Spomenik korupcije TEŠ 6 na seznamu 30 najdražjih stavb na svetu! Se bo med najdražje projekte na svetu uvrstil tudi drugi tir?!

ECB, TEŠ 6 in Burj Khalifa (Foto: Facebook)

Seznam 30 najdražjih stavb na svetu vključuje nekatere znanstvene presežke modernega časa in svetovne turistične atrakcije, ki privabljajo milijone turistov, najdražje stavbe pa so tudi metoda, kako se lahko kakšna z nafto bogata monarhija na hitro znebi lahko pridobljenega denarja. Presenetljivo se na seznamu nahaja tudi slovenska stavba, in sicer spomenik korupcije TEŠ 6, ki nas je stal prek 1,4 milijarde evrov. Njegova cena je tako primerljiva s ceno najvišje stavbe na svetu Burj Khalife. Kot smo že poročali, je glavni krivec za TEŠ 6 stranka SD, kot vse kaže, pa bomo napako ponovili tudi pri izgradnji drugega tira med Divačo in Koprom. Projekt nekateri že primerjajo s TEŠ 6!

Ko govorimo o najdražjih stavbah na svetu, gre za stroške v višinah, ki so običajnim ljudem nepredstavljive. Na seznamu najdražjih stavb na svetu se tako na prvem mestu znajde mošeja Masjid Al Haram v savdski Meki. To so večkrat širili in obnavljali, v zadnjih letih je projekt izvajalo podjetje Binladin Group, po nekaterih virih pa ocenjeni strošek znaša kar 100 milijard ameriških dolarjev. Na drugem mestu je Mednarodni termonuklearni eksperimentalni reaktor ITER, ki se gradi v Franciji, končan pa naj bi bil leta 2025. Gre za mednarodni projekt, strošek pa je ocenjen na 25 milijard dolarjev. Tudi na tretjem mestu najdražjih stavb je mošeja v z nafto bogati Savdski Arabiji, ki se prav tako nahaja v Meki. Gre za mošejo Abraj Al Bait, ki je bila končana leta 2012, projekt pa je stal 16,37 milijarde dolarjev. Omenjeni seznam je povzet po spletni enciklopediji Wikipedia, pri pisanju članka pa navajamo zneske v ameriških dolarjih, usklajene z inflacijo do leta 2018.

Na lestvici 30 najdražjih stavb na svetu tudi TEŠ 6, njegova cena je primerljiva z Burj Khalifo
Bizarno pa je, da se na lestvici znajde tudi projekt iz Slovenije. A ta projekt ni niti svetovna turistična atrakcija niti ne gre za vrhunski znanstven dosežek. Gre za vrečo brez dna, ki z vsakim dnem uporabe povzroča večjo in večjo finančno škodo gospodinjstvom in gospodarstvu, ob tem pa ustvarja še druge negativne eksternalije. Gre za pravi spomenik korupcije, 6. blok Termoelektrarne Šoštanj. Preračunano v ameriške dolarje in usklajeno z inflacijo do leta 2018 nas je po navedbah Wikipedie stal kar 1,69 milijarde. Za primerjavo, 1,87 milijarde dolarjev je stala 828 metrov visoka Burj Khalifa v Dubaju, ki ima 154 nadstropij, v katerih se razprostira za kar 309.473 kvadratnih metrov stanovanjskih, pisarniških in trgovskih površin. Gre za trenutno najvišjo stavbo na svetu in ob tem ni treba poudarjati, da kot taka v Dubaj privabi številne turiste z vsega sveta.

TEŠ (Foto: STA)

Na seznamu se je ob TEŠ 6 znašla pregrešno draga poslovna stavba ECB
Prav toliko, kot TEŠ 6, pa je evropske davkoplačevalce stala tudi poslovna stavba Evropske centralne banke v Frankfurtu, zaključena leta 2013. Centralni bankirji so z izgradnjo luksuzne poslovne stavbe presegli vse meje dobrega okusa, cena v evrih je ob izgradnji znašala prek 1,4 milijarde evrov. Stavba ima 48 nadstropij ter površino 184.000 kvadratnih metrov; preračunamo torej lahko, da nas je stala kar 7.608 evrov na kvadratni meter. In kako si ECB to lahko privošči? Za razliko od drugih javnih institucij, ki se morajo za večji kos kolača boriti z višjimi organi, ima ECB poleg administrativne avtonomije tudi finančno avtonomijo. Sama si namreč lahko “natisne” toliko denarja, kolikor se ji zdi, da ga potrebuje. To seveda ne pomeni, da je njeno obratovanje za davkoplačevalce brezplačno, z inflacijo se namreč izgublja vrednost naših prihrankov. Kot smo na Nova24TV že poročali, je v okviru programa kvantitativnega sproščanja ECB odkupila že za 2,6 milijarde evrov državnih obveznic in na ta način povečala količino denarja v obtoku oziroma ga po domače “natisnila”.

