fbpx

[Video] Vse to je vlada na področju železniške infrastrukture storila v enem letu!

Novi vlaki švicarskega proizvajalca Stadler. (Foto: Slovenske železnice)

Kar 93-odstotno črpanje razpoložljivih sredstev na področju Evropske kohezijske politike na Ministrstvu za infrastrukturo v letu 2020, 90-odstotkov počrpanih vseh razpoložljivih evropskih sredstev. To je 17 odstotkov več počrpanih sredstev kot v 2019 in kar 35 odstotkov več kot v letu 2018. Minister Vrtovec se je ambiciozno lotil prepotrebne prenove in širitve slovenske železniške strukture. Prenavljajo in širijo se železniške postaje, izvajajo študije s katerimi se iščejo možnosti sekanja železniških prog, vmeščanje drugih tirov in krajšanje potovalnega časa. Vlada skrbi, da bi bil železniški promet po dolgem času spet lahko konkurenčen avtomobilskemu.

“Pri gradnji nove železniške infrastrukture smo v zadnjih desetih letih veliko zamudili,” je pred dnevi na Twitterju zapisal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. “Mnogi projekti žal niso (bili) pripravljeni, da bi jih vključili v načrt. Ni bilo vizije,” je povedal Vrtovec in poudaril, da se z vlado Janeza Janše to popravlja.

Vlada je tako poskrbela za začetek postopkov umeščanja regionalnih prog drugi tir Ljubljana-Ivančna Gorica, Ljubljana-Kamnik ter Ljubljana-Kranj. Po mnenju Vrtovca bo posledično prevoz z vlakom na delovno mesto konkurenčen prevozu z avtomobilom. Ravno tako pa so stekli postopki za hitro progo Ljubljana-Maribor.

A širitev prepotrebne železniške infrastrukture je le začetek. Na ministrstvu za infrastrukturo so ravno tako napovedali, da bodo že čez mesec dni začeli z obnovo in nadgradnjo postaje Grosuplje, še letos imajo v načrtu obnovo in nadgradnjo postaje Domžale, ravno tako pa je v pripravi dokumentacija za postajo Škofja Loka. Ob vsem tem tečejo še postopki za umeščanje nove proge Beltinci-Lendava-Redics.

Da ne gre za prazno hvalo potrjujejo tudi številke. Na ministrstvu za infrastrukturo so v letu 2020 počrpali kar 93 odstotkov razpoložljivih sredstev na področju Evropske kohezijske politike in kar 90 odstotkov vseh sredsetev EU. Gre za največji delež glede na načrtovana sredstva v proračunu do sedaj. Za primerjavo, je bila realizacija v zadnjih štirih letih na tem področju naravnost porazna.

Leta 2016 je bila realizacija črpanja EU sredstev glede na proračun 71-odstotna, v 2017 66-odstotna, leta 2018 pa komaj 55-odstotna. Šele leta 2019 se je realizacija črpanja EU sredstev glede na proračun povzpela na 73 odstotkov, kar pa je še vedno 20 odstotkov manj od učinkovitosti sedanje vlade.

Leta 2016 je bila realizacija črpanja EU sredstev glede na proračun 71-odstotna, v 2017 66-odstotna, leta 2018 pa komaj 55-odstotna. Šele leta 2019 se je realizacija črpanja EU sredstev glede na proračun povzpela na 73 odstotkov, kar pa je še vedno 20 odstotkov manj od učinkovitosti sedanje vlade.

Dvotirnost do Domžal, Kamnika in Kranja

Na Ministrstvu za infrastrukturo želijo krepiti železniški promet na slovenskem tako zaradi trajnostne mobilnosti kot zaradi zavedanja kako pomembno je to za slovensko gospodarstvo. S tem namenom so v izdelavi študije s katerimi iščejo možnost sekanja železniških prog, skrajševanja potovalnih časov in umeščanja dvotirnosti, kar je trenutno v načrtu za železniško progo iz Ljubljane do Domžal, Kamnika in Kranja. Z nadgradnjo gorenjske železniške proge pa bo povečana tudi varnost, omogočena bo vožnja težjim vlakom, ravno tako pa se bo skrajšal čas potovanja.

Kakor je povedal že minister Vrtovec: “Stvari bomo spremenili na bolje, ker imamo vizijo.” Rezultati pa govorijo zase.

Ivan Šokić