fbpx

Patetična Hillary Clinton: Zarote, zakaj je zmagal Trump in ne ona – njen seznam obsega skoraj 30 krivcev, tudi Baracka Obamo!

Foto: epa

Hillary Clinton več kot očitno še ni prebolela poraza na predsedniških volitvah. Zanj je tako okrivila FBI in njenega direktorja Jamesa Comeyja, Ruse, Vladimirja Putina, antiameriške sile, slabo informirane volivce, vse, ki so predvidevali, da bo zmagala ona, rezultate predvolilnih anket, Obamo, ker je zmagal dva mandata, ljudi, ki hočejo spremembe, antifeministke, ženske iz primestij, The New York Times, vodstva televizij, novice na kabelskih televizijah, Netflix, demokrate, ki niso imeli dobrih argumentov, Facebook, Twitter, Wikileaks, ‘fake news’, ‘kuhinjo’ v Makedoniji, republikansko stranko in celo demokratsko stranko. Edini, ki za njen poraz niso krivi, so – Bill, Chelsea Clinton ter seveda ona sama.
Luzerka številka 1 Hillary Clinton bi se lahko že sprijaznila s porazom in mirno živela dalje. Ampak ne, ona še naprej javno razčiščuje, zakaj je izgubila bitko na predsedniških volitvah lanskega novembra. Nazadnje je v sredo javno napadla Donalda Trumpa in zatrdila, da mora slediti Rusom, da bi bila Clintonova čim dlje stran od Bele hiše. Clintonova namreč odkrito verjame, da je Trump “sodeloval” z Rusijo, za kar je nanizala tudi kup kvazidokazov, in sicer da je bila “velika večina” zapisov o njej na Facebooku ‘fake news’. Še več, prepričana je, da jo je po krivem doletela “Pizzagate”, da so se torej trditve, da naj bi vodja njene kampanje John Podesta sodeloval v mreži seksualne trgovine z otroki, skovale v neki restavraciji v Washingtonu, prav Pizzagate pa naj bi bila kriva, da so slabo obveščeni volivci podvomili v njo kot predsednico.

Clintonova ima odgovor na vse – dobro je razvila teorijo zarote
Clintonova je sicer nastopila na javni konferenci, izvedeni po principu vprašanje-odgovor, svoj nastop pa je začela z besedami: “Prevzela sem odgovornost za vse sprejete odločitve, ampak to ni razlog, zakaj sem izgubila.” Nato je začela nakladati, kako je njeno kampanjo nepričakovano zadela mreža ruskih hekerjev, ki so o njej širili lažne novice. In kaj naj bi Rusi imeli od tega, da jo ustavijo? Clintonova ima tudi na to odgovor: “Rusi po mojem mnenju – na podlagi obveščevalnih in protiobveščevalnih virov, s katerimi sem govorila – niso najbolje vedeli, kako naj te informacije uporabijo proti meni, razen če so bili vodeni s strani določene skupine ljudi – Američanov.”

Pa da ne bi slučajno mislili, da je bila Hillary tarča temne zarote samo v letu 2016. Hillary je namreč prepričana, da sta bila z Billom že leta 1990 tarči “velike desničarske zarote”, trdi pa tudi, da so mediji njena opozorila med kampanjo o tem pred temi volitvami “prezrli”. “To je bila velika desničarska zarota. Zdaj je to velika ruska zarota. Izkazalo se je, da smo imeli prav.”

Pri zaroti zoper njo sodelovalo kar 1000 ruskih agentov
Večkrat je ponovila, da so uporabniki Facebooka to družabno omrežje uporabili za širjenje lažnivih novic o njej in poudarila, da je “večina novic” o njej na Facebooku ‘fake’. Obenem je zatrdila, da ima informacijo, da je kar 1000 ruskih agentov (sliši se skoraj kot pravljično število) sodelovalo pri tem, da so na družabnih omrežjih ustvarjali lažnive novice o njej in jih potem pošiljali v svet.

Obtožbam, kdo vse je kriv za njen poraz, pa s tem še ni videti konca, kriv je namreč tudi Wikileaks. Po njenem je namreč Wikileaks  tako kot Rusi  vdiral v e-pošto Johna Podeste. To naj bi se po njenem zgodilo le eno uro potem, ko je v javnost pricurljal posnetek, kako Donald Trump osvaja neke ženske.

Ima se za žrtev ‘fake news’
Poleg tega so za njen poraz krivi tudi nizko informirani volivci, ki so se pustili prepričati ‘fake news’ na Facebooku. “Nekateri volivci so ‘nasedli’. Nekateri so ostali doma. Nekateri so glasovali za Trumpa.” In potem je bilo spet krivih 1000 ruskih agentov … “Ti so bili vodeni, zato so Rusi vedeli, kaj storiti.” Porazen rezultat na volitvah naj bi bil dokaz prav za to, kako lahko ‘fake news’ vplivajo na volitve.

Volivce obtožila, da so obsedeni
Prepričana je tudi, da v ZDA obstajajo okrožja, v katerih so glasovali za Obamo in niso bili posebej navdušeni, da bi dali svoj glas Trumpu, vendar so bili ljudje iz teh okrožij zaskrbljeni zaradi možnosti, da bo šla v zapor, ter zaradi informacije, da naj bi v kleti neke picerije vodila “trgovino z otroki”. “Vrsta stvari, ki se jim vi smejite, je iz Wikileaksa, ampak ljudje so obsedeni s temi stvarmi. Obsedeni,” je ponovila. “Nizko informirani volivci, ko nekaj vidijo na Facebooku, že twittajo: ‘O moj Bog, Hillary Clinton vodi trgovino z otroki v Washingtonu skupaj z Johnom Podesto! No, ne boste verjeli, ampak to so bile tako neverjetne volitve.”

Barack Obama je kriv – ker je privlačen moški
Clintonova pa za svoj poraz ne krivi le Trumpa in Rusov, temveč trdi tudi, da je bila diskriminirana zaradi svojega spola, piše Daily Mail. Res je, Clintonova trdi, da za vsem tem stoji seksizem: “Izkoristili so me, in to nepravično. Ampak to je del sporočila iz ozadja.” S tem pa se njeno prelaganje krivde za poraz na druge ne konča, kriv naj bi bil namreč tudi Barack Obama  natančneje, celo njemu naj bi bilo lažje postati predsednik, čeprav je temnopolt, saj naj bi bil “zanimiv”. Prepričana je tudi, da volivci niso bili pripravljeni sprejeti ljudi, ki ne “izgledajo ali govorijo” kot prejšnji predsedniki. “Predsednik Obama je podrl to rasno pregrado, a je tudi zelo privlačen moški,” je dejala.

Krive predpostavke, da bo zmagala, The New York Post, Netflix …
“Bila sem žrtev razširjenih predpostavk, da bom zmagala,” je prepričana, zakaj naj bi bila zanjo ta predvolilna bitka težja kot za Trumpa. Liberalni časnik The New York Times pa naj bi bil kriv, ker naj bi pomagal pri tem, da je škandal z njenimi e-sporočili postal večji, kot bi si kdorkoli lahko sploh zamislil. Hillary pa krivi tudi mrežo Netflix  po njenem namreč niso vzpostavili pravega ravnovesja med različnimi političnimi dokumentarci. “Osem od top 10 političnih dokumentarcev na Netflixu je bilo zoper mene in predsednika Obamo.”

Marjanca Scheicher