Zgodovinarji o Vili Moskovič: Židan zavaja javnost, SD jo je dobil v zameno za stavbo za parlamentom, ki so jo po vojni zaplenili komunisti in nikoli vrnili!

(Foto: YouTube).

Besede predsednika stranke SDS Janeza Janše o zgodovini Vile Moskovič, zdaj v lasti stranke Socialnih demokratov, ki jih je izrekel v četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija, še vedno odmevajo. V televizijskem soočenju, kjer so bili prisotni vsi predsedniki parlamentarnih strank z izjemo šefa DeSUS-a Karla Erjavca, je namreč Janša Dejanu Židanu očital, da so do stavbe prišli s krajo, na kar so se v SD-ju burno odzvali in zatrjevali, da Janša zavaja javnost in da so do Vile Moskovič prišli povsem legalno. Zdi se, da so jim pri prepričevanju javnosti, da je zgodovina naslednice partije čista, na pomoč priskočili tudi nekateri slovenski mediji, na čelu s Slovensko tiskovno agencijo. Povzemajo namreč samo izjavo Dejana Židana, češ da predsednik SDS skuša diskreditirati njegovo stranko in njeno vodstvo ter da je SD do vile prišel na zakonit način.

Hišo na Levstikovi v Ljubljani, v kateri je sedež Socialnih demokratov, je leta 1993 Stranka demokratične prenove (SDP), predhodnica SD, z menjalno pogodbo za del stavbe na Tomšičevi ulici 5 v Ljubljani prejela v last od države, so sporočili iz SD. “Hiša v Ljubljani ni bila odvzeta ali zaplenjena Judom oziroma ni samodejno pripadla tako imenovanemu splošnemu ljudskemu premoženju. Prav tako po drugi svetovni vojni naj ne bi bila nacionalizirana, pravijo v SD,” so v petek zapisali na STA, povzeli pa so jih tudi pri Večeru. Zanimivo je, da se pri nobenem mediju niso lotili raziskovalnega dela, da bi preverili, ali Židanove besede držijo.

Poklicali smo zgodovinarja in pravnika Marka Štrovsa, ki je v tistem času deloval na ministrstvu za delo kot vodja sektorja za pokojnine. “Bil sem priča, kako se je takratna ministrica iz vrst Združene liste, Jožica Puhar, vse dogovorila z Miranom Potrčem, kako bi to kupčijo napravili. Ampak zadeva ni sporna toliko okrog Moskovičeve vile, kot pa je sporna preteklost prostorov današnjega državnega zbora v zgradbi nekdanje Banovinske hranilnice, kjer je Združena lista nastopala kot lastnica, čeprav bi to morala biti državna lastnina,” se spominja Štrovs. Tisti del pisarn na Tomšičevi 5, na zadnji strani državnega zbora, so zamenjali za vilo, iste prostore pa vseeno še naprej obdržali kot politična stranka. “Fizično se nič ni spremenilo, lastništvo so zgolj predali državi in dobili Moskovičevo vilo.”

Zgodovinar Marko Štrovs opozarja na malverzacije, ki so se dogajale v kupoprodajnih pogodbah z državo po 2. svetovni vojni. (foto: Nova24TV).

Marko Štrovs: Zaplenjenih prostorov na Tomšičevi ulici komunisti nikoli niso vrnili državi
Izvorna napaka te partijske kupčije je bila pravzaprav v tem, da so družbenopolitične organizacije, partija, borci in sindikati obdržali kot svojo lastnino tisto premoženje, ki so ga zasedali že od prejšnjih časov, čeprav bi moralo biti državno. Celo na uradni spletni strani državnega zbora lahko preberemo, da so leta 1991 parlamentarno stavbo z več prehodi povezali s sosednjo zgradbo na Tomšičevi ulici. “Ta je bila zgrajena leta 1879 kot Kranjska hranilnica, kasneje je prostore prevzela banska uprava, ki je stavbo nadzidala, pred II. svetovno vojno pa Banovska hranilnica. Po vojni je prostore zavzel Centralni komite ZKS,” piše. Z drugimi besedami, predhodnica stranke SD si je te prostore prisvojila in jih nikoli vrnila prejšnjim lastnikom.

Takole je na spletni strani državnega zbora zapisano o zgodovini zgradbe na Tomšičevi, ki jo je pozneje SD menjala za Vilo Moskovič. (foto: Nova24TV).

Poklicali smo na sedež stranke Socialnih demokratov, njihov predstavnik za odnose z javnostmi Denis Sarkić pa nam je v telefonskem pogovoru zatrdil, da SD do nobene hiše ni prišla s krajo. “Ker se v medijih o tem že predolgo špekulira, gre pa za navajanje neresničnih dejstev, bomo zadevo naprej reševali po sodni poti,« nam je med drugim povedal Sarkić, ki zanika, da bi do prostorov na Tomšičevi njihova predhodnica prišla s krajo. »To, kar piše na spletni strani državnega zbora, nima prave teže, zakopljite se v arhive, preglejte zemljiške knjige, pa boste prišli resnici do dna, da je bilo vse izeljano zakonito,” je še dodal in obljubil, da bodo Nova24TV na to vprašanje v nekaj dneh tudi podrobneje pisno odgovorili.

Zgodovina Moskovičeve vile – Prodaja po smešno nizki ceni nazaj državi
A četudi je nakup Moskovičeve vile pravno-formalno pokrit in je nemara v arhivih zapisano tudi, da je bil prevzem prostorov v nekdanji Banovinski hranilnici izpeljan na videz na zakonit način, so vse kupčije, ki so jih ljudje z državo Jugoslavijo sklepali po letu 1945, tako ali tako sporne, opozarja Marko Štrovs. “Ljudje so bili pod pritiskom, morali so prodajati državi pod realno ceno, sicer bi jih izselili na silo. Je pa skorajda nemogoče ugotoviti, kakšni so bili realni zneski, tudi v primeru Moskovičeve vile,” je še povedal naš sogovornik.

Zgodovino nekdanje judovske vile, v kateri ima danes sedež stranka SD, sicer še najbolje pozna Dr. Renato Podbersič, ki je bil pod ministrom Lovrom Šturmom član komisije, ki je raziskovala partijske malverzacije v povojnem obdobju. Potem ko so Nemci v Auschwitzu pobili praktično celotno družino Moskovič, je novembra 1946 Okrajno sodišče v Ljubljani izreklo zaplembo celotnega premoženja družine Moskovič na podlagi 2. člena Zakona o prenosu sovražnikovega premoženja v državno last in o sekvestraciji premoženja odsotnih oseb (Ur. l. FLRJ št. 63/46) ter odredilo zaznambo uvedbe zaplembnega postopka v zemljiški knjigi.

Podbersič še pojasnjuje, da so umorjenega Feliksa Moskoviča komunistične oblasti obtožile sodelovanja z gestapom (!), na podlagi tega so mu zaplenili celotno premoženje, ki je bilo decembra 1946 popisano in ocenjeno. Hkrati je bil odsotnemu obsojencu v zaplembnem postopku postavljen skrbnik Lajtner Ignjat, brat pokojne Klare Moskovič. Lajtner je predlagal, da se zaplemba ukine ter da se mu imetje dodeli v začasno upravo.

Vila Moskovič, v kateri ima danes svoje prostore stranka Socialnih demokratov. (foto: Nova24TV).

Maja 1947 je okrajno sodišče prisodilo zapuščino Feliksa in Klare Moskovič Lajtnerju Ignjatu, bratu slednje, ki se je kot lastnik tudi vpisal v zemljiško knjigo. Predsedstvo Vlade LRS pa je od Lajtnerja leta 1948 zahtevalo 600.000 takratnih dinarjev kot refundacijo izplačanih računov za adaptacijska dela v vili na naslovu Levstikova 31 (v času, ko je bila vila zaplenjena), o čemer Podbersič piše že v januarskem prispevku na spletnem portalu Časnik.si. Leta 1949 je bila vila na prošnjo Rajonskega ljudskega odbora IV. ponovno ocenjena, tokrat na nižjo vrednost. Lajtner Ignjat je nepremičnino takoj po zapuščinski razpravi (21. februarja 1947) prodal Dani Kos za 800.000 dinarjev.

Maja 1961 pa je nato Dana Kos prodala vilo (zemljišče brez stavbe je bilo leta 1960 vknjiženo kot družbena lastnina) za 12.810.030 dinarjev splošnemu ljudskemu premoženju, z vilo pa je upravljala Uprava zgradb uradov in zavodov LRS v Ljubljani. Leta 1982 se je na podlagi 5. člena Zakona o vknjižbi nepremičnin v družbeni lastnini v zemljiško knjigo vknjižil imetnik pravice uporabe Socialistična Republika Slovenija.

Predsednik stranke SD, Dejan Židan, je v Tarči obračunaval s stranko SDS in jo označil za radikalno desnico. (foto: Nova24TV).

Urednica notranje politike na STA: Ker gre za agencijsko vest, zadeve nismo preiskovali
Zakaj so sporne točke zgodbe okrog lastništva Socialnih demkratov v prostorih na Tomšičevi in Vili Moskovič na Levstikovi ulici v prispevkih na STA, Večeru in drugih medijih izpuščene, se lahko samo vprašamo. Na STA, po katerem je večina povzemala, smo v zvezi s tem naslovili sklop vprašanj. Urednico oddelka za notranjo politiko, Mojco Zorko, smo pobarali, zakaj STA v omenjenem prispevku ne omenja, da je bil del stavbe na Tomšičevi ulici 5, katerega lastnica je bila do izvedbe menjalne pogodbe leta 1993 stranka SD, po 2. svetovni vojni zaplenjen, če tako piše celo na uradni spletni strani državnega zbora. Zanimalo nas je, ali je na STA praksa, da zgolj povzemajo izjave, ali opravljajo tudi raziskovalno novinarsko delo, ki ga v tem primeru ni zaznati. Zanimalo nas je, ali je del zgodbe o zaplenjeni stavbi na Tomšičevi ulici iz prispevka izpuščen namenoma.

Mojca Zorko nam je odgovorila sledeče: “Spoštovani, hvala za vprašanja. V zvezi z njimi bi radi pojasnili, da gre pri agencijski vesti, ki jo omenjate, za novico informativne zvrsti (in ne za preiskovalni novinarski članek), ki temelji na predstavitvi pojasnil oz. stališč dveh parlamentarnih strank: očitkov prvaka SDS stranki SD o vili, “v kateri deluje SD” (tako se je izrazil in gre torej za vilo na Levstikovi), in odgovora stranke SD na te očitke o tej konkretni vili. Bomo pa na dogajanje in morebiten nadaljnji dialog o tem na STA vsekakor pozorni. Prijazno vas pozdravljam in vam želim uspešno delo.”

Luka Svetina

 • Aron

  Jansa vas spet strize kot ovce, beeeeeeee.

  • zokispoki

   Moron, nihce ne strize ovc tako kot tvoje komunjare. Lopovscina na lopovscino, in nikome nista !

 • Franc Šink

  Komunistična posla .Kradi in dobro živi!

  • karpelec

   Ne, ne, laži tako, da ti bodo še drugi verjeli.

 • Miro

  In kako je SDS prišel do hiše na Trstenjakovi?

  • neny

   haha….Trstenjakove ne mešat v drugo svetovno, ker so jo dobili že v prvi svetovni. :)

   • Miro

    aha …. to so jim dobri ljudje podarili

    • neny

     Morajo še napisat koliko dinarjev je to bilo.

