[Video] Pri nas oblast le na partizanskih proslavah, po celotni Hrvaški pa so spektakularno obeležili začetek zmage nad velikosrbsko agresijo! V Splitu obletnico operacije Nevihta začinili s Thompsonovim koncertom!

Marko Perković Thompson, Split 4. julija 2019 (Foto: Facebook)

Na Hrvaškem danes praznujejo dan zmage in domovinske zahvalnosti ter dan hrvaških braniteljev, na predvečer praznika in na dan obletnice začetka operacije Nevihta pa je v Splitu potekal koncert Thompsona, ki je privabil kar 80 tisoč obiskovalcev in ki se je zaključil s spektakularnim 5-minutnim ognjemetom, za nepozabne prizore pa so poskrbeli tudi na Krku, kjer so Krški most osvetlili z baklami. Cenjenje vrednot domovinske vojne na Hrvaškem bi bilo lahko za zgled tudi Slovencem; v Ljubljani je na dan, ko je bila poražena rdeča zvezda, na primer potekal dogodek z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, na katerem so poveličevali simbol agresorske JLA.

Na Hrvaškem 5. avgusta praznujejo dan zmage in domovinske zahvalnosti ter dan hrvaških braniteljev, v nedeljo pa so obeležili tudi spomin na začetek operacije Nevihta, ki se je začela 4. avgusta 1995 in je bila skupaj z operacijo Blisk ključna akcija, s katero so uspeli končati velikosrbsko agresijo in domovinsko vojno. V operaciji Nevihta, ki se je uspešno končala 7. avgusta, je bilo osvobojenih 10.400 kvadratnih kilometrov ozemlja oziroma za 18,4 odstotka skupne površine Hrvaške.

Na koncertu Thompsona na splitski Rivi kar 80 tisoč ljudi
V luči praznikov in obletnice začetka operacije Nevihta je na splitski Rivi potekal koncert najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki se je tudi sam boril v domovinski vojni. Ta je nastopil na pobudo mesta Split in splitskih braniteljev, dogodek pa je privabil kar 80 tisoč ljudi. Kot poroča Večernji, je Thompson pred dogodkom udeležence pozval, da na koncert pridejo s simboli zmagovalne hrvaške vojske, a kljub temu so se pojavili tudi nekateri neprimerni transparenti in sporočila. Program se je začel ob 20.30 z mimohodom vojnih postrojev, mladi splitski igralec Pere Eranović pa je tujcem pojasnjeval zgodovino Nevihte in jih povabil, da ostanejo tudi na koncertu.

Marko Perković Thompson, Split, 4. julija 2019 (Foto: Facebook)

Za največ navdušenja poskrbela Bojna Čavoglave
Atmosfera na koncertu je bila dopolnjena z baklami, Thompson pa je uvodoma zapel skladbo Kralju Dmitre Zvonimire. Ko je nadaljeval s skladbo Samo je ljubav tajna dvaju svjetova, je pozval publiko, naj vklopi svetilke na mobilnih telefonih, za pravo navdušenje pa je poskrbela njegova pesem Bojna Čavoglave, na katero je po Thompsonovem vzkliku “Za dom!” publika odvrnila “Spremni!”. “Za dom spremni” je bilo sicer geslo hrvaških prostovoljcev v domovinski vojni, ki so bili zbrani v HOS, in v tem kontekstu je uporaba gesla po pojasnilih zgodovinarjev korektna.

Koncert se je zaključil s spektakularnim 5-minutnim ognjemetom
Kot navaja Slobodna dalmacija, je Thompson nadaljeval s skladbami Bili križ, Prijatelji, Moj Ivane, Geni kameni ter nekaterimi starejšimi, kot sta Pukni pušku in Ljutu travu na ljutu ranu. Med koncertom je sicer večkrat zmanjkalo elektrike, a se publika ni dala motiti in je nadaljevala z glasnim prepevanjem kar brez podlage. Koncert, ki se je začel ob 21.30, je trajal vse do polnoči, zaključil pa se je s kar 5-minutnim spektakularnim ognjemetom ob zvokih skladbe Lijepa li si.

Marko Perković Thompson, Split, 4. julija 2019 (Foto: Facebook)

Krški most osvetlili z baklami, osrednja proslava pa bo potekala danes v Kninu
Prav tako v nedeljo so z baklami osvetlili Krški most, kar je poskrbelo za čudovite prizore. Osrednja proslava ob dnevu zmage bo sicer potekala danes v Kninu, kjer se pričakuje prisotnost celotnega hrvaškega državnega vrha in tudi drugih gostov.

V Ljubljani na dan zmage nad rdečo zvezdo potekal koncert “Nosil bom rdečo zvezdo”
Medtem ko Hrvati cenijo vrednote domovinske vojne, pa je v Sloveniji situacija popolnoma obratna. Četrtega julija 1991 je postalo jasno, da je rdeča zvezda, med drugim simbol agresorske Jugoslovanske ljudske armade, dokončno poražena. Teritorialna obramba je namreč dobila vse glavne boje in zasedla mejne prehode, Jugoslovanska ljudska armada pa je pričela množično zapuščati Slovenijo.

Vojak agresorske JLA (Foto: Twitter)

In kako smo to obletnico proslavili Slovenci? V Ljubljani je v posmeh žrtvam vojne za Slovenijo potekal koncert zloglasne Svetlane Makarovič z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, na katerem so poveličevali simbol agresorske JLA in tudi simbol, pod katerim je bilo umorjenih več kot deset tisoč Slovencev v povojnih pobojih, ki so sledili drugi svetovni vojni. Na koncertu so bili letos številni pripadniki Mladega foruma, podmladka Socialnih demokratov Dejana Židana, kot sta Jernej Štromajer in Andrej Omerzel, niso pa manjkali niti poslanec Marko Koprivc, ljubljanski šerif Zoran Janković in zadnji šef Zveze komunistov Slovenije ter šef globoke države Milan Kučan.

Foto: Polona Avanzo

Društvo MORiS Kočevska Reka je že v preteklosti pojasnjevalo, da gre za dogodek, ki “izraža vrednote, ki so nezdružljive s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava”, mestna svetnica iz vrst Slovenske demokratske stranke Ana Zagožen pa je postavila tudi svetniško vprašanje v zvezi z dogodkom, ki je bil za obiskovalce brezplačen, prav tako pa je bil tudi močno oglaševan.

Rok Krajnc

 • Zombi Gartner

  Zelo lepo.
  Pri nas pa rdeča zvezda in jebo vam pas mater.

  • Zombi Gartner

   Tudi tako bi se lepo slišalo.
   Vsem slovencem jebe pes mamo.

 • antimur

  Občutimo na svoji koži, kaj se dogaja, ko ima oblast v rokah banda, ki je naslednica stalinističnih zločincev. Vsak razumen človek ve, da če se ne bomo rešili rdečezvezdaške bande, nas ni več, vsaj Slovencev.

 • Joško

  V Sloveniji so na oblasti levaki in ti častijo samo NOB in socialistično revolucijo,
  za svobodno Slovenijo pa jim ni bilo nikoli mar, niti to ni bila njih intimna opcija.

  • ALERON

   Slovenceljni UČITE se, na žalost on Croarov. !!!!

 • Cenzura

  Sam sem desničar, konzervativec ampak Thompson je velik Hrvaški nacionalist in tudi proti Sloveniji, zato ne vem zakaj mu tukaj sploh delate reklamo?!

  • Zombi Gartner

   Thompson je car na hrvaškem.
   Tako kot pri nas Svetlana Makarovič.

   • Lustrator

    S to razliko, da je Thompson ponosen Hrvat, Makarovićeva pa iz dna srca sovraži vse kar je vsaj približno zgodovinsko povezano s Slovenijo in slovenstvom; demokracijo, kapitalizem Evropo, protikomunizem, katolištvo in seveda Slovence kot take.

    • Steiermark

     Pozabil si omeniti, da poleg zgoraj omenjenega, sovraži (vsaj po svojih izjavah, pred leti), predvsem otroke! Kdo ve, kaj vse je doživljala kot otrok, da ji je to povzročilo takšne travme, do te meje, da sovraži vse “po spisku”……

     • antimur

      Zanimivo, da ne sovraži rdečezvezdaše in kučaniste.

  • antimur

   Thompson ni proti normalnim Slovencem, on je samo proti rdečezvezdaški kučanistični golazni, tako kot vsak pošten in domoljuben Slovenec.

   • Cenzura

    Tompson ni proti normalnim Slovencem? Tompson, njegovi dedje in njemu podobni so imeli vedno pretenzije po Slovenskem ozemlju, o takih ni vredno izgubljat besede. Nacionalist je vsekakor dobra stvar, šovinist nikoli

    • Steiermark

     si spregledal srbe in ostalo revolucionarno okupatorsko golazen, ki še vedno, kljub temu da ima na grbi eč kot 200.00 nedolžnih Slovencev, po 45 letu, prireja svoje “koncerte” z otroci ali pa partnerji jugosatanistične drhali, ki se še vedno šopiri pri nas in nam ukazuje ter govori, kaj smemo in kaj ne!

    • Lustrator

     Od kod ti informacija, da Thompson sovraži Slovenijo in Slovence? Smo pa Slovenci najbrž edini narod, kjer je nezaslišano, da si nekdo želi, da bi bila njegova država čim večja. In v tej norosti gremo celo tako daleč, da se čudimo in s fašisti/nacisti okarakteriziramo vse, ki to osnovno logiko zaradi katere dandanes sploh imamo države, nosijo v svojem srcu.

 • Basileus

  IJJ je intimna opcija nahujskat ljudi med sabo v Sloveniji, posledica-oboroženi incidenti. Cinik, ki služi simbolu 666.

  • ZatonMesecnikov

   S hujskanjem je začela protiimperialistična fronta na svojem sestanku 26.04.1941. In razkol še danes traja makedonče…

   • Basileus

    Del te fronte je bil Jajo in tvoj ded. Tako, da tvoja moralna teorija prirejena hujskačem teb podobnim v prid, pade v vodo.

    • ZatonMesecnikov

     ko so prvi z komunističnimi rdečimi zvezdami začeli rovariti po vash, je tisti krščanski pred socializmom odpadel…

     • Janez Korenjak

      …kaj rovatiti… klati, moriti, posiljevati in ropati. Zato pa so se morali kmetje organizirati v vaške straže. Bazilika opleta z idejami nacional socializma, saj veš: vsi bomo enotni (četudi na silo), kdor se s tem ne strinja, je proti nam. (Nacional) socialist pač.

