fbpx

Trilar ne da stolčka. Za to ima bizaren izgovor: “Pijan sem vozil kot Boštjan Trilar, ne kot župan”

Vir: STA

Kranjski mestni svetniki so na izredni seji z veliko večino županu Boštjanu Trilarju priporočili, naj zaradi ravnanja v prometni nesreči in izgubljenega zaupanja odstopi z mesta župana. Trilar kljub temu z županske funkcije ne namerava odstopiti, saj računa, da bo s svetom vseeno lahko sodeloval in da bo za svoje predloge dobil podporo.

Svetniki soTrilarjevo ravnanje ob nesreči, ki jo je vinjen povzročil 10. februarja, obsodili. 18 od 30 prisotnih svetnikov je sprejelo sklep, s katerim so Trilarja pozvali, naj zaradi izgubljenega zaupanja v dobro občine odstopi s funkcije. Trilar je ohranil le podporo svoje stranke Več za Kranj. Osem svetnikov je tako pri glasovanju sklep zavrnilo, štirje pa so bili vzdržani.

Sklep ni zavezujoč
Vendar sklep mestnega sveta za župana ni zavezujoč, saj v slovenskem pravnem redu ni možnosti, da bi mestni svet župana odpoklical. Morebitni odstop je zato njegova suverena odločitev. Trilar je sklenil, da s funkcije ne bo odstopil. Kot je poudaril, ga nihče ni obtožil, da slabo vodi občino ali dela v njeno škodo.

“Zato bom občino vodil še naprej. Upam in računam na vaše sodelovanje, zavedam pa se, da se bom moral zelo potruditi, da bom povrnil vaše zaupanje,” je po končani seji nagovoril svetnike in v izjavi novinarjem pojasnil, da vidi možnost nadaljnjega sodelovanja z mestnim svetom. Prepričan je, da bo ta podprl njegove dobre predloge in projekte.

Podobno je namreč že bilo v lanskem letu, ko je Trilar prav tako deloval brez koalicije, a so bili kljub temu praktično vsi njegovi predlogi sprejeti. Podporo volivcev pa Trilar namerava preveriti šele na naslednjih rednih volitvah.

B. O., STA