Krvavi strelski obračun na vaški veselici v Hercegovini terjal dve smrtni žrtvi in ranjenca

Datum:

Pozno ponoči, okoli druge ure zjutraj, sta bila na vaški veselici v Gorici v BiH v strelskem obračunu ubita dva moška, ​​dva pa sta bila ranjena. Med ubitima je bil tudi znani podjetnik. Storilca so aretirali, preiskava pa je še vedno v teku, poroča Radiosarajevo.

V noči s srede na četrtek je na tradicionalni vaški veselici, ki slavi god sv. Stjepana, v vasi Gorica (BiH) moški s kalašnikovko streljal na množico ljudi, ki je bila pred kavarno. V strelskem obračunu sta bila ubita dva moška, eden je bil huje ranjen in eden lažje. Preiskava za razjasnitev okoliščin zločina je še vedno v teku.

V brutalnem strelskem obračunu sta bila ubita Mate Grizelj  (34) in Velimir Bušić  (60), znani podjetnik in lastnik podjetja Vebusch iz Grude. Enemu od težje ranjenih pa so v Mostarski bolnišnici amputirali nogo,  poroča Hercegovina.info. Masaker je po poročanju medijev zanetil prepir v tamkajšnji kavarni Zmaj, ko je ta po prepiru storilec odšel domov in se vrnil s kalašnikovko ter začel streljati na ljudi, ki so bili pred kavarno.

Storilec prijet, okoliščine še niso znane
Po obvestilu o streljanju je posredovala tamkajšnja policijska uprava, o navedbah prijave pa je bila obveščena tudi dežurna županijska državna tožilka, ki je prav tako odšla na kraj zločina. Po prihodu so ugotovili, da sta bili med streljanjem ubiti dve osebi, drugi dve pa poškodovani. Policisti so osumljenemu storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost. Pod nadzorom dežurne županijske državne tožilke so preiskavo opravili policisti Sektorja kriminalistične policije MNZ in Sektorja kriminalistične policije PP Gruda, izvajajo pa se še drugi ukrepi in dejanja, da bi razjasniti vse okoliščine tega kaznivega dejanja in ga dokumentirati. Po odredbi dežurne okrožne državne tožilke bo opravljena obdukcija trupel umrlih oseb, so sporočili z MUP ZHK, piše Telegraf.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...

Nakup stavbe na Litijski financiran s sredstvi za sanacijo škode po poplavah

Golobova levičarska vlada je sredstva za odpravo škode po...