fbpx

Aretirali migranta iz Sirije, ki je posilil 3-letnega fantka v grškem “begunskem” taborišču

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Alshahada Thamer je tisti sprevrženi moški, ki so ga aretirali zaradi suma, da je posilil 3-letnega dečka v “begunskem” taborišču Agia Eleni v severozahodni Grčiji.

Skrušena dečkova mati je povedala, da je bil njen sinček v športnem objektu v migrantskem taborišču, ko je pritekel v solzah in z vidnimi zunanjimi poškodbami. Odpeljali so ga v bolnišnico Ioannina, tam pa so potrdili tudi spolno zlorabo, poroča Voice of Europe. Ob tem se pojavlja vprašanje, kakšna mati pusti svojega triletnega otroka, da se sam sprehaja po taborišču oziroma sploh kjerkoli brez staršev ali zakonitega zastopnika …

Grška policija je potrdila, da je bil Alshahada Thamer aretiran v taborišču. Niso pa še odkrili, kako je povezan z dečkom in ali bo sledila obtožnica. Preiskava je v teku.

Spolnih zlorab otrok je veliko
Omenjeni spletni portal dodaja, da je v grških migrantskih taboriščih opaziti velik porast spolnih “plenilcev”. 32-letna ženska iz Afganistana, ki je s svojim otrokom nastanjena v taborišču Moria, je izjavila: “Zelo je slabo, Moria ni več varna.” Prav tako je vedno več (preveč) prijav, kako v tovrstnih taboriščih posiljujejo otroke in jih ugrabljajo. “Vse ženske in otroci živijo v strahu …” je priznala omenjena 32-letnica.

Foto: iStock

Pridobili pa so tudi izjavo 21-letnega migranta, ki poroča o migrantskih tolpah odraslih moških, ki “kupujejo” otroke, stare 12 in 13 let, da bi imeli z njimi spolne odnose. “Pogosto slišim, kako nekateri pravijo: ‘Sinoči sem kupil mlado dekle …’.”

M. S.