fbpx

Melania Trump in ameriški podpredsednik Mike Pence zanikala avtorstvo anonimnega pisma o Trumpovi administraciji in anonimneža pozvala, naj se razkrije

Melania Trump (foto: Twitter)

Ameriški podpredsednik Mike Pence in prva dama Melania Trump sta zanikala avtorstvo anonimnega uradnika, ki je objavil kritiko Trumpove administracije na straneh New York Timesa. Prva dama je strahopetca pozvala, naj se podpiše z imenom.

Prva dama Melania Trump je v eni redkih izjav za javnost obsodila dejanja anonimnega uradnika “globoke države”, ki znotraj Trumpove administracije rovari proti predsednikovi agendi in je to tudi sam priznal v kolumni, ki jo je objavil New York Times.

Ameriški podpredsednik Mike Pence je ravno tako zavrnil avtorstvo omenjene kolumne. Iz njegove pisarne so sporočili, da se podpredsednik pod svoja mnenja tudi podpisuje s svojim imenom. “Naša pisarna je nad takimi amaterskimi dejanji,” je bil po poročanju Breitbarta do namigovanj levih medijev kritičen vodja podpredsednikovega kabineta Jarrod Agen.

Padec nivoja poročanja, v katerem dominirajo anonimni viri
“Ne ščitiš države, s svojimi strahopetnimi dejanji jo sabotiraš,” je bila ostra Melania Trump v izjavi za novinarje. Anonimni viri škodujejo pokrivanju novic, sploh ko prevladujejo v novičarskem prostoru, ni več možno ločiti ali, kaj je res, saj bi vsak navedeni anonimni vir lahko bil izmišljen. To se je v preteklosti že dogajalo. “Neimenovani viri so postali večina glasov, ki jih ljudje slišijo v današnjih novicah.” Prva dama je anonimneža pozvala, naj se razkrije. “Če je oseba dovolj drzna, da obtožuje druge ljudi, ima odgovornost, da javno stoji za svojimi besedami, in obtoženi imajo pravico, da se branijo.”

Ivan Šokić