Titoistični barbar Janković ne priznava civilizacijske pravice do groba

Foto: STA

Pred slovenskim državnim praznikom, veselim dnevom kulture, Prešernovim dnevom je ljubljanski župan Zoran Janković v Dnevniku spet določil nekulturne koordinate svojega ideološkega obzorja.

Takole beremo: “Nikoli ne bomo dovolili postavljati spomenikov ali obeležij izdajalcem slovenskega naroda. Domobranci so sodelovali s fašisti in nacisti, ki so največje zlo 20. stoletja. Partizani na drugi strani so sodelovali z zavezniki in skupaj premagali to zlo. Ljubljana je mesto heroj in tu spomenikov domobrancem ne bo.”

Zoran Janković še pravi, da bo zemljišče na Orlovem vrhu dolgoročno ostalo takšno, kot je, in da bodo še naprej odstranjevali križe in druga obeležja, ki se tam občasno pojavijo. “Zadnjič je križ nekdo celo zabetoniral, moralo je biti to ob neki čudni uri, da nismo opazili. Tako da se kar ukvarjamo s temi križi,” nam je povedal župan.

Janković očitno enači “spomenike” in grobove. Večkrat sem ga že opozoril, da ima v MOL devet domobranskih vojaških grobov na Žalah, množična grobišča (tudi z domobranci) v Kucji dolini, za pokopališčem v Šentvidu in še kje, farne spominske plošče, ki predvsem kenotafi padlim in umorjenim domobrancem in še kaj bi se našlo. Seveda pa je vrsta domobrancev in drugih ljudi, ki jim Janković odreka pravico do spomenika/groba, pokopanih tudi v družinskih grobovih. Če bi Jankovič mislil resno, potem bi se spravil tudi nad te.

Janković zagovornik titoističnega aparthajda
Obskurna trditev, da s kratenjem pravice do spomenika/groba tistim ljudem, ki so jim njegovi ideološki predniki kratili pravico do groba in spomina, brani “mesto heroja”, Jankovića uvršča med zagovornike titoističnega aparthajda. Seveda bi se moral ob tem vprašati, ali naj grob Leopoldine Mekina še ostane na Žalah. Po stari veri “mesta heroja” je bila Leopoldina Mekina ena od žrtev, ki so jih domobranci umorili zadnje dni vojne na Turjaku. Toda že dolgo vemo, da so zadnjo medvojno sekretarko Komunistične partije v “mestu heroju” kot domnevno izdajalko umorili kar njeni partijski kolegi in skušali za njeno smrt okriviti domobrance.

Kako bo torej razsodil Jankovič, vrhovni sodnik “mesta heroja”: Ali Leopoldina Mekina zasluži spomenik/grob ali ne?

Jankovićeve trditve o domobranskem pokopališču na Orlovem vrhu pa ga zanesejo še bolj na spolzka tla. Komisija Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč se z Orlovih vrhom ukvarja zato, ker ga ima vpisanega v seznam prikritih morišč in grobišč pod št. 283 – z opombo, da so bili posmrtni ostanki po vojni odstranjeni neznano kam. Ko je arheološko podjetje, ki za Komisijo opravlja sondiranja, poslalo vlogo na MOL, je dobilo soglasje. Ali je Janković, ki je podpisal soglasje, prepričan, da tam posmrtnih ostankov ni več. Raziskava je pokazala, da tam posmrtni ostanki so. Še vedno imamo opraviti z domobranskim pokopališčem. In to pokopališče je omenjeno tudi v predpisih MOL.

Janković lebdi v paralelni resničnosti “mesta heroja”
Staro mestno jedro Ljubljane in grajski grič sta bila zaščitena kot kulturni in zgodovinski spomenik z odlokom občine Ljubljana Center leta 1986. V Odloku o prostorskih ureditvenih pogojih za območje prostorske celote C9 Grad, ki ga je sprejel MOL, pa v 40. členu za Orlov vrh piše: “Pred ureditvijo območja je treba izvesti zaščitna izkopavanja (predzgodovina, območje grobišča iz II. svetovne vojne). Območje naj se parkovno uredi z možnostjo postavitve spominskega obeležja na podlagi javnega natečaja.”

