fbpx

Kolumbijska profesionalna morilca več mesecev počitnikovala v Splitu

Slika je simbolična (foto: EPA)

Hrvaški mediji poročajo, da sta med marcem in junijem 2020 v okolici Splita stanovala kolumbijska plačana morilca. 29-letni Juan David Caicedo Bandoya in 43-letni Jose Aleksander Costana Casa sta več mesecev čakala na navodila svojega delodajalca, koga je potrebno odstraniti. Po več mesecih “počitnikovanja” na Hrvaškem so ju poslali v Črno Goro, mediji pa trdijo, da sta bila zadolžena tudi za umore v Avstriji, Hrvaški, Turčiji in Kolumbiji.

29-letni Juan David Caicedo Bandoya in 43-letni Jose Aleksander Costana Casa, kolumbijska profesionalna morilca sta po poročanju spletnega portala Tuzlanski več mesecev stanovala v Splitu.

Po več mesecih domnevnega brezdelja, sta se konec julija odpravila v Črno Goro, pri čemer sta s pomočjo preostalih članov kriminalne družbe nelegalno prečkala mejo. Črnogorski policisti so Bandoyo in Caso prijeli nedaleč od Nikšića med, kar se opisuje kot rutinska prometna kontrola.

Več mesecev čakala v Splitu
Bandoya in Casa sta bila aretirana 2. avgusta, črnogorski posebni tožilec Saša Čađenović pa je povedal, da sta Kolumbijca za umor neimenovanega člana dveh črnogorskih kriminalnih klanov, ki se trenutno nahajata v vojni, prejela plačilo 25 tisoč evrov. Čađenović je povedal, da sta kolumbijska morilca sprva pripotovala v Istanbul, od tam pa preko Bukarešte in Budimpešte nadaljevala pot na Dunaj. V sredini marca sta odpotovala v Split, kjer sta ostala do sredine julija.

Čađenović je razkril, da so kolumbijske morilce med bivanjem v Splitu ostali pripadniki kriminalne združbe oskrbovali s hrano in denarjem. Konec julija sta ilegalno prečkala mejo z Bosno in Hercegovino, nadaljevala pod to Trebinja, od koder so s pomočjo drugih članov kriminalne združbe prečkali gore in ilegalno vstopili v Črno Goro.

Ivan Šokić