     • Steiermark

      to je tudi parola komunistične drhali: kdor ni z nami, je proti nam….

    • Desnoklik

     Dej ti prej drugim operi možgane, preden bojo drugi tebi tvoje —> to je tvoja fronta.

     • Basileus

      Tole je pa bedarija od komentarja.

   • Basileus

    Si pa ravnokar potrdil, da je razčlenjevalec ljudstva.

    • ZatonMesecnikov

     najprej je treba rešiti tisti spor, iz leta 1941. potem ljudstvo ne bo več razklano…

     • Basileus

      Vi ga sami s sabo rešujte. K spovedi ne pozabte, ker ste bili v partiji.

  • Janez Korenjak

   Ja, vi (nacional, samoupravni in v nadaljevanju demokratični) socialisti bi pa kot vedno radi na silo poenotili narod: ein Fuerher, ein Volk, ein Partei… kajneda, socialist Bazilika? Ne morete iz svoje kože že skoraj 100 let ne, gnide socialitične.

  • Lustrator

   Nahujskati? najprej zaradi vaše zločinske sociološke motnje imenovane revolucija pomorite in za 70 let paralizirate ves narod, potem pa pričakujete, da smo vsi ostali v tem uživali in potrebujemo nekakšne “hujskače”, da vidimo kruto resnico te države, ki stoji na plasti kosti neoboroženih, delovnih kmetov in industrialcev, duhovnikov, intelektualcev ter milijardnih tujih kreditov zato, da lahko “prvorazredni” živijo svoje ideološko dedovane privilegije?

  • PLavi-mil

   Ne taki izmečki, kot si ti razdvajajo narod in jugo pritepenci, kateri se ne morejo sprijazniti, da je Slovenija samostojna.

   • Basileus

    Ne ti se ne moreš sprijaznit, da sem jaz s kvalitetnejšo genetiko pred teboj. Ti si škart roba slovenstva.

 • von Rhein

  v Ljubljani je na dan, ko je bila poražena rdeča zvezda npr. potekal dogodek z naslovom “Nosil bom rdečo zvezdo”, kjer so poveličevali simbol agresorske JLA.
  ….
  Razumljivo.V Lublano se je priselilo veliko število ljubiteljev in somišljenikov neke druge opcije. Skupaj z že prej priseljenimi in njihovimi potomci, ter slovenskimi komunističnimi paraziti, sestavljajo fronto od Socerba do Lublane.

  • Steiermark

   Hrvati, proti katerim imajo največ za povedati ravno tisti, pritepeni jugoizmečki, ki nam danes kar ukazujejo, prirejajo “proslave” v čast svojim morilsko pedofilskim jugotitoističnim izmečkom z rdeco zvezdo, so pač rodoljubi v svoji domovini, pri nas pa je to itak prepovedano…zato, vsi neslovenci in drugi pritepeni v Slovenijo, tega ne razumejo, ker je njihova domovina jugovina ter samostojna in svobodna Slovenija ni njihova najintimnejša opcija – tako so jih vzgojili doma in v šoli, ki je še vedno uperjena proti samostojni in svobodni Sloveniji….

   • resnicoljubnež

    Ne gre metati vseh priseljencev v isti koš. Bosanci in albanci so pasivni in nič ne provocirajo. Gre za Srbe, s katerimi je spajdašen komunistični težim in od tod sledi sovraštvo do Hrvatov. Mnogi zabiti Slovenci pa mislijo, da gre samo za sosedsko nagajanje.

    • Steiermark

     O “pasivnosti” vseh teh “slovenacev”iz jugovine, se boš lahko kaj kmalu prepričal, ko bodo postali, po besedah njihovega pastirja, grabusa, večina in to v pičlih 20 letih

     • resnicoljubnež

      Hja, za to smo si pa tudi sami krivi, podobno kot nemci in francozi. Po tri ali stiri otroke imet, pa ne bo prostora zanje.

     • Steiermark

      Jaz sem svoj prispevek dala, pa ti?

     • resnicoljubnež

      Seveda, sicer ne bi tega pisal

 • ALERON

  Ja ja, Slovenceljni učite se od Croatov, če tudi to ni vaša intimna opcija

 • Desnoklik

  Nam je namesto bakel svetila Svetlana.

 • soc

  Hrčki so ponosni, da so Hrvatje. Slovenci (kar nas sploh še je) se napol opravičujemo za svoje slovenstvo. Hrčki imajo drag in cenjen spomin na lastno plemstvo, mi zagrenjenega na dunajsko hlevarstvo. A vse to bi se nekako še dalo ozdraviti, če ne bi rdeče Khmeri na oblasti preko svojih medijev in šolstva ter neprikritega vsiljevanja “pravic” večvrednostnih manjšin (od Legebitre do norih kolesarjev in ekologov) še kurili te klavrne manjvrednostne občutke tihe večine.

  Kučan & Co., zaradi vas imamo namesto lastnega Thompsona uvoženo Makarovićko. Bljak, golazen!

  • tretjerazredni

   Mi smo lahko samo tiho, odkar smo začeli masovno vabiti migrante iz hrvaških dežel, je će pol slovencev po rodu hrvatov, in to kakšnih hrvatov, najslabši od vseh srbov so.

   • Lustrator

    Res? Poznaš slučajno kakšnega neasimiliranega Hrvata v Sloveniji, ker jaz ga ne. Poznaš slučajno kakšno skupino Hrvatov, ki bi terorizirali po ulicah/avtobusih/diskotekah/cestah tako kot to počne velik del mladine prišlekov iz Bosne in Srbije (če ne ločiš med enimi in drugimi, lahko nivo njihove civiliziranosti preizkusiš kar z znamenjem “V”)? Imaš slučajno na vrhovnih položajih v državi hrvaški ali srbski lobi? Avtohtoni, pošteno si že dolgočasen z mešanjem dneva z nočjo.

    • tretjerazredni

     Lažeš ali res ne veš, zelo, zelo malo srbov se je preselilo v Slovenijo, ker to bi pomenilo iz dežja pod kap, velika večina so hrvaški srbi in bosanci iz hrvaških predelov bosne, ki so po rodu delno srbi, vendar so še prej hrvašli državljani.
     Tudi hrvati so izvorno srbi, tidočletja so živeči pod vladavino zahodnih sosedov, edino srbstvo se je ohranjalo vse do danes, ker so imeli svojo kraljevino in močno buržuatijo.
     Tuđman he bil poln dreka, isto kot Kelinčič, je,predaval okultno mistiko in sovražno propagando, hrvaška zgodovina je veliko bolj preprosta kot si zarukanci domišljajo, in niti malo slavna in veličastna, vedno so bili narod hinavskih luzerjev in podrepnikov.

     • resnicoljubnež

      Mars prasica srbijanska!

   • resnicoljubnež

    Bebec ali Srb, tretje možnosti zate ni.

  • resnicoljubnež

   Ne pozabi na srbijance, ki igrajo pri tem vidno vlogo.

 • Artur

  Slovenija je ugrabljena država in takšna bo tudi ostala – Levi Slovenclji niso hrčki Levi Slovenclji so brez hrbtenične gliste.

  • Lustrator

   Drži. predvsem pa niso Slovenci, kot se marsikomu pomotoma zapiše. Slovenec je marsikaj več kot zgolj na slovenskem geografskem ozemlju vzgojen skupek kromosomov, biti Slovenec pomeni vedeti kaj si, od kod si prišel in svojo domovino ljubiti vsaj s približkom tiste strasti, ki je naše prednike tisočletja gnala v to, da so s svojimi prihranki, delom, življenji pred močnimi osvajalci branili našo vero, naš jezik, zemljo in kulturo. Osebno nisem še slišal za enega samega komija, ki bi gojil kakršnekoli simpatije do pravkar naštetih vrednot, ki definirajo slovenstvo.

   • Artur

    Je tako. Na drz.volitvah se je jasno pokazala narodna katastrofa za nas( cca 25% Slovencev), pokazalo se je tudi, da je večina kateri se imamo za zahvaliti to , da smo vsi v deep shit prav Levim glistam, ki se imajo za Slovence v bistvu pa so navadni izdajalci slovenstva in vrednot, katere definirajo slovenstvo, ki so se kot prodane duše uklonile jugosrbskin infiltriranim uzurpatorjem. Sram me je, da živim skupaj s to izprijeno komunajzlsko izdajalsko slovenceljsko golaznijo.

    • Franko Zadnik

     25% je ta pravih Slovencev ostali so pa kaj….? Izdajalci. Ali je ravno obratno.

     • Artur

      Preberi si moj zgornji komentar še enkrat pa ne beri med vrsticami.25 % ni večina a ne ?

     • Franko Zadnik

      Odseli se. Noben te ne bo pogresal. Si med top 25% Slovencev?

     • Artur

      Ja verjamem vi levajzli bi najraši doživeli to, da se nas top 25% Slovencev kar odseli zato da, bi lahko kot večina levih slovenceljskih glist brez top Slovencev oziroma brez motečega elementa za vas izpeljali banana multikultii homo pedo republiko čimprej do konca a ne? A ne bo šlo tako lahko, ta 25% “virus” se počasi a vztrajno prebuja nimate “antibiotika” za to opleli boste slej kot prej.

     • Lustrator

      Kdor sovraži temelje slovenstva, ki so v spoštovanju katolištva, demokracije, zahodnoevropskih povezav, nima nikakršne realne osnove, da si pravi Slovenec, pa če ima zaradi mene 500 letno rodoslovno deblo iz tega geografskega področja. Narodnost ni v DNK-ju, ampak v srcu. In tega imate komiji nekje med Beogradom in Moskvo (odvisno od letnice). Adijo torej tja kamor spadate, pustite Slovenijo Slovencem, leta 90 ste dobili jasen NE.

    • tretjerazredni

     Edino hrvaška.naveza.ste pravi slovenci, če te prav razumem.

   • tretjerazredni

    Verjetni si v osnovni šoli spal na ušesih, ker drugo se sploh nismo učili.

