fbpx

Kanadski medij, ki ga je pred bankrotom rešil Soros, pritlehno napadel Orbana za stvari, ki jih počnejo opozicijske skupine

George Soros je ustanovitelj Open Society Fund. V letih 2017 in 2018 je financiral projekte portala Podčrto v skupni vrednosti 77,258 evrov. (Foto: EPA)

George Soros je ustanovitelj Open Society Fund. V letih 2017 in 2018 je financiral projekte portala Podčrto v skupni vrednosti 77,258 evrov.(foto: EPA)

Kanadski medij Vice News v lasti Vice Media, ki ga je pred časom pred bankrotom s finančno injekcijo rešil ravno judovski milijarder George Soros, je skušal prikazati proteste ultradesničarske organizacije Legio Hungaria, povezane z madžarsko skrajno desno opozicijsko stranko Jobbik, pred zgradbo Soroseve organizacije Aurora, kot napad vlade madžarskega premiera Viktorja Orbana. Ko so Madžari izpostavili laži kanadskega novinarja, pa se je ta pretvarjal, da se to ni ni nikoli zgodilo.

Prejšnjo sredo, 23. oktobra 2019 je okoli 50 pripadnikov ultradesničarske skupine Legio Hungaria v Budimpešti napadla center skupnosti Aurora, ki jo finančno podpira tudi judovski milijarder George Soros.

A namesto, da bi poročali dejstva, so tako iz Soroseve Open Society Foundation (OSF), kakor tudi sam novinar Vice News Tim Hume, skušali krivdo za napad na prostore Sorosove organizacije pripisati Fideszevi vladi premiera Viktorja Orbana.

Legio Hungaria je po poročanju V4NA organizacija, ki ima vezi z opozicijsko skrajno desničarsko stranko Jobbik. To pa ni predstavljalo težav za tiskovnega predstavnika OSF Csabo Csontosa, da bi za napad ekstremistov okrivil kar madžarsko vlado.

Na nepravilnosti o pisanju kanadskega levičarskega medija je takoj opozoril že madžarski sekretar za mednarodno komunikacijo in odnose z javnostmi Zoltan Kovacs, a se avtor članka na Vice News ni odzval. Namesto tega je Hume vztrajal, da se madžarska vlada ni odzvala na njegova vprašanja.

Vice je maja 2019 pred kolapsom rešil ravno Soros, ki je mediju namenil kar 250 milijonov dolarjev. Temu primerno je tudi poročanje skrajno levega liberalno-progresivnega medija, ki izkoristi vsako priliko za obračunavanje s konservativno vlado na Madžarskem, ki pri pregonu “humanitarnih” organizacij, ki podpirajo ilegalce ne pozna izjem. Na tnalu se je tako znašlo tudi večje število organizacij, za katerimi stoji Soros.

Ivan Šokić