[Video] Po napadu na pravno državo zdaj socialistični udar na versko svobodo Špancev

Datum:

“Ti prizori kažejo, da smo Španci siti,” je proteste v Madridu komentiral španski novinar in publicist Alvaro Peñas. Vlada socialistov in komunistov pod vodstvom Pedra Sáncheza namreč že odkrito posnema stališča, značilna za diktaturo. Socialistični udar na pravno državo v Španiji je zdaj usmerjen tudi proti verski svobodi, saj je vlada skupini katoličanov prepovedala miroljubno molitev na trgu.

Po nedavnem napadu na pravno državo prek pakta s separatisti, ki napada delitev oblasti in enakost pred zakonom, zdaj Sánchezova vlada napada eno najosnovnejših človekovih pravic: versko svobodo. Natančneje, svobodo katoličanov, ki se vsak dan zbirajo k mirni molitvi rožnega venca na ulici, pravico, ki ne potrebuje nobenega dovoljenja. Ljudje so se diktatorstvu in prepovedi molitve uprli.

Skupina katoličanov moli že nekaj dni pred državnim sedežem Socialistične stranke (PSOE) pred župnijo sv. Brezmadežnega srca Marijinega, ki pripada misijonarjem klaretincem in si deli pločnik s sedežem PSOE. Molitev poteka na stopnicah cerkve, mirno in brez vmešavanja kogar koli, a zdi se, da to moti tudi špansko levico, ki je znana po svoji sovražnosti do katoličanov.

Socialistični napad na versko svobodo
Poleg vsega omenjenega je policija katoličanom grozila z denarno kaznijo, če bodo vztrajali pri molitvi, nazadnje pa je bila pridržana ženska. Nekaj ​​dejstev, ki nas začnejo spominjati na dogajanje v socialističnih diktaturah, kot so Kuba, Nikaragva ali Venezuela. Prav tako je vladna delegacija prepovedala molitvene shode na tem mestu, predvidene za 29. in 30. november. “V Ferrazu so prepovedali molitev rožnega venca,” je ob videoposnetku zapisal uporabnik X.

 

Gre za isto vlado, ki namerava amnestirati tiste, ki so preganjani zaradi terorizma
Ta kršitev temeljnih pravic se dogaja, medtem ko vlada namerava podeliti amnestijo katalonskim separatistom, obsojenim zaradi nasilnih zločinov in celo preganjanim zaradi terorizma.  Vlada s takšnim ravnanjem sporoča, da njeni zavezniki uživajo nekaznovanost za kazniva dejanja, hkrati pa je močna roka nad tistimi, ki levici niso všeč, čeprav ne delajo nič nezakonitega. To je zloraba oblasti, značilno za avtoritarno in sektaško vlado, na katero je s kršenjem temeljnih pravic opozorilo že več sodb ustavnega sodišča, poroča medij Contando Estrelas.

Zloraba, ki jo je včeraj zagrešila vlada, je po pričakovanjih povzročila nasproten učinek od tistega, kar so socialisti želeli. Po 25 zaporednih dnevih protestov pred sedežem PSOE je bilo sprva le malo ljudi, po poročanju nekaterih španskih medijev pa se je v torek tam zopet zbrala množica. Nekateri so protestirali proti omenjeni amnestiji, nekateri pa molili. Na kraj je bila ponovno napotena nacionalna policija, da prepreči ljudem, da bi se približali sedežu PSOE. “V Madridu je izbruhnila jeza domoljubov, potem ko je policija sankcionirala organizatorja krščanske molitve na trgu. V Evropi se zdi, da lahko kjer koli molijo samo muslimanski priseljenci,” je zapisala Radio Genova in opozorila na očitno – socialisti bi sprejeli vse, samo kristjanov ne.

“Ti prizori kažejo, da smo Španci siti. Ustavijo te in te oglobijo za molitev, oglobijo te za hupanje in podporo protestom. Pretepejo te in te identificirajo, ker obsojaš amnestijo, ki zlomi sistem in narod, ki so ga ti policisti branili. Španci smo videli, kako proti nasilnim katalonskim separatistom niso uporabili solzivca ali gumijastih žog, vidimo, kako na tisoče ilegalcev prečka meje, vidimo, kako divjajo kriminalci …”, je ob tem kometiral Penas.

Foto: X

“Vse bolj smo siti dela in plačevanja davkov za podporo sistem, ki nam prepoveduje celo molitev. Prvi dan, ko je policija zaplinila družine in starejše v Ferrazu, na sedežu Socialistične stranke, je starejši moški, ki so ga na ulici oskrbeli reševalci, postal viralen. Z nekaj besedami je opisal dogajanje: “Španija se je prebudila, pasji sinovi,” je poudaril.

Christian Lawyers ponuja brezplačno pomoč tistim, ki jim grozijo denarne kazni
Kot so poročali, je španska fundacija krščanskih odvetnikov obsodila vladnega delegata in poudarila, da je s svojim ravnanjem “zagrešil kaznivo dejanje zlorabe oblasti in sprenevedanja”. Odvetniška pisarna Christian Lawyers ni izključila tožbe proti policiji, zastopala pa bo vsakogar, ki je pridržan ali kaznovan zaradi molitve. Njihov predsednik je ob tem kritiziral ravnanje španske vlade in dejal. “Ta vlada zapira miroljubne ljudi v zapor zaradi preprostega dejanja molitve, hkrati pa odpravlja kazni vseh vrst kriminalcem, ki jih je spremenila v svoje partnerje.”

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...