fbpx

V času sestankovanja Pahorja in Stevanovića pred predsedniško palačo tudi Kučan

Foto: Zajetje zaslona

Predsednik republike Borut Pahor je danes gostil organizatorja anticepilskih protestov Zorana Stevanovića, prav v tem času pa se je mimo predsedniške palače sprehodil nekdanji predsednik Milan Kučan, je poročal Siol. Sredini protesti se bodo ta teden zgodili sicer že jutri, torej v torek. Na Brdu pri Kranju bo namreč potekal Vrh EU-Zahodni Balkan. Se bo protestnikom pridružil tudi Kučan?

Medtem ko je predsednik Borut Pahor danes kramljal s kranjskim mestnim svetnikom in organizatorjem anticepilskih protestov Zoranom Stevanovićem, so kamere  v bližini predsedniške palače ujele nekdanjega predsednika Milana Kučana. “Navadnemu upokojencu” je očitno zadnje čase precej dolgčas ali pa nadzira, kako uspevajo sadovi njegovega dela. Na petkovih protestih ga je bilo namreč sedaj opaziti že dvakrat – morda pa se sedaj spogleduje tudi s sredinimi.

“Za noben denar ne bi dal gor zaščitne maske. To so vedeli in zato tega niso zahtevali. Glede PCT-pogoja vsi vedo, da sem covid-19 prebolel oziroma so tako rekli zdravniki, ker sam nisem vedel, da sem bil bolan,” je v izjavi za medije arogantno povedal Stevanović. Enako arogantno pa je Pahorju tudi predlagal, naj vlado takoj pozove k odstopu in odpravi obvezujoče ukrepe. Pahor njegove pobude seveda ni sprejel, prav tako pa je videti, da predsednik Stevanovića ni odvrnil od jutrišnjih napovedanih  protestov. “Gremo naprej! Jutri se zbere cela Slovenija ob 15-ih! Lokacijo javimo zvečer,” je Stevanović sporočil po sestanku v predsedniški palači.

Foto: Facebook

Sara Bertoncelj