     • Miro

      nekaj so šli pa v Bosno iskat denarja

     • stajerc5

      Miroslave, Bosne nema vise, odavno je nema vise jer je nikad nije ni bilo!

     • Miro

      je, kar Janeza vprašaj

     • stajerc5

      Janez nima casa, racuna koliko let bo dobil za zilne opornice!

     • Vera

      Janez Zemljarič ( Müstačov Hanza ) .

     • stajerc5

      Miroslav zgoraj je prebutast, da bi razumel!

     • osa

      nivo vaših debat je za kozlat

      ·
      BojanPožar‏ @BojanPozar
      Mar 10

      ·
      Edina dobra stran tega kongresa: ta stranka ima spet transparentno ime: SMC – Stranka migrantskega
      centra. tud

      ·
      BojanPožar‏ @BojanPozar
      Mar 10

      ·
      Edina dobra
      stran tega kongresa: ta stranka ima spet transparentno ime: SMC – Stranka migrantskega centra.

      itudi stranka motenih cepcev ni bilo slabo beri motenih cepcev-mirotov

     • Janez

      Tele mamino,kaj nisi prebral,kaj je odgovorila policija?Boš še kar naprej tolkel z svojo butasto glavo v zid in sramotil sebe in druge.

     • Miro

      a je rekla da ni šel tja po denar??? bebe bebasti

     • stajerc5

      Znanje = Nezadostno
      Prva svetovna vojna = Krone

 • antimur

  Samo laž in diskreditacije držijo kučaniste na oblasti. Tako odvratna, kot je ta golazen, je ni na svetu. Da pa ni bilo Erjavca na soočenju je normalno, ker takrat, ko mora ta pizdun za kaj odgovarjati, se skrije v mišjo luknjo. Že pri arbitražnih prisluhih, takrat, ko bi moral na marsikaj odgovoriti, jo je spizdil na dopust, nekaj takšnega kot pasja princesa Kresalka ob bulmastif aferi. Če bi v prihodnosti prišlo do vojne, bi se te pizde razbežale na vse štiri strani sveta, s Kučanom na čelu, potem se pa zanesi na takšne antislovenske manipulatorje.Sicer se pa zgodovina ponavlja, tako so počeli njihovi vzorniki med WWII, od Dražgoš do Frankolovega, nasploh po celi Sloveniji, ko je zadeva, ki so jo sami zakuhali postala prevroča, so enostavno pobegnili, kot so sami temu pravili, strateški umik.

  • Vera

   Erjavec je na Kanarskih otokih, ne v mišji luknji . Človek zna kdaj in kam je treba bežati pred odgovornostjo . Bojim se pa, da bo narod Erjavca in Židana spet volil, čeprav nam oba na veliko lažeta in zavajata .

   • Miro

    erjavec je zmrznil

   • stajerc5

    Ce pa narod se sedaj voli te vole, potem sem pa tudi jaz zato, da vsi skupaj volimo Lunatika in njegovo bando, da bomo prej v stanju Venezuele.
    Slovenija potrebuje samo eno stvar, ziveti tri mesece kot venezuelci!

    • Vera

     Mi zavedni Slovenci bi v takem primeru živeli kot Venezuelci, elite pa ne , ker so nakradeno spravli varno v tujino .

     • stajerc5

      Potem nam ostane pa se samo Bukaresta System!!!

  • pajot

   Leta 91 so ravno tako spizdili preko meje v Avstrijo,Italijo in še kam. Strahopetci so se bali Ceausescove usode.

   • stajerc5

    Ja, ampak smo bili osli, da jih nismo tudi tam polovili in na trajekt z njimi!!

  • etrusk

   Lepo in resnica zapisana.

 • Valter BraniSlav

  Jansa pozabljate da smo mi Slovani to dezelo ukradli Ilirom in Keltom ko se je sesedel Rimski imperij.
  CE STE DOSLEDEN SE BOSTE PRESELILI NAZAJ V UKRAJINO IN TA PROSTOR DALI NAZAJ ALBANCEM, NASLEDNIKOM ZRTEV SELITVE SLOVANOV.

  • exposingTruth900

   ni dokazov da so Albanci ali njihov jezik potomci Illirov.

   • Valter BraniSlav

    Saj je vseeno. Pa jo dajmo muslimanom da si o nas – narodu hlapcev – NE bodo kaj slabega mislili

    • exposingTruth900

     a nisi ti v ZDA ? zakaj te sploh zanima Stanje v Evropi in Sloveniji ?

     • Valter BraniSlav

      Zato ker sem rojen in vzgojen v SLO
      SLO = mama
      USA = zena
      Se vedno govorim bolje Slovensko kot Anglesko. Je pa res da se mi je po 40 letih gibanja v ZDA znacaj spremenil.
      Dobro bi bilo da bi se tudi vam.
      Ko vas opazujem is distance opazam kako neizmerno uzivate ko drug drugemu nagajate.
      Skoda. V ZDA se mnenja kresejo vendar na koncu storimo me tisto kar je dobro za ZDA, torej za nas.
      Vi v SLO pa dozivljate orgazem ce sosedu krava crkne.
      Najslabsi so levicarji ki v SLO vabijo muslimane, seveda na davkoplacevalske stroske. Vse is smrtnega sovrastva do desnih. Muslimani pa najbolj sovrazijo prav levicarje. Samo tako dalec levim ne kapne.
      Skratka, menin da za demokracijo niste se zreli. Bolj ste zreli za skupinski samomor.
      SAMO DA SOSEDU CRKNE KRAVA….

 • neny

  “Maja 1947 je okrajno sodišče prisodilo zapuščino Feliksa in Klare Moskovič Lajtnerju Ignjatu, bratu slednje, ki se je kot lastnik tudi vpisal v zemljiško knjigo. Predsedstvo Vlade LRS pa je od Lajtnerja leta 1948 zahtevalo 600.000 takratnih dinarjev kot refundacijo izplačanih računov za adaptacijska dela v vili na naslovu Levstikova 31 (v času, ko je bila vila zaplenjena), o čemer Podbersič piše že v januarskem prispevku na spletnem portalu Časnik.si. Leta 1949 je bila vila na prošnjo Rajonskega ljudskega odbora IV. ponovno ocenjena, tokrat na nižjo vrednost. Lajtner Ignjat je nepremičnino takoj po zapuščinski razpravi (21. februarja 1947) prodal Dani Kos za 800.000 dinarjev.”

  ja pa kaj bi zdaj radi? Saj si Židan službene stavbe ni vtaknil v žep za 800.000 dinarjev.

  • Vera

   Joj neny . Slovenija še leta 1948 ni imela svojega predsedstva , saj je bilo v Beogradu (Srbija).Ne vem ,če so že takrat poznali zemljiško knjigo , kjer bi bilo potem prepisano na ZKS .

 • Antonius

  Moskovičeva vila je ukradena, Židan pa laže, da so z zamenjavo bajte CeKaja na Tošičevi, do vile prišli povsem legalno. Naj Židan slovenski javnosti pokaže račun, ki dokazuje, da so njegovi politični predhodniki, prostore CeKaja kdaj zares tudi plačali.
  Lažnivci prepričujejo okradene, da je tisto kar so *pošteno* ukradli, zares njihovo.
  Ne morem verjeti, da okradeno ljudstvo voli Kučanove ksihte in Židanove kleptomane.

 • milanček

  ljudje, židan je še večji umski revček, kot je debil cerar! A politika gre naprej, kučan se počasi zaveda, da mu zmankuje časa, naj si bo glede politike v Slovenij, ali življenski poti, se pravi, da crkne! Židan s svojim nizkim, zelo, IQ mu pride zelo prav, da ustvarja, pripravi teren za majmuna iz Kamnika, ki lahko dobi volitve, a mandat samo za max leto-dve, ja, žal slovenceljni so prtegnjeni in še ne kapirajo za kaj se gre!

  • Valter BraniSlav

   Ko no umrl zvepleni 171cm boste srecni 5 minute.
   Nato boste nasli drugega krivca da niste srecni.
   Pac slabici nikoli ne zrastejo.

   • milanček

    seronja, pojdi nazaj v čefurlandijo in tam piši take veleume

    • Valter BraniSlav

     Kam ?
     Sem ze 40 let v ZDA kjer se imam zelo dobro. Dobro zato ker zivim v realnem svetu, ne v fantaziji.
     Tudi vam bi koristilo ce bi ziveli tukaj in zdaj

     • etrusk

      Če si res v Ameriki , potem se čudim , da takega cepca tam gledajo.

     • Valter BraniSlav

      Imam denar. Dosti denarja. Pametni in sarmantni moraste biti Vi revezi, mi bogati smo komot cepci.

 • Tweety Bird

  MLADINA: Stavbo, kjer je sedež stranke Socialnih demokratov (SD) na Levstikovi 15 v Ljubljani, smo pridobili na legalen način. Leta 1993 je takratna Stranka demokratične prenove (SDP), predhodnica SD, z menjalno pogodbo za del stavbe na Tomšičevi ulici 5 v Ljubljani od Republike Slovenije prejela v last hišo na Levstikovi 15 v Ljubljani, ki je bila v lasti države. To predsednik SDS Ivan Janez Janša dobro ve, saj je bil v času, ko je Vlada Republike Slovenije izvedla omenjeno menjavo nepremičnin, v taisti vladi minister za obrambo.

 • Tweety Bird

  MLADINA: Janševe izjave so povsem neresnične in jih širi z namenom diskreditacije stranke SD in njenega vodstva. Stavba na Levstikovi ni bila odtujena niti zaplenjena umrli judovski družini Moskovič, ampak je bila po 2. svetovni vojni v zapuščinskem postopku dodeljena zakonitemu dediču, ki jo je prodal naprej, naslednja lastnica pa je hišo kasneje prodala takratnemu splošnemu ljudskemu premoženju.

  • Valter BraniSlav

   Zivela ljudska oblast.
   ZIVEL JOSIP BROZ TITO
   ZIVELA Pepca Kardelj!!!

   • komar marko

    ja je ŽIVELA,na koncu pa je prišla k PAMETI, za razliko od tebe.

   • Tweety Bird

    ŽIVELA MLADINA :)

    • komar marko

     jap iz ŽILNIH OPORNIC na naš račun!

    • Valter BraniSlav

     Od kod v ZDA prihajas?

   • Janez

    Ja vsi živeli,samo predolgo.

   • pupa

    Vse kar citiraš je že zdavnaj pockrkalo, HVALA BOGU!

    • Valter BraniSlav

     Vse nekoc crkne. Tudi Pupa

  • komar marko

   japTUNKO, tudi ne drži kar trdi MLADINA, da so čakalne vrste dokaz da javno zdravstvo deluje. Na zavodu za NEZAPOSLENE osebe pa je 157 dohtarjev. Spet lažeš!

 • sumljivislon

  oči / kot frnikola švigajo – teran 2013 ..marelažidana..

 • komar marko

  Ami nekdo pove kaj v tej državi je samo en RDEČKO zaslužil na pošten način. Samo eno stvar! Se opravičujem. Edino pošteno je plačal diplomo in vozniški izpit. Od kje mu pa za to denar lahko pobarate JURČKA!

  • stajerc5

   Se v lekarnah dobijo vse zastonj…

  • Valter BraniSlav

   Jaz potomec Kardelja in Macka sem na lahek nacin zasluzil milione v ZDA

   • komar marko

    ti še do 46 šteti ne znaš kaj šele da bi debatiral o milijonih!!