    • Lustrator

     Seveda se nismo – prav vsa poglavja v slovenskih učbenikih pa naj bo zgodovine, geografije ali slovenščine so morale iti nekoč čez cenzuro partije in tako je žal tudi po letu 1990, ko mladi vedo več o geografskih značilnosti Andov in sestavo prebivalstva subtropske Afrike, kot o izvoru in temeljih na katerih je nastal naš narod. Za to so odgovorne vse rdeče vlade, ki so nasledile totalitarno Jugo in pa seveda apatični državljani, ki se v v informacijskem veku še vedno ne podučite o teh osnovnih zadevah in projugoslovanske politike s svojimi glasovi vržete na smetišče zgodovine.

     • tretjerazredni

      Morali bi učiti otroke, da smo izvorno srbi, naša religija je bila poganska, naš Bog je bil Triglav, hrvati pa so nas izdali okuparorjem ter nas okupirali in jim pomagali genocidno pomoriti slovence, ki se niso rodili pravim staršem.

     • Lustrator

      Heheheheh, ti šaljivec, ti…

   • RATATA

    So pa eni, tudi Slovenci, pravi, verni, poslušali svoje pastirje, ki so jih popolnoma zmedli, kot tudi Slomšek, ko je drukal za južnoslavijo, pa kasneje Šuštar, ki je svetoval za ostanek v skupni državi še tik pred plebiscitom …
    no, govorili so mdr. tudi takšnele nebuloze prav za zmešat navadnega slovenskega človeka(!):
    “…moramo Slovenci gojiti znanost združeni s Hrvati… Naše Atene so v Zagrebu in več kot enih ne bo nikoli na slovanskem jugu…Ni(ti) slovenski narod ni(ti) slovenski jezik nima kulturne bodočnosti ako ostane sam zase, narodno nezavisen od svojih bratov na jugu.”
    Dr. Josip Pavlica, Branik 1861, Gorica 1902, doktor cerkvenega prava, Rim 1888, v: Rimski katolik 1892, IV.

    “v … situaciji, ki bi postavila na izbiro ali vera ali narodnost, treba izbrati vero … in se odreči narodnosti.” Aleš Ušeničnik v: Čas 6/1912

    “Jugoslavija ali smrt!” F.S.Finžgar v: Slovenec, 21. apr. 1918

    “če bi se … združili s Hrvati, ne bi pravzaprav svoje narodnosti žrtvovali, ampak bi svojo narodnost šele dobili.” Aleš Ušeničnik v: Čas 7/1913

    “Slovencev sploh ne bi bilo brez katoliške vere… pravzaprav ni pravi Slovenec, kdor ni katoličan…” J.Pirc, Aleš Ušeničnik in znamenja časov, Ljubljana 1986, str. 332

    “Slovenci in Hrvati tvorimo eno narodno celoto” – zaključna resolucija kongresa državnih in deželnih poslancev Vseslovenske ljudske stranke in Hrvatske stranke prava, Ljubljana, 20.10.1912

    … pa še marsikaj drugega se najde ob raziskovanju vsega slaboumnega, kot tudi to,da nikakor ne bi KP uspelo brez Krščanskih socialistov!!!!….

    • Lustrator

     Ne mešaj zdaj časov in kontekstov kot ti prija – tako Šuštar kakor blaženi Slomšek sta bila velika in zavedna Slovenca, slednji definitivno eden največjih sploh, pika.

     ““…moramo Slovenci gojiti znanost združeni s Hrvati… Naše Atene so v
     Zagrebu in več kot enih ne bo nikoli na slovanskem jugu…Ni(ti) slovenski
     narod ni(ti) slovenski jezik nima kulturne bodočnosti ako ostane sam
     zase, narodno nezavisen od svojih bratov na jugu.””

     V kontekstu tistega časa, torej skoraj tisočletne germanizacije, je ta izjava popolnoma razumljiva in v ničemer sporna. Ne mešaj panslovanskega gibanja 19. stoletja s komunističnim slovanskim imperijem, čeprav so slednji (komunisti) panslavizem umazano zlorabili za svojo umazano idejo.

     ““v … situaciji, ki bi postavila na izbiro ali vera ali narodnost, treba izbrati vero … in se odreči narodnosti.” Aleš Ušeničnik v: Čas 6/1912”

     To izjavo tudi sam podpišem, saj se z njo definiram tako kot vsi pravoverni kristjani. Krščanstvo je naša resnična duhovna identiteta, narodnost pa le posvetna.

     ““Slovencev sploh ne bi bilo brez katoliške vere… pravzaprav ni pravi Slovenec, kdor ni katoličan…” J.Pirc, Aleš Ušeničnik in znamenja časov, Ljubljana 1986, str. 332”

     Tudi to je čista resnica – Slovenci smo formirali svojo narodno identiteto, jezik, vrednote, zemljo in na koncu tudi državo zaradi enotnosti na duhovnem temelju – krščanstvu, konkretneje katolištvu.

     Pravzaprav razumem in bi v tistem času brezpogojno podprl prav vse citate, ki si jih navedel, saj je bistveno to, da se NE nanašajo ne na totalitarno komunistično idejo, ne na idejo umetne tvorbe Jugoslavije skupaj z narodi s katerimi nimamo nič skupnega (Makedonci, Črnogorci, Bosanci, Srbi), ampak na zavezništvo z narodom s kaerim si delimo ne le najdaljšo mejo, ampak tudi dobršen del zgodovine, jezik (hrvaščina je pojužnoslovanjena slovenščina), predvsem pa katoliško vero, ki nas bistveno razlikuje od ostalih narodov na Balkanu.

     • RATATA

      Ja, ZRAKOMLAT IN MEĐUNOŽNO GURALO!!! SUPER

      Tako super je za “pravo” vero zažgati vozove knjig napisane v slovenskem jeziku, plačane tudi s prispevkom Dežele!

      Le nauk vere je uporaben, ker uči etike, zgledi pastirjev pa pretežno preziravredni v vsem njihovem sijaju zlata okrog vratu, rok in prstov, saj obnašanje in dejanja so merilo za sodbo.

      Super tablo ste pribili pod Triglav!

      Ko bi se kdaj boril za državnost, še prej pa vedel kaj o državnosti, bi bilo tudi kaj od tega morda in ne bi sanader šofiral vozila po slovenski zemlji, ne bi oklepnike po slovenski zemlji spustili v Istro, ne bi zanikovali državnosti slovenskih Dežel, lagali o datumu osamosvojitve RS in prilagali ničvredne solate v memorandum k sporazumu o arbitaži….
      Toliko minusev, da se vračamo k res pravi veri naših prednikov starovercev, na silo prekrščenih od solnograških preko našega Ogleja z žegnom rima.

      Ej, na ognjišču sem slišal. da lahko pošljemo sms za Afriko…., sam papež argentinski jezuit priporoča…

     • Lustrator

      Se priporočam še za slovenski prevod zgornje driske nepovezanih besed in misli. Vse kar sem iz napisanega uspel razbrati, je globoko sovraštvo do katoličanov (s tem tudi slovenstva) in Hrvatov – brez katerih bi najverjetneje izginili že v času turških osvajanj, definitivno pa v času osamosvojitvenega Srbijadotokija momenta.

      Sicer imaš pravico, da iz nekih subjektivnih razlogov sovražiš naše južne katoliške brate in vero naših prednikov nasploh (ne govori o starovercih, ker imajo slednji s slovenstvom in njegovim formiranjem v evropski narod približno toliko kot tisti neandertalec, ki je v Divjih babah igral na piščalko), a potem bodi vsaj toliko pošten, da se ne identificiraš z domoljubom, saj je tvoja glavna anti-strast sumljivo podobna tistim, ki jo gojijo protidomoljubni rdečesrajčniki, ki so prav tako polni sovraštva do Cerkve, Hrvaške (ki je za razliko od nas že skoraj opravila s komiji) in simpatij do vseh religij, da le niso krščanskega izvora.

      Razumel sem tudi omenjanje papeža – ne povezuj me prosim z njim, menda ni tole najin prvi pogovor ali pač?

     • RATATA

      Od kod si pa ti prišel, jaz nisem od nikoder, ker sem Slovenec in sem tu staroselec. Mimgrede ti uidejo predstave, ki s slovenstvom nimajo prav nič skupnega, s hrvati pa, predvsem o prihajaštvu in o cerkvenem fanatizmu, ki z človekom in vero, ki jo potrebuje nima čisto nič skupnega ampak je le nadomestek za diktaturo ter strahovlado, ki so jo komiji nadomestili z udbo, stasijem, sekuritate in splošnim ovaduštvom!
      Cirkva Zagrebečka Slovenska vas pozdravlja vse hrvatoljubce!
      In nikar mi ne o “turških” vpadih, saj ni turška vojska vpadala ampak tisti uskoki, katerih potomci se sedaj imenujejo srbi, bošnjaki in hrvati in tisti isti so bili klicani tudi za zatrtje kmečkih uporov na Slovenjeh …
      O osamosvajanju pa tudi nikar, če bi vedeli kaj je država in državnost in če se ne bi šlo za lastne interese, koristi in obljube o medsebojni delitvi plena ne bi osamosvojili le socialistične Republike Slovenije in ne bi le igrali opozicije, da ima ubog slovenski folk privid neke demokracije!

     • Ana Job

      Vrhunsko napisano! Tako lahko piše samo zavedni Slovenec.

     • Lustrator

      Misliš zavedEni?

     • Lustrator

      Ratata kolikor se v določenih komentarjih kar nekako držiš, vsake toliko presenetiš s takšnimi ihtavo podnivojskimi, da imam občutek, kot da govorim z nekim užaljenim pamžem, ki ni dobil lizike in za to krivi…tisto kar mu pač mediji dnevno servirajo (hrvaška, Cerkev, Janša,…). Bolj kot tvoje izmišljotine o “cerkvenem fanatizmu” in enačenju katolištva (najbolj demokratične in liberalne smeri izmed vseh krščanskih) z diktatorstvom ter celo zanikanje turških vpadov oziroma njihova zamenjava z uskoki, ki so so Slovenijo pomagali BRANITI pred njimi, me preseneča, da se imaš za nekakšnega slovenskega domoljuba, protikomunista, v isti sapi pa širiš zgoraj navedena levajzarska agitprop protislovja in po novem še vsegliharizem o “kontrolirani opoziciji”. Tvoji svetovni nazori in razgledanost v takih ihtavih komentarjih se umeščajo nekako med vstajniškega Lubeja in vstajniškega Šiška, torej 2 paradržavna udbaša katerih edina vloga je dolgoročno ohranjanje statusa quo na oblasti, ki jo drži rdeča protislovenska buržoazija.

