fbpx

Islamski ekstremisti v Parizu načrtovali napad na vrtec, poln otrok! Spremembe migrantske politike so nujne!

Foto: epa

Policija je 25. marca v Parizu aretirala dva islamska skrajneža, stara komaj 20 let, potem ko naj bi načrtovala pokol v vrtcu, polnem otrok, poroča BreitbartPariški tožilec ju je obtožil, da sta načrtovala pobijanje otrok in policistov. Poročajo še, da je bil eden od vpletenih skrajnežev znan Generalnemu direktoratu za domovinsko varnost (DGSI), francoski notranji obveščevalni agenciji. Islamist, za katerega preiskovalci domnevajo, da je vodja zarote, je po aretaciji priznal, da je hotel vstopiti v vrtec, vzeti nekaj otrok za talce, po prihodu policije pa bi skušal ubiti čim več policistov.

Osumljenec je po navedbah policije povezan tudi s  teroristom Mohamedom Merahom, islamskim ekstremistom, ki je bil odgovoren za streljanje na francoske vojake v Toulouseu  in Montaubanu leta 2012 na judovski šoli.

Vir blizu preiskavi je za televizijo RTL povedal, da je glavni osumljenec označen kot “psihiatrično nestabilna oseba s psihiatrično motnjo”, kazal pa naj bi tudi znake depresije, narcisizma in samomorilskih teženj.

Varnostne službe vsak teden preprečijo en teroristični napad
DGSI je osumljenca opazoval od leta 2015, ko se je ta zbližal z radikalnim džihadističnim gibanjem. Policija se je odločila za aretacijo kmalu potem, ko je objavil, da išče orožje. Preiskovalcem je dejal, da načrta v času aretacije še ni dokončno izdelal, je poročal Voice of Europe. Francoske obveščevalne službe v sodelovanju z vojsko in policijo tedensko preprečijo poskus terorizma, kakršen je ta najnovejši. Lani oktobra je francoski notranji minister Christophe Castaner dejal, da so oblasti leta 2018 uspele preprečiti pet večjih terorističnih napadov.

Foto: epa

Evropske varnostne službe vsak teden preprečijo kakšen teroristični napad islamistov, ljudje se že dolgo ne upajo več v nočnih urah sprehajati po večjih evropskih mestih, dekleta brez spremstva ne upajo na običajno večerno zabavo, verski in kulturni prazniki so močno zastraženi z vojsko z avtomatskim orožjem. Tudi to je realnost današnje Evrope, ki pa je nikoli ne bomo vzeli za normalno! Pravico imamo zahtevati Evropo brez notranjih meja in brez ilegalnih migracij, Evropo blagostanja in miru, ki bo svoje viške delila tudi s tretjim svetom, ne bo pa ga vozila na svoje dvorišče.

Franci Donko