevnik Anastazij Martinčić) in sprejmejo zakon kot sta ‘lex Mercator’ ali ‘lex 2. tir’. O prvem je poslanec SDS Marko Pogačnik (@MPogacnik) na seji DZ vladi Mira Cerarja malce hudomušno nakazal: ”Ne moreš nekomu prodati svoje hiše, potem pa čez pet let priti k njemu in mu tam naseliti svojo taščo. #Mercator”. Dobronamernosti Cerarjevi pač nočejo slišati. SDS Marko Pogačnik (@MPogacnik) je še tvitnil: ”V @strankaSDS smo glasovali proti vladnemu zakonu za #Mercator, ker je ustavno sporen in posega v pravice zasebnih lastnikov.”

No, ‘lex 2. tir’ pa je že prejel veto s strani državnega sveta, a se podpisi za referendumsko pobudo o drugem tiru, s katero je začel državljan Vili Kovačič, zbirajo naprej. Portal Politikis‏ (@PortalPolitikis) je opozoril na manipulacijo Anketa časopisa Delo: ”Drugi tir ima podporo javnosti. Laž. Drugi tir ima podporo Murgel. A to je anketa seveda zamolčala. #Realnost #ŠeEnaKraja”. Jasno, ko pa si član Kučanovega Forma21 Stojan Petrič nadeja milijardnega posla.

Da se nam lahko dogajajo kraje, moramo razumeti, kaj pomeni biti član Kučanovega klana.

Tviteraš Mare Kranjc (@Max970) nas je spomnil: ‘‘Kaj pa tole, iz Slivnikove knjige Kučanov klan? Stanje v Sloveniji potrjuje napisano!” ter zraven pripel citat iz omenjene knjige, ki ga objavljamo v daljši obliki: ”Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna ‘oblast nad oblastjo’ in da ta ozka, neznana skupina ljudi vodi vse. Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo, v njej zasedel visoko mesto in z njeno pomočjo začel vzpostavljati svoj klan. (…)

“Cilj Organizacije je bil vseskozi samo eden: ohranjanje oblasti z vsemi sredstvi in skrb za to, da bi bila njena najvišja nomenklatura politično in materialno preskrbljena. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o ‘nujnih ukrepih’ za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ‘ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok’.” Zdaj bolje razumete, če jih še niste, ‘rabote’ vlade Mira Cerarja, kajne?

In kaj se zgodi s tistimi, ki so spregledali namere Kučanovega klana? Slivnik zapiše: “Tako (…) je očitno spregledala Alenka Potočnik Lauko. (…) Stvar jo je prignala tako daleč, da je zagrozila, da bo o vsem javno spregovorila. A ko se je nekaj dni pozneje odpeljala na sejo v Ljubljano, je na poti tja pri Ratečah nenadoma zavila k železniški progi, izstopila iz avta in skočila pod vlak. Bila je takoj mrtva, uradno pojasnilo pa je bilo kratko in lakonično: samomor.” Za koliko ‘samomorov’ in umor ter uničenih življenj in družin je kriv Kučanov klan? Do kdaj še?!?!

”Kdaj že bodo te volitve? Nam bodo pred naslednjimi ukradli še otroke?”

 

Torej, cilj Organizacije je bil vseskozi samo eden: ohranjanje oblasti z vsemi sredstvi. Končno orodje jim je pravosodje in zloraba pravosodnega sistema in zakonov. Ali kot je v knjigi ‘Novi razred. Analiza komunističnega sistema’ zapiše Milovan Đilas: ”Kot vidimo, tožilci – po navodilih ‘najvišjih voditeljev’ – določajo, kako bodo sodišča sodila in kako se bodo kazni izvajale. Kaj je potemtakem ostalo od sodišč in zakonitosti?”

Prav nič ni ostalo, kot vidimo. Zato se lahko dogajajo zloglasne svinjarije, na katere opozarjamo že dolgo, in kar je tvitnil tudi novinar Nenad Glücks‏ (@NenadGlucks): ‘‘Electa. 18 milijonov evrov dolgov. Predlog, da se jih 16 milijonov od tega ne poplača. Pa ljubi vas tata, je rekel Zoran Janković sinovoma…”

Revija Demokracija (@Demokracija1) je objavila članek: ”Kučan je v letih od 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400 tisoč nemških mark daril.” Seveda se ne bo nihče od pristojnih organov zganil.

Še huje je. Na Twitterju se je pojavil zapis ”Na Pediatrični kliniki v Kliničnem centru bo vsak čas počilo: zaposleni nad Rajka Kendo in ljudi iz ozadja s težko anonimko!”, ki ga je objavil Dejan Steinbuch (@steinbuch) na Portal Plus (@PlusPortal). ”Njihovo pismo, ki je ena najhujših anonimk, kar smo jih kdaj videli, zaradi nespornega interesa javnosti objavljamo v celoti in brez uredniških posegov. Morda se bo pa kriminalistom, ki se včasih pri uvedbi preiskav sklicujejo na ‘objave v medijih’, zdelo dovolj zanimivo za obravnavo,” se je glasil uvod pred objavljeno anonimko. Znan(a) tviteraš(ica) Anamarija Novak (@AnamarijaN0vak) je Steinbucha pohvalil(a): “Odlično @PlusPortal https://www.portalplus.si/2163/kenda-anonimka/ … – zadetek v epi-center korupcije. Bodi zelo previden @steinbuch gre za najpodlejšo mafijo.” In ko se slednji ni oglaslil, ga je Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) vprašal(a): ”Upam, da si @steinbuch živ in zdrav? @PlusPortal kam je včeraj izginil članek o korupciji v UKCL?” Po enem dnevu si je Steinbuch premislil in v celoti umaknil anonimko. Češ da jo bodo raziskali. Anonimka je sicer še vedno dostopna tukaj https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:bXYOM_gbrAQJ:https://www.portalplus.si/2163/kenda-anonimka/+&cd=1&hl=sl&ct=clnk&gl=si-

Kot je bilo razumeti Steinbucha, heca z rusko mafijo pač ni: “Že nekaj dni s terase hotela opazujem visoke valove, ki se lomijo na obali in butajo ob pomol. Močan jugo, ki prinaša topel in vlažen zrak iz Sredozemlja in Severne Afrike, ne popušča. Sila morja je neizmerna in predstavljam si, da lahko razbije tudi najmočnejši pomol, če so ga neprevidni ljudje postavili na napačnem mestu. Prispodoba je kar primerna,” je uvodoma zapisal novinar Portala Plus.