     • Vid Pustoslemšek

      A uskoki so Slovence branili pred Turki??? Pa ne me basat… no. Verjetno je bil po tvojem, Hasan paša Predojević – Turek.

     • Lustrator

      Z ratatajem tekmujeta v samosmešenju ali od kod toliko neumnosti v tako kratkem času s strani obeh? Uskoki so bili ubežniki slovanskega (krščanskega) porekla, ki so se pred Otomani zatekali v varnejše kraje in pogosto v zameno za zemljo vstopali v protiturške vojske – v Sloveniji so branili celotno Belo krajino, ko si je Avstrija končno priznala, da ne obvladuje več svojega ozemlja.

      Na spletu nisem našel niti enega samega vira, ki bi nakazoval na to, da je bil Predojević Uskok, ampak ravno nasprotno – silovito se je boril proti njim in jih tudi porazil. Za svoje “zasluge” pri zaslužnjevanju in uničevanju uskoških vasi je od sultana celo prejel visok naziv vizirja. Je popolnoma celotna tvoja zgodovina obrnjena na glavo ali to narediš le za potrebe debat na Novi?

     • Vid Pustoslemšek

      Tebe mede oholost. Predojević seveda ni bil uskok. Bil je pač iste krvi, kot uskoki in zato se je z uskoki sporazumeval kakor z “brati”. Ne prodajaj mi megle, ker Predojević je po slovenski zemlji haral s svojimi akindžiji in delijami. To niso bili spahije, ampak več ali manj roparji iste krvi, kot se je pretakala po žilah uskokov. Skratka, nimaš pojma in se mi o tej temi s tabo ne da več razpravljat.

     • Lustrator

      V bodoče se najprej sam s sabo dogovori katero teorijo boš zagovarjal in šele nato piši. Najprej samozavestno trdiš kako je bil Predojević uskok kot dokaz, da so po Sloveniji plenili Uskoki in ne Turki, potem v naslednjem komentarju pa se sprenevedaš, kot da prvič slišiš, da si kaj takega napisal. Ne govorimo o krvi – ta je pri vsem tem popolnoma nevažna – pomembno je za katero idejo/ideologijo se je kdo boril. Nekateri južni slovani so veselo delali kariere kot rablji otomanskih divjakov, drugi so pač branili krščanstvo in svoj narod do zadnje kaplje krvi. Enako velja tudi dandanes, ko imamo čistokrvne slovenclje, ki iz srca sovražijo/te slovenski narod in vse vrednote, ki stojijo za njim, hkrati pa v tujini rojene ljudi, ki Slovenijo ljubijo neizmerno bolj kot 100 jugokomijev hkrati.

     • Vid Pustoslemšek

      Glej, ti pravim, da nimaš pojma. Ti bodem zdaj plastično opisal dogajanje na naši zemlji v tistem času. Austrijska gospoda podari nekaj naše zemlje skupini pred Turki bežečim Balkancev v današnjih Skokah pri Mariboru, da bi tamkaj naše kmete varovali pred “Turki”. Hkrati oblast zaradi tega naloži kmetom dodatni davek, ki bode oblastem kril stroške s temi, takoimenovanimi uskoki. Zgodi se nekega dne, da na okoliških vzpetinah (Vurberk) zagorijo kresovi v opozorilo kmetom, naj se poskrijejo, ker “Turki” gredo. Uskoki se ne poskrijejo in vdano na njivi čakajo “Turke”. Ko jih “Turki” tako uzrejo, se namenijo k njim na “čvek” partijo, saj so prepričani, da uskoki vedo, kam so se zatekli kmetje. “Zemo, đes ba? Ide? Ide pa stane? Nego, kaži ti meni, gde se sakrili seljaci.”…

      Uskok (Balkan Habsburg-sided pirates and bandits engaged in guerrilla warfare against the Ottomans)
      ———
      Vir: Vikipedija

     • Lustrator

      Ko si že končal s citatom z wikipedije, bi si ga lahko pred odgovorom vsaj prevedel in ugotovil, da zanikajo celotno tvojo vzporednodimenzijsko pravljico.

     • Vid Pustoslemšek

      Kdo kje kaj zanika???

     • Lustrator

      Katerega dela besede AGAINST ne razumeš?

     • Vid Pustoslemšek

      Kakšno zvezo ima to s poreklom uskokov??? Ti niti tega ne veš, da je naš folk takrat imenoval vse Balkance divjega videza in nerazumljive govorice za uskoke??

     • RATATA

      Eh, misli si kar češ.
      O naRodu, jeziku, identiteti mi ne boš pridigal in niti slučajno nimaš nikjer v mojih besedili na voljo ene same možnosti, da bi me obtožil za lažnivca!

      …škof Lenič je zagovarjal enotno jugoslovansko škofovsko konferenco…
      …da je Jugoslavija edina prihodnost za Slovence, je nadškof dr. Pogačnik itak izpovedal sam v Delovi Sobotni prilogi….
      – celo v predplebiscitnem času je bilo stališče v objektih najvišjih cerkvenih “dostojanstvenikov” enako – projugoslovansko….
      -…. nadškof Šuštar je pošteno priznal: ……. da si je močno prizadeval za ohranitev Jugoslavije še pred plebiscitom (in tudi po njem – pogovor za celovško Nedeljo, februarja 1991: “Vsaka misel na samostojnost je iluzija”, in pogovor za Dnevnik, 25. januarja 1991 ….
      itd.
      seveda so tudi crkveni obrnili plašče enako kot civili, saj so si imeli marsikaj obetati…

      No in kaj je narobe z mojimi očitki JJ in eSDeeS? a morda niso utemeljeni?
      kot npr.
      ….kako se je mogoče lagati o datumu osamosvojitve na isti dan kot RH 25.06.1991, če je pa kristalno jasno, da se je Slovenija osamosvojila 26.06.1991, hrvatska se je pa odcepila – je raskinula veze sa sfrj šele po preteku 3 mesečnega moratorija dne 08.10.1991 in to zapisala v svoje službene novine ter vklesala v kamen!!!! …

      …. kako to, da je bilo v času, ko je bil PV JJ bil priložen katastrofalen memorandum, brez priložitve verodostojnih listin in dokumentov, ki jih ima le Slovenija in imajo v popolnosti teže na internacionalno pravnem nivoju??….(celo odločalo se je v tisti “tihi sobi” parlamenta ali naj zahtevamo Savudrijo ali ne… bljak!!, da bo le rezultat čim bolj neugoden za Slovenijo, saj “mi” smo bili na referendumu PROTI arbitraži…)… + še ogromno !!

      ….. ja nič, potem pa veselo do polomije in zakrivanja odgovornosti……, Pahor je odšel na (“zasluženo”?) “večno” predsednikovanje državi, ….. Žbogar v izgnanstvo na Kosovo, ….. Drenikovo so osramotili in brcnili, ….. predsednik vlade JJ je pa itak padel takoj, ko je izpolnil nalogo – Tribunalu poslal memorandum brez enega samega verodostojnega argumenta….. seveda Cerar še vedno deluje v “pravi smeri” …..

      Nisem politik, zato me ne jebat in ker spremljam in razmišljam so mi stvari jasne!!

     • RATATA

      Še o “Turkih” sem prej pozabu….
      Hasan Paša Predojević je bil kdo?? Poturčen srbijanec!
      in kako bi tisočglave vojske prihajale ropat in klat na ozemlja slovenskih starodavnih dežel preko polj in gozdov in da bi presenetile vojsko dežele Krajnske(?) eh, vsi so bili rekrutirani busanci, hrvati, srbi in le redki vojaški vodje so bili Turki!

     • Ana Job

      Sem pričakovala 15 lajkov na tole izjavo, a očitno se tukaj zadržujejo samo še hrvatofili.

     • Vid Pustoslemšek

      Saj veš, da sn šlampast… LOL

     • Ana Job

      Prekleti manipulator je tale lustrator. To mora biti satanski janšist, če ne kar JJ osebno. Manipulira precej spretno, v resnici je pa zgolj nepotešen nacistek. Govoriti, da si pravi Slovenec samo, če si pravi katoličan, da moraš biti še povrhu veren, da geni niso važni… Tukaj je precej vzporednic z delovanjem in pojmovanjem nacizma.

    • Ana Job

     Jasno je samo nekaj.
     Slovenec je 1000 letno “germanizacijo” preživel, nadgradil svojo kulturo jezik na enakovredno ravan drugim evropskim narodom, Ne bo pa preživel 100- letne tovarišije in bratsva in jedinosti in vse pridobljeno, bo v hlapčevanju “desnih” in cerkvenih farizejih ob podpori komijev zabarantal. Toliko o tej Južno Slovenski provinci, brez hrbtenice.

     Slovenec je obdržal svojo identiteto, svoj jezik… hrvat govori srbohrvaščino. Jezik, ki si ga deli s srbi in bosanci. Podobno pa je s kulturo. Če smo bili mi 1000 let pod “germani” so bili srbi, bosanci in hrvati pod isto Turško oblastjo. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna..  Ante in Ivano sta se učila sphijskih navad in običajev. Zagrebška srenja je pa tako genetsko bolj povezana z osmani, kot s Slovanskim življem.

     • resnicoljubnež

      Nimaš pojma o zgodovini. Hrvatje obžalujejo, da so se spečali s Srbi leta 1918, pri Slovencih pa to sploh ni vprašanje. Kot je nekdo napisal, tudi Finžgar, Korošec in Slomšek so tiščali v balkansko nesrečo. Hrvati so že po nekaj letih začeli siliti ven, Slovenci imsjo oa še dabes radi Srbe in Ruse, kreteni.

     • Ana Job

      Imam fanta, ki se ukvarja s pravo slovensko zgodovino, da lahko še jaz kaj tebi povem. Sicer me pa genocidna, umetna tvorba imenovana Hrvatska niti malo ne zanima..Tja dol med ustaše vleče samo vas, domobrance.