Evropska centralna banka, Frankfurt (Foto: Facebook)

CELOTEN SEZNAM 30 NAJDRAŽJIH STAVB NA SVETU:
1. Mošeja Masjid Al Haram (Meka, Savdska Arabija, 2016): 100 milijard dolarjev
2. Mednarodni termonuklearni eksperimentalni reaktor ITER (Saint-Paul-lès-Durance, Francija, 2025): 25 milijard dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

3. Mošeja Abraj Al Bait (Meka, Savdska Arabija, 2012): 16,37 milijarde dolarjev
4. Marina Bay Sands (Singapur, 2010): 6,32 milijarde dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

5. Jedrska elektrarna Oikiluoto 3 (Eurajoki, Finska, 2019): 6,16 milijarde dolarjev
6. Resorts World Sentosa (Singapur, 2010): 5,66 milijarde dolarjev
7. Apple Park (Cupertino, ZDA, 2017): 5,28 milijarde dolarjev
8. Wynn Palace (Cotai, Makao, 2016): 4,83 milijarde dolarjev
9. The Cosmopolitan (Las Vegas, ZDA, 2010): 4,71 milijarde dolarjev
10. Parlamentarna palača (Bukarešta, Romunija, 1997): 4,68 milijarde dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

11. One World Trade Center (New York, ZDA, 2012): 4,15 milijarde dolarjev
12. Lotte World Tower (Seul, Južna Koreja, 2016): 3,99 milijarde dolarjev
13. Emirates Palace (Abu Dhabi, ZAE, 2005): 3,85 milijarde dolarjev
14. Wynn Resort (Las Vegas, ZDA, 2005): 3,46 milijarde dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

15. Venetian Macau (Makao, 2005): 3,08 milijarde dolarjev
16. Avstralski parlament (Canberra, Avstralija, 1988): 3,03 milijarde dolarjev
17. City of Dreams (Makao, 2009): 2,8 milijarde dolarjev
18. Nya Karolinska bolnišnica (Stockholm, Švedska, 2018): 2,7 milijarde dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

19. Bellagio (Las Vegas, ZDA, 1998): 2,46 milijarde dolarjev
20. Taipei 101 (Tajpej, Tajvan, 2004): 2,39 milijarde dolarjev
21. The Palazzo (Las Vegas, ZDA, 2007): 2,17 milijarde dolarjev
22. Bolnišnica Royal Adelaide (Adelaide, Avstralija, 2017): 2,04 milijarde dolarjev
23. Lakhta Center (Sankt Peterburg, Rusija, 2018): 1,93 milijarde dolarjev
24. Burj Khalifa (Dubaj, ZAE, 2010): 1,87 milijarde dolarjev

Foto: Wikimedia Commons

25. Stadion Wembley (London, VB, 2006): 1,86 milijarde dolarjev
26. Stadion Yankee (New York, ZDA, 2009): 1,75 milijarde dolarjev
27. Stolpa Petronas (Kuala Lumpur, Malezija, 1999): 1,74 milijarde dolarjev
28. Sedež ECB (Frankfurt, Nemčija, 2013): 1,69 milijarde dolarjev
29. TEŠ 6 (Šoštanj, Slovenija, 2014): 1,69 milijarde dolarjev
30. Gigafactory 1 (Story County, ZDA, 2020): 1,38 milijarde dolarjev

Foto: Facebook

Glavni krivec projekta TEŠ 6 je stranka SD
Glavni krivec za predrag in onesnažujoč projekt TEŠ 6 je prav stranka Socialnih demokratov Dejana Židana, ki so jih danes pod pretvezo, da bi povišali davke, polna usta o domnevnih podnebnih spremembah. Šesti blok termoelektrarne v Šoštanju, katerega cena je poskočila s predvidenih 600 milijonov na več kot 1,4 milijarde evrov, se je gradil prav v času vlade Boruta Pahorja, ko je bila SD največja vladna stranka, gre pa za okolje izredno obremenjujoč projekt. V TEŠ 6 namreč kurijo lignit, ki ima v primerjavi s črnim ali rjavim premogom nizko kaloričnost in posledično se v okolje za enako količino energije spusti veliko več emisij. Prav tako je bila izbrana tehnologija, ki ne omogoča zamenjave goriva.

