fbpx

“Šport je mavričen,” sporoča RTV novinar Igor E. Bergant – Na MOL agresivna propaganda vključevanja LGBT-skupnosti v nogomet!

Foto: Nova24TV. Igor E. Bergant je eden številnih družbeno-političnih delavcev, ki so na plačilni listi Klemenčičevega pravosodnega ministrstva.

Na ljubljanski mestni občini so pripravili mednarodno okroglo mizo z naslovom Nogomet smo ljudje – cela mavrica ljudi, ki sovpada z zaključkom Evropskega prvenstva v futsalu 2018 v Sloveniji, na katerem se bosta v velikem finalu pomerili reprezentanci Španije in Portugalske. Na okroglo mizo so obiskovalce vabili pod pretvezo, da bodo odprli razpravo o družbeni vlogi nogometa, a je šlo v osnovi pravzaprav za promocijo LGBT, s čimer bi v nogomet vključili tudi geje in lezbijke. Prireditev je vodil znani RTV novinar Igor E. Bergant.

Za vsem skupaj očitno stoji športno društvo Out in Slovenija, ki se oznanja kot ponosen član Evropske gejevske in lezbične športne zveze ter ga posredno financira tudi Mestna občina Ljubljana (MOM). Njen župan Zoran Janković seveda ni manjkal na okrogli mizi, kjer je goste nagovoril v tipični jankovšćini oziroma v napol polomljeni angleščini s primesmi njegovega ljubljanskega slenga.

Janković se je med drugim pohvalil, da je Mestna občina Ljubljana edina mestna hiša v Evropi, ki svojo jedilnico in knjižnico daje v najem skupnostim LGBT. “Podpiramo raznolikost družbe tudi na športnem področju,” je med drugim govoril Janković, ki je v svojem nagovoru sicer bolj bentil čez sodnike, ki naj bi okradli rokometno reprezentanco na minulem evropskem prvenstvu, ni pa pozabil omeniti niti tega, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu.

Sodnik v angleški šesti ligi je postal slaven po tem, ko je v javnosti priznal, da je gej, zaradi česar ga je v studio na pogovor povabil CNN. (foto: Nova24TV)

Angleški sodnik Ryan Atkin: Če bi bilo več gejev v nogometu, bi šport pridobil nove gledalce
Okrogla miza je potekala v angleščini, saj so na njej sodelovali tudi mednarodni aktivisti LGBT, kot sta predstavnik UEFE Patrick Glasser in sodnik v šesti angleški ligi Ryan Atkin. Slednji je postal slaven po tem, ko je pred tedni kot prvi sodnik pod okriljem Angleške nogometne zveze priznal istospolno usmerjenost.

Ljubljanski župan Zoran Janković se ponosno hvali, da je Ljubljana edina mestna občina v Evropi, ki oddaja svoje prostore skupnostim LGBT. (foto: Nova24TV).

Atkin je med drugim povedal, da bi bilo dobro, če bi bilo v nogometu več gejev, saj bi na takšen način v šport privabili večje število gejevskih gledalcev. Ob tem je ponosno zavrtel posnetek svojega intervjuja za televizijo CNN. Sicer pa je bilo druženje očitno namenjeno tudi političnim temam, saj so predstavniki slovenskih skupnosti LGBT novinarjem delili tudi letake z napisom “Nogomet pozdravlja begunce”.

Na okrogli mizi je sodeloval tudi Milan Hosta, znani športni psiholog, ki ima licenco za izvajanje Buteykove dihalne metode in je v preteklosti na temo vključevanja skupnosti LGBT v šport že predaval študentom na ljubljanski univerzi.

Zoran Janković in Igor E. Bergant v veliki sejni sobi pred začetkom okrogle mize. (foto: Nova24TV)

Čeprav so organizatorji okrogle mize “agresivno” delili propagandne letake, s katerimi so poskušali najbolj priljubljeno igro na svetu zlorabiti za svoje levičarske aktivistične namene, pa se zdi, da ljudstvo njihovi agresivni kampanji vendarle ni nasedlo. Vabilu na okroglo mizo se je namreč odzvala zgolj peščica novinarjev, medtem ko so tri četrtine velike sejne sobe ostale prazne.

T. F.