    • Valter BraniSlav

     Saj no no treba biti osebno pameten. Dovolj je poznati obrestno obrestni racun (7 razred osnovne sole), imeti realistic pricakovanja in biti potrpezljiv.

 • komar marko

  RDEČKO pošteno plača edino diplomo in vozniški izpit!
  TUNKO, daj ka iz prakse!

 • janez cepec

  zdej se vid, kok se Janši gre za SLO in napredek in rumeno modro bodočnost. jebe se njemu za use, trabl mejker, kakršn je, je zapeu zdej za neko brezvezno bajto in na tem misle, de bo lovil glasove naivnih ovac. kretenu jedan. poj se pa čudjo, ke bojo tardeči spet zmagal

  • komar marko

   jap, Janez, Janez CEPEC!

   • janez cepec

    jap, Marko, Marko DEBILKO

 • Tweety Bird

  MLADINA: Na podlagi virov (zemljiškoknjižni izpiski in zapuščinski spisi v različnih ljubljanskih arhivih) je razvidno, da je to vilo po Moskovičevih, ki so umrli v uničevalnem taborišču Auschwitz, podedoval zakoniti dedič. Ta jo je sicer takoj po dedovanju prodal naprej, kar pomeni, da ni bila odvzeta ali zaplenjena Judom oz. da bi zaradi neobstoja oporočnih ali zakonitih dedičev samodejno pripadlo t. i. splošnemu ljudskemu premoženju, niti ni bila predmet povojne nacionalizacije.

  • komar marko

   bo RESNICA prišla na dan z VIRI kaj je kdo menjal in ČIGAVO! Prav, do takrat se pa umiri in povej, če je DESANKA zelo žuljava.

 • janez cepec

  Štrous pa zdej neki priča, kuga se je takrat dogajal, njega dni, pizda pokvarjena, če bi mu jajca, bi že takrat kej reku, ne pa de je biu tih ket rit. zdej se pa neki frajarja pa demokrata deva. sicer, pa kašn nej bi pa biu, sej so usi desnakarji taki. pizde, KOMUNAJZARSKE in koritarji u prejšnem sistemu, dones, demokrati ( Janša, Gorenjak, B. M. Zupančič, Vasle, pa še morje njh)

  • komar marko

   jap za kazen če si kaj reku TAKRAT delo v RUDNIKU, in zaplemba.Ja sa mče si kaj reku, jap Janez , Janez CEPEC!

   • janez cepec

    ma ti, DEBILKO, še dones ne upaš nč reč, če pa kej slučajn zameketaš, pa moreš tko befel od pastirja dobit

    • komar marko

     jap Janez Janez CEPEC!

 • Tweety Bird

  HALOZE EXPRESS: Leta 1993 je takratna Stranka demokratične prenove (SDP), predhodnica SD, z menjalno pogodbo med SDP in Vlado Republike Slovenije, za del stavbe na Tomšičevi ulici 5 v Ljubljani od Republike Slovenije prejela v last hišo na Levstikovi 15 v Ljubljani, ki je bila v lasti države.

  Predsednik SDS Ivan Janez Smrdljivi Janša torej s svojimi povsem neresničnimi izjavami o “ukradeni vili v kateri domujejo Socialni demokrati” načrtno zavaja javnost! Po domače…LAŽE !!!

 • Tweety Bird

  Desnosučni, a boste kupili žilne opornice? Imate namreč zamaščene žile in možganske kapilare :)

  • Beli Medo

   No ti jih ne potrebuješ, imaš prazno podstrešje!

 • Tweety Bird

  HALOZE EXPRESS: Janez Janša z neresnicami načrtno zavaja javnost!!!

  Pojasnilo za javnost stranke Socialnih demokratov v zvezi s povsem neresničnimi izjavami predsednika SDS Ivana Janeza Janše o “domovanju stranke SD v ukradeni vili”, ki jih že nekaj časa širi v javnosti, vse z namenom diskreditacije stranke SD in njenega vodstva, kar se je ponovno zgodilo v oddaji Tarča na TV Slovenija.

  • neny

   Slaba strategija za diskreditacijo na račun službenega objekta.

   • komar marko

    o čemu ti pišeš. A o LOPOVŠČINI ali o lažeh MESEČNIKA?

  • komar marko

   TUNKO,zakaj MESEČNIKI samo LAŽETE.Je to posledica VAKUUMA ali pa bolezni JANŠIZEM.Nujno moraš na pregled v bolnico v AVSTRALIJO!

 • Edi Puc

  mmmm…. očitno pri SD nimajo RAČUNA o nakupu, nam pa pravijo naj jih še za vinjete shranjujemo ?

  • Vera

   Spet bi tudi tebe morala vprašati : Kdaj si rojen , ker mi starejši vemo marsikaj, toda tiho smo morali biti, če smo želeli obdržati službe .Zdaj pa nisem več tiho in tudi ne bom več, ker mi je partija delala velike preglavice, čeprav sem delala pošteno in vestno . SD( Židan ) ne more imeti računa, ker jim je bila stavba v kateri imajo svoj sedež, podarjena od tatinske ZKS .

   • Edi Puc

    .. če nimajo računa, morajo biti IZSELJENI. Nemore biti vodilna politična stranka v ukradeni zgradbi.

 • Tweety Bird

  A bo Tonin novi mandatar? :)

  • komar marko

   Ko sem gledal Židana in Mesečnika meje kar srat prijelo! Ko sem ju pa poslušal, pa sem KUJ drisko fasal!

 • garfi

  NEEEEE !!! IZROJENI “LEVICI” NA VOLITVAH MAJA = šarec-sd-desus-smc-zl-l-itd
  in na referendumu o mafijskem tiru
  VSI SO VODENI OD UDBOMAFIJE !!!

  • janez cepec

   pa ti si očitno prot’ Janši, al kuga?

   • garfi

    šarec-sd-desus-smc-zl-l-itd

    • janez cepec

     Janša – komunajzar

     • garfi

      cepc murgelski

 • Miro

  in komunisti bodo še štiri leta vladali, ta beli bodo pa cvilili naprej … in čudno, zakaj bog ni na njihovi strani če je tak poštenjak

  • garfi

   rdeČĆI Đihadist

   • Miro

    še bog vas ne mara…

    • garfi

     TEBE IMA RAD
     HUDIČ

    • stajerc5

     Tvoji (u)bogi ne marajo nikogar, ampak nas Bog nas ima pa rad!

     • Miro

      slabo vam kaže

  • stajerc5

   Ce tako mislis, bos moral Evropo pocasi in sigurno zapustiti. V katero smer je pa tvoj problem, ker ravno velike izbire nimas vec!

   • Miro

    zaenkrat in še nekaj stoletij se ni da bi krščanska zalega prevzela oblast…. Ker Bog tako hoče

    • stajerc5

     Hehe, vidis, pa sem te le naucil pisati Bog z veliko zacetnico. No ja, tudi to je nekaj, za zacetek. Kar tako naprej, pa bova naredila razred!

     • Miro

      še Janšo kaj nauči..ta je popolnoma nepismen edine besede ki jih zna so: Kučan, Murglje, Komunajzar

     • stajerc5

      Med pavzo se ne oglasaj, imas 10 minut izhoda, izkoristi ga!

 • garfi

  židan-sd ima mafijsko nalogo zmerjati SDS in Janšo

  • Miro

   sej ne rabjo Židana…Milki Miška bo to

   • garfi

    strah te je lisic

 • MEFISTO

  Lepo vas prosim, kaj je pa že SD pridobila na pošten način!?

  Še volitev ne!

  Če bi bile volitve kdajkoli poštene, bi nikoli ne bila v parlamentu.

  Tweety Birdu, janezu cepcu in Miru navkljub!

  • komar marko

   Pošteno so plačali diplome in vozniške izpite,

  • Miro

   pošteno al nepošteno, SDS je obsojen na opozicijo

   • komar marko

    pravilno, Naj ŠARKO zmaga, da se dokončno uniči SLO. Takrat bo kritična masa vzela GORJAČE in udri po takih kot si ti!

    • Miro

     premal mate kritične mase…14%

     • komar marko

      ti pojma niša kdo bo vse kritična masa. Imam prijatelja,ki je ULTRA LEVIČAR! Je že začel sikati . Od njega ne dobite več glasov. Začel je razmišljati o desnici! Ha, ha, ha

     • Miro

      le naj razmišlja.

     • komar marko

      saj problem je,kerne razmišlja več in je po takih začel PLJUVATI!

     • stajerc5

      Tudi 20% je dosti za slovensko Kristalno noc!

 • komar marko

  Le zakaj mu JJ ni vrgel pod NOS da so nadbogovi enako kot CMEKO , primer BRICOTA, ki je osebno CMERKOTU v Mariboru ploskal.

 • garfi

  JA !!! ZA JAnšo in SDS !!! NA VOLITVAH MAJA !!!
  PO 20 LETIH ZIME-“LEVICE” JE ČAS ZA POMLAD

 • Krtača 20

  Dej nej tale usijani plešo jašo raj pove kako je prišel do 400000eur za nakup trstenjakove vile¿ Sam namig.. .s poštenim delom sigurn ne, smo mu pa večino financiral vsi državljani. Matr desnaka plitkega plešastga domobranskega.

 • Tweety Bird

  Nsi+SDS=pogreb države

  • komar marko

   Le kako, če smo pa že imeli SEDMINO!

   • Miro

    ja janšek jo je imel že , ko mu je Victory žalostinke igral

    • komar marko

     sedmino,ko smo vas pokopavali. A nisi opazil, da je CMERKO čez vas naredil KRIŽ!

     • Miro

      najkasneje junija bo vse jasno, pol bo pa svet cviljenje , da je Chuck Kuchan bad boy

  • garfi

   VAŠE MAFIJSKE “DRŽAVE”

 • MEFISTO

  Spet bo kriva NOVA, ker bo mož tisočerih nickov za SD in Židanega, najboilj lenega in bedasteega predsednika te stranke, pokuril večino svojih udarnih nickov.

 • garfi

  Nsi+SDS+ZD+SLS+DAVKOPLAČEVALCI SE NE DAMO=pogreb UDBOMAFIJSKE države

  • komar marko

   In TUNKO bo na FRULICO sviral KORAČNICO SLOVESA!

   • garfi

    sviral bo k

    • komar marko

     saj sviral jo bo na ….

 • komar marko

  kako bo lepo ko bo zamgal ŠARKO. lepo bomo dokončno pokradli!
  Tkrat pa gorjače v roke in se bo prašilo. Tudi njihove stenice bodo raje pobegnile, kot pa gledale tepežkanje.

 • Tweety Bird

  Janša ima priložnost, da v živo odstopi…na rtv.slo…na Tarči :)

  • garfi

   fogloff tumpek
   rušiš ga že od leta 2012
   odstopi-GOTOF SI

   • komar marko

    Pusti revčka. Kaj porečeš zakaj mu je KOZA JULIKA pobegnila?

    • garfi

     premal šmarnice

 • Miro

  desnica bo morala Janška h Kučanu poslat da ga ta na kolenih prosi, da jim dovoli zmagat

 • MEFISTO

  Domobranski polki se že zbirajo.

  Ko bom dal znak, bomo udarili!

  • Miro

   ja da bodo na polko plesali, butel

   • komar marko

    a ti plešeš še na KOLO!