Obisk in ogled predsednika vlade Boruta Pahorja z delegacijo v Termoelektrarni Šostanj (TEŠ), kjer sta ga sprejela generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne Borut Meh in direktor TEŠ Uroš Rotnik. (Foto: STA)

Veliko bolj smiselna bi bila naložba v drugi blok jedrske elektrarne v Krškem
A glavni razlog za izgradnjo TEŠ 6 je bilo protekcionistično ohranjanje delovnih mest, pri čemer se ocenjuje, da je bilo v eno delovno mesto vloženih kar 345.000 evrov. Pri tem gre za delovna mesta z nizko dodano vrednostjo, za njihovo ohranjanje pa vsi porabniki elektrike v Sloveniji plačujemo dražje račune. Kljub ogromni investiciji TEŠ 6 namreč prinaša izgubo in projekt po tržni logiki v nobenem primeru ne bi bil sprejemljiv. Bolj smotrna bi bila na primer postavitev nove jedrske elektrarne oziroma izgradnja drugega bloka NEK. Jedrska energija je namreč cenejša in čistejša, a socialistom pač ne prinaša poceni političnih točk.

TEŠ (Foto: STA)

2. tir – maksimalna kraja davkoplačevalskega denarja
Veliko vzporednic pa se vleče tudi med projektoma TEŠ 6 in projektom izgradnje drugega tira Divača-Koper, ki je v teku. Ekonomist dr. Anže Burger je med drugim opozoril, da se z drugim tirom poskuša izčrpati maksimalno višino davkoplačevalskega denarja: “Strokovnjaki so glede drugega tira jasno povedali, da je predlagana trasa neustrezna in neupravičeno draga, saj obstaja veliko cenejša možnost gradnje vzporedno z obstoječim tirom Koper-Divača. Trenutni projekt s številnimi predori, viadukti, mostovi in galerijami na že tako nepredvidljivih kraških tleh je način, kako izčrpati maksimalno višino rente davkoplačevalskega denarja. Ponovila se bo zgodba TEŠ 6, Stožic, šentviškega predora in podobnih sifonskih projektov.”

Foto: STA

Projekt drugega tira se lahko sprevrže v TEŠ 6 na kvadrat
Pomisleke glede zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom je že pred časom izrazil tudi poslanec Slovenske demokratske stranke Zvonko Černač, ki meni, da je vlada Mira Cerarja poslala zakon v sprejemanje zaradi dveh razlogov, in sicer zato, da bi se razbremenila odgovornosti, kajti če bi prišlo do tega projekta, je to TEŠ 6 na kvadrat. Drugi razlog pa je v tem, da “se izteka mandat Cerarjeve vlade, kakšnih otipljivih rezultatov pa ni videti. Ravno zato ni mogoče sprejeti takšnega zakona in ga je treba zavrniti, saj potrebujemo modernizacijo na petem koridorju, potrebujemo jo tako od Kopra do Divače in tudi naprej do Ljubljane ter še dalje”.

Rok Krajnc

 • soc

  Kje na tem seznamu pretežno mošej bo pristala ljubljanska? Tu se vsaj ve, katera konkretna oseba bo potegnila svoje. Menda da vzdržuje malopridna in nesposobna sinova, potrebna lepih žensk in resnih denarjev…

  • KAPIBARA

   Če sta že potrebna lepih žensk… jih pa nimata..

   • me

    ćifurji smrdijo

    • Amerikanc

     Ja, ampak imajo “nekaj na sebi”, pravijo farmacevtke.

     • Ehnaton

      Sodnice.

 • antimur

  Barabe kučanistične kradejo in ropajo ubogi slovenski narod, huje kot vsak okupator. Samo denar jim še pomaga, da so na oblasti. Saj ne moreš verjeti, da ta qrba zločinska Kučan drži okupatorsko oblast s kreteni in pokvarjenci kot so Šarec, Cerar, Židan, Bratušca, Židan, Mesec, noro, da si dovolimo, da takšna zabita smrdljiva golazen upravlja in uničuje naša življenja.

 • Amerikanc

  Članek o princesi Doris Mayer pove vse o naših levih kadrih. Ob naročanju in nadzoru objekta, so sodelovali ljudje, ki niso znali niti angleškega jezika, kaj šele francoskega; na kar je opozoril “raziskovalni” novinar Primož Cirman. Kotarji se lahko samo nasmihajo, kot kočevski medvedje.