     • resnicoljubnež

      Saj sem ti rekel, nimaš pojma. Si pod srbskim (“genocidna”, “ustaši”), komunističnim (“satanistična cerkev”) in panslavističnim (“1000-letna slovenska identiteta”) vplivom, pa se sploh ne zavedaš tega. V edino opravičilo ti je lahko, če si še zelo mlada, ampak tudi v tem primeru se vzemi v roke in ne poslušaj fanta, vsaj v te zadevah ne. Vsi trije vplivi, ki sem jih naštel, Slovenijo oddaljujejo od Evrope, prav tako kot jo oddaljuje prijateljstvo s Srbi in Rusi. Nisem velik ljubitelj Hrvatov, ampak oni so nam potencialno bližje in boljši zavezniki kot prej omenjeni, ki jih seveda ne marajo. Seveda so zaradi tega tudi sami bližje EU in NATU, ki ju pri nas obravnavamo s figo v žepu, ampak ljudje okoli nas niso neumni in to vidijo. Zakaj Hrvati nas ne marajo, je pa na dlani. Kdo pa bi imel rad nek Kubi podoben otok komunističnih reliktov sredi Evrope?

   • resnicoljubnež

    Slovenec je umotvor s konca 19. stoletja. Prej so se ljudje imeli za Kranjce, Štajerce, Korošce. Tako nemško kot slovensko govoreči. Potem pa je prišlo posrbljevanje in etnično čiščenje, ki so ga izvajali tako Srbi kot Slovenci. Ti so s tem začeli že pred prvo svetovno vojno. Tako da je bil del umazanega dela opravljen že pred komunisti.

    • Lustrator

     Drži. A obdobje po 2. svetovni vojni je bilo IDEALNO za osnovanje lastne neodvisne demokratične evropsko naravnane države, pa so to s svojo revolucijo preprečili komiji, ki so se jasno zavedali, da lahko edino med vojno izvedejo svoj državni udar, pa tudi, da po vojni ne bo več enega samega norca v Evropi, ki bi se pustil prostovoljno prepričati v dobrobit čudodelnega socializma. Tudi panslavizem se je povečini že izpel in močno močno dvomim, da bi se v 50ih letih Slovenci in Hrvati še enkrat odločili za skupno državo s Srbi (+ Bosanci, Makedonci), saj bi se priključili gospodarski pobudi protoEU (Evropski skupnosti za premog in jeklo).

  • xtc

   Posledica hlapčevanja nekaterih SLo politikov Srbom že v Kraljevvini in še hujše klečeplazenje pod komunizmom Beogradu in Moskvi-vsaj hudič jim je vzel 100000000000000 miljonkrat prekleto ječo narodov v socializmu SFRJ.

   • tretjerazredni

    Skupaj s srbi smo jim bili vedno enakovredni, lahko kaj takega.trdiš za.italijane, avstrijce, madžare in hrvate, ki so nas zadužnjili za več kot tisoč let?
    Tu je Slovenija, ne Hrvaška, čeprav naša hrvaška naveza dela.vse, da.bi bila.

   • tretjerazredni

    Ampak slovenci smo izvorno srbi, ki so nas rešili pred izbrisom tudi med obema velikima vojnama, če bi bili hrvati in katoliki, bi se že zdavnaj združili v Veliko Hrvaško oziroma Pahorjev Zahodni balkan.

 • Franc Šink

  Da marsikoga bi bilo pri nas enostavno ustreliti.

 • xtc

  Hrčki so pregnsli velikosSrbsko ruskega JNA okupatorja iz svoje domovine in ga nočejo več videt,bebavi Slovenclji pa še kar žalujejo za njim.
  Ja,na nek način so Hrčki res lahko ponosni na poziv Za dom -spremni-saj so izgnali okupatorsko velikosrbsko rusko JNA drhal in osvobodili domovino na katero so tako ponosni-kar je Slovencljem lahko le vzgled.
  Ko bomo Slovenci ob podobnih prireditvah enako složni in ponosni na Slovenijo berez komuznistično,JNA velikosrbskoruskoe kložje bomo začeli korakati naprej v lepšo prihodnost.

  • tretjerazredni

   Samo še mi nismo pregnali hrvaške JNA iz Slovenije, začeti bi morali z nuklearko, potem pa kar vse po spisku, ob celotni meji.

   • xtc

    A so ti tablete pozabil dat?

    • tretjerazredni

     Hrvaška JNA ni nikoli uapustila nuklearke,in območja kasarn ob meji, to ke dejstvo, ki nam je bilo vsiljeno tudi z arbitražo.
     Hrvaški vojaki so postali oficirji nove slovenske vojske, hrvaški udbaši so zamenjali srbske, mi sploh nismo
     zmagali, ker je Zagrebška garnizija JNA dosegla vse cilje, ki so jih določili že ustaši.

 • Boco

  Mladina pri nas misli, da so nas leta 1991 v vojni za samostojno Slovenijo osvobodili partizani.

  • abc

   Hrvati sigurn ne, da jim posvečate tak članek. Ustašu Thompsonu je pa v večini zahodnoevropskih držav prepovedano koncentriranje, razen naši domosranci ga vabijo razširjenih rok.

   • Artur

    Kaj je narobe s tem, da so domoljubi tebi očitno bolj diši protinarodni komunistični manifest, internacionalni, multikulti LGBT šmorn z rdečezvezdaškimi in gošarskimi orgijami ?
    Kaj boš še bleknil za domoljube ustaši, fašisti, nacisti, homofobi…. ?

    • Vid Pustoslemšek

     Leta 2017 je nemška televizijska ekipa v Hrvatiji posnela dokumentarni film o ustaškem vzdušju pod pretvezo domoljubja. Bral sem na Index Hr.

     • Artur

      To ni nič v primerjavi z gošarskimi orgijami pri nas. Ustaškem vzdušje ??!! Si mislil morda na domoljubno vzdušje?

     • Vid Pustoslemšek

      Hrvati enačijo domoljubje z ustaštvom. To se je začelo že pred 6.januarsko diktaturo v Kraljevini SHS. Pavelić je takrat pobegnil pred “kraljem Aleksandrom” neposredno v Mussolinijevo Italijo. Aleksander je bil zaskrbljen zaradi italijanskih ozemeljskih teženj po Albaniji in je predvsem zato uvedel diktaturo.

     • Artur

      Ustaši so imeli orožje občasno so sodelovali tudi z Titovimi gošarji to je bilo nekoč mar ne? Nisem zasledil, da bi Thompson na koncertih opletal z orožjem in se šel ustaški teror skupaj z oboroženo publiko nad komerkoli temveč je samo pel domoljubne pesmi. Torej v čemu je problem . Ni pa problem v vse bolj pogostih rdečezvezdaških gošarskih orgijah pri nas z debilnimi osebki in to kar oboroženimi spravim orožjem, da o postroju že kar regularne vojske ob odprtju spomenika klavcu Ivanu Mačku Matiji niti ne govorim?

     • RATATA

      Ko že, če že o tem….
      dogovorjeno je bilo, da ustaše ne napadajo partizanskih edinic in se umaknejo (ob tem so jim puščali tudi oborožitev!!!).
      Zakaj boš vprašal…: ja zato, ker jim je bil primarni sovražnik pravoslavni Srb in ta je bil “za Kralja i otadžbinu!” – torej podpornik JVvD – Mihajlevičevih četnikov, ki pa so bili obenem sovražnik tudi titovim partizanom!!

     • tretjerazredni

      Pred maščevanjem 12 milijonov srbov, ne bi tri milijone ustašev rešil niti Bog.

     • Vid Pustoslemšek

      Ne meči mi prosim naprej nekih Mačkov in kar se pač še tega čaščenja srpa in kladiva tiče. Za mene, slovenskega nacionalista so tako komiji, kakor naciji ali fašisti, če češ, isti šmorn. V bistvu sem celo bolj proti komijem, ker naciji in fašisti so vsaj svojo nacijo poveličevali.

     • Artur

      Kakorkoli.

     • Vid Pustoslemšek

      Zaenkrat sem med samo Domovih 8500. Med 25%, ki mi jih ti tiščiš pod nos, pa je veliko več hrvatofilov, kakor je nas, slovenskih nacionalistov.

     • Artur

      Nisem hrvavtofil pa tudi niso mi prav nič pri srcu samo opozarjam na to kako oni dojemajo domoljubje ( danes). Zdaj, če s tem nosijo tudi ustaške embleme ali ikone kot za časa ustašev ne, da bi vedel vendar, če primerjam njihovo današnje domoljubje z našim je njihovo veliko bolj izraženo in presenetljivo bolj močno kot pri nas.

     • Vid Pustoslemšek

      Ja. Pač tvoje razumevanje domoljubja. Če bi Hrvati bili dejanski domoljubi, potlej se prebivalstvo leta 2019 ne bi znašlo na ravni, ki jo je Hrvaška imela leta 1960. Če danes ti izseljeni Hrvati mahajo s hrvaškimi simboli na raznoraznih dogodkih v tujini, potlej je to preje žalostno, kakor pa izraz domoljubja. Domoljubje bi dokazali tako, da bi težavam navkljub, ostali v domovini.

     • tretjerazredni

      Nobenega domoljubja ni, to je drhal, ki se je okoristila s Tuđmanovim terorjem.

     • tretjerazredni

      Kako so nacisti poveličevali lasten narod, verjetno tako, da.so nacionalizirali vso zasebno industrijo in sistematično evtanizirali invalide, norce, reveže,…
      Očitno si tudi ti hodil v NOB šolo.

     • tretjerazredni

      Ustaši sodelovali s partizani? Ti nisi diht v glavi.
      Z lažnimi hrvaškimi komunisti mogoče, to so bili najbolj zagrizeni idioti, odgovorni za številne grozote, mučenja in neverjetnih svinjarij, kot je bil na primer ustaš Tito.

     • resnicoljubnež

      Očitno si ti za Srbe in proti Hrvatom. Meni pa je žal, da je propadla Avstroogrska in ne Srbija.

     • abc

      Ti imaš resne probleme z razlikovanjem domoljubja in ustaštva. Ne vem, če nisi domoljubni Hrvat.

     • tretjerazredni

      Če so bili ustaši domoljubi, zakaj so hoteli pobiti pol svojega naroda, zakaj so izdali in okupirali dele Slovenije? Nenazadnje, zakaj se niso uprli fašizmu?

     • resnicoljubnež

      Fasizmu se niso uprli samo zato, ker se jim je pomagal znebiti agresivnih srbov.

