Razkrivamo: Florjančiča, ki je na POP TV zanikal pranje iranskega denarja v NLB, se pripravlja za novega generalnega direktorja policije – Jože Romšek: “V mojem času bi policija molčala v interesu preiskave!”

Foto: Nova24TV. Dušan Florjančič.

V sredo zvečer je bila na komercialni televiziji POP TV v poročilih objavljena novica, da Uprava kriminalistične policije ugotavlja, da razvpitega pranja denarja in financiranja terorizma prek naše državne NLB v zadevi Farrokhzadeh ni bilo. Televizija je namreč poročala, da milijonske transakcije iranskega državljana ne pomenijo kaznivega dejanja, saj ni nobenih podatkov o tem, da bi storil kakšno kaznivo dejanje, iz katerega bi izviral denar, ki ga je prejemal na račune v Slovenije. Te trditve pa so bile podkrepljene z izjavami Dušana Florjančiča, vodjo sektorja za gospodarsko kriminaliteto na Upravi kriminalistične policije.  Na podlagi pogovora s kriminalistom Florjančičem je POP-ova novinarka nato ugotavljala, da se bo preiskava, ki jo vodi NPU, osredotočila samo na morebitne nepravilnosti bančnih uslužbencev. Poslanec SDS Anže Logar, ki vodi komisijo, ki se med drugim ukvarja z iskanjem krivcev za nastanek slovenske bančne luknje, je na ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar že naslovil poslansko vprašanje v zvezi s preiskavo pranja denarja in financiranja terorizma prek NLB. Med drugim se sprašuje, ali niso bile izjave kriminalista Dušana Florjančiča o preiskavi pranja denarja v NLB namerno zavajajoče.

Kako lahko vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na Upravi kriminalistične policije Dušan Florjančič že tri mesece po začetku preiskave javnosti sporoči (uradno) stališče Policije, da ni šlo za kaznivo dejanje pranja denarja ter s tem novinarki poda podlago za sporočilo javnosti, da se bo preiskava, ki jo vodi NPU, osredotočila samo na morebitne nepravilnosti bančnih uslužbencev? Treba je namreč poudariti, da je bila preiskava, ki jo je v zadevi Farrokh policija že opravljala v letih 2010/11, pomanjkljiva.

Takrat je v omenjeni preiskavi sodeloval tudi Dušan Florjančič, ki je v omenjenem primeru javnosti sporočil, da ne gre za pranje denarja. Da je bila tista preiskava pomanjkljiva, je na podlagi pridobljenih listinskih dokazov ugotovila parlamentarna preiskovalna komisija za ugotavljanje zlorab in krivcev za nastanek bančne luknje. S postopki v zadevi Farrokh se sicer zdaj ukvarja še ena parlamentarna preiskovalna komisija.

Anže Logar: Ali je Florjančič ravnal na lastno pest?
Naj spomnimo. Na podlagi medijskih zapisov je Specializirano državno tožilstvo RS 13. julija letos z odredbo odprlo novo preiskavo v zadevi Farrokh, kjer sodelujejo tudi NPU ter ostale institucije ugotavljanja in pregona kaznivih dejanj. Anže Logar se zdaj sprašuje, ali je za takšen nastop na komercialni televiziji  ter vsebino sporočila, ki ga je podal javnosti, kriminalist Florjančič dobil odobritev nadrejenih, torej generalnega direktorja policije Marjana Fanka.

Če je Florjančič ravnal na lastno pest, bi bilo namreč to zrelo za suspenz, če pa je bila to dejansko direktiva generalnega direktorja policije, pa bi šlo za zavajanje javnosti celo s strani šefa policije, kar bi bil utemeljen razlog za njegovo zamenjavo. Ali bi ga v tem primeru zamenjali, zdaj vlado sprašuje Logar, ki poudarja, da preiskava še ni zaključena, zato Florjančič za takšno izjavo seveda ni imel nikakršne podlage.

Foto: Nova24TV. Anže Logar preiskuje odgovorne za nastanek slovenske bančne luknje.