 • totex39

  Vsi ostali projekti so za ljudi turistično zanimivi, pri nas pa so tajkuni pobrali denar in zgradili visoko škodljivo stavbo, ki povrh vsega še uničuje zrak in še vprašanje je, kaj nas bo doletelo.

 • Dragan Krstič

  Ne bo minilo 10 let ko bo iz Bruslja prišla prepoved nadaljnega delovanja TEŠ6. Če že ne iz Bruslja pa zagotovo iz Avstrije.

  • fon johan

   Avstici bodo zraven postavili se eno, za kurjenje smeti, janez ivan pa se bo izselil iz doline..

 • opazovalec

  Tale lestvica je pa rešetasta kot ribniško rešeto. Letos se gradi 52 nuklearnih elektrarn, vsaka je v vrednosti približno 4-6 TEŠ VI, omenjate pa eno samo na Finskem, Francija naprimer proizvede večino elektrike v jedrskih elektarrnah, pa ni nobena nič stala 1,38 miljarde$? Kaj pa berlinsko letališče, stroški so že presegli 7 miljard, pa še ne dela….. In vi se zapičite v TEŠ in 2TDG ne omenajte pa stroškov gradnje velikih predorov (kanal, gotthard, semmering, Frejus, Brenner in stroškov za gradnjo hitrih prog. vse gre v desetine miljard, vi pa primerjate TEŠ Vi z nekim hotelom? Mater aste abotni, pa še čudite se, da TEŠ VI ni turistična atrakcija, kakšna je pa ITER? Ko smo že pri ITERJU, kje je pa pospeševalnik v Cernu KI JE STAL ŠE KREPKO VEČ? Ubožki, pišete namensko po političnem nareku.

  • macon

   V bistvu imaš prav, vendar je bil TEŠ še zmerom odkrita kraja državnega denarja, ki jo je izvedla levica.

   • Salamamljeko

    Ni logično, da jo je samo LDS..
    Nemogoče. SDS je imela prste vmes.

    • Imperial Commando

     Dokaze mas kajne?

     • Salamamljeko

      Tko kot mas ti za druge za katere pametujes. Razlika med mano in tabo je, da se meni jebe za kvazi levaske in kvazi desnaske lopove.
      Moje ocene so objektivne.

     • Imperial Commando

      Objektivne ja, ne pokaj vicev komifasist.

     • Salamamljeko

      Komi ti je bil fotr k ti je na mat skakal v rdečo perdico:)))))

     • Imperial Commando

      Koliko si star, da take bedne comebacke pišeš? Oziroma na kateri stopnji se ti je mozeg prenehal razvijati?? Revček.

     • Salamamljeko

      Na stopnji malomeščanakega delavca za 8h, definitivno ne kot si ti.

     • macon

      Tvoje ocene so nezavestne.

     • Imperial Commando

      Sprogramirane.

     • Salamamljeko

      Tvoje pa bolno fanatično opranoglave.

   • fon johan

    Z glasovi sds v parlamentu…..

  • lojze

   Članek govori o stavbah in piše o korupciji, ti pa namesto, da bi prebral (in razumel) kaj piše zagovarjaš korupcijo. Ubožček, pišeš namensko po političnem nareku.

   • opazovalec

    Ne razumem dobro, kako lahko članek govori o stavbah in piše o korupciji….
    vsekakor pa nisem vedel, da so vsi ti objekti bili zgrajeni koruptivno. med njimi je skoraj 1/2 iz ZDA. Kaj imajo tam takšno korupcijo, pa Finska, Singapur, Avstralija, Švedska, Velika Britanija še stadiona ne zna zgraditi na pošten način, še Gigafactory je menda koruptivne narave….

  • tretjerazredni

   Cern je stal 1.5 milijarde evrov, cel projekt skupaj pa tam nekje 4 milijarde.
   Korupciha je bila izključena, ker je gradnjo nadziralo preveč držav, koliko bo nas stal TEŠ na koncu, še ne vemo, hrvaška naveza še ni predložila vseh računov.

   • opazovalec

    Preberi kaj pravi https://sl.wikipedia.org/wiki/Veliki_hadronski_trkalnik in se ponovno javi!

    “Veliki hadronski trkalnik je zgradila Evropska organizacija za jedrske raziskave (CERN) in leži ob francosko-švicarski meji pri Ženevi. Projekt vzdržuje in pripravlja več kot osem tisoč fizikov
    iz več kot petinosemdeset držav ter nekaj sto univerz in laboratorijev.
    Stroški celotnega projekta so ocenjeni na 3,2 do 6,4 milijard €.”