   • MEFISTO

    Še za polko ne boste zadeli takta!

    Bežali boste kot nekoč.

    Menda tako hitro, da vas še uši ne bodo dohajale.

   • garfi

    strah te je roke pravice in resnice

    • Miro

     a si mal zataval?? mene strah???

 • garfi

  JAnša !!!

 • garfi

  JAnša !!!

 • Tweety Bird

  Janez Janša ruši to državo, krade in pusti krasti. Janez to ne počne zasebno oz. v prostem času. Ruši, laže, krade in uničuje v službenem času. Politika je njegova služba, službena pot na konferenco lopovov pa delovna obveznost…. ZATO VSI VOLIMO LEVICO !!!!!!

  • MEFISTO

   Kdo so “vsi”?

   Si imel v mislih poslednje slovenske retardirance?

   • Tweety Bird

    VSI…tudi ti :)

    • Miro

     on bo dobil listek na katerem bo napisano koga naj obkroži

  • garfi

   VAŠA “LEVICA” = ŽIVI IN PUSTI UMRETI
   JB

  • Olga_10

   Zgleda, da je vam ukradel možgane….

 • rubec

  Policija, Židanu vzemite vzorec krvi. Če bo dnk pokazal da je nosorog spal z divjo svinjo se ne trudite dalje. Rezultat bo vedno enak.

  • Mojca pokraculja

   Hahahaha

 • garfi

  “LEVICA” = ŽIVI IN PUSTI UMRETI
  JB

  • Tweety Bird

   Upam, da Slovenci nimamo takšnega spomina kot zlate ribice in na prihajajočih volitvah ne bomo obkrožili SDS.

   • Miro

    nekaj izgubljenih se bo našlo, ampak zanemarljivo malo

    • Janez

     Ne boš verjel,ko boš videl.

     • Miro

      se že veselim

   • garfi

    mafijci seveda ne boste
    KAKO KAJ “MAKETA” ZA 133.000€

    • Miro

     ja, lepa je

     • garfi

      ta je pa grda

     • Krtača 20

      Kot rodetov tepih za 130jurjev

     • komar marko

      o LUCKASTI, sam še ti fališ! Pojačanje direktno iz brifinga na PEPI CENTRALI!

     • Franc Vidrih

      A si dal kaj zraven?

    • Tweety Bird

     Miro Cerar, bravo! Rekel je bobu bob! Edini politik, ki ima jajca, da si upa tudi odstopiti!

     • komar marko

      le zakaj so mu potem že vse babe ušle,če trdiš da ima jajca. UPS sem pozabil, ti sviraš FRULICE. ha,ha, ha

     • Janez

      Še prej pa pokasirati 133 .000 Eurov za posrano maketo.

   • komar marko

    DEMOKRATI, ki smodelali to državo imamo PAMET in Intelekt, ter žuljave roke in pridno pripravljamo GORJAČE!

    • Janez

     Samo povejte kdaj.Kje pa že sami vemo.

 • Tweety Bird

  Cerar je Rosviti in Viliju pokvaril Odmeve…hahahahahahahahahahahaha…

  • garfi

   pokvarjenci zl-l-levi fašisti

  • žogica

   Viliju so se pa zdaj odrekli SDSovci, štala.

 • Artur

  A kdo ve kje je bil židani bajsi za časa osamosvojitvene vojne 91 leta , menda je bil že toliko star ,da ni več v plenice sral. Glede na to, da nam zdaj prodaja “muda za bubrege” je moral biti takrat nek “impotenten” faktor na terenu ali pa se je skrival kje v mišji luknji pa si zdaj daje duška in se repenči, da bi izstopal med svojimi “ovcami” .

  • Janez

   Bil je v Avstrijskem begunskem lagerju in se nažiral s Krajner vurst,ki so bile zastonj.

 • komar marko

  Cmerko je z MAKETO pokazal način kako priti do vrednosti drugega tira v višini 1,5 milijarde. Čestitke CMERKO za nazoren prikaz!

 • garfi

  kdor bi se še rad Cmeral bo obkrožil Serpentinška-sd-smc-desus ali gledal rtvZLO doma

 • Tweety Bird

  S taktičnega vidika je Cerar naredil pametno potezo. Izpadel kot žrtev in preprečil, da bodo nanj letele kritike za vse slabo, kar se bo še dogajalo. S tem je verjetno ublažil nadaljnje upadanje podpore, upoštevajoč, da so njegovi nastopi v zadnjem času nekoliko boljši…S tem je tudi zjeb*** Janeza Janšo :)

  • komar marko

   in vi ste IZGUBILI CEKINE. Jap tukaj se strinjam, dobro vas je zahebal!

 • garfi

  Tweety Bird zl-l KAKO KAJ MAKETA ZA 133.000€ in dvig pokojnin-bonbonček za 10€ ???????????

 • komar marko

  TUNKOje s SVIZCEM izgubil cekine zaradi požrešnosti.No ja, a si za sviranje frulic sploh zasluži kako plačilo?

 • žogica

  Prihaja Šarec, ki bo z levičarji sestavil koalicijo brez problemov. Slovenija gre naprej !

  • Franc Vidrih

   Naprej v globoko državo!

 • Olga_10

  SD =CK=laž, kraja, terorizem!

 • Tweety Bird

  SDS včeraj: “Cmerar nima pojma, odstopi naj TAKOJ!!”

  SDS sedaj: “Cerar je pussy, zapustil je ladjo, ki se potaplja!!”

  Pivo in kokice prosim…moj Tunek pa bo pil šmarnico :)

  • garfi

   GOTOF SI TAKOJ

 • Krtača 20

  Še dobr da je cero odstopu in štrukl zato zvisu.

  • komar marko

   ja saj so PROTESTIRALi sami proti sebi. VLADNI predstavniki so bili organizatorji. USKLAJENO, rdečkoti proti CMERKOTU!

   • Miro

    hahaha kako si ti pameten… gotov si kje na Trstenjakovi zaposlen

    • komar marko

     a to je vse kar premoreš!

     • Miro

      kaj?

     • komar marko

      luckasti ,pameti nimaš,ne morem ti pomagati!

     • Miro

      ne rabim za take kot si ti

   • Artur

    Jebali ludi zbunjene.

 • Krtača 20

  Vili prav imejmo referendum, vili prav razveljavimo referendum ker ni po moji volji…. Demokracija po ustaško pa to..

 • Tweety Bird

  Miro Cerar ima prav. Odnesla ga je globoka država, ker ni obračunal z njo. In to se bo zgodilo vsakemu naslednjemu, ki ne bo obračunal s klerofašisti v SDS-u.

 • komar marko

  Dejstva so, ko ĐĐ kihne, rdečkoti dobijo prehlad.

 • garfi

  “JAVNO” ZDRAVSTVO “LEVICE”
  Cmerar-smc-sd-desus SO ZRIHTALI ZA 500 MILIJONOV SAMOPLAČNIŠKIH zdravniških pregledov,
  200 MILIJONOV korupcije v “ZDRAVSTVU” IN 300% DALJŠE ČAKALNE VRSTE
  “Milojka Kolar Celarc: Zdravje je vrednota. Določena v ustavi. Zdravje je torej naša pravica. In pravica vseh nas. Zato ne moremo privoliti v to, da si bo tisti, ki ima pod palcem, zdravje kupil, tisti, ki nima premoženja in dohodkov,”
  ZA CRKNIT press

 • karlina

  V vseh teh zadnji soočenjih sem opazila, kako sovrazen in strašljiv pogled ima Zidan, predvsem in samo do gospoda Janše, kot bi bil Kučanov sin, isti. Na veliko je začel vpiti, da z SDS ne bodo sodelovali, ker je radikalna desnica, skratka-boj pred volitvami bo očitno zelo, zelo pokvarjen in laznjiv, s strani levih.

 • Miro

  se že veselim objave volilnih rezultatov

  • komar marko

   jap RDEČUHI boste zmagali, ČESTITKE.

  • žogica

   Bomo spet nazdravljali !!!!!!!!!

   • stajerc5

    Nisem vedel, da muslici z vodo nazdravljajo! No vsaj nekaj so se naucili…

  • stajerc5

   Ti ne razumes dobro izraza volitev. Pri vas, na moskem oddelku Doba, se samo doloci kdo bo naslednji teden Micika. Verjamem ti, da se veselis tega, ampak dolocen nisi bil na osnovi volitev, ampak zaradi tvoje pripravljenosti prevzeti odgovoren posel Micike.
   Tako, upam, da si razumel.

  • Artur

   “Sanjale svinje o prepovedani koruzi “.

 • rubec

  Članom zveze komunistov je v sloveniji dovoljeno nastopati v medijih. Pa to mateja svet ni videl.

 • Miro

  glede na to, koliko je desnica zmedena, brez vodje, letos še Kučanu posredovat ne bo treba, kdo naj zmaga…. baje da tako lahke zmage levice še ni bilo…. razen v železnih časih

 • MEFISTO

  Miro, zaupaj nam med prijatelji, te je kaj sram, da imaš za predsednika svoje stranke Židanega, ki slovi kot lenuh, nesposobnež in bedak?

  • Miro

   škoda, ker nisem v njegovi stranki. razmišljam o prestopu

   • MEFISTO

    Odkod boš pa prestopil?

   • stajerc5

    Ja, kako zdaj? Prestopil bos iz Vojnika v Ljubljana Polje?

    • Miro

     a ti ne bi???

     • stajerc5

      Torej, jaz nebi, po tem kar mi je neny povedala, po njenih izkusnjah (razen, ce ne laze?), nebi!

     • Miro

      tako kot si ti so deležni posebnega servisa

     • stajerc5

      Izkusnje govorijo…

     • Miro

      vsekakor, iz izkušenj govorim

     • stajerc5

      Mekana te daje, dosti za danes, pozdravi yugobraco, saj niso vsi taksni kot ti…

 • totex39

  Židan postaja vedno bolj napadalen, ko nekdo samo malo dreza v njihovo nedotakljivo komunistično gnezdo.

 • rubec

  Namesto da bi ti mladiči zveze komunistov jedli suh kruh po temnicah nastopajo v medijih. Pa to še v filmih ni.

  • Miro

   ja res bi moral Janša tam biti

   • Polde Bastič

    Janša je tam bil-po krivem,
    zapustil neizmeren madež
    krivosodstvu a se je – in smo ga poveličali v moralnega zmagovalca!

 • garfi

  program sd
  -napadaj
  -laži
  -manipuliraj
  -kradi
  -uničuj

  • Miro

   pozabil si na en S : SDS

   • garfi

    JAnša in SDS zrihtal za 25% višje pokojnine in plače
    v času njegove vlade se je zvišala rodnost in padla samomorilnost
    tvoji rdeČĆkoti 2% kot podkupnina za Butalce

    • Miro

     ja v opoziciji

    • komar marko

     pazi TUNKO se je preimenoval!

 • garfi

  JAnša in SDS zrihtal za 25% višje pokojnine in plače
  v času njegove vlade se je zvišala rodnost in padla samomorilnost
  rdeČĆkoti 2% kot podkupnina za Butalce pred VOLItvami

  • Miro

   seveda, če je pa bila kontracepcija prepovedana

   • komar marko

    jap HEBANJE vas je DOVOLJENO!

   • Janez

    Takšni kot si ti,bi morali kondome dobiti zastonj,da se nebi več množili.