Torej je Janković, ki lebdi v paralelni resničnosti “mesta heroja”, zanikal kar predpise Mestne občine Ljubljana. Mar je fantazma “mesta heroja”, titoistični aparthajd, nad predpisi MOL, zakoni Republike Slovenije. In seveda tudi nad mednarodnimi predpisi, ki žrtvam vojnega in revolucionarnega nasilja zagotavljajo pravico do groba in spomina?

Dr. Jože Dežman, Časnik

 • Peter

  Kolikor vem, smo vedno govorili o Beli Ljubljani, no.

  • WISKY 1000

   Ti jankoviči so res prava nadloga v Sloveniji,kako dolgo še.

   • milanček

    skrajni čas, da se jih pospravi, to jugo mafijsko golazen!!!!!

    • Oliva

     V Srbiji bi jih že srbska mafija pospravila.

   • Pepy

    Ha, kako pa so oz. potekajo volitve …? a te govorice o navijaških / plačljivih – volilcih držijo … ?

   • Simon Rožič

    …nadloga in velik strošek!

  • Rožle
   • Peter

    Sem jih ravno nekaj nabral, no.

    • Rožle

     ;) si me prehitu .. samo te ni gor

     • Peter

      Ja, sem opazil. Sva se dopolnila.
      Kakšne o rdeči Ljubljani pa nisi našel, no?

  • Stajerka

   …beli noski? :))…..

   • Peter

    Baje jih je kar nekaj….ja.
    Sicer pa je to sladkor od krofov, no.

  • MEFISTO MODRI

   Zdaj govorimo le še o nekoč slovenski Ljubljani!

  • Simon Rožič

   …zakaj le?

 • Viktorh

  Čas je, da ga izženejo v njegovo domovino

  • NoName

   Mogoče pa je že bil izgnal,iz svoje domovine pa je k nam prebegnil ko je opazil, da smo obljubljena dežela.
   Zanj bi bila Orbanova Madžarska ali pa Italija pod Salvinijem kot nalašč, da ga naučijo kam spada.

 • DEATH TO COMMUNISM

  V normalni državi bi narod sam opravli z njim in njemu podobnimi, Slovenci pa so po 75 letih komunajzarske tiranije že popolnoma apatični, zato ta čefurska gnida igra ravno na to karto. Najti se mora le en zaveden Slovenec, ki je ravno prav usekan, pa bomo hitro imeli Jankovičev ali pobeg ali pa pogreb. Srbjanski peder!

  • NoName

   Ni ga potrebno pospraviti, zapleniti mu premoženje in vse finančne tokove, ter ga preko lastnega hrbta naučiti spoštovanja države katera mu je omogočila, da lahko krade.
   Kolikor časa je kradel, toliko časa ga zapreti s kaznijo prisilnega dela v korist tistih, ki jih je okradel.

 • murgl

  Res je nadloga. Kot Lenč v zgodbi o Malih letečih medvedkih.

 • Peter
  • RATATA

   Ponosno iz zemlje visijo smrdeče zvezde ob Šmartinski in Letališki

   • Peter

    Tudi ob stopnišču k obnovljeni Švicariji so eno postavili…

    • RATATA

     Še slabše kot v Trbovljah pod Čebinami.

 • Antonius

  Jankovićev svetovni nazor ne preseže osnovnošolskih vsebin, lažnih pravljic o zmagovitem partizanstvu in komunističnih izmišljotin o bratomorilski eNOBe.
  Sicer pa slovenski menedžer leta ne preseneča. Dipl. oec. je iz ekonomskega faksa odnesel prav toliko znanja kot ga je pridobil že v osnovni šoli. Svoje firme je spravil v uspešni bankrot, kar mu je kot županu uspelo tudi v Ljubljani. Zadolžil jo je prek razumnih meja.
  Enkrat bo tudi Ljubljana v spoznanju dozorela in takrat bo sredi Ljubljane stal tudi spomenik Janeza Janše.
  Pred tem bo šla pa zagotovo v sanitarno pospravilo grobnica revolucionarnih morilcev, poleg državnega parlamenta.

  • VERZIFIKATOR

   Janko Zopanko

   NOČEM GROBA

   Nočem groba, to je moje mesto,
   se nikogar tu ne pokopava,
   člen naravnega veleva prava,
   izdajalci marš ven, vsi na cesto.

   Nočem groba, sem vam že povedal,
   kdo gre v zemljo, ve se, sam odločam,
   če je treba, koga priporočam,
   se je petelinil in razpredal.

