Odprta kuhna – najbolj priljubljena kulinarična tržnica je zopet z nami

Odprta kuhna (foto: Nova24TV).

Odprta kuhna je edinstvena prehranska tržnica in prav tako najslastnejša znanilka pomladi, ki vsak sončni petek med marcem in oktobrom med svoje stojnice privablja gurmane in kulinarične avanturiste. Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že preko 100 restavracij iz celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi ter pijač.

Odprta kuhna je sicer edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja.

Pogačarjev trg v Ljubljani se je tako že peto leto zapored prelevil v gurmansko-družabno središče Slovenije, kjer vsak sončni petek utripa v mnogoterih barvah, okusih in vonjih. Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že preko 100 restavracij iz celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi in pijač.

“Nismo pa samo tukaj, smo tudi v Celju, Kopru in pa Novi Gorici, kjer je vsako leto obisk vedno večji, vedno bolj izjemen in upamo tudi, da se bo ta obisk in ta Odprta kuhna tudi v ostala slovenska mesta kdaj tekom prihodnjih let preselila,” je dejal Vid iz gostilne Jezeršek. Kulinarična karavana Odprte kuhne bo v nadaljevanju sezone s 1. aprilom Mestno tržnico Celje obiskala enkrat mesečno z izjemo julija in avgusta. Za gurmanske dogodivščine, polne želodčke in prijetno druženje v srcu knežjega mesta pa bodo skrbeli med 10. in 20. uro.

Kuharski virtuozi iz gostilne Mihovec pa so dejali, da na stojnici prodajajo že tretjo sezono, odkar so sicer povabljeni na Odprto kuhno, telečja jetrca z jurčki, šparglji ali s čemažem. “Telečja jetrca pripravljamo v ponvi, sproti pred gosti, tako da nobene stvar ni naprej pripravljena,” je še povedala Mojca Trnovec.

Vid iz gostilne Jezeršek je dejal, da so v projektu Odprta kuhna udeleženi že peto leto ter da imajo enak produkt, njihov znameniti šmorn, ki ga postrežejo s tremi različnimi prelivi. “Za nami je več kot sto kuhenj, vsako leto je obisk večji, kar nas veseli. Predvsem pa nas veseli, da se je šmorn oziroma carski praženec vrnil, ljudje ga zopet jedo, ni pozabljen. Tako da ne bo samo v vrtcu, ga imamo tudi tu na ljubljanski Odprti kuhni.”

Ko namreč zakorakate med stojnice Odprte kuhne, zadiši po domačem šmornu, po prekmurskem bograču, pri naslednji stojnici pa se na žaru pečejo sočni burgerji. Zato so v Organic Gardnu veseli, da so zopet odprli Odprto kuhno. Letos sodelujejo sicer že tretje leto in ponujajo zdrave burgerje. “Naša hrana je lepa za pogledat, dobra po okusu in zdrava.”

I. K.