    • Miro

     za tebe bi pa morali že tvojemu staremu jajca odrezat, da že tebe ne bi bilo

 • žogica

  Živimo v 21. stoletju, z SDSom se vrnemo v 18 stol., le kdo si tega želi?

  • Miro

   15.stol

  • garfi

   JAnša in SDS zrihtal za 25% višje pokojnine in plače
   v času njegove vlade se je zvišala rodnost in padla samomorilnost
   vaši rdeČĆkoti 2% kot podkupnina za Butalce pred VOLItvami

   • žogica

    Te pravljice si vi pripovedujte med seboj, ker verjamete vanje.

    • garfi

     Dr. Milan Zver: “V času vlade Janeza Janše smo plače in pokojnine povišali za 25%”

     • žogica

      Tako dolgo si že v penziji, so ti komunisti dali penzijo?

     • stajerc5

      …zeeehhhhhhhh…

    • Janez

     Smo jih doživljali.Zdaj pa tole.Kako ne boš razočaran nad komunisti?

  • garfi

   JAnša in SDS zrihtal za 25% višje pokojnine in plače
   v času njegove vlade se je zvišala rodnost in padla samomorilnost
   vaši rdeČĆkoti 2% kot podkupnina za Butalce pred VOLItvami

  • komar marko

   vi ste še zmeraj v 45, samo poglej LAŽGOŠE in maškarade.

   • žogica

    Nasprotno, Vi živite 70 let v preteklosti in uživate v prekopavanju kosti.

    • Korenjak

     Malikovanje, prikrivanje morilcev, posebni privilegiji za morilce in nato še vsakoletne maškare iz leta 1945, retorika iz naftalina, jugoslavija in rdeče zvezde…. in taki norci, ki živijo v preteklosti, obtožujejo druge, ki si želijo sprememb, da so nazadnjaki?

     Only in Slovenia – kjer zdravstvo očitno ne deluje. Če bi, ti iz zaprtega oddelka psihistrije ne bi imel dostopa do interneta.

    • komar marko

     vse kar vas BOLI je potrebno storiti. RESNICA vas bopopeljala da boste vsaj spali lahko, aresti se bodo pa tudi napolnili!

     • žogica

      Dob je že od nekdaj vaša destinacija !

  • Korenjak

   In zakaj naj bi se po tvoje z SDS vrnili v 18. stoletje? Kolikor vidim, nas vse komunisti držite v (lažni) zgodovini iz leta 1945, nazadnjaki, ki demokracije in večstrankarstva nikoli ne boste osvojili.

   • žogica

    Že vseskozi živite v enoumju in ti tu govoriš o demokraciji. Demokracija je svoboda in pravica vsakega, da živi življenje po svojih merilih….Demokracija je spoštovanje različnosti, raznolikosti………, vi sovražite vse, kar ni SDS !!!!!!!!!!!!!

    • Korenjak

     A res? SDS je mafija, ki je oprala milijardo v NLB ali ga odkriva? Kdo bi še danes klal in metal v jame vse, kar ni komunistično? Kdo bi leta 2018 uzakonjal sovražni govor… itd.?

     Ti si res retard. Zate je demokracija to, da mafija v času volitev z lažnimi obtožbami zapre opozicijskega voditelja, to so zate vse seveda samo znaki spoštovanja različnosti in raznolikosti?

     Res ste leftardi moralne gnide brez primere, mojstri laži in potvarjanj.

     • Polde Bastič

      Kar je res je res. Korenjak si zadel v črno.Levi se borijo kot levi, samo, da bi še naprej tulili s prvorazredniki, in ohranili priviligiran položaj.

  • stajerc5

   Na evo ti ga na! Miroslavce spodaj bi rad v 15. stoletje!!!

   • Miro

    ja če bi na vlak SDS bil

    • stajerc5

     Eeehhh, lahko prevedes?

  • Janez

   Ti kar pljuj po sds-u,a plačila za tvoje “pljuvanje ” ne bo.Komunistom zmanjkuje denarja.

   • žogica

    Janez ga nima več, vidiš, da fehtari, si mu kaj porinil v ta zadnjo?

   • stajerc5

    Ne vprasaj, kako skrbi sele te zabusantske leve kaucarje, kako bodo dobili placane komentarje, ce rece F21; Nema vise, muca vzela, jebite se!!!

  • garfi

   “JAVNO” ZDRAVSTVO “LEVICE”
   Cmerar-smc-sd-desus SO ZRIHTALI ZA 500 MILIJONOV SAMOPLAČNIŠKIH zdravniških pregledov,
   200 MILIJONOV+ korupcije v “ZDRAVSTVU” IN 300% DALJŠE ČAKALNE VRSTE

 • MEFISTO

  Cerar je zgodovinska osebost.

  Zaradi njega bo lažje odkrivati vse nasposobneže in bedake, kakršen je Židan in večina na levici.

 • garfi

  Dr. Milan Zver: “V času vlade Janeza Janše smo plače in pokojnine povišali za 25%”
  http://www.milanzver.eu/clanki/dr-milan-zver-v-casu-vlade-janeza-janse-smo-place-pokojnine-povisali-za-25

 • MEFISTO

  Žogica, ti boš vedel?

  Je res, da hodi Židani na Hrvaško na krajnske klobase in na teran in da mu Hrvati iz hvaležnosti ne zaračunajo, kar požre.

  • komar marko

   ne more vedeti,ker mora svirati FRULICE. To je TUnMPKO!

  • žogica

   A ti vse verjameš, kaj ti Janez natvezi ?

   • MEFISTO

    Nisi odgovoril na vprašanje.

    Te muči spomin ali njegova nesposobnost?

    Še krajnske klobase, za katere že ime pove, čigave so, so mu vueli Hrvati.

    Sicer pa za Židanega ne govorijo zaman, da je grobar slovenskega kmetijstva.

 • garfi

  UNIČEVALSKA IN PLENILSKA “LEVICA” židan-sd
  —Mahnič: Slovenska vojska je danes le še na papirju, ministrica Katičeva naj odstopi
  https://reporter.si/clanek/slovenija/mahnic-slovenska-vojska-je-danes-le-se-na-papirju-ministrica-katiceva-naj-odstopi-624210
  —Mag. Andrej Vizjak: Šaleški lobi je na vsak način želel nadaljevati z investicijo TEŠ6
  https://www.sds.si/novica/mag-andrej-vizjak-saleski-lobi-je-na-vsak-nacin-zelel-nadaljevati-z-investicijo-tes6-13509
  —Teran za vedno izgubljen: Juncker snedel svoje besede, krivec pa Židan s svojim arogantnim in neodgovornim obnašanjem
  http://nova24tv.si/slovenija/teran-dokoncno-izgubljen-juncker-snedel-svoje-besede-krivec-pa-zidan-s-svojim-arogantnim-in-neodgovornim-obnasanjem/

  • stajerc5

   Ne zezat, kaj pa mi z kockami? Tudi to steje v vojsko!!!
   MI, ne “nasi”!!!

 • žogica

  Šarec prihaja, nimam cajta več se z vami ukvarjati, jutri se pišemo spet !

  • stajerc5

   Zakaj se ti mudi, saj si edina oseba pri prihajanju komika, mislim, v dvorani tudi edina!!!

 • rubec

  Židan naj moli da zmaga janša ker če bom zmagal jaz mu tudi rožni venec ne bo pomagal.

 • garfi

  Zbogom, teran! Ostaja – Židan
  Levičarski politiki za napake ne odgovarjajo
  https://www.domovina.je/zbogom-teran-ostaja-zidan/

 • rubec

  V kateri državi je članom zveze komunistov dovoljeno odpirati kljun razen v sloveniji za katero nekateri debili trdijo da je država?

 • totex39

  Židan postaja vedno bolj napadalen, ko nekdo samo malo dreza v njihovo nedotakljivo komunistično gnezdo.

 • Tweety Bird

  Desnosučni čuvajte se…opazujemo vas:

  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • MEFISTO

   Potem si opazil naše strumne polke, ki so na najvišji stopnji pripravljenosti?

   • Tweety Bird

    Bilo kuda, udba svuda :)

 • Tweety Bird
  • ĐĐ Style

   Živel tovariš Janša

   • Tweety Bird

    Enkrat komunist, vedno komunist :)

 • Tweety Bird

  Lagal je…in še kar laže…

  https://www.youtube.com/watch?v=AWNs9WpqaQA

 • MEFISTO

  Na levici so menda res sami bedaki, sicer jih na tem portalu ne bi zastopal mož tisočerih nickov s svojimi nicki, za katere pa res ni mogoče reči nič vzpodbudno lepega.

 • Tweety Bird
 • ĐĐ Style

  Pohod Avnoj 77 je bil organiziran v dveh bataljonih in štirih
  četah, Janša pa je pod svojo politično komando v vlogi komisarja imel
  ideološko oblast v prvi četi »Ivo Lola Ribar«. Njegov podrejeni je bil
  tedaj komandant čete Vilko Oblak z Vrhnike. Oblak, pozneje veteran vojne
  za Slovenijo, ki je, kot pravi, v nasprotju z Janšo po Vrhniki nosil
  svojo glavo naprodaj, se spominja, da so v tistih dveh tednih naredili
  okrog 1500 kilometrov, od tega 160 kilometrov peš. Kako se spominja
  mladega Janeza Janše, ki ga je spoznal na maršu, v šotorih, ob
  samoupravnih debatah na ad hoc konferencah?

  »Tako idealističnega komunista, kot je bil Janša, do takrat
  še nisem videl.« – Vilko Oblak, ki se je leta 1977 s »komisarjem« Janšo
  udeležil pohoda po poteh Avnoja»Tako idealističnega komunista, kot je bil Janša, do takrat
  še nisem videl,« se spominja Oblak. Mladi Janša naj bi se namreč malce
  preveč »vživel v pohod«, na katerem je poskušal podoživeti tudi kakšne
  detajle z marša na II. zasedanje Avnoja. Tako si je Oblak dobro
  zapomnil, da so morali v njegovi četi na Janšev ukaz celo »pretrčavati
  cesto«. Ceste torej niso smeli prečkati »mirnodobno«, ampak so morali
  prek nje teči sklonjeni in se na drugi strani zakamuflirati v jarek, da
  jih sovražnik ne bi mogel zaznati.

  • janez cepec

   »Tukaj se nahajamo, da bi si pridobili izkušnje, z njimi obogatili
   svojo aktivnost in hkrati te izkušnje prenesli na bazo iz katere izhajamo. Vsi
   udeleženci pohoda AVNOJ 77 bi morali
   postati nosilci različnih aktivnosti v svojih sredinah, predvsem pa na področju
   splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite,« je med drugim modroval
   mladi Ivan. »V takšnih okoliščinah se torej rojevajo novi kadri, ki bodo sposobni prevzeti naloge,
   ki jih čakajo ali v komisijah pri predsedstvu občinskih konferenc ZSM,
   ali pa v delavnih organizacijah na področju SLO. Kajti mladega človeka
   gradi akcija. Izkušnje starejših prehajajo na nas, mlajše. Hkrati s tem pa teče
   proces osamosvajanja-izkušnje starejših TOVARIŠEV so samo osnova za nadaljnjo
   izgradnjo. Mladi smo bili vedno najbolj revolucionarni in na nas leži naloga,
   da naprej razvijamo našo SAMOUPRVNO SOCIALISTIČNO DRUŽBO, da gradimo na
   REVOLUCIONARNIH TEMELJIH, TEMELJIH MARKSIZMA.«

   no to je pa poročilo komisarja in vođe puta po poteh AVNOJA Ivana J. Janše, današnjega samozvanega disidenta, takrat zagrizen’ga komunajzarja. Amen

 • ĐĐ Style
 • rubec

  Takole gre vrstni red po uradni klasifikaciji: židan, imbecil, kreten, idiot. Od spodaj navzgor se razume.