 • IZBIRA

  Najdražji dimnik na svetu imamo. Čestitke vsem vpletenim. Tudi tistim, ki imajo korajžo gledati v tako v visoko stavbo iz tal. Od župana do Pahorja Boruta. Jaz nebi zmogel, men se bi v glavi zvrtelo.

 • Antonius

  Ko je leta 2012 Janševa vlada dala državno kreditno poroštvo za izsiljeno izgradnjo Teš 6, ga je vezala na zagotovilo izvajalca del, da projekt ne bo dražji od 600 milijonov. Potem so Janševo vlado vrgli iz oblasti in s pomočjo Bratuškove vladne koalicije speljali načrtovani nateg in krajo.
  Za izgradnjo najdražjega spomenika so bolj kot SD, odgovorni in krivi sami volivci.
  Nehajmo se sprenevedati in se soočimo s posledico volje volivcev. Ker volijo veleizdajalčeve kleptoparatitske vlade je bilo nekaj najbolj predvidljivega in pričakovanega, da nas bodo kradli še naprej.
  Po krajah v NLB, avtocestnem križu, zdravstvu in II. tiru, se zdaj pripravljajo še na zadnjo krajo z izgradnjo karavanškega tunela.
  Zadostuje pogled na Serpentinškovo koalicijo v kateri se drenja vsa leva politikantska drhal, ki forumskim prisesancem omogoča, da nas pred policijo, tožilstvom in krivosodjem zaščiteni, kradejo še naprej.

  • Vera

   Še verjamete vsem volilnim izidom ? Kaj pa nastavljanje zgubašev ?

   • fon johan

    Seveda, saj ima sds najvec predstavnikov v volilnih komisijah in ne bom dvomil v njihovo delo, sami postenjakarji a ne. Ni volilnega odbora v tej drzavi, da ne bi bil v njem vsaj en clan iz vrst sds

  • if

   Gregor Golobič Borutu Pahorju (predsednik vlade v času povečanja investicije): “Projekt je bil zamišljen kot alibi za krajo.”
   Borut Pahor Golobiču (minister za visoko šolstvo v vladi Boruta Pahorja). “Zavračam očitke, da si nisem dovolj prizadeval za ustavitev projekta.”

   https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/gregor-golobic-tes-6-je-bil-projekt-zamisljen-kot-alibi-za-krajo.html

 • Olga101

  Slovenijo dajmo v upravljanje Avstrijcem!

  • McBobo

   ++++++
   Žal slovenci nismo sposobni vodit države.

   • if

    Slovenci da, Neslovenci ne.

  • fon johan

   Ja prehitro smo se osamosvojili, nismo navajeni ziveti sami brez gospodarjev a ne…

 • Nata

  Jaz se na dimnike rav nič ne spoznam.
  Se spominjate poslanca Srečka Meha ? Je Borut Meh , nekdanji direktor TEŠ 6 kaj v sorodu z njim ?
  https://www.mladina.si/108115/srecko-meh/

  Bi pa zelo rada videla posnetke sej državnega zbora , na to temo.
  Saj vendar narod naš dokaze hrani ?? Razen , če jih je RTV zažgala po vzoru rdečkarjev v letih 89 – 92 ?? Takrat so peči v Vevčah delale s polno paro !!

 • črnaovca

  Ne da se bo se je že. Kar poglejte ko se najde nekdo ki bi nekaj zgradil za pošteno ceno takoj razveljavijo razpis čeprav s puhlimi dokazi. Sramota, a tako je če hočeš biti na oblasti, ko se je Janez zameril veljakom se je začelo dogajati ljudstvo in še vlade ni mogel sestaviti ko je zmagal na volitvah, tako dolgo traja zamera, Hrvati mu še sedaj niso odpustili visokih cen orožja katere so morali plačevati za tisto kar je bilo zaplenjeno JNA

 • francelj3

  Če bodo začeli graditi drugi tir po načrtovani trasi, so navadni kriminalci. Na Obali pijejo vodo iz rižanskega kerozinskega zajetja vsak dan.

  • fon johan

   Pa kake bos sele klobasav, ce bos pil sprisec drek voda….

