Migrantom je dovolj pešačenja, zdaj skušajo priti v evropske države kar z letalom – 10 sirskih migrantov se je preobleklo v “ukrajinsko odbojkarsko reprezentanco” in zakorakalo na letališče

Foto: twitter

Migrantom je dovolj pešačenja po soncu, dežju in vetru, dovolj jim je skrivanja po gozdovih in pred policijo. Sedaj že pogumno zakorakajo kar na letališče, kjer bi se radi udobno namestili in ilegalno prišli v želeno evropsko mesto. Tako se je odločilo 10 sirskih migrantov, ki so se v upanju, da se bodo tako lažje pretihotapili in zlili z okolico, oblekli kar v “ukrajinsko odbojkarsko reprezentanco.”

Vseh deset migrantov naj bi prišlo iz Sirije in so v Grčijo vstopili ilegalno in brez dokumentov. Policija jih je aretirala na atenskem letališču Eleftherios Venizelos, potem ko so pregledali njihove potne liste in ugotovili, da so potni listi, ki so jih imeli s seboj, prijavljeni kot ukradeni ali izgubljeni, poroča AP news.

Dovolj jim je skrivanja po gozdu in spanja na tleh. (Foto: Nataša Zidar)

Bili so zelo inovativni, in sicer oblečeni v enake drese, s seboj so imeli športne torbe pa tudi dve odbojkarski žogi. Po podatkih policije so migranti želeli priti v švicarski Zürich z ukrajinskimi potnimi listi.

Lana Božič

 • Unikatna

  Kje so dobili drese?

 • PLavi-mil

  Pa pravijo0, da so reveži, od kod jim DENAR, vprašajte Slovence, kateri jih živimo, kolikokrat so se lahko peljali z avionom, eni še niti enkrat.

 • Stane Golobič

  Zakaj pa ne. Bomo mi imeli mir.

 • Bula Gnojna

  ha ha ha ha ha , IQ na nivoju sobne temperature, kje ste videli dvakrat žgane Ukraince?

 • Andrej

  Na letališču Grki hitro naredijo red. Na otokih pa nikakor.

 • xtc

  Naložit na drug avion in skipat nad Sirijo s padali.