Na sanjskem otoku Zakintos se odvija prava drama

Foto: Epa

Pripadniki grške obalne straže so zasegli jadrnico in aretirali dve osebi zaradi poskusa tihotapljenja 37 ilegalnih migrantov v Italijo. Osumljenca, omenjena le kot tujca, stara 35 in 49 let, sta lahko del mednarodne organizacije za tihotapljenje migrantov, saj se jih zaradi balkanske zapore veliko zateče k storitvam tihotapcev.

Obalna straža je v torek sporočila, da je v ponedeljek zjutraj v Jonskem morju, nedaleč od otoka Zakintos, ustavila ladjo z ukrajinsko zastavo, poroča Voiceofeurope. Ladjo so nato zasegli, medtem ko so potnike prevažali do pristanišča v Zakintosu.

migrantje

Foto: Epa

Zaradi balkanske zapore se pogosteje zatekajo k storitvam tihotapcev
Čeprav oblasti niso prepoznale narodnosti oseb na krovu, so omenile, da preiskujejo dva osumljenca na krovu; omenjena sta le kot tujca, stara 35 in 49 let, ki sta lahko del mednarodne organizacije za tihotapljenje migrantov. Stotine in stotine ilegalnih migrantov še naprej prihajajo v Grčijo iz Turčije, mnogi pa sanjajo, da bi se odpravili naprej proti severu do uspešnejših evropskih socialnih držav. Ker so balkansko pot zaprli madžarski premier Viktor Orbán in drugi, se veliko ilegalnih migrantov zateče k storitvam tihotapcev.

Samo letos naj bi v Grčijo prispelo najmanj 22.000 migrantov
Prejšnji teden je 540 ilegalnih migrantov našlo pot v mestece Skala Sikamias na Lezbosu. Dogodek predstavlja največje število prihodov migrantov v enem dnevu od podpisa sporazuma med EU in Turčijo leta 2016. Danes je Grčija glavna vstopna točka v Evropo za afganistanske, iraške in sirske migrante. Število prihodov ilegalnih migrantov, ki je nekoč v povprečju znašalo 60 na dan, je zdaj doseglo povprečno 278 na dan. Samo letos naj bi v Grčijo prispelo najmanj 22.000 migrantov.

Eva Poljanc

 • Janez Novak

  Skroraj vsa evropska politika se spreneveda, da so tihotapci z migranti iz Afrike v Evropo prek Sredozemnskega morja, človekoljubi. V resnici so kriminalci, ki za denar vozije ilegalce v Evropo. Vse skupaj spominja na nekdanjo trgovino z afriškimi sužnji.

  • pajot

   samo,da tile,ki se zdaj švercajo v Evropo nikakor ne bojo sužnji. Čez čas bomo njihovi sužnji mi.

   • Marija

    To je namen zato so tudi placani.Okupacija Evrope.To govorim že 4leta

 • soc

  Pobesiti na drevesa bi bilo treba brez izjeme vse te tihotapce / “človekoljube”, ki nam Evropejcem uničujejo danes in jutri. Bodisi za mafijske denarje, bodisi iz denarja “nevladnih organizacij”. Njihove politične botre pa za zapahe.

  • francelj3

   Ilegalce pa streljati na meji, pa bo tega hitro konec.

 • Andrej

  Saj so Turki lepo rekli: 5 milijard €, če ne jih dobite 5 milijonov. Vsak mesec. Pa naj še kdo reče, da to ni dober biznis.

 • Marija

  Zaslužili so 22 milijonov.Seveda je to samo posel.Ker vsi ti migranti imajo denar.

