Norčevanje iz državljanov, institucij in upnikov: Jure in Damijan Janković v osebnih stečajih, vozita pa se s prestižnimi mercedesi!

Datum:

Kot je nedavno razburil že Damijan Janković, ki naj bi kljub osebnemu stečaju še vedno živel v prestižnem objektu Močerad, naokoli pa se vozi z mercedesom, očitno tudi mlajšemu Juretu Jankoviću v osebnem stečaju ni hudega. Ta se vozi kar z mercedesom GLC, katerega cena za osnovni model se prične pri skoraj 50 tisoč evrih, z dodatno opremo pa cena naraste preko sto tisočakov. Z omenjenim vozilom je bil ujet v ljubljanski restavraciji Cubo, ki sodi v Jankovićevo lastniško sfero. Kot kaže, je Mercedes-Benz družinska znamka Jankovićevih, tudi oče Zoran, kljub temu, da se kot župan rad igra z audiji in BMW-ji, zasebno vozi mercedes razreda E, vozilo te znamke pa posedujeta tudi žena Mija in celo županov tast Marjan Jernej Virant.

Kot kaže, Jankovići od prvega do zadnjega izigravajo zakonodajo. V ljubljanski restavraciji Cubo, kjer so se prejšnjo soboto srečali Zoran Janković, njegova žena Mija Janković in predsednik Uefe Aleksander Čeferin, je bil prisoten tudi Jankovićev mlajši sin Jure Janković. Tako kot starejši sin Damijan Janković je tudi Jure v osebnem stečaju, kot navaja Požareport, naj bi dolgoval več sto tisoč evrov, a kljub temu se očitno vozi s prestižnim mercedesom GLC, s katerim se je pripeljal tudi prejšnjo soboto v Cubo. Začetna cena tega vozila je postavljena pri 46.620,30 evra z vključenim 22-odstotnim davkom na dodano vrednost, z malo dodatne opreme pa se hitro povzpne za dodatnih nekaj deset tisoč evrov. Mimogrede, kot pravi lastniki te restavracije se omenjajo prav Jankovići, čeprav je formalna lastnica javnosti neznana Martina Pestotnik, sicer zaposlena v podjetju DemaPlus Jankovićevega hišnega gradbinca Denisa Pereta.

Kako Jure, ki je v osebnem stečaju, financira svoj življenjski slog?
Ker v primeru osebnega stečaja premoženje dolžnika pripada upnikom, bi v stečajno maso padel tudi omenjeni mercedes, če bi bil seveda napisan na Jureta. A ker Jankovićevi dobro znajo izigravati zakonodajo, je vozilo po vsej verjetnosti pisano na nekoga drugega. A vozilo je le vrh ledene gore, znano je, da Jankovićevi živijo v prestižnih ljubljanskih nepremičninah, prav tako uživajo v pregrešno dragem življenjskem slogu, kar po vsej verjetnosti pomeni, da tudi dohodke prejemajo po ovinkih, po vsej verjetnosti kar mimo finančne uprave. V osebnem stečaju namreč tudi osebni dohodki nad minimalno plačo padejo v stečajno maso, v primeru davčne izvršbe pa še del te višine.

Dolg Jureta Jankoviča do države Slovenije. (vir Tarča RTV SLO)
Davčni dolg Jureta Jankoviča do države Slovenije. (Vir: Tarča, RTV SLO)

Tudi Damijan, čigar podjetjem so odpisali 29-milijonski dolg, se vozi z mercedesom
Kot rečeno, je tudi starejši sin Damijan v osebnem stečaju, prav on pa je razburil z nedavnim odpisom 29-milijonskega dolga njegovim podjetjem v postopku prisilne poravnave, s čimer naj bi se strinjali upniki. Mediji so ga v luči vsesplošnega zgražanja javnosti skušali prikazati kar kot žrtev vsega skupaj, med drugim je v oddaji Tarča potožil celo, da ga ljudje zmerjajo, na vprašanje, kakšno vozilo vozi, pa je odgovoril, da “manjši družinski avto”. A kmalu se je izkazalo, da tudi Damijan vozi mercedes razreda A novejšega letnika z bogato dodatno opremo, ko je odhajal iz Stožic so ga namreč ujele kamere. Prav tako naj bi še vedno živel v prestižnem stanovanju v ljubljanskem objektu Močerad, ki naj bi ga kupil eden izmed njegovih prijateljev.

Luksuzni družinski avto Damjana Jankoviča (vir Tarča RTV Slo)
Mercedes Damjana Jankovića (vir Tarča RTV Slo)

Damijanova partnerka Ursula se v posmeh davkoplačevalcem nažira s pozlačenimi steaki
Tudi Damijanu se ne godi hudo v času osebnega stečaja, kar dokazuje življenjski slog, kakršnega njegovi partnerki Ursuli Gawish lahko zavidajo zvezdniki, o njem pa se brezsramno rada pohvali prek svojega najljubšega družbenega omrežja Instagram. Med drugim tam razkazuje pregrešno drage modne kose, rada pa pokaže tudi, kako se nažira s pozlačenim stakeom v vrednosti 300 evrov, ki si ga je privoščila v restavraciji na grškem otoku Mikonos, ki jo vodi zvezdniški kuhar Salt Bae. Ob tem velja poudariti, da se Ursula rada druži z Evo Erjavec, hčerko Karla Erjavca, ki prav tako uživa v luksuznem življenjskem slogu, ki bi si ga težko financirala z žepnino, ki bi ji jo dajal ata iz svoje ministrske plače. Erjavec je sicer z Jankovićem pred lanskimi parlamentarnimi volitvami vznemiril davkoplačevalce s svojim Levim blokom.

Partnerka Damijana Jankovića Ursula Gawish uživa v razkošju na grškem otoku Mikonos. Tam je v prestižni restavraciji Nusr-Et naročila steak za 300 evrov. (Foto: Instagram)

Mercedes je družinska znamka Jankovićevih, vozita ga tudi ata Zoki in mama Mija
Čeprav je Janković večkrat med svojim županovanjem razburil občane s pregrešno dragimi službenimi vozili, med katerimi sta bila audi A8 in BMW serije 7, pa zasebno tudi on prisega na znamko Mercedes-Benz, in sicer prestižni razred E. Pred nekaj leti so mediji poročali o tem, da je za volanom takšnega mercedesa drvel kar 200 kilometrov na uro, na sovozniškem sedežu pa naj bi po poročanju Slovenskih novic takrat sedela žena Mija. Tudi ona ima seveda svoje mercedes.

Rezultat iskanja slik za marjan virant
Oče Mije Janković Marjan Jernej Virant z mercedesom razreda B. (Foto: Siol)

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...