fbpx

Afganistanski migrant na Češkem kmalu po silvestrovanju eno žensko zabodel, drugo pa posilil

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Iz Češke poročajo, da je 23-letni migrant iz Afganistana v nedeljo zvečer končal v priporu po tem, ko je na železniški postaji v češkem mestu Karlovy Vary zabodel 37-letno žensko, nato pa je še posilil 19-letno dekle.

Do poškodbe ženske je prišlo le tri ure po silvestrovanju. Migrant naj bi ženski zadal hude vbodne rane v prsni koš, nato pa pobegnil s kraja dogodka, poroča češki medij Novinky.

Hudo poškodovana ženska naj bi se nato z vso močjo, ki ji je še preostala po napadu, spravila do nekaj sto metrov oddaljene restavracije, kjer je omedlela. Potem so jo odpeljali v bolnišnico na zdravljenje, je povedal tiskovni predstavnik policije Jakub Kopřiva.

Ko je najstnica omedlela, jo je posilil
Migrant, ki je po poročanju dnevnega časopisa Právo Afganistanec, je v češko mesto prišel iz Nemčije. Kmalu po tem, ko je zbodel 37-letnico, je napadel 19-letnico in od nje zahteval spolni odnos. Mlada ženska se je zahtevi odločno uprla in v borbi nazadnje omedlela. Brezobziren napadalec je to izkoristil in posilil mlado dekle, nato pa strahopetno pobegnil.

Foto: iStock

Ženska, ki je s strani migranta utrpela vbodne rane, je sedaj v bolnišnici v stabilnem stanju. “Policija je v kratkem času uspela pridobiti približen opis storilca, ki ga je takoj začela intenzivno iskati v mestu, v lokalnih gozdovih in okoli njih ter tudi v drugih krajih v regiji,” je za medije pojasnil Kopřiva.

Grozi mu do osemnajstletna zaporna kazen
Policisti so migranta pridržali kmalu po tem, ko so prejeli drugo prijavo o posilstvu. Storilec je bil primoran opraviti alkotest. Test je bil pozitiven z izvidom 1,23 promila alkohola v krvi. Moškega so nato pridržali. Če ga bo sodnik spoznal za krivega, mu grozi do 18 let zaporne kazni, poroča Remix News.

Nina Žoher