   Je tako ob cesti stresal takšne,
   dnevno, da se ti je kar zasmilil,
   jezno sikal je, na levo škilil,
   ali bo dobil pohvale kakšne.

   Ni gromovnika več, da nagrado
   bi mu podelil za te besede,
   vsak sramuje se človeške bede,
   raje vsak ob tem povesi brado.

   Šli heroji so, ki bi mu dali
   red poseben za barab zasluge,
   ker s sramoto dela jim usluge,
   ki zastonj bi radi jih jemali.

   Smo vprašali se, da groba noče,
   razlog prav gotovo je umesten,
   saj ne, da bi bil tako brezvesten,
   spoštovati zgolj navade hoče.

   Noče groba, pa povejmo glasno,
   je brezdomec, nima domovine,
   takšen pač nomad, ko kje premine,
   ga zagrebejo, mar ni to jasno?

 • Peter

  Tujci, vsaj mladi, so prijetno presenečeni, ko vidijo table za Pot.
  Mislijo, da je to tako, kot Coffee shopi v Amsterdami, no.

 • šmentanamuha

  Okej, ne poznam zakonodaje, ampak se mi zdi, da je to Jankovičevo početje ne samo nepietetno, temveč tudi kaznivo in žaljivo do Slovenskega naroda, do naše zgodovine, do katere imamo pravico, ne glede na to, kakšna je bila. Na ta način onemogoča tudi spravo in še naprej namerno kuri sovraštvo med Slovenci. To počne po Kučanovem navodilu, ker je odvisen od njegove zaščite.
  Zokan se dobro zaveda, da so mu šteti dnevi kot županu in da so sodne dvorane že pripravljene zanj, ko pade levica z oblasti. Zato bo naredi vse, kar od njega zahtevajo njegovi “strici in botri”. Drgač boli njega kurac za domobrance in Slovence. Če se Srb spajdaši z muslimani, ne iz ljubezni, ampak zaradi denarja, potem je jasno, da je tole njegovo partizansko čvekanje, čisto nakladanje. V ozadju stoji Kučan in mu tala odpustke.

  • Pepy

   BRAVO !

  • tomven

   … čarapan pa njemu denar. Tako to gre.

 • Ros

  Partizani so tudi sodelivali z nacisti in fašisti, imeli so zavezništvo, kar jih po Jankovićevem mnenju uvršča med največje zlo 20 stoletja.
  Ko je v 90 letih Jugoslavija potrebovala modernizacijo in normalizacijo političnega sistema, približevanje EU in mirno demokratizacijo, ki se je v veliki meri uresničevala v zvezi komunistov. Ko je bila mirna, svobodna in uspešna država skoraj uresničena, pa so izbruhnile stare zamere in nesmiselno nasilje. Zaradi boja za oblast, prestiž, premoženje, so se pa začeli pobijati.
  Z Rusijo bi lahko imeli dobre diplomatske in poslovne odnose tudi v EU.
  Sedaj pa nam Jankovići in Kučani predavajo, kako je Jugoslavija super, pa so jo prav oni sesuli. Načrtno, za oblast in denar. Tako je, komunisti so zbombardirali Jugoslavijo, naredili 7 mej, da lahko sedaj pametujejo kako so za vse krivi drugi. Kdo, Avstrija?
  Kučanu in Jankoviću gre le za denar.
  Slovenijo in Slovence so komunisti okradli za narodnostno ozemlje, pobili so velik del elite, pokradli so zemljišča, hiše, tovarne, podjetja, ljudi so pregnali z njihovih domov, jih nepravično zapirali.
  Sedaj dajo izobrazbo in slużbe le svojim volilcem. To je katastrofa.
  Komunisti so jadrali na zgaranem vernem Slovencu iz katerega so naredili berača, pijanca, narkomana in bedaka.
  Ker ima Janković Mercedesa še ni gospod. Žal je grebator, ki zaradi dobičkov podpira komunuzem. Komunistični tajkun, da ostalu živimo v revščini.

  Res žal, ker je dober meneđer. Si je zaslužil dobro plačo in ustrezen delež v podjetju. Tudi Ljubljano je lepo uredil. A ga to njegovo klečeplazenje pred zastarelo ideologijo na nek način zapelje v požrešnost.
  Isti problem kot v Jugoslaviji. Rabimo počasno prenovo, normalizacijo demokracije, ki so jo ljudje izglasovali z 98%. Ne najslabšega obeh sistemov; komunistične kapitaliste.
  Daj Janković, vzemi se v roke. Posveti se družini in sinove nauči kako se vodi podjetje in kaj pomeni dolg.

