Izraelski politik palestinski svetovalki v besednem dvoboju na BBC-ju: “Kaj ste doprinesli svetu, razen samomorilskih teroristov!?”

Besedni dvoboj med Bennettom in Buttujevo (Vir: Breitbart)

Pred kratkim je britanska produkcijska hiša BBC organizirala razpravo, v kateri so poizkušali najti skupne točke Izraela in Palestine ter tako vsaj malo zbližati ta dva močno sprta naroda. Razprava je potekala vse prej kot v prijaznem vzdušju, saj je veliko pozornosti vzbudil besedni dvoboj med izraelskim politikom Naftalijem Bennettom in palestinsko svetovalko Dianno Buttu. 

Naftali Bennett, visokotehnološki podjetnik, ki vodi izraelsko novo desno stranko, se je odzval na gibanje “Bojkotiraj, dezinvestiraj, sankcioniraj”, ki ga je podprla palestinska svetovalka Dianna Buttu. Ta si prizadeva za cilj, ki ga omenjeno gibanje želi doseči, to je čimbolj izolirati Izrael, čeprav kritiki gibanja poudarjajo, da bi bilo kakršnokoli bojkotiranje Izraela popolnoma nesmiselno, saj je svet že precej odvisen od izraelskih inovacij in izvoza.

Samomorilski teroristi kot edini palestinski izum
Dianna Buttu, palestinsko-kanadska odvetnica in nekdanja tiskovna predstavnica organizacije za osvoboditev Palestine, je gibanje “Bojkotiraj, dezinvestiraj, sankcioniraj” pozvala k polni aktivnosti ter mu svetovala, naj se ne ustavlja, ampak iz dneva v dan napreduje.

Bennett ji ni ostal dolžen: “Zdi se, kot, da ste Palestinci zadnjih sedemdeset let preživeli v samopomilovanju in se v to zaljubili. Svoj status žrtve ste prenesli na svoje otroke, vnuke, pravnuke. Judje smo doživeli holokavst, največjo tragedijo dvajsetega stoletja, ampak nismo cvilili zadnjih sedemdeset let, pač pa smo zgradili izjemno in neverjetno deželo. Zdaj nas lahko bojkotirate in izolirate, ampak zjutraj se ne boste mogli zbuditi, saj je čip v vaši budilki zgrajen v Intelu v Izraelu, na poti v službo se boste izgubili brez naše aplikacije Waze (GPS aplikacija, ki je povezana z zemljevidi), paradižnik, ki ga boste poskusili, je češnjev paradižnik, vzgojen v Izraelu. Kaj ste Palestinci doprinesli svetu razen samomorilskih teroristov? Kaj ste izzumili?” je zaključil svoje vprašanje, na katerega Buttujeva seveda ni odgovorila, pač pa dejala, da bi bilo dobro, da se Izraelci zavedajo, da so zemlja, na kateri sedijo, mesto, v katerem živijo in vse njihove čudovite stvari – da je bilo vse to zgrajeno na palestinski zemlji. “Palestinskega ljudstva ni bilo, to je vaš novi izum,” pa jo je dopolnil Bennett.

Dianna Buttu (Foto: Facebook)

M. M.

 • KAPIBARA

  Omenjeno ne drži SAMO za palestince..
  Nekako me spominja na bosance iz bivše juge..

  • stajerc5

   Brez, da jih zagovarjam, ampak, to z Bosanci je zgodovina in “tistih” sa cakljijom ni vec. Bojimo se lahko samo totalne prevlade srbov, pocasi v vseh vec vrednih polozajih in neustavljive rodne sile siptarjev.
   Ze rusofilnih pravoslavnih “bratov” ne znamo zaustaviti, lahko si pa mislis kaj bo, ko bo “kitajska” masa siptarjev pritisnila na njihova mesta.

 • Anton

  bravoooo Naftali, to jaz govorim že ves čas, je pa zelo zanimiva korelacija, ki je precej močnav primerjavi z našimi komunisti, slednji so taisto kot palestinci, edini doprinos svetu dali zgolj ogenj in kri.moje mnenje je da so Izraelci, superiorni narod, hočeš noče, če jih še tako preziaš, treba je priznati da brez njih bi bil tehnološki razvoj precej bolj upočasnjen.

  sarkazem press

 • xtc

  Palestinka je čisti odsev SLO levakov in njim podobnih v svetu.
  Čas je ,da Judje dokončo razterajo to neobstoječo nacijo po arabskih državah od koder so se navlekli.