  • janez cepec

   tkole gre, trije židani, je enko dva imbecila, je enako en Janša

 • rubec

  Koliko je pa plačal židan da mu je Janša dovolil stati zraven. Za tiste ki se sprašujejo od kod janši denar.

  • stajerc5

   Debil mu je ponujal Kranjsko in Teran, pa JJ ni padel na podmazivanje. Kazen je pa JJ dobil, baje se kar tusira, sej ves, svinjska stala pa tak…

 • ĐĐ Style

  Janša ni kriv, kriv je poštar. DOKAZANO

  Obravnava je minila in se zaključila brez Janše, pred sodnika pa sta
  kot priči stopila velenjska poštarja Janez Bevc in Dušan Drolc. Bevc je
  17. avgusta 2016 v nabiralnik družine Janeza Janše v Silovi pri Velenju
  vrgel obvestilo o priporočeni pošiljki, Drolc pa je 2. septembra po
  izteku 15-dnevnega roka za prevzem pošiljke v nabiralnik poskušal
  stlačiti sodno pošto s tožbo Eugenije Carl. Ni je mogel in je na rob
  pošiljke zapisal »Premajhen«, priporočena pošiljka pa se je vrnila na
  sodišče.

  Prav s tem, da Janši pošta ni bila pravilno vročena in zato ni mogel
  odgovoriti na tožbo oziroma, čeprav je v nabiralnik prejšnja leta brez
  težav sprejemal tudi velike sodne pošiljke, je Matoz skušal doseči
  vrnitev postopka v prejšnje stanje. Lesnik je Carlovi odškodnino
  prisodil lani novembra z zamudno sodbo, kakršna se izda v primeru, če se
  toženi ne odziva.

  Na prejšnjih obravnavah sta Janša in njegova soproga dopustila
  možnost, da je bilo obvestilo o pošiljki skrito v reklamni brošuri, pa
  so ga ob vrnitvi z dopusta 31. avgusta spregledali. Poštar Drolc je
  včeraj pričal drugače: »Ta stranka nima reklam, ne dostavljamo jih, ker
  jih ne želijo, saj so večkrat zdoma.«

  Matoz je podvomil v verodostojnost poštarjev in vztrajal, da bi glede
  na nove okoliščine v rumeni nabiralnik, menda domače izdelave in ob
  strani z režo ter pokrovom na vrhu, morali na licu mesta opraviti
  preizkus metanja enako velike ovojnice vanj, kar bi tudi Drolc 2.
  septembra lahko storil.

  Zastopnik Carlove, odvetnik Tomaž Bajec, je nasprotno trdil, da je
  bil Janša o pošiljki obveščen, da je vročitev opravljena, ko poteče
  15-dnevni rok in da morebitna zmeda z datumi na poštni pošiljki, kjer
  drugi poštar ni zapisal datuma 2. september, ni takšna pomanjkljivost,
  ki bi vplivala na zakonitost.

  • Mojca pokraculja

   Pa koga razen tebe sploh zanima kako se je pošta vročala ! zadeva itak še ni končana. Torej kaj maš za komentirat, si ti sodišče ?

   • ĐĐ Style

    Imam pravico in ti mi tega ne moreš prepovedati.

 • Mojca pokraculja

  Najboljš pri celi stvari je pa to, da se na tem primeru legalne kraje, SD istoveti z ZKS.
  Pa pravjo da ni komunistov !

  • rubec

   Če bi jaz toliko krat zamenjal svečke na mopedu iz leta 50 kot je ta banda ime stranke bi se še sedaj vozil.

   • stajerc5

    Ne bos verjel, moj Puch- zweigang iz teh let se kar laufa!

    • rubec

     Bravo. Le glej da ga ne opazi židan ker boš moral račun pokazat. Še prej ti ga bo pa ukradu.

     • stajerc5

      Zidan se naj pazi, da ne zacnem prasce v njegovi stali stet!
      Vprasanje! Moram, ops, ali lahko tudi njega zraven stejem!????

 • if

  Kakšen “trg” so vzpostavile komunistične oblasti leta 1949?
  ____________________

  Predsedstvo Vlade LRS pa je od Lajtnerja leta 1948 zahtevalo 600.000 dinarjev refundacij za vložek, ko je bila stavba zaplenjena.
  Leta 1949 je Rajonski ljudski odbor IV. hišo ocenil na nižjo vrednost vrednost.
  Lajtner je nepremičnino takoj po zapuščinski razpravi (21. februarja 1947) prodal za 800.000 dinarjev.
  ____________________
  50 DIN je 1 USD (14.11.1946). Isti tečaj je bil 24.5.1949 potrjen po pravilih Mednarodnega denarnega sklada.

  Takratnih 50,00 DIN je bilo vrednih 0,0177734 grama čistega Au. (24.5.1949) https://www.bsi.si/en/statistics/exchange-rates-and-precious-metals-prices/zgodovina-deviznih-tecajev-1945-1998

  Na takratnem komunističnem trgu je bila vrednost zgradbe 800 000 DIN = 16 000 USD = 283,744 gramov ćistega Au.

  Zlato danes: približno 35 evrov/gram.

  Danes je 283,744 gramov čistega Au vrednih krat 35 evrov/gram = 9932, 4 evra.

 • Artur
 • if

  Današnja SD deluje v zgradbi, ki jo je komunistična oblast ukradla družini Judov. To dejanje je izvedla KPS. Zadnji šef KPS je bil Milan Kučan (december 1989).
  SDP, … in sedanja SD so dediči KPS!

  • Mojca pokraculja

   Preveč zakomplicirano, oni so (še vedno) komunisti. Nobeden se ni izrekel za antikomunista. Niso podpisali resolucije EU o izenačitvi vseh diktatur- nacizma fašizma in komunizma. Iz tega lahko sklepamo, da so komunisti enako kot fašisti in nacisti.

   • if

    Na nivoju evroparlamenta, april 2009, je reoslucijo o totalitarizmih preko svojjih evropslancev podprla vsa takratna slovenska vodilna neokomunistična pozicija.
    ZA LDS: Mojca Drčar Murko in Jelko Kacin;
    Za SD: Aurelio Juri.

 • Miro

  ne prestavljam si panike, če bi Kučan svojo stranko ustanovil…..

  • stajerc5

   Ne lomi ga, bo Stefka ljubosumna!

   • Miro

    prav imaš. Štefka -lahko sama in pomete z desnico

    • stajerc5

     Eeeehh, se nisi spodnjega precital…

  • MEFISTO

   Saj je vendar škodljiva SD po njegovi meri, ki jo samo še Kučan s pomočjo centralnega komiteja in udbe v ilegali ter Foruma 21 drži nad vodo.

   • stajerc5

    Palcek ustanavlja stranke hitreje kot koza kuglice serje!

   • Miro

    baje da je Janša na kolenih šel prosit Kučana da prestopi v njegovo stranko

    • stajerc5

     Baje te je Tunekova koza picila, sicer ne vem s cem, ker tudi pri njemu ne vem tocno, kaj mu pase….

  • tramal

   Če bi pa ta opica svojo stranko ustanovil ,bi se pa še opice smejale

 • Artur

  Za Slovenijo, proti komunizmu
  https://www.youtube.com/watch?v=2GepHvr6TgE

 • MEFISTO

  Za Slovenijo s SDS in Janšo ter z drugimi strankami desnice!”

  • ĐĐ Style

   Živel tovariš Janša, živelo SDSovo enoumje. Naj veliki brezmadežni vodja misli namesto nas. Za vse napake bomo obtožili druge.

   • tramal

    Čudno.Še ni dolgo ko si tulu ,živel tovariš srbin miloševič.

    • ĐĐ Style

     Motiš se, Milošević in Janša sta ista partijaša

    • ĐĐ Style

     Motiš se, Milošević in Janša sta ista partijaša

   • etrusk

    Pa si se kdaj vprašal , ali si pri zdravi pameti.

    • ĐĐ Style

     Zase vem kaj in kako, vprašajte se sektaši kdo je za vas najbol vreden. Žalostno je ko nekdo postavi nekoga na desboj. Vsak človek mora prvo sebe ceniti in sebe postaviti na prvo mesto. Seaj pa vi kar naprej krvoločno brtine JJ-a

 • Artur

  Liberals Are Fascists — 200 Examples Proving Leftists Are the Fascists They Claim to Be Against
  https://www.youtube.com/watch?v=cXgVqwYLGyw

  Liberals Are Lawless: Proof Leftists Believe They are Above the Law
  https://www.youtube.com/watch?v=T0Z-uQ61W3M

  Why Liberals Burn Flags – Falseness of Liberals pt 10
  https://www.youtube.com/watch?v=ReOObM5kkto

 • MEFISTO

  Prijatelji, pustimo tem levim revčkom, ki jih zastopajo nicki enega in edinega ter povsod in vedno pričujočega, da se butasto šopirijo.

  To je zadnje, kar še lahko storijo do volitev.

  Potem jih čaka jok in škripanje z zobmi.

  • janez cepec

   pa nej bo po tvoje, sam ne vem, kdo bo poj, po volitvah, namreč tulu? ja kdo pa drug, kot Mefisto, k’ bo pogruntu, de se je spet zajebu, pa ta napčnga volu. no ja, neč ne bo pogruntu, je prevelk debil

   • garfi

    GOTOFI STE

  • Artur

   Pustimo jih naj še dva meseca otresajo goflje, da narod dokončno spozna s kakšnimi norci smo do zdaj imeli opravka že zdaj ko jim kuzla že v rit skače vse bolj že kažejo svojo pokvarjeno zblojeno naturo , voda na mlin desni opciji in za neopredeljene v volilnem telesu .

 • Miro

  kakor se meni zdi bo SDS po volitvah še nagovarjal svoje ovce da mu podarijo kaj denarja….

  • janez cepec

   ma jest jim že ceu mesc ponujam flaše pa štoflce od pira Komunajzar Janez, jih mam malo morje, pa jim nekam ne diši????

  • stajerc5

   Pri nas bo vse po starem, samo en problem bo pri vas, ko bomo pipice zaprli.
   Mat kurja, kdo te bo potem placeval za nebuloze!?

  • xtc

   A ti to o SD,?

 • piko8

  Ko židan, kot naslednik komunistov ZK razlaga
  o transparetnosti in poštenosti potem je to sigurno prevara!
  Židan ZK; laz, kraja in likvidacija nasprotnika!
  Primer g. Ivan Kramberger dobri mož iz Negove, nesojeni premje Slovenije umorjen!!

 • ĐĐ Style
 • garfi

  “LEVICA” = KLEPTOMANSKA UNIČEVALSKA BANDA = šarec-sd-smc-desus-zl-l-itd
  PO 20 LETIH ZIME
  JE ČAS ZA POMLAD = SDS-ZD-nsi-sls-DAVKOPLAČEVALCI SE NE DAMO-itd
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • MEFISTO

  Na dan volitev bomo izvedeli, ali bo crknila plenilska in sleparska levica ali butasti Slovenci.

  Oboji naj počivajo v miru!