Policija je sicer dan pozneje ‘dodatno obrazložila’ izjave vodje sektorja za gospodarsko kriminaliteto Florjančiča, češ da se njegove izjave nanašajo na preiskavo v letih 2010 in 2011, čeprav je prispevek na komercialni televiziji govoril o aktualni preiskavi. Logar se sprašuje, zakaj policija potemtakem ni demantirala izjav Florjančiča, ampak ga je s svojimi dodatnimi obrazložitvami dobesedno zaščitila. Največjo težavo poslanec SDS vidi v tem, da je policija s tem v javnosti pustila dvom o delu organov, ki se ukvarjajo s pregonom gospodarske kriminalitete, ki je že tako ali tako pod velikim vprašanjem učinkovitosti.

“Kako naj imajo ljudje zaupanje v delovanje organov pregona, če ministrstvo dopušča policiji, da se glede na osebne, dnevne in politične potrebe njeni predstavniki oglašajo v javnosti z očitno zavajajočimi izjavami, pa temu ne sledijo ustrezne sankcije?” se še sprašuje Logar.

Florjančič za pranje denarja izvedel novembra leta 2010
Kot smo na Nova24TV že poročali, je 26. novembra 2010 Sova posredovala ministrici za notranje zadeve in takratnemu direktorju Policije Goršku poročilo o nakazilih iranskega denarja prek NLB s priloženim CD-jem vseh 9.000 transakcij, ki so bile nakazane iz NLB v posamezne države. Iz navedenega poročila in priloženega CD-ja je bil razviden utemeljen sum pranja denarja. Navedeno poročilo Sove je  26. novembra 2010 prišlo tudi do Dušana Florjančiča, ki je bil takrat vodja UKP/SGK (Sektor za gospodarski kriminal), in do njegovega podrejenega, vodjo Oddelka za finančno kriminaliteto in pranje denarja, v sumljivih okoliščinah preminulega Simona Goluba.

UKP/SOK (takrat pod vodstvom Alberta Černigoja)  in  Oddelek za ekstremno nasilje in preprečevanje terorizma (vodja Bruno Blažina) pa sta se takrat v resnici največ ukvarjala s primerom NLB. Iz dokumentov, ki jih je policija posredovala KNOVS-u, pa je bilo jasno razvidno, da se je zadeva v notranjem kroženju na UKP vedno takoj vrnila iz SGP v SOK.

Foto: Nova24TV. Vinko Gorenak je nekdanji minister za notranje zadeve.

Vinko Gorenak: Popolnoma nemogoče je, da bi policija takšno število transakcij preiskala v pičlih treh mesecih!
Na Nova24TV smo na Generalno policijsko upravo v zvezi z zgoraj zapisanim naslovili sklop novinarski vprašanj. Zanimalo nas je torej, ali je šlo na POP TV za osebno izjavo Dušana Florjančiča ali pa je to nemara stališče Generalne policijske uprave in stališče Uprave kriminalistične policije oz. ali gre za stališče vodje Sektorja za gospodarsko kriminaliteto pri UKP. Je Florjančič na POP TV govoril po navodilih generalnega direktorja policije? Če je Florjančič ravnal na lastno pest, boste zoper njega ukrepali oz. zakaj ga še niso doletele sankcije? Kako sploh lahko policijski predstavnik daje takšne izjave na komercialni televiziji, če pa preiskava še ni uradno zaključena?

Poklicali smo Vinka Gorenaka, nekdanjega ministra za notranje zadeve v času druge vlade Janeza Janše, ki nam je zatrdil, “da je popolnoma nemogoče, da bi policija od julija do danes preverila tolikšno število transakcij. Šlo je za transakcije iz Irana v Francijo in druge države. Slovenska policija tega ni mogla preveriti in neverjetno je, da trdijo, da to ni kaznivo dejanje”.

Gorenak se je slikovito izrazil, ko je opisoval nepravilnosti, ki so se v času pranja iranskega denarja dogajale v Novi ljubljanski banki: “Če greste v banko in vi meni nakažete sto evrov ali pa jaz vam, je situacija jasna, plačati je treba odstotek. Kako je torej mogoče, da so v NLB šefi sprejeli sklep, da se pri teh transakcijah ne plačuje provizije. Tiste provizije bi bile še toliko višje. Policija bi lahko šla na ugotavljanja zlorabe položaja, pa ni šla, to je neverjetna zgodba.” Sicer pa je po mnenju poslanca SDS preveliko naključje, da je ravno sredi predsedniške kampanje, ki je zelo naklonjena Borutu Pahorju, prišlo obvestilo policije, da ni šlo za pranje denarja.

Foto: Nova24TV. Nekdanji generalni direktor policije Jože Romšek pravi, da bi v njegovem času policija molčala v interesu preiskave.

