Soros znova pokazal svojo srčnost: tokrat pravičniško namenja 220 milijonov dolarjev za ohranjanje “rasne revolucije” v ZDA

Datum:

Ameriško-madžarski multimilijarder George Soros nikdar ne počiva, čeprav je že precej v letih, marveč ves čas bedi nad potekom kulturne revolucije, ki jo je zagnal po smrti Georgea Floyda, v tem trenutku pa želi za njeno uspešnost nameniti kar 220 milijonov dolarjev. Svoj pravičniški boj za rasno “emancipacijo” bo bil še dolga leta, in sicer preko uslužnih afroameriških organizacij, ki jih vodijo temnopolti “poglavarji”, ki dobro poznajo lokalne družbene razmere. 

Multimilijarder George Soros navkljub svojim častitljivim letom očitno še ne razmišlja o upokojitvi, saj pridno nadaljujejo svoj kulturni boj preko svoje Fundacije za odprto družbo (Open Society Foundation). Tudi tokrat ne skopari, saj namerava kar 220 milijonov dolarjev nameniti različnim organizacijam in voditeljem, ki bodo poskrbeli za družbeni vzpon temnopolte skupnosti. Tako želi ohraniti tempo sprememb, ki smo jim bili priča v zadnjih tednih, ko se je po smrti Georga Floyda pričela nič kaj humana revolucija po ulicah ameriških mest, menda za lepši jutri, poroča pch24.

Največji delež tega denarja, in sicer kar 150 milijonov dolarjev, bo izhajal iz petletnih donacij za organizacije, ki se borijo za “družbeno pravičnost”, pod vodstvom Afroameričanov, ki so tudi sicer pomagale ustvariti in vzdrževati t. i. revolucijo za “rasno enakopravnost”. Največja tovrstna organizacija je v tem času brez dvoma Black Lives Matter, ki širi tudi antikatoliške in marksistične nazore ter podpira ideologijo LGBT+. Gre za zamisel, da je, kot temu pravijo “napredek” potrebno trajno podpirati, torej še mnogo let, da bi tovrstna revolucija dosegla želeni učinek. Ob tem pri Fundaciji za odprto družbo apelirajo še zlasti na voditelje, ki dobro poznajo stvarnost tamkajšnje družbe. Predsednik organizacije Patrick Gaspard je ob tem prepričan, da je okušanje tega prelomnega trenutka v boju za rasno pravičnost, veličastno in navdihujoče.

Black Lives Matter in LGBT (Foto: epa)

V Soroševi organizaciji so počaščeni, da lahko nadaljujejo borbo, kot temu sami pravijo “za vse zatirane ljudi po svetu”, ki jo je pričel prav njihov premožni šef. Ob tem so prepričani, da mora boj za odstranitev sistemskega rasizma potekati neprenehoma, saj naj bi obstajal vse od začetkov ZDA pa do današnjega časa, in da je zasidran tako v politiki, kot tudi v sodstvu. Ob tem pa posebej izpostavljajo, po njihovem prepričanju, tako cenjeno moč ljudi, ki so odšli na ulice z namenom izboljšanja družbenih razmer. Po njihovem prepričanju gre za ljudi, ki pripadajo različnim družbenim slojem, in ki nam vlivajo upanje.

Sadove multimilijarderjevih prizadevanj smo lahko “občudovali” na ameriških ulicah: ropanje, pretepi, požigi in umori
Za kratkoročne dejavnosti pa namerava Fundacija nameniti 70 milijonov dolarjev. Po navedbah gre za naložbe v javno varnost, podporo lokalnim sodiščem in za usposabljanja za pridobitev specializiranega znanja za upravljanje proračunov lokalnih oblasti. Vse navedeno nameravajo vsekakor financirati z namenom boja, kot temu pravijo “proti sistemskemu rasizmu”. Denar pa bo namenjen tudi izobraževanju, boju proti “dezinformaciji”, “boju proti državljanskim načelom” in za zagotovitev varnih volitev v času pandemije novega koronavirusa. 

Foto: epa

Kako je videti ta kulturna revolucija, ki jo podpira Fundacija za odprto družbo, še zlasti v primeru skrajnih Black Lives Matter in Antife ter, kakšni so njuni sadovi, pa smo v zadnjem obdobju že veliko pisali. Vsekakor pa obstaja podobnost med slovenskimi in ameriškimi levičarji: tako eni kot drugi se neradi držijo pravil za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ko gre za njihov “prav”. Naglega širjenja virusa si ne ženejo k srcu. Levičarski skrajneži pa so v zadnjih tednih na ameriških ulicah zagrešili številna grozodejstva, ob tem pa so jim skozi prste škandalozno gledale lokalne demokratske oblasti, ki sedaj od zveznih pričakujejo pomoč pri obnovi.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...

Zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču

Zdravstvenega letovanja na Debelem rtiču se lahko udeležijo tisti...

Novinar POP TV Ruparja opozoril, da aktivisti pripravljajo incident med današnjo tiskovko

"Ker smo s strani prijaznega novinarja iz uredništva enega...