  • if

   Prvim ne želim mirnega predvolilnega počitka, drugim želim predvolilne zbistritve in posledično volilnega “V demokracijo!”..

  • etrusk

   Prej bi rekel , da bomo crknili butasti Slovenci. Kako vesel bom , če se motim.

 • komar marko

  kašno je sedaj stališče. Ali bodo lopovi vrnili ukradeno ali je to v skladu z običaji in pravili ljudstva?

 • rubec

  Janši zamerim da ni židana zalepil po lubenici že tam v studiu. Židan naj pokaže račun za maturo za katero trdi da jo ima.

  • Rožle

   Aha, ga je potem za vogalom ….se mi je zdel potem mal marogast

  • Artur

   Pametnješi prej odneha. Bolj drek mešaš bolj smrdi.

  • Marjan Psajt

   Pa saj bi ga moral po tej rdeči svinjski buči tak kot je TRAMP onga Mexikanca

 • tramal

  Zanimivo je da so komunisti židovsko družino obtožili da so sodelovali z Nemci in to samo zato da so jih lahko razlastninili in pokradli.Banditi komunajzerski.

 • MEFISTO

  Znano je, da se tudi najbolj zagrizeni rdečkarji in bogotajci zaradi peze grehov v predsmrtni stiski pokristjanijo in zahtevajo krščanski pogreb.

  Toda, božji sodbi in kazni ne uidejo.

  Duhovnik jim že nad odprtim grobom pove, drek si bil in v drek se povrneš!

  Slaba tolažba za moža tisočerih nickov.

  • Valter BraniSlav

   Edini problem:
   BOG IN POSMRTNO ZIVLJENJE NE OBSTAJATA.
   OBOJE JE PRODUKT FANTAZIJE. TAKO KOT KOMUNIZEM.

   • Krtača 20

    Drži. Je pa problem ker tud kapitalizem brez plenjenja ne preživi. Tko da, kakšna ideja?

    • Valter BraniSlav

     Zivljenje je BORBA. Borba z drugimi, BORBA s samim seboj.
     Indije Koromandije ni. Sreco si moramo ustvariti sami. In to preko borbe. Sicer se bo sreca vedno izmuznila.
     Nasi desni kar naprej razmisljajo kako lepo bi se imeli brez Kucana. To pa zato ker so za borbo prevec leni.
     Namesto da bi se aktivno borili oni pasivno sovrazijo in nikoli ne zmagajo.

     • traktor

      Življenje je borba, ja.Borba je pa v Beogradu par dinarjev.

     • Valter BraniSlav

      Bila. Nekoc.

 • totex39

  Komunisti niso nikoli goljufali vse so delali z namenom v prid svoje organizacije, da vse kar se zaseže je doživljenjsko njihovo.

 • južnificirana_si

  pred nekaj dnevi sem šel mimo te vile, kot da ne bi imela vila gospodarja oz levaka za gospodarja, lesena okna nevzdrževana polakirana niso bila najmanj 30 let….

  • stajerc5

   Si lahko zamislis kako izgleda sekret!?

  • stajerc5

   Si lahko zamislis kako izgleda sekret!?

 • Artur

  Zlovenska komunjarska tovarišija še dva meseca. tik, tak, tak …….. https://www.youtube.com/watch?v=Ifdy8x7QCMk– https://www.youtube.com/watch?v=RzH_2haRnBA

 • RATATA

  Saj se skojevski sekretarji niso znali dreti nič drugega kot “VSE BO NAŠE, VSE JE NAŠE!!”

 • FORT WORTH

  Zidan lahko, kot dokaz predoči racun o legalnem nakupu stavbe v katerem ima kontinuiteta stranke CKZKS-ZL-SD svoj sedez.
  To pa res ne bi smel biti niti najmanjsi problem.
  Aja, če ga sploh imajo…
  Hehehe

  • Edi Puc

   – če ga nimajo, jih je potrebno IZSELITI

   • FORT WORTH

    Jap, ali pa brez ugovorov stavbo placati po trzni vrednosti ter poplacati vse obresti.

 • VERRZIFIKATOR

  Moša Deján

  UKRADENA VILA

  V mestu nekem vila se bohoti,
  kot ukradena je dobro znana,
  novim gospodarjem kot predana
  v veličini vsej in vsej krasoti.

  Gospodar se novi ne sprašuje,
  ali to morda ni legitimno,
  niti v sanjah, niti ne intimno
  se ukradenega ne sramuje.

  To bila je židovska lastnina,
  Židu so jo namreč zaplenili,
  preden reveža so umorili,
  se nihče ne spomni več načina.

  Gospodar nič židane ni volje,
  ko se po lastnini ga sprašuje,
  nekaj godrnja in natolcuje,
  da spominja te na svetobolje.

  Ker pa Žid na žido nas spominja,
  legitimnost zlahka se poišče,
  če natrosi se laži prgišče,
  in resnico židan prt zagrinja.

  Židan prt čez vse spomine slabe,
  češ na slábo brž naj pozabimo
  in v prihodnost svetlo se ozrimo,
  misli to zločinske so ogabe.

  Židan prt se čez zločin pogrne,
  a lastnik zdaj židane ni volje,
  tudi če mu jasno ni najbolje,
  da se slábo le še s slabšim vrne.

  • Valter BraniSlav

   One je verz za mene?

 • rubec

  Keri debil od ravnatelja je temu židanu prodal spričevalo osnovne šole. In potem si šolniki upajo še stavkat.

  • janez cepec

   tvoj fotr,, če slučajn veš kdo je to, kar pa dvomem

  • FORT WORTH

   Dobro vprasanje !
   Zna biti, da so arhiv sole ze zazgali…
   Hehehe

   • janez cepec

    tebe pa ni u nubenmu arhivu, ker take debile kot si ti, se “arhivira” na drug način

    • FORT WORTH

     Ti begnski cepc posluš, na kaksen nacin pa ?
     Dej nam napiš no.

 • rubec

  Kaj berem da je njihov predstavnik za odnose z javnostmi Denis Sarkić? Sem pa mislil da je predstavnik staroegejskega ljudstva s kvadratnimi glavami.

 • tetka z ozadja

  janšisteki, imam eno veselo novico za vas. Po vseh anketah (levih in desnih medjih) in po mnenju vseh političnih analitikov bo stranka SDS prišla v parlament. Še več, obeta se ji naziv največja opozicijska stranka. Res da z manj poslanskimi sedeži kot sedaj pa vendar……..

  • sprehajalec

   Pri 1,6 milijarde obresti, pa potrebi po novem zadolževanju v višini 1-2 milijardi letno, za noramlno operativo države, pa z Učiteljicami na cesti, pa Sestrami, pa Policisti in Vojaki, se splača biti opozicija.

   • tetka z ozadja

    Lisica in kislo grozdje?

    • sprehajalec

     Nikakor, gre za pripovedko o modrem Janezu in potrpljenju, ki je božja mast….

   • rubec

    Da ampak to smo podedovali po janši. In ne samo to. On je tudi klical trojko čeprav je bil prekršek izven rakete.

    • sprehajalec

     če bi takrat prišla troika, bi bilo danes letno 0,8 milijarde obresti. obrestne mere so pri troiki takšne.

     “Naše” in “sami na svojem”, “vi nid tajm nou manej” ter strici iz ozadja stanejo Slovenijo najmanj 800 milijonov letno. Kot razlika med obrestnimi merami, ki so jih najeli našei, ter troikinimi obrestnimi merami.

     • Roman Benedik

      Janša je klical trojko in s tem še za tretjino nižje pokojnine!

     • sprehajalec

      kaj morajo biti pokojnine apriori na puf ali kaj?

     • Soave

      Ko bi pokojnine – nezaslužene, dodatne – pobrali borcem in ” borcem “, trojka ne bi bila potrebna.

    • Marjan Psajt

     Hvala bogu da bi prišla takrat trojka ne pa ta stvor lopvsko nesposobni Bratuskova

 • MEFISTO

  Še sreča, da imamo SDS in Janšo ob poplavi levih bedakov, plenilcev in sleparjev.

 • učko

  Dokler se bojo desnakarji zadovoljevali s statusom “političnih luzerjev”, bojo ta rdeči fašisti še naprej harali. Jaz na volitvah luzerjev ne bom več volil !!!

  • Senta Šetinc

   NIkar! Pomisli malo:KLJUB temu, da so z lažnim procesom vrgli vodjo DESNE opozicije 14 dni pred volitvami v zapor (s čimer so odgnali skoraj 100 000 privržencev SDS, ki so se pač dali sljati na led, žal), se je ta stranka OBDRŽALA in njena priljubljenost spet strmo raste! Če ne bi bila tako prodorna in borbena in ZARES DOBRA, ji to ne bi uspelo. Torej, @strankaSDS je vse, samo LUZERJI pa res niso. To je zmagovalna stranka, ostanimo ji zvesti! Nikar je ne zapuščajte zdaj, ko se tako uspešno bori!!!!

   • Roman Benedik

    Zmagovalna???Trije zaporedni porazi 2008,11 in 14!Letos bo še slabše.Recimo na oko…od leta 2004 do 2018 ste izgubili 150 000 volivcev!

   • Marjan Psajt

    Točno tako

 • rubec

  Če bi se vila imenovala Moskvič bi jo Židan že zdavnaj odpeljal. V svoj skedenj naturlih.

 • sprehajalec

  Bral sem obrazložitev SD, kako je prišla do vile. Imam naslednje pripombe, Leta 1946 so ugotovili, da je bila Klara Moškovič zadnja umrla v Auscwitzu ter da je potem dedna linija šla na Ignatija Lajtnerja, odkoder jo pelje SD.

  Gre za čisto izmišljotino, še danes je nemogoče ugotoviti, kdo je umrl v Auschwitu, lahko se le domneva. Še manj je bilo mogoče ugotoviti to 1946, ko sploh še ni bil Auschwitz splošno znan, niti usoda judovskih jetnikov tam. Kje šele, da bi vedeli za usodo Klare. Poleg tega so bili okrivljeni kolaboracije, (verjetno so znali nemško in so z okupatorjem sodelovali, da jih je lahko zaplinil v Auschwitzu). Zato o kakšni odškodnini oziroma dedovanju imetja ni govora.

  • sprehajalec

   Naj torej SD prosi za pomoč Izrael, pri razjasnitvi tega vprašanja. Zagotovo bodo voljni pomagati. Na samu imam celo SD in sile kontinuitete ki ji svetujejo, da nas hočejo skregati z Izraelom in kao priznati Palestino ravno zaradi Moškovičeve vile…

 • MEFISTO

  Stokrat in tisočkrat prekletim rdečkarjem in spoštovanim desničarjem ter vesoljni Sloveniji sporočam, da gledam vse oddaje na Viasat history in National gegraphic o vzponu in padcu Hitlerja in nacizma.

  Pri tem z grozo ugotavljam, kako slabi učenci komunistov so bili Hitler in ostali nacisti.

  Medtem ko nacistov in nacizma že zdavnaj ni več, komunisti po raznih koncih sveta, med drugim tudi v Sloveniji, še vedno terorizirajo, plenijo, izkoriščajo, sleparijo, stradajo, zavajajo, mučijo, zapirajo in celo pobijajo ljudi.

  • etrusk

   Ja zelo slab je bil Hitler učenec komunistov. prihaja pa čas , ko se bo resnica o Hitlerju napisala.