  Nam pa naredi to uslugo in nam povej resnico o sebi. Kaj si o vsem tem resnično misliš. To nam dolguješ. Ker te Slovenke in Slovenci res lahko strpajo v zapor, s tvojo družino vred. Daj no 75 let star zapornik. Nalij nam čistega vina. Težka naloga, a jo zmorete. Saj ste ljudje. Pa kdo se bo stalno boril, da ga cela Slovenija posluša o neki farmacevtki. Saj nismo vsi v zaporu. Povej nam o svobodi.

 • Mademoiselle

  Ti izdajalci naroda so ti odpisali 29 milijonov, dragi gospod Janković. In ti se na njihov račun svobodno sprehajaš okoli. Toliko o izdajalcih.

 • est

  Zoki to je naša zgodovina,zgodovina Slovencev. En enkrat Slovencev.

 • RATATA

  Titoistični barba janković ima u Lublan večino!
  Večino u Lublan predstavjajo
  Titoisti
  Barbari
  Jankovići

 • Boy

  Kdor drugim odreka pravice na njihovi domači zemlji je zavojevalec in ne rešitelj. Zoki ne samo, da si je podjarmil Ljubljano, tudi dnevno krade denar, zemljo, zrak, vodo in dostojanstvo njenim prebivalcem.

 • mapu

  Barabin ima nakraden denar, družino ima pa shebano…roka pravice trka na vrata,

 • DOMOVINSKA LIGA

  Edino kar komunisti in njihovi privrženci znajo je lagat, krast in pobijat.

 • centurion

  Poglejte formo.
  Tipična balkanska kvadratasta glava.
  Kot bi na rame dal 15 kilsko kanto barve Jupol.
  Pričakujete torej razmislek in ratio od njega?
  Jaz ne.

  • Peter

   Rdeč Jupol, jasno, no.

  • Hribouc

   Spregledal si turški fukfehtarski nasmešek satanske zlobe srbijanskega konjušarja z obrobja Istambula!

 • montyamp

  Kaki barbar ???
  Barbari pridejo , pobijejo in odidejo .
  Komunisti pridejo pobijejo , ostanejo in buzerirajo ljudi da se še sami pokončajo .

 • NoName

  Temu predstavniku trenirkarjev in predstavniku agresorskih simbolov je potrebno nemudoma odvzeti kup pooblastil in ga neodvisno obsoditi za vse anomalije, ki jih počne v Sloveniji.

 • Jože Nardin

  Ko bi ta pizdun, prebral kakšno knjigo, tisto pravo zgodovino, bi marsikaj uvidel. Celo to, da so titekovi paktirali z nacizmom in podpisovali akte o sodelovanju.

  • NoName

   tega ne berejo, še več takih gradiv, ki kakorkoli prikazujejo resnico se taki njemu podobni izogibajo zato dokazom ne morejo pritrditi, ker jih videli niso.
   V zvezi borcev imajo taki kup privilegijev od volilnih glasov, do finančnih vložkov, da ne govorim o trenirkarjih, ki se jih je v Ljubljano pod njegovim županovanjem naselilo kar nekaj.
   Vprašanje je tudi koliko svojih ima v sodstvu, če drugega ne vsaj po ideološki plati se tovariši in tovarišice med seboj ne kaznujejo z veseljem pa to počnejo tistim, ki se ideološko z njimi ne strinjajo.

   • hajduk

    Kakšna gradiva, jaz nisem nikoli videl nič takega, pa me zanima.

  • hajduk

   To je pa zanimiva tema, zakaj ne bi obelodanili več informacij o sodelovanju jugoslovanskih komunistov z nacisti, če res obstajajo, naj narod vidi koga častijo.
   Če dokazi ne obstajajo, pa je treba izpostaviti lažnjivce in ima Jankovič prav, ne more biti oboje naenkrat res.

 • montyamp

  Dajte pijačo lovcem .

  • šmentanamuha

   :)

 • NoName

  Kdor krade iz državne blagajne, drugega kakor izdajalec Slovenskega narode že ne more biti, povrhu tega pa je še človek, ki ima bore malo z Slovenskim narodom.