Jože Romšek: V mojem času bi policija molčala v interesu preiskave
Naši viri sicer pravijo, da naj bi zdajšnji generalni direktor policije Marjan Fank počasi odhajal v pokoj in da utegne biti ravno Florjančič njegov naslednik na tem položaju. Sicer pa je po mnenju Vinka Gorenaka Fank moral odobriti Florjančičev nastop, saj se na policiji po njegovih besedah nič ne zgodi brez vednosti generalnega direktorja.

Nekdanji generalni direktor policije Jože Romšek pa o tem ni povsem prepričan. Trdi, da je mogoče, da je Florjančič ravnal na lastno pest. Kot pa nam je povedal v telefonskem pogovoru, pa se mu zdi ta izjava vseeno skrajno nenavadna. “Vse to se dogaja v nekem času, ko vlada nima nobenega namena prodati NLB, ko gre za neizpolnjene zaveze Slovenije. Ne vem, kaj se gredo,” je povedal Romšek, ki dodaja, da v njegovem času policija v javnosti ne bi izjavljala ničesar, temveč bi molčala v interesu preiskave. Sicer pa Romšek kakšnih sankcij za Florjančiča ne pričakuje, čeprav so interna pravila takšna, da morajo biti vse izjave usklajene celo na ravni ministrstva.

Luka Svetina

 • rubec

  Ko bodo nekoč ti tipi odgovarjali za svoje rabote se bodo vsi po vrsti izgovarjali tako kot je sedaj v modi, da so jih ves čas ko so bili na položajih spolno zlorabljale koze. Glede na florjančičevo faco bom temu še verjel.

  • Janko Gedlička

   Aha, nekoč…

 • antimur

  Narava je poskrbela, da se človeku bebavost in pokvarjenost odraža tudi po zunanjosti. Lep primer so Florjančič, Masleša, Fišer, Klemenčič, Praprotnik, ne nazadnje Möderndorfer in še cela vrsta teh levofašističnih(kučanističnih) operativcev.

  • Steiermark

   pozabil si na njihovega velejugokomunajarskega vodjo, katerega najintimnejša opcija nikoli ni bila svobodna in samostojna Slovenija (ker v takšni deželi, ta komunajzlarsko fašistično mafijska drhal, nebi mogla več obstajat in izvajat svojih rabot…..)

 • komar marko

  lepo je bilo soočenje Šarca in Borčija. Lepo je bORČI povedal kdo ga je miniral. Nato so pa zahebali šerifa, ki s eje maščeval z VSTAJAMI. Kdaj bo še to prišlo na dan. In palček SMUK pokrije z organi oblasti vse nivoje v državi!In LOPOVŠČINA se nadaljuje.

 • komar marko

  Če bi bil ŠARKO iz desne opcije mufeministke pre kamerami spraskajo oči. Tako pa so tiho pa še nastavijo po potrebi kot farmacevtka. Vse za ljubi kruhek!

 • Steiermark

  Zelo dobro in pohvalno, za “slovenačko kriminalno policijo”, da so ugotovili, da “Jaka Racman, ki je prejel umazani iranski denar, ni vpleten v “gospodarsko kriminaliteto….. Še bolj pohvalno pa je za policijo, ki je ugotovila, v tako kratkem času, na podlagi dokumentacije, ki jo je priskrbela komisija za preiskovanje jugokriminalnih komunajzarskih poslov, da je vse to legalno….. Upam, da bo CIA in ostale institucije, ki že preiskujejo to kriminalno dejavnost levaških in iranskih teroristov, ugotovila resnico in jih spravila tja, kamor spada tale jugokomunajzarska kriminalna združba, povrh vsega tudi teroristična!

  • Janko Gedlička

   Ah, naša upanja

  • samotoje

   Glede na znana dejstva (vemo, zakaj policaja ne more zadeti možganska kap) je policija nekam veliko odkrila in ugotovila in si zasluži pohvalo. Če je vse odkrito in ugotovljeno še zapisala, je pa to vredno Einsteina. Spomnim se, da sva s policajem skupaj pisala zapisnik o poskusu vloma v hišo. Počasi, zelo počasi je človek sestavil nekaj, kar je imelo glavo in rep. Potem sva pa še tisto malo morje napak popravila. Voila- človek je bil čisto na koncu z močmi. Zato je treba ceniti vse, kar naša slavna policija ugotovi in zapiše. Florjančiču in Fanku bo pa predsedniški kjlukec (vseeno kateri) pripel medaljo za vse ugotovljeno in zapisano.

