fbpx

[VIDEO] Poglejte, kako je satanistična ministrica pred nami pobrala šila in kopita ali vsem novinarjem so dovoljena vprašanja, le Novi24TV ne

Po tem, ko je pred našimi kamerami dobesedno pobegnila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, smo doživeli še en tak pobeg. Tokrat se nas je ustrašila ministrica za finance, močno poduhovljena Mateja Vraničar Erman. Preberite, kaj bi jo vprašali!

Zanjo nismo imeli tračarsko obarvanih vprašanj v zvezi s članstvom v kultu, ki med slovensko javnostjo dviguje prah. In verjetno je bil ravno to problem. Čeprav je spletni portal nova24tv.si na “sceni” šele leto dni, televizija pa sedem mesecev, nas očitno na Vladi Republike Slovenije že poznajo kot tiste, ki ne sprašujemo piarovskih zadev in ki nas ne zanimajo rumeni trači.

Ministrica je za kult Zdrava atmosfera prekletstvo – zdaj njihovo morebitno prinašanje okrog države ne bo več ostalo skrito
V javnosti je ministrica Vraničar Ermanova zadnje čase bolj kot po svojem delu, s katerim se – roko na srce – še ni dokazala, znana kot članica kulta Zdrava atmosfera. Kolikor jim hkrati dela reklamo kot tako znana osebnost in verjetno tudi zaradi dejstva, da je ministrica Cerarjeve vlade, ter privablja še dodatne člane, pa je hkrati za Zdravo atmosfero tudi prekletstvo. Če bi kult ostal dokaj anonimen, se v javnosti ne bi pojavila ugibanja, ali Zdrava atmosfera za zaračunavanje članarin uporablja davčne blagajne. Da, prav tiste davčne blagajne, ki so strogo zapovedane vsem slovenskim podjetjem, posameznikom, ki opravljajo samostojno dejavnost, in društvom, ki poslujejo z gotovino in katerih glavna vršiteljica kontrole je prav finančna ministrica Ermanova.

Bil je prelomen dan, novinarji pa so spraševali o članstvu v kultu?!
A ker so bile na seji vlade obravnavane pomembnejše stvari, smo želeli dati poudarek le-tem. Na seji vlade so namreč obravnavali letno poročilo DUTB za leto 2015 in za prvo polovico leta 2016, na zagovor pa je prišel predsednik upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank Marko Simoneti, ki je po tem zagovoru odšel vidno slabe volje. Novinarjem ni želel dajati izjav – iz dobro obveščenih virov smo v tistem trenutku izvedeli, da ga vlada ni razrešila, kljub temu pa so bili pogovori očitno zaostreni, saj je le nekaj ur po tem zagovoru odstopil sam. Poleg tega je Ustavno sodišče odločilo glede podrejenih obveznic, s katerimi so banke dobesedno oropale sto tisoč slovenskih državljanov. Kar je res šokantno, pa je, da se novinarji, očitno veliki simpatizerji Cerarjeve vlade, niso poglabljali v ogoljufane državljane in v prevarantskega predsednika upravnega odbora DUTB, temveč so ministrico raje spraševali o članstvu v kultu?! Nekateri novinarji so delovali kot dobro uigrani ulični igralci, ki želijo preusmeriti pozornost drugam, zato nas je zanimalo sledeče:

        1. Ali ste na seji vlade na zaprtem delu seje razpravljali o odgovornosti in razrešitvi Simonetija?

         

               2. Ali je res kandidat za Simonetijevo funkcijo Metod Dragonja?

              

                    3. Glede podrejencev (podrejenih obveznic): Kje bo vlada dobila denar?

                   

                        4. Ali ste se s srbsko vlado pogovarjali o dostopu in izročitvi dokumentov Udbe Sloveniji, seveda tistih, ki se nanašajo na Slovenijo?

                Ko so izvedeli, od kje prihajamo, je čas za novinarska vprašanja potekel
                Vendar pa teh vprašanj nismo imeli možnosti zastaviti. Ko je ministrica Vraničar Ermanova povedala, kaj so sprejeli na seji vlade, in je bil čas za vprašanja novinarjev, smo ves čas dvigovali roko, da imamo tudi mi vprašanje – tako kot ostali novinarji. Neka zaposlena na Vladi RS, verjetno piarovka, ki je v roki neprestano držala mikrofon in ga podajala novinarjem na konferenci, nam je ves čas prikimavala, češ zdaj boste na vrsti vi. Po prvi novinarki je sledila novinarka Sveta na Kanalu A, potem pa še novinarka Pop TV – prvi dve sta zastavili po dvoje vprašanj, s Popa kar tri – seveda večinoma le v povezavi s kultom, pa čeprav se je ta javila za novinarsko vprašanje za nami. Že tu se je pokazala pristranskost zaposlenih na Vladi RS, a seveda vse z razlogom – prej se je morala prepričati, s katerega medija prihajamo.

                Končno je piarovka z mikrofonom prišla do nas in novinarko vprašala, iz katere medijske hiše je. Odgovorila je, da z Nove24TV. Piarovka Vlade RS se je nemudoma premaknila ob rob prostora in poročala neki drugi piarovki. Ta druga piarovka je nato nemudoma razglasila, da je čas za novinarska vprašanja potekel, saj na izjavo na novinarski konferenci čaka ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar. Mimogrede, Žnidarjeva je bila danes oblečena v popolnoma isti suknjič kot dan poprej, ko je na Primorskem krstila nov čoln Slovenske policije. Vsi modni poznavalci bi ob katerikoli drugi osebi takoj skočili v zrak, češ da gre za pravi modni kiks, modno polomijo, le pri Žnidarjevi lepo molčijo, očitno zato, ker pripada Cerarjevi vladi. 

                To je že tretji znan primer, ko so poskušali utišati novinarja Nove24TV
                Zanimivo, da je čas za vprašanja novinarjev potekel ravno takrat, ko so izvedeli, da prihajamo z Nove24TV. Jasno je, da je imela Vraničar Ermanova še čas za odgovore, in očitno je, da vprašanja vladi lahko postavljajo vsi novinarji, le z nova24tv.si ne. To se je že večkrat pokazalo, med drugim v Splošni bolnišnici Jesenice, ko je pred vprašanji naše novinarke pobegnila Milojka Kolar Celarc, in tudi na novinarski konferenci SMC, ko so se poslanci te stranke zbrali v podporo Milojki Kolar Celarc – takrat nas je njihova piarovka nemudoma, ko je začela spraševati novinarka naše hiše, omejila zgolj na dve vprašanji – spet z izgovorom, da so omejeni s časom.

                Popolnoma drugače bi si namreč razlagali “pomanjkanje časa”, če omenjena piarovka ne bi prišla do nas in nas ne bi vprašala po medijski hiši. Tako pa je več kot očitno, da sta piarovki Vlade namenoma prekinili spraševanje – medtem ko sta ostalim novinarjem dovolili tudi po več vprašanj in tako namenoma umetno podaljševali čas ministrici “do izteka časa”.

                Izgleda, da slovenski novinarji lahko sprašujejo in vrtajo o vsem, le o delu ter konkretnih rezultatih in odgovorih ne.

                M. S.