    • abc

     Hrvat je brat do vrat, naprej pa tat. So največji hinavci od narodov bivše Juge, Srb je desetkrat bolj iskren od hinavskih Hrvatov. Briga mene kakšni domoljubi so. Tudi za največje kristjane na svetu se imajo. Jebe se men za Hrvata tata.
     Že samo dejstvo, da nimajo urejene meje z nobeno republiko ti pove dosti. Edino če misliš da je z nami, Bosanci, Srbi ali Črnogorci vse narobe , ne pa z njimi. Pelji si ga domov.

    • tretjerazredni

     Domoljubi ne častiko genocidnih okupatorjev, ki so jih hoteli vse izrebiti in prodati tujcem, to delajo edino polpismeni norci.

   • resnicoljubnež

    Tudi ta je srbijanc. Pazite na to, vsi ki pljuvajo po hrvatih, so preteźno srbi.

    • abc

     Samo pravoverni skrajneži gojite simpatije do Hrvatarjev, ostali Slovenci jih ne jebemo za pet posto.

  • tretjerazredni

   Idioti mislijo celo, da nas je osvobodila ljudska milica. Še danes so jim hvaležni in brezpogojno ubogajo hrvaško podružnico udbe.

 • KAPIBARA

  Ko govorimo o domoljubju, ga Hrvati premorejo neizmerljivo VEČ, kot Slovenci.. ŽAL !!

  • tretjerazredni

   Seveda za tvoj dom pripravljeni, da ga zasedejo, sicer so peed 30 leti skoraj izginili v bratomorni državljanski vojni..

   • KAPIBARA

    Domoljubje Ni želja po tujem domu, ampak po SVOJEM..
    Za to pa, da NISO izginili, so sedaj domoljubi..
    Koliko domoljubov imaš v SLO, si obesil zastavo ?
    Koliko vsiljenih nam tujcev, so leftardi s slovenskimi poturicami privlekli v SLO

 • PLavi-mil

  Sosedje so domoljubi, ne jokajo za Jugo in ne proslavljajo več hostarjev, tako je tudi prav, pri nas je pa rdeče zvezda več vredna ,kot samo osamosvojitev.

 • KAPIBARA

  Dokler bode državna nagrada dojenje psov, trganje zastave… se narodu ne piše dobo..
  – Ivan Cankar: “UJEDINJENJE PO SRBSKO bo imelo za Slovence katastrofalne posledice.”
  – “Imenuj se dandanes v Ljubljani Slovenca, pa boš tepen, ne od nemških, temveč od ilirskih šovinistov.”
  – “Prepričani smo, da zdrav slovenski razum zmaga, da se Slovenci končno oprimejo zopet z vso dušo svojega narodnega ideala, in upamo, da je današnje ilirsko gibanje na Slovenskem sicer res žalostna ali vendarle prehodna epizoda v slovenskem javnem življenju.”
  .- “Nevarno je, dandanašnji take banalne resnice očitno povedati.”

  • Nata

   Huh, , zato so ga pa ” pospravili ” ?
   Torej, skrbimo zase in za svoje – Slovence !

 • RATATA

  Hrvati nam niso prav nič hvaležni, da smo jih spustili z oklepniki označeni z njihovimi simboli preko slovenskega ozemlja v slovensko Deželo Primorsko t.j. v Istro, ko so imeli drugje dostop blokiran!
  Tudi za Istrske železnice (iz sestava SŽ) niso prav nič hvaležni… niti niso hvaležni za to, da ne uveljavljamo zaključkov mirovnih konferenc, npr.trianonske, ki dodeljuje Medmurje k Prekmurju in jasno pove, da je mejna reka Drava od sotočja z Muro in ne Mura!!
  …. kako žalostno, pa tako si je želel naš genij France Presheren, da bi bil mejak le sosed in ne vrag!

 • Vid Pustoslemšek

  OOO, danes pa bodo imeli naši hrvatofili in potomci pokatoličenih Srbov pravo “fešto” pod tem člankom, ki ga seveda nisem bral. Bral sem pa nekje drugje, da na Tompsonu v Splitu, Kolinde ni bilo. Verjetno na kakšno priporočilo od Uršule…

  • Olga101

   Vi pa Kucan-Goebbelsov agitprop! Že videno!

   • Vid Pustoslemšek

    S komiji nimam nič. Pa tudi nacisti niso, da bi jih obrajtal. Sem slovenski nacionalist.

    • Olga101

     Haha! Potem se brigajte za Slovenijo in se borite proti skorumpirani levičarski vladi in ne Hrvatom! Značilnost komunistov je, da so skregani z vsemi sosedi, ker rabijo zunanjega sovražnika!

     • Vid Pustoslemšek

      Ker so Hrvati dokazano morili Slovence samo zato, ker so bili prepričani Slovenci, mi kot slovenskemu nacionalistu njih poveličevanje ni všeč.

     • tretjerazredni

      To ni res, potomci prebivalcev Atlantide so morili slovence zato, ker se človekolike opice niso rodile pravim, človeškim staršem.
      Ustaši vendar niso bili navadna drhal, fašisti so klali ljudi po zakonu o rasni higieni, to je bila deratizacija, tako rekoč.

     • tretjerazredni

      Če je nacizem edina alternativa, potem bi bil vsakdo raje.komunist.

 • Vid Pustoslemšek


  Francusko-njemački TV kanal ARTE emitirao je dokumentarac ‘Rechts,
  zwo, drei – Driftet Europa ab?’ tj. ‘Desno, dva, tri – kreće li se
  Europa udesno?’ o populističkoj i ekstremnoj desnici u Europi.
  Iako se bavi Njemačkom, u filmu se mogu vidjeti i prizori Hrvata s
  ustaškim znakovljem na fešti u Čavoglavama i Kninu, zatim fasade
  pokrivene ustaškim znakovljem, djecu s ustaškim kapama, ministra kulture
  Hasanbegovića iz mladih dana fotografiranog na splitskoj rivi…

  • Olga101

   Spet komunistični fake news!

   • Vid Pustoslemšek

    To pa ne drži.

   • tretjerazredni

    Je res.kar so lahko videli tujci po tv ali ni res?

 • Olga101

  Čestitke Hrvati! Vidimo, zakaj je Tompsom trn v peti slovenskim komunistom – ker je DOMOLJUB IN OSAMOSVOJITELJ!

  • tretjerazredni

   Mogoče zato, ker slavi morilce in okupatorje slovencev, opeva fašistične norce in njihovo izrojeno ideologijo’, poziva na bratomor.
   Zakaj je tebi to všeč, to je bolj čudno.

 • Vid Pustoslemšek

  Prav na smeh mi gre, ko berem komentarje nekaterih, češ, komiji so proti Hrvatom. To nikakor ne drži. Komiji niso naprimer pri moriji Slovencev s strani Hrvatov v Štrigovi, marca 1947, niti s prstom mignili. Pravzaprav so Hrvatom dali blagoslov.

 • RATATA

  “ne bi bilo rata, da ga mi nismo trebali” je izjavil titov general franjo tudjman. Ta vojna je bilo bolj velikohrvatsko sprovocirana in
  ni veliko manjkalo, da bi še nas vanjo povlekli … glede na tisto konfederalna dogovarjanja in zaklinjanja v tistem času, ki bi ga večina kar najrajši nekam zagrebla, v grob pozabe npr.

 • RATATA

  “Three-three-whiskey-tango-kilo-three-nine-three-two … ,”
  so se glasila zadnja navodila poveljnika, ki kleče pred zemljevidom nagovarja podrejene častnike iz – —– –Albanije,
  Bosne in Hercegovine,
  Črne gore,
  Hrvaške,
  Litve,
  Nemčije,
  Severne Makedonije

  in Slovenije.
  Nato se je kolona 19 vojaških vozil večnacionalne motorizirane čete odpravila iz svoje šotorske baze pri Slunju na taktično urjenje pred glavnim delom vaje Takojšnji odgovor ’19 (Immediate Response ’19).

  To so naši zavezniki?

 • GverilaStyle

  itak je pol hrvaške Slovenske in pol Srbske….ker smo Slovenci in Srbi dobri ljudje, bi pa malo še bosancem odstopili, da imajo kulturno obalo.

 • Basileus

  Kolindo je srečala pamet, da se z povprečne malomeščanske genetike razvije v intelektualno elitnico.

  • antimur

   Vsa levofašistična in kučanistična golazen niso za Kolindo toliko kot je črnega za nohtom.

   • tretjerazredni

    Imamo Pahorja, hrvati nimajo za.burek.

    • antimur

     Imajo pa piranski zaliv.

     • tretjerazredni

      Piransko uvalo je ustašem podarila naša hrvaška naveza, kot tudi vse ostalo, nekdanji veliki politični direktorji in visoki udbaši, drek od dreka drek.
      Nikoli ne bomo pozabili!

 • totex39

  Za Hrvate to res ni nič spornega, pri nas se vršijo še hujša izstopanja pa se nihče ne pritožuje, seveda ko pa vidijo samo druge, sami sebe pa ne.

 • tretjerazredni

  Ta narod ni normalen, kakšna velikosrbska ageesija, ustaši so napadli hrvate, ki so po rodu srbi.
  Kak gnoj, vsi skupaj, da se lahlo takole sprenevedajo in širijo sovraštvo proti narodu, ki jih sploh ni napadal.
  Mogoče mislijo ma.srbsko agresijo, ko so bili še ogrska banovina in so za svoje gospodarje napadali lasten slovanski narod, potem kim je, rbska.kraljevina zagotovila obstoj, Tito pa ozemeljsko in nacionalno suverenost,,ko bi morali zaradi ustaštva razpasti, tem izrodom res ni pomoči.

 • tretjerazredni

  Tuđman je uničil Split, ko je tam naredil center svoje ustaške HDZ.
  Ustrašil se je, da mu bodo bosanci vzeli Vojno krajino, Slovenci pa Zagreb, ko mu ni uspela invazija.Hrvaškega.dela JNA na Slovenijo, zato je hotel hrvaško prestolnico preseliti v Split.
  In to je zdaj to, država v državi, hrvati ne bi smeli nikdar v EU,,dokler ustaštvo ne bo mrtvo in pokopano. S temi divjaki bodo še veliki problemi, to je brezbožna in razčlovečena drhal, lobotomizirani že od rojstva in odraščani v sovraštvu do Večnih srbov, iz katerih hrvati dejansko izvirajo. Najbolj glup narod v Evropi.