 • Andre Frass

  Kje pa je na seznamu vd8 pa letališče Berlin ter Stuttgart 21? Vse projekti,ki so požrli milijarde in še zmeraj nedokončani

  • Lustrator

   Ali to naš problem v čemerkoli zmanjša? Koga brigajo nemška letališča, ki bodo (brez skrbi) več kot povrnila investicijo in v katerih bodo morebitni prikrojevalci razpisa definitivno odgovarjali v kolikor gre za državni projekt?

   • Andre Frass

    Letališče Berlin ne bo nikoli odprto. No nihče ni in ne bo odgovarjal v Nemčiji za te projekte. Poata je v temu, če se že dela neka lista naj bodo v njej vse evropske lopovščine

    • Lustrator

     In kaj boš s tem dosegel? Bomo zaradi tega Slovenci kaj manj oškodovani zaradi nevarne kombinacije kretenizma in pohlepa prvorazrednih?

     Tudi tvoja relativizacija v smislu “saj v Nemliji se tudi krade in nihče ne odgovarja” ni nič drugega kot kritje riti domačim kriminalcem (in pa seveda tistim, ki so/ste jih izvolili). Mimogrede – Nemčija je po najnovejši raziskavi stanja pravne države na 6. mestu na celem planetu. Če misliš, da bodo kar tako spregledali milijardni projekt brez preiskave, ti svetujem, da potegneš glavo iz peska.

    • fon johan

     Plesasti pucnik ze ima letalisce, kaj pa bomo poimenovali po plesastem jenezu, predlagam tes 6

 • Salamamljeko

  Ko slišim oz berem o TEŠ6 mi takoj asocira na Lahovnikov žnablov gobec.

 • Vera

  Predlog poslanca Mahniča naj sprejmejo. Iz Avstrije naj gredo gradbeni delavci kar naprej,ko bodo zagledali ” svetlobo na koncu tunela “,bodo na naši strani . Čisto preprosto za prave in poštene ljudi .

 • Morala

  Bomo drugi tir plačevali tudi državljani tako kot za TEŠ6 na položnici za elektriko?

 • Garbage man

  To je moj papagaj vedel, da se bo zgodila svinjarija ,AMPAK ker smo vedli da bojo komunisti naredili svinjarijo, kje si bil JANEZ JANŠA ? OBNAŠAL SI SE KOT PIZDA IN SE DELAL NEUMNEGA; KER SI MISLIL ;DA TE TAKA AFERA LAHKO USTOLIČI:NE V SLOVENISTANU. Pa da smo na jasnem, JAZ sem bil med prvimi v vrsti proti komunizmu in za demokracijo, ki nam jo je ponujal DEMOS.IN NIKOLI NISEM KRADEL DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA. Zdaj pa kdor verjame, za ostale bom provokator, ki čaka na penzijo ( 350€) in verjame da bo Bog zrihtal Slovenijo brez komunistov in islamistov……..BTW Ko se je Janša (prispodoba) vozil s ponijem sem jaz vozil stoenko, danes jem iz konzerve vsak drugi dan, da prišparam za elektriko, internet in plin.Potem se pa še ližete z brati Podpoštenjaki in Jelinčičem (ki ima ponarejen Magisterij farmacije).Magister farmacije ima po slovenskih zakonih dostop do vseh zdravil in kemikalij…..

 • tretjerazredni

  Eden najdražjih mednarodnih projektov v Evropi je bil LHC trkalnik delcev, ki je vrhunec dodobnih tehnologij, namenjen raziskovanju najmanjših sestavnih delcev sveta, v katerem živimo. Sistem je postavljen na meji med Francijo in Švico, sodelovalo je več kot 100 držav, začetek projekta pa je stal manj kot naša zastarela in zavožena termo elektrarna.
  Pomislite, če bi namesto v TEŠ, denar raje vložili v LHC in končno nacionalizorali našo nuklearko, bi imeli dovolj elektrike in najsodobnejši znanstveni center na plsnetu, kjer bi elitni znandtveniki razvijsli tehnologije prihodnosti, tako pa smo financirsli fašistično mafijo in bomo postali zahodna hrvaška greznica.

  Samo v Sloveniji, pa se to butalcem ne zdi tak problem.

 • tretjerazredni

  Jaz vidim Teš in nuklearko kot eno samo združbo, hrvaška naveza nas bo slekla do gat in si ne moremo čisto nič pomagat, ker jih brani in ščiti Pahorjeva nato soldateska ter do konca skorumpirano udbaško krivosodje.
  Naš elektro zame sploh ni slovenski, to do ja hrvaški komandosi, ki zaytonj napajajo cel Zagreb, našim tretjerazrednim revežem pa elektriko izklapljajo, tudi če so jo preplačali s pavšali.
  To so zame fašisti, ne električarji, navadni izdajalci in okupatorji, ki znajo samo pošiljat položnice in uničevat.

