fbpx

Prezgodnje veselje v taboru Clintonove: Trump se ji zopet nevarno približuje

Foto: epa

Zadnji anketi, ki sta jo med ameriškimi volivci izvedli televizijska hiša ABC in časopisna hiša Washington Post, kažeta, da je republikanski predsedniški kandidat Donald Trump nekoliko zmanjšal svoj zaostanek za demokratko Hillary Clinton; danes bi za Trumpa volilo 44 odstotkov volilnih upravičencev, medtem ko Clintonova še vedno vodi z 48 odstotki. Osem odstotkov volilcev je še naprej neodločenih.

Levičarsko usmerjeni ameriški mediji so prejšnji teden že pokopali Donalda Trumpa, saj so njihove ankete kazale, da ga je na novembrskih predsedniških volitvah pripravljenih podpreti samo 38 odstotkov volivcev, medtem ko je imela Hillary Clinton navkljub aferam, ki pretresajo njeno kampanjo, tudi že rekordnih 50 odstotkov podpore.

Trumpa, ki je septembra precej pridobil v primerjavi s Clintonovo, je oktobra pokopala serija obtožb, za katerimi stoji nekaj ženskih feminističnih skupin. Zdaj Trump za Clintonovo zaostaja “samo” še za štiri odstotne točke, zato je njena kampanja podpornikom v četrtek poslala jasno sporočilo, da se predsedniška tekma znova zaostruje.

Trump dela med ljudmi, za Hillary pa to počno mediji
V videosporočilu, ki ga je objavil menedžer Hillaryjine kampanje Robby Mook, slednji jasno izkazuje svojo zaskrbljenost zaradi nenadnega približanja Trumpa, saj so v demokratskem taboru pred tem že verjeli, da so se ZDA že odločile. “Donald Trump postopa naokoli in ljudem razlaga, da naj ne poslušajo anket, pravi jim, da lahko še vedno zmaga na volitvah. In veste kaj, ima popolnoma prav,” v videu pravi Mook.

Američani bodo sicer naslednika demokratskega predsednika Baracka Obame na zveznih volitvah izbrali 8. novembra.

L. S.