Bo črnogorsko tožilstvo banksterja in ustanovitelja Foruma 21 Črta Mesariča prej spravilo za zapahe kot slovensko?

Črt Mesarič.

Črnogorsko specialno državno tožilstvo je zoper nekdanjega direktorja NLB Montenegrobanke Črtomirja Mesariča, pet črnogorskih državljanov in zoper NLB vložilo obtožnico. Tožilci so ocenili, da je Mesarič s sodelavci v začetku leta 2009 ustanovil kriminalno skupino. Mesarič je ustanovni član Foruma 21 in zapriseženi levičar. Čeprav je pred Logarjevo preiskovalno komisijo večkrat potrdil, da je sodeloval v spornih NLB-jevih poslih, zlasti v Črni Gori, torej posredno priznal tudi soodgovornost za nastanek slovenske bančne luknje, se je ob tem večkrat tudi pohvalil, da ga slovenski organi pregona ne preiskujejo.

Kot poročanje podgoriških Vijesti povzema Večer, naj bi bil Mesarič organizator kriminalne skupine, ki naj bi, sodeč po obtožnici, odstopil od načrta rekonstruiranja podjetja Primorka iz Bara, za kar sta bila pridobljena državna pomoč in kredit NLB, sredstva pa uporabljena za odplačilo kreditov podjetij Krisma Motors in Krisma Trade.

Kot so prepričani tožilci, je bil cilj te združbe, da bi z onemogočanjem Primorke, da odplača kredite, in z aktivacijo hipoteke pridobila premoženje tega podjetja za bistveno nižjo ceno od resnične vrednosti, hkrati pa bi na njenem zemljišču ustvarila dodaten denar z investicijami.

Mesarič je očitno tudi dober znanec črnogorske elite. Na fotografiji s predsednikom Črne Gore Milom Đukanovićem.

Mesarič je ustanovitelj Foruma 21 in zapriseženi levičar
Mesarič naj bi soobtoženim dajal navodila, sam pa v imenu NLB odločal o kreditih in v stikih z vlado skušal dobiti državno pomoč. Tako naj bi bila po pisanju Večera škoda storjena tudi črnogorskemu proračunu, ko naj bi si bila NLB pridobila premoženjsko korist v višini več kot 6,6 milijona evrov. Načrt je po pisanju Vijesti vključeval podjetje na Cipru, prek katerega so ustanovili črnogorsko podjetje, da bi, kot so ugotovili tožilci, prikazali, “da bo tuj kapital pomagal pri oživitvi proizvodnje v Primorki, v resnici pa naj bi bilo ustanovljeno samo za pridobitev kreditov, ki bi se uporabili v nasprotju z namenom odobritve”, še navaja časnik.

Ustanovitelj Foruma 21 je med letoma 2005 in 2011 vodil NLB-jevo črnogorsko hčerinsko družbo Montenegrobanka. Mesarič je bil sicer tudi nekdanji predsednik uprave NKBM. V največjo državno banko je vstopil 1. marca 2006, v času, ko je NLB vodil Marjan Kramar. Zaslišanje bankirja pred Logarjevo preiskovalno komisijo si lahko ogledate na spodnji povezavi.

C. Š., STA

 

 • FORT WORTH

  Logar jih vun mece, kot za šalo.
  Toliko se jih je namnozilo tehle kriminalcef, da potrebujemo vec Logarjev.
  Bravo spostovani Logar !!
  Gotovi so !!

  • SIMON ROZIC

   Dokler je ata Kučan bog-bogova in Levica ta glavna “resnica”, se
   ljubljenčku tovarišije iz F21 ne bo zgodilo nič! Veselo bo pohajkoval,
   dopustoval in cela družinica bo iz nakradenega kapitala veselo živela
   do konca svojih dni!

 • Steiermark

  Dvomim, da ga bo črnogorsko tožilsto spravilo za zapahe, ko pa dobro vemo, da je tako slovensko, kot črnogorsko pro forum 21 tožilsto povezano z njimi….. z komunističnimi roparji in uničevalci lastnega ljudstva – mafijaši! Tudi pri nas, kljub odličnemu in požrtvovalnemu delu g. Logarja, jih nihče ne preganja, verjetno bodo ugotovitve njegove komisije, valjali po predalih, dokler, kot po navadim zadeva nebo zastarala…..

 • xtc

  Upam ,da ga zapro.

  • Miro Jereb

   20m pod morjem…

 • ZatonMesecnikov

  #Bo črnogorsko tožilstvo banksterja in ustanovitelja Foruma 21 Črta Mesariča prej spravilo za zapahe kot slovensko?#

  Sicer dvomim, a možnost je vseeno večja, kot pa pri slovenskem.

 • FRANC3

  Odgovor na naslov: ZAGOTOVO, saj je vsaj nekajkrat bolj pošteno.

 • Antonius

  Z Mesaričem v *mesoreznico*, potem pa na krožnike z njim, veleizdajalcu in njegovim forumašem za slavnostno večerjo.

 • antimur

  Dokler bo Kučan s svojimi barabami nezakonito krojil usodo Slovencev, bo vsak kriminalec, od Mesariča do Jankovića varen. Zato je edino kar nas Slovence reši, da uničimo kučanistično golazen.

  • Svele

   To otvoritev hudo dobre jame hahhaha potomci fašistov pogrešajo svojce

   • Minovak

    Pozabil si, da so se fašisti učili pri rdečkarjih, ki so bili dobri učitelji tega…in so še.

  • SIMON ROZIC

   Smo v veliki zamudi, če mene vprašaš! Vsi tile “junaki” so se bajno razmnožili !
   Te barabe se med seboj ljubijo, se imajo nadvse radi in si na vse načine “pomagajo”. !

 • Amerikanc

  Še ena Kućanova lovka, ki razsaja po Balkanu. Toti levi radikali so res prijazni – do svojega tošlna, namreč !

  • SIMON ROZIC

   Ruski kapital se žal umika! Naši banksterji so zanič!

 • Minovak

  Pri nas tega lopova ni možno zapreti, dokler imamo v isti branži sodstvo, policijo in medije. To se lahko zgodi samo na dva načina in to sta, da pridejo na oblast desni, katere so podtikanja in laži prizadele, leve pa nikoli in pa, da to storijo tujci. Glede na slovensko inteligenco (levo), pride v poštev druga opcija.

  • Franc Bizjak

   Se popolnoma strinjam. Tudi brez pomoči tujcev ne bo šlo. Slovenci smo spričo likvidacije najplemenitejšega dela prebivalstva, ki mu je sledilo 70 let komunističnega terorja in pranja možgan, mentalno preveč pohabljen narod, da bi karkoli lahko rešili sami.

 • dob

  Ah, to je samo stvar intrepretacije.
  V enih državah je kriminalec, v drugih (recimo v naši) je pa Revolucionar.

  Revolucija dovoli umor in krajo, če je v službi režima. V Revolucijah umor ni kaznivo dejanje, ravno narobe: umor razrednega sovražnika, njegovo preganjanje, kraja njegove imovine… vse to je zapovedano! Torej, ne more biti kriminal.

  Kot sem rekel: stvar interpretacije.

  Mi smo v začetku devetdesetih let mislili, d abomo končno dobili pravni red!
  kulčan je pa vedel, da drugega reda ne bo, kot revolucionarni red!
  In tega zdaj imamo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!