 • Olga101

  Jaz bi to ekstrapolirala na vse Arabce / muslimane. Kaj so sploh doprinesli k svetovnemu razvoju? Še arabske številke so izumili Indijci. Arabci so bili le posredniki – tudi pri prenosu grških zapisov (Aristotel, …). Tudi algebre niso izumili, le izraz za to vejo matematike!

 • Black_hawk

  Love Israel

 • Peter

  Dobro ji je povedal.
  Nekaj za dvignit paro našemu hanzi novinarju/aktivistu in strokovnjaku za BV, B.V., no.

 • Igor Karlić

  Jaz stojim za Izraelom.

 • Pa kaj je z vami ljudje? Saj smo v NATO, torej moramo podpirati islamske teroriste, v slogu te organizacije!

 • Andrej

  Kdor ima težavo in nerazumevanje dejstev v odnosu Izrael – Palestina naj gre tja. Organizirajo zelo veliko romanj in izletov. Bo imel kaj videti. Mu bo takoj jasno, zakaj Palestina nima nobenih možnosti.

  • freedomfighter

   Sploh ne vem kaj se trudijo palestinci…to je za njih popolnoma izgubljena vojna

   • Andrej

    Zato pa toliko manj razumem naše politične budale, da tam mešajo drek.

    • freedomfighter

     Ja zgleda je delu slovencev pomembno kaj se dogaja v palestini…politiki delajo tisto kar mislijo da jim bo pridobilo glasove…najbrz ne misliS da se rjavec sekira za muslimane

     • Andrej

      Ja, v tej luči imaš pa prav.

 • Valter BraniSlav

  Zdi se, kot, da ste Palestinci zadnjih sedemdeset let preživeli v samopomilovanju in se v to zaljubili. Svoj status žrtve ste prenesli na svoje otroke, vnuke, pravnuke. Judje smo doživeli holokavst, največjo tragedijo dvajsetega stoletja, ampak nismo cvilili zadnjih sedemdeset let, pač pa smo zgradili izjemno in neverjetno deželo…
  KOT BI NEKDO GOVORIL BRALCEM NOVE24 KI TUDI SAMO CVILIJO IN SE SAMI SEBI SMILIJO, JAZ PA SEM MEDTEM USPEL V ZDA….
  Primerjava je zgolj nakljucna…. he he

  • freedomfighter

   Lepo povedano…ena stran joka druga pa razmisla kaj narediti da bodo uspesnejsi

 • ludvig

  ..lahko se vprašamo zakaj v arabskem svetu ni: svetovnih medicinskih centrov, svetovnih tehnoloških podjetij, svetovnih avtomobilskih podjetij, svetovnih vesoljskih podjetij…itd, itd in nenazadnje kulturnih, okoljevarstvenih, socialnih, športnih presežkov… od tam dobivamo samo poročila o konfliktih, sporih ..ali so za to res krivi samo Izrael, Amerika ali pa imamo opravka s kulturo prežeto z državnim islamom, ki preprečuje demokracijo, ki je osnova napredka…

  • freedomfighter

   Vse nasteto najdes v zdruzenih arabskih emiratih…edino avtomobilskih podjetij…ta so pa v saudski arabiji ce se ne motim…jaz trdim da islam oz vera je najslabsa stvar za napredek vendar pa so drzave kot so uae bahrain qatar itd. dalec pred nami…samo poglej kako zgledajo abu dhabi dubaj doha itd…

   • ludvig

    … z denarjem od nafte samo kupujejo in najemajo…če že kaj najdeš je to produkt tuje pameti, stvari peljejo-vodijo evropejci ali američani, poceni delovna sila prihaja iz Azije… sicer sedaj mladi-šolani v tujini-nekaj vlagajo v projekte za obdobja po nafti, istočasno pa njihova elita kupuje zemljišča po Evropi-za vsak slučaj…

    • freedomfighter

     Ja pac z dobrinami ki jih imajo kupujejo znanje iz tujine…temu se rece zdrava pamet…v puscavi ni dosti resoursou

  • Orbit_NG

   Poznajo samo alahiranje. drugega nič.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!