 • tretjerazredni

  Oluja – democidna operacija ameriških vojaških sil, z namenom iztrebiti določeno populacijo hrvaških prebivalcev.
  in fašistični gnoj to danes slavi, celo kot svoj nacionalni praznik, koljinda je res en velik kup dreka. Kar četrt Hrvaške je do danes prazne, pe stoletja ne nodo poselili zemljo, od koder so genocidno pregnali celotno srbsko manjšino, nekdo v eu bi de moral oglasiti za.to masovno norost.in obsoditi hrvaško predsedstvo.

  • J.Smith

   Tud tleke bi blo marskej za pocist’t… s tabo vred

   • tretjerazredni

    Lahko takoj začneš, če ti ne bo uspelo, veš kaj ti sledi. Imam za tebe pripravljeno gajbico.

 • Felikss_AH

  Da najprej razčistim bistveno… pri vseh narodih obstajajo dobri in slabi posamezniki… po navadi pa v vojnah jo večinoma skupijo ta dobri, medtem ko slabi pogosto odnesejo celo kožo. V tej vojni je Srbska stran PRVA začela z poboji… in to sosedov… Škabrnja grozovit primer… in tudi zagrešili so daleč več zločinov nad civilisti in nad vojnimi ujetniki… kar se je pokazalo s Haškimi procesi.

  Z odpravo večstoletne okupacije Krajine s strani Srbov se je Hrvaška znebila večnega potencialnega žarišča na svojem teritoriju… vseeno pa je ostalo še nekih 100 tisoč Srbov in trenja spet rastejo… ponekod več ponekod manj… v politične “svrhe” pa zadevo dodatno kuri odurni sluzavac-Pupovac.

  Razburljivi komentarji nekaterih kolegov tu so povsem nesmiselni… medtem je pa slinasta histerija “tovariša” ki se odziva na tretjerazredni (verjetno troprsti Srbin) o – “z namenom iztrebiti določeno populacijo hrvaških prebivalcev” – sprenevedavo lažniva in s tem blesava… ker ni bilo nobenega iztrebljenja… Hrvaška vojska im je v Oluji pustila odprto pot da so se lahko umaknili proti Banja Luki. “Hrabra Krajiška Vojska” pa je v skrbi zase pozabila na varnost lastnih civilistov in so na nekaj mestih s tanki šli kar čez svoje… tako se je mudilo stran od groznih Ustaša.

  Nedosledni ste pa kristalno čisti Karantano-Slovenci tu, ki skupaj s svojimi Srbskimi “brati” tu v Sloveniji se “zgražate” kako so Hrvati pregnali Srbe… istočasno pa se jezite na številčno prisotnost Srbov pri nas. Eni reagirate kot zdolgočasene in kronično nedohebane gospodinje. Pogrešam pa edino da tu nimamo Slo-Thompsona… ker njegovi koncerti so veličastni, nepozabni in zbere se tudi preko sto tisoč ljudi… pridejo celo iz Avstralije… da izrazijo svoj Za Dom – Spremni. Pri nas pa je celo večina čistokrvnih Slovencev… brez Jugo-Slovencev… bolj Spremna za “imigrante”

  • J.Smith

   Kot po navadi, brez dlake na jeziku, vendar drzi vse

   • tretjerazredni

    Tudi, če bi polpismen idiot vedel kaj je res, to še ne pomeni, da si ti kaj razumel.

    • xtc

     No vidiš kako malo je potrebno ,da priznaš kaj si.

  • tretjerazredni

   Kdaj in kje je Srbija začela s poboji sosedov, če lahko malo bolj natančno obrazložiš, ker jaz prvič slišim. Tudi Hag je nedvomno ugotovil, da Srbija ni bila vmešana v nobeno državljansko vojno na balkanu, nekdo ti je dobro nažuljil možgane.
   To so naredili hrvati, na Hrvaškem, v bosni in tudi v Sloveniji, če ti lahko namignem kdo je začel.

   Kdaj so srbski tanki vozili po svojih civilistih, verjetno si srbe pomešal s kitajci.
   Hrvati niso izgubili nič ozemlja, ker Vojna krajina ni bila nikoli njihov avtohton prostor, hrvaških banovin je bilo več in so se spreminjale skozi zgodovino. Krajino bi morali izgubiti že zarado ustaštva, pa jo je njihov zemo Tito raje narisal pod hrvate, sicer bi moral mešati hrvaške srbe in bosanske hrvate, kar bi bilo še bolj čudno. Zakaj hrvaški srbi niso bili za Tuđmanovo novo ustaško, to si pridi gor pa kar sam.
   Kdo pravzaprav tebe rajca pri hrvatih, tisti buzi Tompson ali so ti namestili kakšno Danijelo, da bi malo pozabil na rasno nestrpnost do bratskih narodov, ki bi ko kot rasist moral začutiti že z arbitražo. Ne nujno, če si po rodu hrvat, potem se ti slovenci verjetno gabimo. Pa ne pozabi nategnat napihljivo barbiko, verjetno imaš tudi ti pri sebi eno tako lutko, za prvo pomoč, kot jo je profesor psiholog Dolfi delil svojim naci debilom.

   • Felikss_AH

    Repenčkarji ki o nečem nič ali malo vedo to nadomestijo s dozdevanji in fantaziranji kar na koncu preraste v prepričanja… in ti si en tak luštkan primerek. Kadar jaz nekaj ne vem… raje preberem pozorno, zato da pravilno razumem napisano in na to se šele upam spuščati v debato. Ker zahtevaš natančnost… pa dajva… samo ti predlagam da se najprej umiriš… kakšna vrečka ledu na glavo, pa bo šlo –

    TVOJE – – “Kdaj in kje je Srbija začela s poboji sosedov” – – Nikjer ni tega v mojem komentarju… ponavljam da ti pride do zavesti – NIKJER! Če bi bral z glavo in ne z razkurjeno ritjo bi videl da piše – “V tej vojni je Srbska stran PRVA…” (torej Srbi v Krajini)… in ti Srbi so PRVI zagrešili zločin prav v Škabrnji in Kijevu s pobojem svojih sosedov. Tu imaš na ogled – ZLOČINI U ŠKABRNJI Zarobljeni Četnici govore tko su ubojice – https://www.youtube.com/watch?v=il_cGJZ9REw – Bil je še en video ko v “Tamiču” pripeljejo trupla teh civilistov z razbitimi lobanjami v Zadar – osebno videl to takrat po TV… imam ga pa tudi nekje med Tb podatkov po diskih

    TVOJE – – “Tudi Hag je nedvomno ugotovil, da Srbija ni bila vmešana v nobeno državljansko vojno na balkanu” – – Tu je posnetek ki kaže drugače – – “B92: Beograd, Srbija 1991 – Bacanje cveca po tenkovima JNA” – https://www.youtube.com/watch?v=Xz42ucCGunU

    TVOJE – – “Kdaj so Srbski tanki vozili po svojih civilistih” – – To imaš pa tu – – “Oluja Srbski heroji sa tenkovima izgazili kolonu svojih izbjeglica” – https://www.youtube.com/watch?v=UxTTr0OI37s

    TVOJE – – “ker Vojna krajina ni bila nikoli njihov avtohton prostor” – – Tu imaš nekaj virov – –
    Vojna krajina – https://hr.wikipedia.org/wiki/Vojna_krajina
    Hrvatska vojna krajina – https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vojna_krajina
    Povratak Vojne krajine civilnoj Hrvatskoj (1881.) – https://povijest.hr/nadanasnjidan/povratak-vojne-krajine-civilnoj-hrvatskoj-1881/
    Povijest – Vojna krajina – https://www.gospodarstvo-petricevic.hr/povvkrajina.php

    TVOJE – – “Zakaj hrvaški srbi niso bili za Tuđmanovo novo ustaško” – – Blesavo kompletno… kot prvo ne obstaja pojem “hrvaški srbi”… vprašaj Srbe same… ampak Srbi u Hrvatskoj. Zakaj proti… pa to vsi vrabci vedo… konec privilegiranega statusa… in seveda “prijetni” spomini iz NDH. Kninsko področje pa je tudi zgodovinsko obremenjeno z Četniki še iz WW2, od koder so prav Četniki prvi začeli klanja po Bosni… Ustaše se pridružili s svojimi “podvigi”… in hudičevo kolo se je samo nadaljevalo… in temu ni videti kraja.

    Preostanek tvoje po Levuharsko-histerične tirade je pa tako butast da sploh ni za komentirati. Že videno… ko Levuharju “zmanjka argumentov”… teh pa itak nikoli nima… se v sili zateče Levuharski literarni klasiki – IDIOTIZMOM! … in ti so pogosto tvoj razpoznavni znak tu.

    • Vid Pustoslemšek

     Si se razpisal. No, emancipacijo Slovenije vseeno niso želeli preprečit Srbi, ampak Hrvati. Mene zanimajo Slovenci, ne pa zdrahe med pravoslavnimi, islamiziranimi in pokatoličenimi Srbi v Hrvatiji in BiH.

     • Felikss_AH

      Ne vem da so glih Hrvati želeli preprečiti “emancipacijo” Slovenije… Tuđman ni Hrvati… je samo Tuđman… in ker izjemno dobro poznam Hrvaško sceno in ljudi… (tudi Srbe) ker sem tam živel nekih 12 let… je tale tvoja trditev deplasirana. Praviš – – “Mene zanimajo Slovenci” – – tud prav… mene pa zanima CELI SVET… tudi ZARADI TEGA ker sem nekih 26 let delal po svetu… pa mi je verjetno zato prešlo v kri… pa še moje genetsko poreklo se razteza na 4 žlahtne Centralno Evropske narode z Slovenskim kot primarnim. Še kot otroka me je vse zanimalo… nikoli nisem bil žaba na dnu vodnjaka. Zato reagiram na nesmisle… še posebej pa na nevednost, pogosto prepleteno z epohalnimi bedarijami.

      Opažam pa da si nekateri posamezniki nekako inherentno izbirate aliase… kot neke refleksije samih sebe… tretjerazredni z njegovo tretjerazredno osebnostjo… ti s tem Pustoslepomišekanjem… in še nekaj modelov vas je te vrste… in glej vraga… vsi do enega – Levuhci.

