Hrvati slavijo zmago svoje diplomacije v zadevi teran

Datum:

Potem ko smo na našem portalu že večkrat pisali o diplomatski malomarnosti tedanjega ministra Židana, ki je za Slovenijo izgubil vino teran kot slovensko znamko, so nas v stranki SD in Židan sam še do pred kratkim prepričevali, da “vidimo bele miši” in da je teran slovensko vino. Dokler evropsko sodišče ni razsodilo – v prid hrvaške. Sedaj Hrvati upravičeno, v brk Židanu in posredno vsem Slovencem, slavijo diplomatsko zmago.

Še pred kratkim smo lahko brali, navsezadnje svojega poraza še kar ne prizna, da ne rabimo skrbeti in da so novice o tem, da je Židan za Slovenijo zapravil teran, zgolj politična manipulacija SD – ju nasprotne opcije.

Kaj natančno poraz Slovenije na sodišču pomeni? Na kratko, istrski pridelovalci vina bodo svoje vino lahko tržili in prodajali kot teran, kar za posledico ne bo imelo le negativnega diplomatskega priokusa, temveč tudi gospodarske posledice. Tedanji minister in bivši predsednik SD bo svojo krivdo ali vsaj objektivno odgovornost za pravzaprav neverjetni diplomatsko – gospodarski poraz seveda do groba zanikal in si pilatovsko pral roke, Hrvati pa medtem v svojih medijih proslavljajo zmago svoje diplomacije.

Foto: STA

 

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...