Se pa namesto resnične korupcije, kraje, mafijskih poslov in vseh svinjarij, ki se dogajajo v Sloveniji, tožilstvo raje ukvarja z vodjo opozicije in njeno družino. Udbomafijski banditi se z vsemi sredstvi trudijo, da Janši (in njegovi družini) uničijo (politično) življenje.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč v Uradnem listu RS objavilo, da je prejelo tožbo za odvzem domnevno nezakonito pridobljenega premoženja predsedniku SDS Janezu Janši. V objavljenem oklicu je tako začasno zavarovalo pravice do premoženja, katerega zaseg zahteva tožilstvo. Predsedniku največje opozicijske stranke bi tožilstvo, kot kaže objava, zaseglo vse nepremičnine, ki jih poseduje, avtomobil in še 53.415 evrov. Novico je na spletu objavil novinar Peter Jančič (@peterjancic): ”Redko: Odziv soproge predsednika največje opozicijske stranke: https://spletnicasopis.eu/2017/04/28/tozilstvo-bi-jansi-odziv-soproge/.”

Na objavo informacij o tem v medijih se je odzvala soproga predsednika SDS Urška Bačovnik Janša (@bacovnik) s sporočilom: ”Kdaj že bodo te volitve? Nam bodo pred naslednjimi ukradli še otroke?”

Rebeka Kovač (@KovacRebeka) je Jančiču tvitnila: ”Uboga družina. Prekleta mafija.”

”Za oblast so komunisti pripravljeni zanetiti sovraštvo med narodoma, povzročiti vojno… Ni da ni. Bruselj pa slep kot ponavadi. #macedonia”

Da je ”Makedonija dobila resničen Dan boja proti (#Soros) okupatorju,” pa je sporočil producent makedonskega rodu Vladimir Krstevski‏ (@vladokrstevski). ”#EU je uradno obsodila ‘nasilna’ dejanja #4Илинден…in kliče k dialogu, a se niso hoteli niti enkrat srečati z njimi(60 dni) #HipocrisyAtWork,” je dodal in komentiral dogajanje v Makedoniji. Bernard Brščič‏ (@BernardBrscic) je bil še bolj jasen: ”Ko šiptarska iridenta s pomočjo bruseljskih inkasantov,  Soroša in 5.kolone udbokomunistov izvede državni udar, Makedonci vstanejo. #respect”.

Spletni portal Nova24TV (@Nova24TV) je pozorno spremljal dogajanje: ”Makedonija drvi v državljansko vojno: Socialdemokrati so skušali s pučem za predsednika parlamenta postaviti albanskega terorista, ki ga podpira Tanja Fajon!” Med drugim so zapisali: ”Dan po kaosu v makedonskem parlamentu, ko so podporniki decembra demokratično izvoljene konservativne stranke VMRO-DPMNE (ta zaradi zarote tamkajšnjih socialdemokratov z več albanskimi strankami ni uspela oblikovati nove koalicije), vdrli v sobranjo in obračunali z nekaterimi poslanci, je v Skopju zavrelo. Levičarska stranka (SDSM), ki jo vodi Zoran Zaev in jo zelo javno podpirajo tudi slovenski socialdemokrati na čelu z Ivom Vajglom in Tanjo Fajon, je v četrtek pozno popoldne na način puča izvolila novega predsednika parlamenta, Albanca Talata Xhaferija, čeprav je več deset tisoč makedonskih protestnikov več tednov protestiralo proti takšni ‘izdaji’ naroda. Vse za oblast, toda načrte jim že več tednov navkljub pritiskom iz Evrope in ZDA kvari makedonski predsednik Gjorge Ivanov, ki levičarjem ne želi podeliti mandata za sestavo vlade, v kateri bi bili večina Albanci. Takšna koalicija bi namreč ogrozila obstoj države. SDSM pa tudi po četrtkovih dogodkih noče na pogovore k predsedniku in želi na oblast na silo, mimo volje ljudstva, pa četudi zaradi tega Makedonija drvi v državljansko vojno!”

Boštjan Perne‏ (@bostjanperne) je zaskrbljeno tvitnil: ”Razmere v MAK lahko privedejo do destabilizacije širše regije, vplivajo pa tudi na BALK migrantsko pot. Nevarno.” Libertarec‏ (@Libertarec) je pravilno ugotavljal: ‘‘To se zgodi če v državo razlagat demokracijo in delat EU diplomacijo pošljete Vajgla in Fajonovo.” Dodal le še: ”Predsednik makedonskih socialdemokratov preko brata prejema podkupnino za spremembo namembnosti zemljišča (https://www.youtube.com/watch?v=zeRdm2s-nJE .”

Da boste obveščeni, kaj se dogaja v Makedoniji, priporočamo, da spremljate:

https://twitter.com/vladokrstevski

https://twitter.com/Cvetin

Petra Janša