 • Janez Kepic-Kern

  Še tu,
  RAZGLAS !

  ŠALA

  OZNANILO – “IZGUBIL SE JE”
  O
  POGREŠANEM BITJU – S TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV !

  OZNANJAMO

  VSEM BEROČIM IN PIŠOČIM – NA TA PORTAL,
  DA
  SE JE NEZNANO KAM – VERJETNO – IZGINILO – “BITJE”,
  KI
  SLIŠI NA IME – F. TUNEK, tudi na – BIG verjetno FAT TONY ITD.na
  stotine vzdevkov uporablja.

  MOŽNOSTI – KJE NAJ BI SE TO BITJE – ZDAJ – NAHAJALO
  JE
  KAR PRECEJ:
  nekaj variant
  1. – MORDA JE ŠEL V R. AVSTRIJO, A V SMER – AVSTRALIJA,
  KER MISLI, DA AVSTRIJA – NE MORE BITI DALEČ – OD AVSTRALIJE,
  – morda so ga na poti do AVSTRALIJE
  2. – V PAPUI, NOVI GVINEJI – POPAPCALI TAMKAJŠNJI KANIBALI,
  3.
  MOŽNO JE DA BLODI KJE PO GOZDOVIH OKROG RIBNICE, KOČEVJA
  IN KRMI TAMKAJŠNJE MEDVEDE IN VOLKOVE,
  4.
  MOŽNO JE, DA SE JE TUDI SAM – SPREMENIL V HRANO MEDVEDOV
  IN VOLKOV IN DA ZDAJ LEŽI – NAPOL POJEDEN – KJE TAM
  5-
  NAJBOLJ VERJETNO PA SE ZDI TO, DA JE PRI KAKI – TUNKI!
  Tunka ni ženska, ampak prleški ČEBER MESA IN KLOBAS V ZASEKI, ŠPEHU !?
  Naj
  ostane kar pri – kaki TUNKI.
  Edina nevarnost, ki preži nanj ob TUNKI
  – JE TA, DA BO HITRO SAM POSTAL ENA – TUNKA POLNA – ŠPEHA.

  6. NAJBOLJ VERJETNO
  PA SE JE “POGREŠANO BITJE” , KI JE NAJBRŽ
  “OSEBEK”
  TEŽKO DOLOČLJIVEGA SPOLA – LE ŽE TISOČIČ
  spremenil identito in vzdevke.
  Ne more biti – daleč
  Kaj bi on brez – NOVE24TV ? Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • xtc

  Ja,komunizem ni poceni vse stane vsaj 4X toliko kot primerljivo v kapitalizmu,je pa vsaj 4X bolj zanič in pokvarljivo.

 • fon johan

  Tudi sds je podpirala gradnjo in ni naredila nic, ko je vodila vlado, da bi gradnjo ustavila ali raziskala ozadje

  • soc

   Spet fanatični borec zoper SDS in Kučanovo nočno moro JJ z vsemi Mladininimi “argumenti” v novi ponovitvi… Pa dobro, bebo, ali si vsaj dobro plačan za rovarjenje po sovražni zemlji?

   • fon johan

    Diskreditirati in likvidirati, kajo boste pa pol komentirali sama hvala…

    • soc

     Bebček, tisti, ki so dejansko likvidirali (cca 20.000 sonarodnjakov malega naroda zgolj poleti 1945) in pokradli vse, kar se je pokrasti dalo, so tvoji rdeči za odtenek bistrejši in nasilnejši ideali. Mi, ki na tem forumu izmenjavamo mnenja, zgolj iščemo način, kako tistim, ki so zgolj nerazgledani in nezainteresirani, prikazati danes povsem znana dejstva. Ti, cenena bolna duša, pač – fuck off.

     • fon johan

      Spadas res med nerazledane…

  • macon

   SDS ne raziskuje ozadij, zato sta policija in pravosodje. SDS je vodila parlamentarne komisije, dala tisoče strani dokaznega gradiva policiji in tožilstvu a glej no glej ga zlomka z rdečo titovko, zgodi se nič.

   Dajte že dojeti, kako funkcionira sistem in kaj se zgodi z državo, ko levica požre represivni aparat (—> lovi se pretežno opozicijo), medije (—> kritični so večinoma do opozicije) in ostale podsisteme (vse po volji levice in vse se oplaja z državnim denarjem, so podpore in pozicije in kariere in se vse vrti v krogu in še več in še bolj noro in na poskok).