 • Steiermark

  Kaj imajo, pri nas, vsi “vodilni” (oblastniki rdečega pola) istega očeta, da izgledajo tako podobni med sabo – in strašansko in grozeče bebasti – od prvega do zadnjega?

  • tramal

   Da,hudič jim je oče.

 • bubamara

  Upam, da pridejo Jaka Racman, Miki Miška, Barba Papa in ostali kaj naokoli in zapravijo del nakazanega denarja v naši deželici. Da bomo vsaj DDV imeli pokrit.

 • Karmen

  Dobro, pranja denarja ni bilo. Samo KJE JE PA PROVIZIJA, KI JO BANKE ZARAČUNAVAJO ZA TRANSAKCIJE. PRI ENI MILIJARDI EVRO JE TO ŽE …KOLIKO EVROV?

 • sloustava

  CIA, help Slovenia ! Dokler bo palcek ziv…., Slovenec to je ali tvoja budilka ali tvoj navcek. Jaz trdim, da to mora biti budilka. Ne dovolimo vec Kucanu in presstituom in presstitutkam vodenja Slovenije spet v objem Balkana in njegovih manir. Sava namrec se vedno tece proti Beogradu in v tej Savi se Kucan s svojimi lazmi in Forumom 21 odlicno pocuti. Zaradi tvoje apatije in vsegliharstva, Slovenec, volivec, zaradi tebe. 100 ljudem dovolis, da bodo tvoji otroci, IN TUDI TI, zrli travo nekje na Kozari ali Avali…

 • Anton

  s tolikšnim deležem visoko izobraženega kadra kot ga imamo v Sloveniji, se lahko ponaša le redka država na svetu, pa vendarle smo priča cca 76 letni vladavini nesposobnežev,pataloških lažnjivcev, lumpov, z izjemo cca 5 letne vmesne sposobne Janševe vlade, ki je bila do sedaj edino upanje za boljše čase.Toliko o tem!

  sarkazem press

  • MEFISTO

   Pretiravaš!

   Med visoko izobražene kadre prištevaš celo diplomante FDV, ekonomske in filozofske fakultete ter drugih komercilaiziranih ali politično zaželenih visokih šol ter fakultet.

  • bubamara

   Res je. Nobena diploma ne naredi iz idijota poštenega človeka. Idijot je idijot, samo da je lahko diplomiran idijot.

   • karpelec

    Tako nam ostane dežela vladajočih diplomiranih idiotov, ki jo dopolnjuje še plejada različnih magistrov in doktorjev znanosti, ki so poštenje in moralo pustili ali založili v klopeh nekdanjih osnovnih ali srednjih šol.

  • DJURO SUMAR

   Drugič rajši napiši: budala press.

 • PLavi-mil

  Romšek, v vašem času so vsi morali molčati, razumite vendar, da niso več vaši svinčeni časi.

 • karpelec

  Zgodi se marsikaj, uporabi za trenutne potrebe se marsikaj. Eden se nasmehne, drugi pomežikne in narod zaslepljen od nasmeha in pomežika postane gluh in slep za vse kar je dobro v tej deželi in neokrnjena karavana gre dalje, brez da je izgubila kanček ponosa. Ostali žalujoči za karavano gledamo in nič ne vidimo, da je ostala za njimi praznina, ki nas vedno bolj potiska v blato pogube iz katerega se bo težko izvleči.

 • Kar počne lažna elita bo vedno izgovor: “to ni kaznivo dejanje”. Ugledni pravnik jih je dobro naučil kakšne odgovore naj podajajo. Sram naj vas bo kaj počnete!

 • andreas82

  Zadnjič Janševa izjava o kriminalistični policiji še kako drži! Paradržava in pranje denarja, Pahor pa nič vedel hehe in on je bil naš predsednik ;) bodite pozorni na lažnjivega klukca Pahorja, napako je naredil Janša, bi moral takrat bojkotirat volitve kot sedaj.

  • samotoje

   Če bi takrat bojkotirali volitve, bi bila izvoljena drugorazredna tema. Volili so (kdor pač je) manjše zlo. Naslednja prilika za bojkot je 12. november.

