So prvorazredni nedotakljivi tudi v aferi “podrtija”?

Datum:

Nacionalni preiskovalni urad danes očitno ni opravil preiskave pri nekaterih ključnih akterjev afere “podrtija”. Med osumljenci denimo ni Dominike Švarc Pipan. Drugega ključnega akterja, nekdanjega glavnega tajnika SD, pa so naši bralci opazili v centru Ljubljane, kako se brezskrbno sestaja z bližnjimi.  

Nacionalni preiskovalni urad je danes opravil vrsto preiskav nad domu. Zmotili bi se, če bi mislili, da je NPU preiskoval nekdanjo ministrico za pravosodje, ki je dejansko podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup preplačane stavbe. Ne, preiskovali so njene podrejene, na katere je zvrnila krivdo, in podjetnika Vežnaverja, ki je stavbo drago prodal.

Imena, ki jih NPU ne preiskuje, so bržčas bolj zanimiva od imen, ki jih. Preiskovalci tako očitno niso obiskali nekdanjega glavnega tajnika Socialnih demokratov in očitno tudi nekdanje pravosodne ministrice ne.

Žiberta so bralci opazili na Nazorjevi ulici v Ljubljani. V ozadju slike je namreč viden reklamni napis gostilniškega obrata na Nazorjevi ulici, kjer je tudi centrala. Tja so se preselili konec lanskega leta, svoje nekdanje prostore, zloglasno vilo Moskovič, pa je dobil v roke Inštitut 1. maj, ki stranki plačuje ekstremno drago najemnino. Inštitut se financira iz zasebnih donacij, pri čemer vodstvo inštituta donacij ne želi razkriti.

Tako sta predsednica SD Tanja Fajon in nekdanji glavni tajnik SD Klemen Žibert uradno odprla nove strankine prostore. (Foto: Žiga Živulović jr./Bobo)

So prvorazredni imuni?
Ob današnjem razpletu dogodkov pa se ponovno odpira vprašanje o imunosti t. i. prvorazrednih. V pomembnem delu javnosti se je vzpostavilo prepričanje, da visoki pripadniki levice in preostanek prebivalstva pred zakonom ni obravnavan enako. Primer za to so hišne preiskave, kjer se NPU izogne hišnim preiskavam nekdanje ministrice, nekdanjega glavnega tajnika in še koga, ki je del afere “podrtija”.

Op. a.: Kasneje se je izkazalo, da so preiskovalci obiskali tudi nekdanjo ministrico Dominiko Švarc Pipan. Drži, da slednja ni med osumljenimi. 

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...