Španske restavracije vse pogosteje uvajajo časovne omejitve za svoje goste

Datum:

Vse več kavarn in restavracij v Španiji svojim strankam omejuje čas obiska, z namenom povečanja pretočnosti gostov. Stranke, ki naročijo le pijačo ali manjši prigrizek, lahko zasedajo mizo do pol ure. Tisti, ki naročijo kosilo ali večerjo, pa imajo na voljo uro in pol časa. 

Zadeva se nanaša zlasti na tako imenovane terase. Omogočanje strankam, da dolgo časa posedajo za mizami, četudi naročajo malo, zlasti v poletnem času ni dobičkonosno. To je namreč čas, ko prihaja veliko turistov, poroča Polska Agencja Prasowa.

Prav tako jim je potrebno skrajšati čas čakanja za prosto mizo, zaradi pogoste vročine. Po koncu turistične sezone, ko bo obiskovalcev manj, pa bodo restavracije in bari znova lahko omogočale večurno kramljanje s prijatelji, že ob naročilu pijače. Se pa na strani potrošnikov pojavljajo dvomi glede legalnosti te nove prakse.

V Španskih restavracijah in kavarnah uvajajo časovne omejitve: pol ure za pijače, 1,5 ure za kosila in večerje. (Foto: Pixabay)

Zadeva naj bi bila legalna zgolj v primeru, da je stranka o tem obveščena dovolj zgodaj oziroma je obvestilo na vidnem mestu. Prav tako je zadeva odvisna od časa postrežbe. Ne bi bilo pravično, če bi bila stranka na postrežbo primorana čakati dolgo časa, zatem pa v naglici zapustiti svoje mesto.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Meddržavno sodišče v Haagu zavrnilo protiizraelske ukrepe Nikaragve

Meddržavno sodišče v Haagu (ICJ) je danes zavrnilo zahtevo...

Je Golob znova na počitnicah?

Tina Gaber je ponovno na morju. Je z njo...

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...