 • indijanka

  Tale policaj je pa res hecen. Ali si domišlja, da bi naša policija lahko ulovila Farrokha? Do solz me je nasmejal s to svojo odločno izjavo. Bistvo je nespoštovanje pravil s strani banke. Tistih 360 milijončkov EUR, ki jih ponuja Vraničarjeva, je drobižek, če se regulatorji začno zanimati za NLB. To je tisto, kar nas lahko boli in seveda zelena luč naše politike za tovrstne posle.

  • Commie Disposer

   To ni policaj, to je faliran študent, ritoliznik …….

  • Mojca pokraculja

   Kokr jst razumem se je Rop vse zmenil, ropanje se nadaljuje. Kakšni regulatorji lepo prosim, njih zanima, če bo od ropanja kej kapnilo v njihov žep.

 • Krtača 20

  Vidim da imate desni opranci že redne jutranje molitve hehehe, vse je zanić, nić ne dela, vse je pokvarjen….

  Še dobr da ste prežvel do dons ko je vse tolk zanič. Pa še clo tolk dnarja mate da lahko po tablci nabijate vse te vaše nebuloze. Se prav da vam sploh ne gre slab….

 • montyamp

  Mladiči zazidarjev – pesonategovalci , perejo denar za ISIS , provizije pa plačujemo s položnicami , da bankirski šoder lahko preživi in krade do onemoglosti .
  NLBANDA-HANZIKURBENHAUS , to so sprege katere bi v normalni državi preživele 5 minut .
  Pri butastih Slovencih , pa to traja in traja in traja ……………………………………..

 • MEFISTO

  Ugotavljam, da se sploh ne upoštevajo več zakonskih ali pogodbenih obveznosti.

  Za kaj gre?

  Mož tisočerih nickov, ki se je nazadnje oglasil kot Krtača 20, pridno polni portal NOVE in Reporterja.

  Na obeh uporablja že uveljavljene in vsak dan tudi nove nicke.

  Kaj pa konkurenčna klavzula, vas sprašujem?

  NOVA ima priliko, da uveljavi konkurenčno nasproti temu mučitelju resnice in pravice ter mastno zasluži.

  Naj plača, čeprav ima minimalno penzijo, ker je svoj delovni vek, tudi ob sobotah, nedeljah in zapovedanih ter nezapovedanih praznikih, prečepel na portalih.

  Začel se je podaljšani vikend, zato me je že kar strah njegovega razgrajanja na obeh portalih.

  • samotoje

   Pa daj mi napiši nekaj teh nickov, da jih takoj eliminiram. Za mir moje duše.

 • Commie Disposer

  Kokainski pogled

  • karpelec

   Lahko nosi v sebi tudi grožnjo.

 • montyamp

  Murglosrbska mafija z žveplenim halbmadžarom na čelu udbopartijske teroristične celice , čaka na plave kuverte katere bo pošiljal INTERPOL , vročevalci bodo pa imeli spremstvo s šnelfajercami .
  Podpisnik likvidacij , razoroževalec slovenske TO med osamosvojitvijo , precednik države izvoljen od mentalno pohabljenih , viden z balkanskimi bojevniki , slikan v Rusiji s Putinom , tam je namreč pristal pokraden udbovski denar ……………… , rojen kozorog kot morilec Al Capone , me spominja na kar nekaj množičnih morilcev .
  Naj Nemci odvlečejo to sivordečo podgano , kot so Mustaća in Perkovića .

 • macon

  Florjančič je dobil napotke murgelskih mafijcev in dela za njih. Jebeš pravo, za nagrado gre.

  • samsara

   Nekakšen superpokojninski steber. Udbomafijski, morda kučomafijski?

 • šmentanamuha

  Imamo torej dve državi: uradno in mafijsko, ki iz ozadja upravlja prvo. Imamo tudi dve vrsti volilcev: mafijske volilce (to so priskledniki in ovce, ki še vedno jočejo za propadlo jugo in sploh ničesar ne razumejo) in potem imamo prebujajoče se državljane, ki vidijo, da s to državo nekaj ni v redu. Problem slednjih je, da se mnogi iz te kvote zaradi občutka nemoči umikajo v ozadje in ne hodijo niti na volitve in samo nekaj jamrajo, kako za en kurc državo imamo. Smo pa tudi taki, ki poskušamo z aktivnim delovanjem napraviti spremembo v zavesti ljudi, da bi končno začeli razmišljati, da vsaj na volitvah ne volijo več levice, da se po možnosti razjezijo in naredijo to, kar je treba. Pa magari, da šefa pošljejo v PM.