 • NoName

  Tip je Ljubljano spremenil v neke vrste prestolnico balkanske kulture, čudi me, da avtohtoni Ljubljančani to ne opazijo in kaj ne ukrenejo.

 • Peter

  …sej bom kar priznala, nekiii ma tale naš Zoki…, no.

 • NoName

  Tistim, ki se ruši obeležja svojcem padlim pod komunistično oblastjo naj poskrbijo pod enakimi pogoji in odstranijo posmrtna obeležja vse njegove balkanske žlahte in obeležja njegovih najbližjih pokopanih na Slovenskih tleh, saj če je demokracija tudi on ne more imeti nobenih obeležij v kolikor se jim drugim ne dovoli.
  Konec koncev je on toliko Slovenec kakor je bil Hitler Nemec.

 • xtc

  Upam ,da Solatarja in njegovo familijo zagrebejo za kak grm brez obeležja,ko bodo riknilui.

 • Eden

  Lopov čefurski komunajzarski.

 • MEFISTO MODRI

  Je primitivec Janković res najvišja politična in upravna instanca v državi?

  • šmentanamuha

   Ne, je pa zato Kučan, ki stoji za njim.

 • Pepy

  Žalost, zelo žalostno da vam en prišlek takole kroji življenje in odloča kaj je slovensko sprejemljivo … Bog pomagaj,……. le kdo ga je izvolil …?

 • Anton

  Zanimivo, da je Srb izven svoje domovine tako zabit?!

  • hajduk

   A srb v svoji domovini je pa pameten?

   • Anton

    Me pa ne zanima….

 • Lux Ferre

  Saj ni težava samo v ZJ ampak tudi tistih, ki mu krijejo hrbet finančno, politično in poslovno. On je navadna marioneta takšnih in drugačnih lobijev. Brez njih bi bil pa lahko samo še zapornik.

 • maček ivan

  Zadeva je zelo preprosta. Tisti ki bo srbskega cigana skrajšal za glavo, bo moral poskrbeti da ga ne ujamejo, kajti v zaporu bo “najebal”. Mafija ima denar in dolge lovke. V primeru da ga ujamejo, je edina rešitev strel sebi v glavo,…. kdo ima jajca???

  • šmentanamuha

   Lej, ne s takimi. Če si faca, naredi sam, to kar misliš in pazi, da te ne ujamejo. Zakaj kličeš druge?
   Take parazite je preprosto treba odvolit. Odgovornost je na tistih, ki mu še vedno dajejo svoj volilni glas.

 • Slovenec 33

  Rdeči klerikalec uživa v vlogi okupatorja, da lahko kot prvorazredni ropa in zatira slovenski narod in uničuje kulturni profil slovenske krajine, devsatira podtalnico in se poserje na Ustavo.

  • šmentanamuha

   Ne bi rekla, da je klerikalec, on je čisto navaden parazit, prostitut “Kdo da več”.

 • Simon Rožič

  Upam, da bo crknil na kupu gnoja, kamor spada ! Lepši besed ne najdem za
  tega mafijca , pokvarjenega analfabeta!

 • hajduk

  Jankovič je LDS, zdaj si pa poglejte vse politične direktorje in visoke udbaše stranke pokojnega mladinca Drnovška, pa boste videlu, da so vsi isti kot Jankovič. Druži jih partijska selekcija, ščitijo si hrbte in zapravljajo denar za investicije. Mesta se dejansko razvijajo, povsod so nove gradnje, ampak kako, za koga vse to gradijo in kako dolgo še mislimo živeti v gulagu. Nove gradnje in prazna mesta, zunaj blodijo samo čefurji in brezdomci, to imajo tudi v severni Koreji.
  Podeželje je pa isto kot pri Orbanu, zahojene in pokvarjene priviligirane sodelavce režima selijo v mesta, kritične in neprilagojene meščane pa v odročne gulage, potem se ne more razvijati ne meščanstvo in ne ruralna območja. Cela vzhodna Evropa je ista, mesta se posodabljajo in lovijo zahod, podeželje se spreminja v kup gnoja, podoben južno Ameriškim barakarskim naseljem. Nihče ne ve zakaj to delajo, od nekod pridejo investicijske vizije in programi, od drugje priteče denar, komandirji policijskih postaj dobijo navodila koga naj procesirajo, krivosodje kriminalizira reveže in legalizira kriminal, Jankovič pa organizira partizansko proslavo. In vse je v redu, enostavno deluje, kot je že prej in bo še dolgo potem, ko nas več ne bo, ker to je armiran beton in jeklo.

