Na Lampeduso je v 30 minutah prispelo 35 čolnov z afriškimi ilegalci!

Migranti so preplavili italijanski otok Lampedusa. (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

Po poročanju RadioGenoa so horde ilegalcev preplavile otok Lampedusa na jugu Italije. Razmere so povsem ušle izpod nadzora. Gre za pravo apokalipso!   

Na priloženem videoposnetki lahko vidimo, kako je skupina motornih čolnov, polnih migrantov, včeraj prispela v pristanišče otoka Lampedusa na jugu Italije. Svoj prihod ilegalci pozdravljajo z glasnimi vzkliki. Razmere so povsem ušle izpod nadzora. Samo v 30 minutah je iz Afrike prispelo 35 čolnov! Do trenutka, ko je posnetek nastal, je v enem samem dnevu na otoku pristalo sto čolnov z ilegalci! Italijanska premierka Georgia Meloni je sporočila, da je do včeraj izgnala 190 tisoč afriških zavojevalcev.

Migrantov bo še več: hrvaška policija jih pospešeno odstranjuje in vozi na slovensko mejo!
Spomnimo: tudi na balkanski poti se migrantski pritisk močno povečuje, pa ne le zaradi odstranjevanja panelnih ograj, marveč tudi zaradi spremenjene taktike hrvaške policije, ki ilegalce pospešeno odstranjuje z javnih mest in jih odvaža v bližino slovenske meje (tukaj). Spomnimo še, da so avtobusi med Ljubljano in Novo Gorico polni migrantov, toda mediji o tem večinoma ne poročajo (tukaj). Premier Robert Golob pa laže, da je ilegalnih prehodov med Slovenijo in Avstrijo “natanko nič” (tukaj).

Domen Mezeg