 • Iva

  “Da je bila tista preiskava pomanjkljiva, je … ”

  Je pripomogel kot kaže tudi Florjančič, ki pričakuje nagrado. Tudi za tokratno medijsko TV zavajanje?!

  V primeru umora dr. Janka Jamnika je šef NPU Majhenič le teden dni po dogodku JAVNO obsodil dr. Noviča misleč, da bo mafijski umor hitro zaključen in botri zaščiteni.

  Toda ni se izšlo (k temu smo pripomogli ozaveščeni državljani s pisanjem in prisotnostjo na sojenjih) in Noviča je sodna mafija s pomočjo sodnice KOLETE uspela obsoditi le na 1. stopnji.
  Še vedno pa ga zadržujejo v priporu (tudi s pomočjo okupiranega US, ki ni hotelo prepoznati kršenja človekovih pravic) že tretje leto(!), da bi se zadeva pozabila. Prav tako na pride do zaključka sojenja na 2. stopnji. Le zakaj???!

 • tramal

  Tile prasci komunistični se na položajih samo presedajo iz stolčka na stolček in kradejo.Zabitim volilcem komunistov se pa to še dopade da ga kradejo.

  • luckyss

   Res je..kot je tudi res, da politiki SDS že dolgo niso resno zarili svojih rilcev v državno korito..
   Zato pa pritiskajo na svoje ovce in jamrajo do neba…se mi že kar smilite..;))

   • KIKI

    Torej priznanje iz prve vrste : krademo in bomo kradli, žrli bomo,
    da se bomo do sitega nažrli, ubijali bomo, dokler ne bo zadnji
    Slovenec izkrvavel na svoji zemlji domači!
    Slava vam banditom!

    • luckyss

     Po stari balkanski navadi pač vsako prase namaka svoj rilec v korito…
     Če pa je v ozadju pa toliko bolj cvili…

     • šmentanamuha

      Torej si se opredelil za balkansko prase. Razmisli še enkrat, kaj si napisal.

     • samotoje

      Ne more. Čip je crknil.

 • herman

  V Romškovih časih je policija molčala tudi o depeši avstrijskega Interpola o sumih korupcije v zadevi Patria. Seveda je bil tudi ta molk v interesu preiskave.

  • rubec

   Kakšen molk. Če bi kdaj hodil v šolo ne bi pisal takih neumnosti. O Partiji so nam tovarišice predavale že v osnovni šoli in to vsak dan.

 • Franjo Trojner

  Norca se delajo iz nas! Kr naj, gotovo enkrat pride tudi naših pet minut in takrat ne bomo odpustili prav nikomur.

 • Viktorh

  Kdo pa je ta prdec, ki se še počesati ne zna.

 • dob

  Demokracija po kučanovo.

  Človeka postaviš pred odločitev. Takole gre: če spadaš k nam, se ti nič ne bo zgodilo, tudi če narediš nekaj, za kar drugi končajo v zaporu.

  Demokratično odločanje je pa v tem, da se lahko svobodno odločaš, da boš pripadal komunistični opciji, ker ti pač ni všeč, da se ti kaj zgodi.

 • Janez

  RES ČUDNA IZJAVA !
  ČLOVEKA IZ MNZ !

  “Kriminalen izvor denarja ?
  Pa?
  Iran in tista banka sta bili pod embargom OZN IN EU.
  To ?
  Verjetno zadošča ?!
  Vsakdo od nas tudi ve,
  DA JE LAHKO DENAR NEKRIMINALNEGA IZVORA – TUDI “KRIMINALEN” !
  ČE
  JE PLAČILO ZA KRIMINALNE NAKUPE, “KRIMI STORITVE” ITD.
  ZDI
  SE,
  DA BO TREBA
  – IZOBRAŽEVANJE R. SLO POLICISTOV
  – MOČNO POSODOBITI S SODOBNIMI ZNANJI O SODOBNIH OBLIKAH KRIMINALA.
  TUDI
  VERJETNO? Se zdi? S kakimi tečaji iz “logičnega razmišljanja”?!
  Pa ja?
  Niso
  LJUDJJE V NAŠI MNZ – NAUČENI LE?
  Odkrivannja kurjih tatov?
  Odkrivanja notranjih in “razrednih” sovražnikov ? Upam, da zaznajo – več. L.r. J. KOMENDA

 • DJURO SUMAR

  Le kaj se klerikalci razburjate zaradi Florjančiča, saj bodo tuje tajne službe s CIO na čelu vse raziskale in kaznovale vse, ki so prali denar v NLB. Tako vsaj pišete na teli vaši NOVA24TV, pa baje boste tudi s pomočjo CIE zamenjali levičarje z desničarji, ki drugače ne morejo priti k koritu. V rezervi pa imate še Šiškota, ki bo pa itak vse levičarje strpal v zapor.