 • stajerc5

  Opazam nekaj zelo zanimivega.
  Nekaj strasnega se je moralo zgoditi pri nasih levih “tovarisih”. Ste opazili, da so padli pod vse mozne procente razlivanja gnojsnjice po nasem poratalu? Obstaja moznost, da so dobili interni mail, da je konec veselice in da rabijo zadnji yugoeuro za volitve ter da je rdecaF21 pipica pod kljucem.
  Mater, skoda, bo dolgcajt, pa magar jih mam tricetrt pod KTJ (ko te jebe).
  Sam, tak en mal se mi pa ze smiljo, lej, ce se za cike nimas…
  Ja-ja, prijatelji, Slovenci, domoljubi, dosti dolgo smo jih gledali, a ne!??????

  • Janez

   Travo bodo jedli,pa po svoji krivdi.Pa še tisto bodo kradli,ker ni nič njihovega.

 • stajerc5

  Opazam nekaj zelo zanimivega.
  Nekaj strasnega se je moralo zgoditi pri nasih levih “tovarisih”. Ste opazili, da so padli pod vse mozne procente razlivanja gnojsnjice po nasem poratalu? Obstaja moznost, da so dobili interni mail, da je konec veselice in da rabijo zadnji yugoeuro za volitve ter da je rdecaF21 pipica pod kljucem.
  Mater, skoda, bo dolgcajt, pa magar jih mam tricetrt pod KTJ (ko te jebe).
  Sam, tak en mal se mi pa ze smiljo, lej, ce se za cike nimas…
  Ja-ja, prijatelji, Slovenci, domoljubi, dosti dolgo smo jih gledali, a ne!??????

 • Božobožo

  Janšo so še enkrat dobili na laži. Samo da odpre gobec se že zlaže.

  • stajerc5

   Neverjetno kako ti pomaga pomozna Vecerna sola. Kot slovenstina se ze cita, ampak.., vejice te se mucijo. To je ta znak (,), ce si bos zapomnil!

  • stajerc5

   Neverjetno kako ti pomaga pomozna Vecerna sola. Kot slovenstina se ze cita, ampak.., vejice te se mucijo. To je ta znak (,), ce si bos zapomnil!

  • učko

   Tebe pa vsakič dobimo na tvoji neumnosti. Samo en stavek napišeš, pa je že neizmerna neumnost !

 • Amerikanc

  Svetina jih precej privija, …nesposobne in tatinske levake !

 • Amerikanc

  Svetina jih precej privija, …nesposobne in tatinske levake !

 • Grenze

  ŽIDAN BEJŽ NAZAJ K PREŠIČAM SAJ DRUGAM NE SPADAŠ PUJSI POŽRT !

  • Janez

   Na Kidričev spomenik še najbolj paše.

 • Grenze

  ŽIDAN BEJŽ NAZAJ K PREŠIČAM SAJ DRUGAM NE SPADAŠ PUJSI POŽRT !

 • Rožle

  Kje majo une skrete z SD-parolami…me je gih fajn zvil ..

  • FORT WORTH

   A mu bos sliko puscou ?
   Hehehe

 • Senta Šetinc

  V mojih (in še koga!) očeh je ta odgovor tov. Mojce Zorko, urednice oddelka za notranjo politiko pri STA, jeguljasto-spužvast, meduzasto-sluzast in še kaj. Za BOŽJO VOLJO, kaj se je zgodilo s hrbtenico teh / takih ljudi?

  • ljubinica

   Ima lepo sluzbo. Boji se jo izgubiti ….

 • Simon

  Ja oglaša pa se najbolj poštena SDS z vodjom na čelu kateri niti sodne pošiljke noče prevzet in pol naj bi takega volili kateri ignorira sodni sistem..

  • MEFISTO

   Simon, nič boljši nisi od brata po nicku janeza cepca!

 • ljubinica

  Da je SD legalna in legitimna lastnica svoje vile je vendar zelo preprosto dokazati.
  Naj da na splet ( da nam bo vsem zaprla usta) racune, ki dokazujejo, da je prostore na Tomsicevi kupila. In potem se menjalno pogodbo.
  Pravniki pa naj ocenijo, ali je bila menjava postena …..

  • Janez

   Kaj pa je bilo pri lopovih kdaj pošttenega?

   • ljubinica

    Seveda so lopovi.
    Bivajo v ukradeni vili, hkrati pa tolcejo po SDS, zaradi kredita ….
    Moralni podn.So pa moralni podn tudi MSM, ki to podlo pocetje podpirajo ….
    Kje so “neodvisni”, “profesionalni” Bobovniki, Berganti, Celestine, Trlepke, Hrenovke, Znidarsicke …… da slovensko ljudstvo informirajo o tej sprevrzenosti?

    • lili pili

     Glej svojo tv24

 • prdo

  Jajo vreden si da te pes poščije

  • lili pili

   Siptarja se pes ne poscije…

 • prdo

  Janšo podpirajo neizobraženi iz zaostalih
  kultur KATOLIKI ti bodo Slovenijo pahnili v srednji vek

  • Majda

   V Slovenijo se niso priklatili katoliki, priklatili ste se lenuhi, barabini in primitivci tvojega kova, ki zro slovenski narod in najedate naso kulturo! Ocitno ti bo v prihodnje tezko biti v Sloveniji, kjer bo delo spet dobilo svojo ceno in veljavo, zato dobronameren nasvet po knjigi Vojnovica vsem prdam , ki smradite Slovenijo: RAUS! zali po nase: VEN!

  • Janez

   Kučanovi,Židanovi in vsi ostali,s Cerarjem na čelu Pa bodo nas pokradli in oropali,da od Slovenije ne bo ostalo nič.

  • Beli Medo

   Po tem tvojem pisanju sodim, da si najmanj dvojni doktor!

  • Ribič

   prdo, no zdej vsaj vem zakaj SD-jevci v svojih razpravah berejo, med tem ko SDS-ovi poslanci razpravljajo brez pomoči pildkov.

 • sloustava

  Kdorkoli ze odloca na Bordelu RTVSLO, naj v Tarci naslednjic pove resnico o SD, vili, Zidanu, zgodovini! Da Vardjan tega ne bo naredil, se manj Setinceva in najmanj Kadunc, mi je jasno. A da tega ne bi naredili novinarji sami ZA dobro Slovenije, njenih otrok in bodocnosti, mi je enigma, uganka najvecjih moznih razseznosti. Vas ima res golobicizem v pesti, ce citiramo Golobica , da ste/so, mediji kupljeni?

  • ljubinica

   To ni zelo tezka uganka.
   Velika vecina novinarjev na RTVS je ortodoksnih levakov (zato so tam tudi dobili sluzbe ….).
   V svojo skledo ne bodo pljuvali.
   Nelevaki nimajo svobode, kontrolirajo jih rdeci uredniki.Spomni se napadov na Pirkovica, Rebernakovo, Mozino ….

  • lili pili

   Dejmo vzet vile v roke in nabutat vse sedanje in bivse komunajzarje ne pozabit na tiste v vrstah sds.

   • holzer

    Začel bomo kr v vaših vrstah,kjer jih imate največ barabinov te vrste.
    Tako da bo zmanjkal časa in volje za vse druge drugje.
    Žalostno pa je,da v današnjem času je pri nekaterih vaših članih v vaših bučah glih tako kot v času trdega komunizma.

    • lili pili

     O kateri organizaciji govoris

  • Marjan Psajt

   Same BARABE DA NE GOVORIM O TEM GOLOBICU VSI NA VILE

 • Joža

  Torej: greš do soseda, skrivaj, in mu ukradeš avto. Odpelješ se k prijatelju in ta avto pošteno zamenjaš za traktor. Nauk metode: moralna, etična in poštena menjava.

  • Ivan Serpentinšek

   Dobra:)
   Transparentnost na višku…

 • ljubinica

  Zidan menda grozi s tozbo ….
  Cisto mogoce je, da je res tak idiot, da bo to storil. Misli, da imajo se vedno sodstvo “pod kontrolo” … kljub zausnici Cerarju.
  Kako bo Zidan na sodiscu dokazal, da je bila Partija zakonit lastnik prostorov na Tomsicevi?
  Tu nastane se drugo vprasanje. SD se namrec ima za socialno demokracijo in celo praznuje ustanovitev socialdemokratske stranke pred 100+ leti kot svoj zacetek …..
  Kaj je torej SD: komunisticna partija ali socialna demokracija?

  • Sodni dan

   Na to uprašanje ni težko odgovoriti. Židan je predsednik KPS !

   • ljubinica

    Seveda imas prav.
    Komunisti lazejo in kradejo.

 • MEFISTO

  Vprašanje: Kdo je še bolj nor od SD-jevcev?

  Odgovor: Tisti volivci, ki jih volijo.

  Vprašanje: Kdo je pa najbolj nor v SD?

  Odgovor: Člani, ki prenašajo Židanega.

  • Dragec

   Isto velja za SDS ovce -bivše komunjare

   • MEFISTO

    En SD-jevec, dva enako neumna nicka.

  • črnaovca

   To velja tudi za one ki imajo en S več pri njih ni niti toliko pameti da bi si upali kdaj kaj spremeniti. Isti vzorec ponavljajo že 20 let in jokajo ker ne morejo zmagati na volitvah. L. 91 so ga polomili ono rdečeo Primorsko bi morali dati pol Italjanom pol Hrvatom, Prekmurje Madžarom Štajersko Avstrijcem in bi srečno vladali v beli Ljubljanski pokrajini. Tako je če si skop in hočeš imeti vse

  • lili pili

   Bolj nori od sd so sd(s) ovce logicno to izhaja ze iz inena in skupnih korenin obeh strank… mnogi so bili iz teh dveh strank skupaj sprejeti v zks zato se zelo dobro poznajoooo…

 • Amerikanc

  Dobro vemo kaj je bil glavni cilj ob nedemokratičnemu prevzemu oblasti iz strani komunistične dikature; pokrasti nepremičnine in podjetja Nemcem in Židom, pokrasti slovenske kmete in razdeliti zemljo nesposobnim komunistom – za uteho, pokrasti trgovce in tovarnarje in nastaviti za direktorje in vodstveni kader poslušne neizobražene “komunistične bojevnike”,…..
  Zato je šlo vse v tri PM.

 • etrusk

  Bi pa tega neumneža Židana vprašal , ali imate spravljene račune od pokradenega imetja . Na stotine zemlje ste pokradli . Poznam kmeta ki je celo vojno na skednu imel bolnišnico ,po vojni pa so mu pokradli na tisoče kubikov lesa , Imate račune , da ste to vse plačali .

  • sprehajalec

   Dobivali so neke zadolžnice Etrusk, tako med vojno, kot po njej.

   vendar po pripovedovanjih nihče ni upal potem na vnovčitev teh zadolžnic, ko je prišel čas. Sovražnik ljudstva pa to….

 • etrusk

  Pa še to , imate račune , da ste plačali pokradeno meso in dobrine ljudem po vaseh. Naj omenim , da so ljudje kmalu to pogruntali in dobrine poskrili. Moj ata , je naredil v kleti luknjo v katero je mama dala prekajeno meso in druge stvari, potem pa je luknjo takoj nazaj zazidal, da se ni nič videlo

 • lili pili

  In kaj sedaj, zidan je cel dan objokan, kucan ima drisko, prosim nehajte pisat o vili, ce ne boste na koncu dobili z vilami po ….

 • hribovc

  židana nazaj med pujčeke, pa naj tam kruli traparije !!