 • Felikss_AH

  Ena “majcena napakica” se je prikradla v članku – – “Ker so balkansko pot zaprli madžarski premier Viktor Orbán in drugi” – – To drugi je napačno… nobeni drugi niso zaprli ničesar… ker Željni Zastonjkarskega Življenja na Zahodu prestopajo vsako mejo od Grčije do njim zdaj ključnega “terminala” Slovenije. Tu se “kompozicije” prestavljajo malo sem malo tja… Bosanski “terminal” pa se prazni, ker tovori odhajajo v Slovenijo. Tu je pa precej megle in ni podatkov kje se tisoči “paketov” nahajajo. Čeprav število novih Črnih in Rjavih njušk raste dnevno (vsaj v Ljubljani)… še vedno “manjkajo” ostali tisoči.

  Na promigrantski RTv SLo… (lahko bi se preimenovala v RTv SlonoKoščena Obala)… pravijo da ih je v Slovenijo letos vstopilo cca 10,000… hmmm… koliko se ih je pa šmugnilo mimo tega “podatka”… kot pri švercu drog kjer odgovorni pravijo da prestrežejo vsega cca 12% – 15% robe… torej koliko bi se ih naj šmugnilo mimo – ? Verjetno je večina odpeketala naprej… a ti so potencialno “naši”, ker ih lahko vrnejo nam (kadar koli) kot glavni vstopni točki Marakeshkega projekta.

  Turčija z milijoni “migrantov” je izhodiščni terminal, Bosna pa je vazalna podružnica Turčije kjer je Erdogan danes kot Sultan nekoč za časa Otomanskega Imperija. Kaj pa “Slovenska” Islamska Skupnost… ta mora biti pravi Tuški (Erdoganov) Vilajet (provinca, upravna enota)… pa ne samo zaradi Bosanskih Muslimanov. Kaj pa avtohtone Slovenistanske sile ki so napadle Pahorja zaradi njegovega stališča do vstopa Turčije v EU – – “Predsednika Pahorja pozvali k odstopu, ker je neposredno ogrozil varnost in blagostanje Slovenije in njenih državljanov”.

  Torej Slovenski državljani so ogroženi brez Turčije in njenih originalnih 80 milijonov + cca TRANZITNIH 7 milijonov Željnih Zastonjkarskega Življenja na Zahodu (cca 3 milijoni že prispeli na svoje destinacije ostali še na čakanju). Temu je za pripisati še najmanj pol milijarde onih ki se že premikajo v smeri Turčije, se pripravljajo, razmišljajo, ali za enkrat samo sanjajo o tem. Ne pozabiti da so se sanje uresničile tistim ki so že prispeli v najbolj blesavo civilizacijo vseh časov.

  Po tej “statistično-matematični logiki” bodo Slovenski državljani absolutno (u svakom pogledu) varni ko se bo v Evropo skupaj z Slovenijo naselilo kakih pol milijarde Željnih Evropskega Idiotizma.

  • Felikss_AH

   KOLATERALNO-INFORMATIVNO

   Glede take “varnosti” svojih državljanov vodi Kanada kjer vlada 1000% usekani Justin, enako usekani Levičarji in Židovski Kultur-Marxizem. Namreč Louise Arbor je tista ki je spisala Global Compact on Migration… živi v Kanadi… se ima za “Kanadčanko” in se ne ima, ampak je Židinja.

   Ali ste vedeli, da se kanadska vlada ukvarja z etničnim čiščenjem svoje delovne sile

   V Kanadi obstaja uradna politika, imenovana “pravičnost zaposlovanja” (employment equity), kar je mandat, zaradi katerega je nezakonito, da bi delodajalec zaposlil preveč Belih Kanadčanov. Trenutno se mandat nanaša samo na zaposlovanje v javnem sektorju, vendar postaja vodilno načelo za številna podjetja in korporacije v zasebni lasti kot del njihove nenehne zaveze “raznolikosti” (diversity).

   Poglejte samo politiko množičnih muslimanskih migracij Justina Trudeauja v zadnjih nekaj letih in razumeli boste, kaj zdaj pomeni “raznolikost”. Kanadski muslimanski minister za priseljevanje Ahmed Hussen je dejal, da bo do leta 2036, 100-odstotna rast prebivalstva Kanade posledica priseljevanja, danes znaša približno 75%.