  • rubec

   Ti bebo, govori se da je Janša bil v Jajcu. A veš kaj o tem?

   • DJURO SUMAR

    Vprašaj Janšo; mene to ne zanima.

    • rubec

     Seveda ne. Vas janšiste to nikoli me zanima. A boš vsaj to priznal da ima janša volvo?

     • DJURO SUMAR

      Jaz Janšist? A si čist nor.

     • rubec

      Ko vas janšiste nekdo stisne v kot potem tudi to zanikate. Taki pač ste.

     • DJURO SUMAR

      Očitno ne razumeš mojih komentarjev.

     • rubec

      No tukaj se pa strinjava.

     • samotoje

      Ta siromak tudi ne razume svojih komentarjev.

  • samotoje

   H koritu se reče slovensko. Le kdo te je, Somar, pisati učil?

 • xtc

  Težave bodo nastopile,če bodo tujci ugotovili drugače,kot slovenska policija in pričeli ukrepati,kaj bodo levaki rekli takrat-da gre za fašizen in da gredo v partizane?

  • DJURO SUMAR

   Bo kar CIA zamenjala slovenske policaje in sodnike, za predsednika pa postavila Janšo. Kako si naiven.

   • Olga_10

    Evropska komisija zahteva upoštevanje zaveze in prodajo 75% NLB, potem bo pa žur…

    • DJURO SUMAR

     In ti budala se tega veseliš. Upam, da EK ne bo uspelo, sicer pa se že kažejo te možnosti.

     • Olga_10

      Boste raje placali 350 MILJONOV kazni, skupaj z zdravo atmosfero od ministrice?

     • DJURO SUMAR

      Seveda, saj to ni ne vem kakšen denar. Cerkec prične končno plačevati davke in zadeva je rešena.

   • Janez

    Tako ja !
    Tebe pa ?
    KO NAJDEMO DOKAZE – PA V BAVČARJEVO KOŠARKARSKO EKIPO. Na Dobu.
    Katero?
    Košrkarsko mesto – za igro – ti najbolj leži? L.r. J. KOMENDA

    • DJURO SUMAR

     Sem igral rokomet, sedaj pri sedemdesetih pa ne gre več. Gledam pa sedajle tekmo Hrvaška : Slovenija. Polčas 9 : 11. Dobro nam gre, se vidi da imamo trenerja iz bivše skupne države, Veselina Vujovića.

 • Vucko Potoski

  še ni dovolj da je en pošten kriminalist padel z lestve dan pred tem ko je hotel to ,naznaniti, lovite raje kurje tatove se glasi befel iz murgel..!!!!!!!!!!!

  • KIKI

   In njihovi ubogljivi cucki ubogajo že od 1945 naprej ! Raja je res neumna!

   • DJURO SUMAR

    Vsa neumna raja je zbrana v desničarskih strankah, kar je dokaz, da je res neumna.

 • Olga_10

  A je Florjančič Miki miška, da pranje ni “kaznivo dejanje”?

 • cosmosjasnovidec

  Tako to je,ko se levuharska lopovska banda seli iz enega položaja na drugega z namenom prikrivanja sedi o njihovih lopovskih kradjivih ter terorističnih dejanjih.
  Če ne bo skoraj v Sloveniji počilo,da se odstrani ter počisti vsa ta levuharsko komunajzerska in čefutarska nesnaga Sloenija pred to golaznijo ne bo zdržala niti 2.leti več.

 • Olga_10

  “Zdrava atmosfera” – Vraničarjeva raje plača 350 MILJONOV kazni, kot da proda jamo brez DNA in komunistični bankomat, češ da bo kazen plačala NLB in ne državljani!???
  Ljudje, znetali smo pet MILIJARD v NLB kot “sanacijo” in zdaj nam “ministrica” prodaja neumnosti! Dol s kriminalci!