   Opozicija je kriva za par odstotkov sranja, ker so seveda tudi med njimi karieristi in lopovi, a levi režim nam jih slika kot še hujše lopove od njih, ki kradejo milijarde. Po potrebi naredijo iz 150.000 bojda nelegalnega kredita (kar so zavrnile nadzorne inštitucije) večjo temo kot je oprana milijarda ali ukradenih pet milijard.

   • Imperial Commando

    Stari prevec si napisu, povprecni komifasisticni lolek kot je johan tega ne more sprocesirati. Bi blo bols, da mu narises, pa se to bi gledal kot tele. Njihov domet so kvecjemu pobarvanke.

    • tretjerazredni

     Zakaj preveč, kaj je pa povedal, vedno ko pride v svojih meditacijah do zanimivih delov, se zgodi čudež in potem spet ni jasno zakaj opozicija dela isto kot leva avantgarda.

     • Imperial Commando

      Še enkrat preberi, oziroma večkrat, da tvoj rdeči mozeg sprocesira.

   • tretjerazredni

    Torej komunisti kradejo zato, ker je sistem gnil, vedno, po kakšni logiki jih je potem SDS mislil spraviti v red, če so vedeli, da sistem dela za njih?
    Verjetno bi bilo bolj pametno dokazati, da se tako ne da živet in delat, ampak to je za zarukance že preveč za razmišljat. Alternativ ni, narod je pokvarjen, odvisen od svojih botrov in socialnih mrež, za te generacije nikoli ni bilo drugače, ti prepirčki med boljševiki in manjševiki so ljudi prepričali edino, da nima smisla hodit na volitve podpirat fašiste, teroriste in gangsterje, ker nas ne rabijo.

   • fon johan

    Ko je saleski lobi zacel graditi brez gradbenega dovoljenja je bila sds tiho, ker je janez racunal, da bo tudi v tem obmocju prevzel lokalne vajeti…

 • paracelsiuss

  Slovenski volilci v večini ex-komuniste obožavajo ( ????????? ), zdaj bo Židanu javnomnenjska podpora zagotovo spet zrasla….

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU,
  ZAKAJ BI MORALI
  NONOSTOP
  POSLUŠATI “KRAKANJE” EX KP, ZK LJUDI, F. TUNKA ITD.
  Poslušajmo raje tole !

  NA SVETU
  – SO TUDI – LEPE STVARI !
  NPR
  KOT
  PRELEPA
  KORZIŠKA PESEM – O “BLAGOSLOVLJENI FONTAN”=”BEATA FUNTANELLA”
  Kamor je prišel – fant, da bi se napil – res osvežilne vode.
  Tam, pri fontani – je srečal – DEKLE,
  ki je bila – kot tista osvežilna – voda.
  IN – DEKLE JE POSTALA ŽENA FANTU – ZA VSE ŽIVLJENJE.
  PESEM,
  TO PRELEPO PESEM – POJEJO – NA POROKAH,
  OB OBLETNICAH – POROK. Res lepa pesem. L.R. JANEZ J. KERN KOMENDA
  P.S.
  “BEATA FUNTANELLA”?”BLAGOSLOVLJENA FONTANA – Z ŽIVO VODO”
  S KORZIKE

 • herman

  Rok Krajnc, pozabil si povedati, da so TEŠ6 začeli graditi v času Janševe vlade, ki je dala tudi žegen za zadolžitev pri evropski banki in je imela svoje kadre v HSE in Šoštanju.

 • Ta Dober

  Nekaj podobnega so zgradili v Ameriki za podoben denar https://en.wikipedia.org/wiki/John_W._Turk_Jr._Coal_Plant . Predvsem je bila naivna prva cena, najbrž za elektrarno, za katero je navijal Golobič ruske izdelavo, z izkoristkom pod 30% in slabšimi materiali. Mislim, da je TEŠ6 spomenik izrednemu inženirstvu saj ima med najboljšimi izkoristki na svetu (43%) in prispeva več kot 1/3 vse električne energije v Sloveniji in ni treba tako opletat z izrazi kot je vreča brez dna. Govorio kako je draga elektrika iz TEŠ6 po drugi strani pa se ljudje navdušujejo na sončnimi elektrarnami katere država odkupuje po 0,30EUR za kWh. Kdo je kriv in kaj, naj si več prebere in mnenje prepuščam vam.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!