fbpx

Roman Leljak si je premislil glede Janeza Janše

Foto: STA

Roman Leljak, ki je pred dnevi na Twitterju Janezu Janši grozil s tožbo, si je očitno premislil. Zdaj pravi, da je zadeva zanj končana, portal Nova24TV pa je preko socialnega omrežja prosil, da umakne navedbo glede tožbe.

Roman Leljak očitno ne bo tožil Janeza Janše. Na Twitterju pa je Novo24TV pozval, naj umakne tovrstne navedbe, saj si je premislil. Spomnimo. Na spletnem omrežju Twitter se je med publicistom Romanom Leljakom in vodjo opozicije Janezom Janšo razvnela prava besedna vojna. “Roman, bil si profesionalni agent KOS-a. V mojem stanovanju si nastavil prisl. naprave. Zato bodi bolj objektiven do drugih,” je Janša odgovoril Leljaku na trditev, da desni mediji – zdi se, da je ciljal tudi oziroma predvsem na Novo24TV – relativiziramo sodelavca Službe državne varnosti Antona Drobniča.

Janša je sicer kmalu želel umiriti žogico, vendar se Leljak ni dal. Da je bil Leljak sodelavec nekdanje protiobveščevalne službe, je slednjega očitno tako razjezilo, da je Janši napovedal tožbo. “Lažeš, Janez…. Ne vem, kaj želiš! Toda ta twit boš dokazoval ponovno na sodišču. Jaz nisem prostitut,” je takrat zapisal Leljak. No, po twitteraškem “dvoboju” je Janša zadeve malo umiril, Leljaku pa tudi priznal zasluge za njegovo delo.

Se bosta Lejlakovi odločitvi pridružili tudi Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc?
Očitno si je Leljak glede tožbe premislil, od Nove24TV pa očitno pričakuje, da bo spreminjala vsebino člankov glede na njegovo počutje.

Ni pa jasno, ali bosta podobno postopali tudi Eugenija Carl in Mojca Pašek Šetinc, ki sta ne le grozili, ampak celo vložili tožbo proti Janezu Janši. Sicer sta novinarki dober primer tega, kako lahko gre etično novinarstvo v Sloveniji preko meja, nato pa padajo tožbe zaradi domnevne razžalitve. Morda pa bosta tudi onidve spoznali svojo zmoto in naglo jezo umirili ter umaknili tožbo.

N. K.