 • hajduk

  Najlažje bi se znebili Jankoviča tako, da bi slovenci končno obsodili Tita kot diktatorja, zločinca proti človeštvu in pedofila, kar dejansko tudi bil.
  Tito je bil ja ustaš, kakšno vezo je imel on s slovenskimi partizani, mama je bila slovenka, to je pa tudi bolj kot ne vse. Kaj se je sploh zgodilo z Josipovo mamo in očetom, verjetno je bil v času vojne že sirota.

  Zame je bil Tito ustaš. Je ja vse razdelil bratom hrvatom, kje je na ustaškem sploh našel toliko hrvaških komunistov, ki niso znali drugega kot šenkat italijanom in avstrijcem pol Slovenije, da je lahko ohranil Hrvaško nedotaknjeno. Celo srbom je vzel krajino in jo pripojil svojim zemljakom, podobno kot so rusi odstopili Krim ukrajincem.
  Tito je zapečatil usodo Slovenije tudi vnaprej, saj je z njegovimi vojaškimi garnizoni ustvaril nove politične meje med narodoma, po nekem čudnem naključju, so se raztezale v meje ustaške okupacije. Tako so hrvati prišli v Istro, zato so okupirali celo Piranski zaliv in vse kraje ob meji. Kdo v Evropi je še priznal okupaciko nacistov, nihče razen Hrvaške oziroma Slovenije, ga ni takega primera na celem planetu, vsi sodelavci nacistov so nekaj izgubili.
  Zakaj imamo potem Titovo ulico, zakaj dovolimo javno izobešanje Titovih slik in simbolov, če je bil pa očitno izjemno škodljiv za slovence, tega ne razumem. Povojna morija je bila še najmanj kar je Tito v Sloveniji naredil slabega, saj je itak moril v glavnem svojo ustaško drhal, pobijali so vaški miličniki, ki so danes ugledni in častni meščani, njihove družine pa največji kapitalisti in poslovni partnerji nekdanjih nacističnih okupatorjev. Mi pa to podpiramo in celo slavimo, si ja nor…

  • šmentanamuha

   Veš kaj, meni se tudi dozdeva, da z Brozovim slovenstvom nekaj ni bilo v redu. NIKOLI, namreč, NI SPREGOVORIL SLOVENSKO!!! Živel naj bi tu ob Kolpi nekje, mama pa naj bi bila Slovenka. Res močno dvomim, da ga ni naučila nobenega slovenskega stavka. Vsaj tak pravijo. Kako to, da nihče na to ni bil pozoren?

   Je komu poznano ime Nikolaj Lebedev? To naj bi bil ta, ki smo ga imali za Josipa Broza. Tapravemu je baje manjkal en prst in je padel nekje v Španski vojni. Tudi Paul McCartney ni Paul McCartney.

 • mapu

  Brez ponosa, moralna zguba, prazna posoda, težko je njegovo življenje….

 • Damjan

  Tokl dreka kot na tem forumu pa že dolgo ne.

 • aatiduj

  Vsak ima pravico do groba pa naj bo to klošar, cigan, ali …… in tudi vojak pa ne glede na kateri
  strani se je boril.
  KDO je TA, ki si jemlje pravico do kršitve pravice do pietete umrlih ?

 • tramal

  Pritepeno srbsko budalo naj gre v srbijo svoje četnike slaviti ,ne pa da nebo pustil spomenik. Cvet slovenskega naroda so Domobranci ki so se borili za domovino proti banditom komunistom

 • piko8

  Bliža se dan, ko bo žepan zorangutan igrav klavir s prekrižanimi rokami!!

  • šmentanamuha

   Če ne bo prej odmaglil v Saraoce al pa v kako “oazo miru”.

 • Tomažekmalitomažek

  Leta 93 smo bili dlje na poti do sprave

 • sodnikisozločinci

  Jaz pa Jankoviczsu priznavam pravico do groba in to čim prej, kajti pravica odložena je pravica odrečena.

 • v Franciji so zelo lepo rešili situacijo z izdajalci svojega naroda, sedaj imajo mir pred njimi in nobenih grobov! Kar se pa tiče Jankovića, ga bomo v Ljubljani še vedno volili, če bo le kandidiral. Ljubljana je mesto Heroj, ne pa neka domobranska zatohla luknja!