     • Vid Pustoslemšek

      Glej, če nečesa ne veš, še to ni argument, da nekaj ni res. Da pa potlej na koncu poskušaš opletat še z osebnimi diskvalifikacijami, to pa me je pri tebi presenetilo. Kot vsevedu ti prišepnem, da je moj najljubši mislec – Sir Roger Vernon Scruton.

     • Felikss_AH

      “z osebnimi diskvalifikacijami” – ??? – katere so te diskvalifikacije-? a bi bil ljubezniv in nakazal vsaj eno

     • Vid Pustoslemšek

      Oseba v mojem avatarju je originalni ameriški redneck. Podtikanje refleksije na to dejstvo pa je diskvalifikacija.

     • Felikss_AH

      Daj ne bodi Snowflake… diskvalifikacija je laž, izkrivljanje in zlonamernost. Svojo refleksijo pa ne morem podtikati tebi ker je moja… potegnil za jezik si me pa prav sam s svojimi nesmisli… kar ne pomeni da si glih neumen… a če že nekomu kontriraš potem raje premisli in počni to smiselno

      Takoj ti bom postregel še z enim tvojim nesmislom ki si ga verjetno na hitrco, kar tako navrgel da bi dokazal nekaj ker ne more služiti kot dokazilo tvojem namenu – – “Kot vsevedu ti prišepnem, da je moj najljubši mislec – Sir Roger Vernon Scruton” – ??? – in kaj zdaj… a naj še jaz v “svoj bran” navedem kakšnega in ti “dokažem” kašen “mislec” sem tudi jaz… ki to sploh nisem.

      O mislecih pa naslednje… veliko ih je… veliko briljantnih… nekako med prvimi mi je vedno Sun Tzu… a vseeno so največji misleci za me prav misli same… in velike misli lahko pridejo od vse povsod… celo od kakega lokalnega buffet-misleca

      PS – Raje imam Deplorable Red-Necke kot pa snobistično Levuharijo

     • J.Smith

      please, nadaljujta, tole je zanimvo

     • Vid Pustoslemšek

      O.K., zakaj me pa potlej dražiš z Levuhci, če sem pa prepričan slovenski nacionalist? In ja, Pustoslemšek je čudovit in samo slovenski priimek. Sem se dolgo hecal s psevdonimom Jovo Jamnica, pa so me na portalu onemogočili. Zdaj sem pač Pustoslemšek, ker mi priimek ugaja. Ne vem, kje si našel motiv za maličenje istega. Sam pa menim, da je še kako pomembno, kateri mislec je plebejcu vzor.

     • Felikss_AH

      Uh sorry… nisem porajtal da si ex-Jovo Jamnica. Za Levuhca sem te okvalificiral ker sem ocenil da si na isti strani z onim… OK, ne bom “adendum hominemdun” pa bom samo napisal tretjerazrednim… ker ta mi je malce, ajd recimo najedav

      Glede mislecev… ne da je toliko pomembno, prej da pove nekaj o vzorčenem… kar je samo informativno. Svoje stališče o mislecih sem pa itak že pojasnil. Novodobni Jordan je na primer razkošen mislec… a je nekaj stvari ki mu ih hudo zamerim ker bi kazalo na to da se boji… kar je zopt razumljivo… samo potem se naj delikatnega dela raje ne dotika. Veliki mislec mora biti tudi korajžen, in ne samo mislec

     • J.Smith

      Tud zate apel, ne zbejzat zdej, ker za razliko od onega tretjerazrednega dolgocasneza tale debata obeta

     • Vid Pustoslemšek

      Težko ti ustrezno odgovarjam, če editiraš cele odstavke. Mejili na Srbijo praviš. Ko se je konstituirala Država SHS, smo mejili na Kraljevino Srbijo. In kaj se zgodi? Tudi Slovenec Vošnjak, član Jugoslovanskega kluba na Dunaju, se podpiše leta 1917 pod Krfsko deklaracijo in s tem omogoči srbskemu kralju Petru Karađorđeviču, da je pozneje njegov regent Aleksander podpisal Ujedinjenje. V deklaraciji, ki so jo podpisali v imenu srbske vlade – Nikola Pašić in v imenu še fantomske vlade poznejše Države SHS – Ante Trumbić, je veljalo, da so Srbi, Hrvati in Slovenci eno ljudstvo. Kaj pa zdaj?

     • Felikss_AH

      Ja, tole z dodajanjem stavkov zna komplicirati. Če bi šlo za več kot en stavek bi dodal kot odgovor sebi… OK, kapiram

      Zašel si v drugo smer s zgodovino nastanka… moja opazka se je nanašala samo na fiktivno opcijo kaj bi bilo če bi bilo… ker takrat bi zagotovo imeli s Srbi isto kar so imeli Hrvati… zato se mi je zdela tvoja opazka – – “emancipacijo Slovenije vseeno niso želeli preprečit Srbi, ampak Hrvati” – – neumesna – – in da je Hrvaška vmes je sreča za Slovenijo… in mnogi se tega ne ali pa nočejo zavedati… zato mi gre Plemeniti občasno na jetra… čeprav mi je všeč v marsičem drugem.

  • Vid Pustoslemšek

   Bojda se je celo ena družina pred leti vrnila iz Australije v Lijepu njihovu živet. Kako ji gre danes, ne poročajo več. Premožni australski Hrvati, ki priletijo iz Australije na Thompsonov koncert, se vsi po vrsti v Australijo tudi vrnejo. Prebivalstvo Hrvaške je leta 2019 padlo na cifro iz leta 1960. To so dejstva Lijepe njihove.

   • Felikss_AH

    Ne vem kaj si točno nameraval povedati s temi opombami… Namreč ko praviš – – Premožni australski Hrvati, ki priletijo iz Australije na Thompsonov koncert, se vsi po vrsti v Australijo tudi vrnejo” – – Ja, a ni to logično… saj tam živijo. Če si kdaj šel ven iz Slovenije… nekam kamorkoli in zaradi česarkoli… a si ti pol tam ostal? Tudi praviš – – ” Prebivalstvo Hrvaške je leta 2019 padlo na cifro iz leta 1960. To so dejstva Lijepe njihove” – – Ja, in? …. prebivalstvo Evropejcev je tudi upadlo, skupaj z Slovenskim. Upadlo je tudi Srbsko… a je večinoma slabši del tega upada uspešno vpadel v Slovenijo, kjer so se ergonomsko slizali z domačimi kontinencami… pardon, mislil sem kontinuiteto.

    Tovariši “božji” Levičarski… a res ne zmorete pametnih reakcij… takih podprtih z dejanskimi podatki in vsaj nekaj zdrave logike.

    • Vid Pustoslemšek

     Ne dajem Srbov Slovencem za vzor, tako kakor počneš ti s Hrvati. Če sem zato levičar… tudi prav. Tovariš pa zame ni zmerljivka.

     Pole, koku je ta Zhlovik en poshreſhnik, inu en pyanez, Zolnerjeu inu greſhnikou tovariſh? Inu Modruſt ſe mora puſtiti pravizhno delati od ſvoih otruk..
     ————

     Pole, koku je ta Človik en požrešnik, inu en pjanec, Zolnerjeu in grešnikou tovariš? Ino Modrust se mora pustiti pravično delati od svojih otruk…
     ——–
     Vir: Vzorec – Dalmatinova Biblija, 1584

     • Felikss_AH

      Napačna interpretacija… nobenih Hrvatov ne dajem za vzor Slovencem… tam pa kjer omenjam Thompsona povem da je to moja želja da bi imeli nekaj podobno Thompsonu, v smislu efekta in karizme

      Tovariš niti ni bilo mišljeno kot žaljivka… je kot “avatar” za Boljševizem ki so ga Boljševiki hudo zlorabili in popačili

      Tole z Dalmatinom pa mi je zanimivo, predvsem zaradi jezikovne forme

     • Vid Pustoslemšek

      Meni pretirana ikonografija na manifestacijah ne ugaja. Verjetno zato, ker sem Slovenec in se je to, Bog ve kdaj, naselilo v mojih genih.

      Najbrže zaradi tisočletja pod tujim jarmom. Zato pa kar končam s Prešernom in njegovo zadnjo kitico Zdravice:

      Visoko zdaj prijatl’i,

      kozarce zase vzdignimo!

      Saj smo se vsi pobratli,

      saj eno misel mislimo;

      Bog naj te,

      Bog naj me,

      naj nas živi tovar’še vse!

      Amen.

     • Felikss_AH

      Temu nimam kaj dodati razen da se meni, seveda moje strani ikonografija, dopada… kar je verjetno povezano z mojo militantno genetiko in zato občudujem Antični Rim, Celotno Nemško WW2 pojavnost in simboliko, Britansko Imperialno, s Putinom tudi obujeno Imperialno Rusko… in nekaj te pojavne atraktivnosti goji tudi Hrvaška s svojo simboliko… tudi Srbija. Glede naše me jezi da nimamo Karantansko heraldiko v zastavi… seveda zahvaljujoč kontinuiranem Boljševizmu. Bili smo pa tisoč let del Svetega Rimskega Imperija… Hrvati pa niso

      V vsakem primeru – No bad feelings
      Cheerio

 • xtc

  J****** ga “ustaško” Kolindo vabijo v Izrael NOB zmagovalce brcajo v r*** zakaj že?

 • Anton

  Hrvatje so patrioti, Slovenci smo srbski hlapci, žal

  sarkazem press

 • resnicoljubnež

  Samo zakaj smo pa mi ostali tako tiho in nimamo svojih koncertov in proslav? Tisto, kar organizira sds je bolj revno, ampak tu gre za milijon ljudi, ki nismo za komunizem. Kam smo se izgubili?

 • resnicoljubnež

  Glupača

 • Matjaž Gomboc

  Na naslednjo proslavo povabimo Thompsona. Da bo lepo zapel, kako oderuške so bile Janezove cene orožja, ki jim jih je prodajal. Če bi jim ga podaril bi verjetno imeli cel piranski zaliv danes.

 • Občasni Komentator

  Roku je kolega hrvat Šokić napisal članek, da se lahko pri nas ponaša s hrvaškim nacionalnizmom. MARŠ čez Kolpo, pa praznuj z njimi. Mi imamo svoje zmage, svojo domovino.