Raznolikost poka: Na Švedskem v letošnjem letu za 45 odstotkov več eksplozij kot lani

Datum:

Švedska policija je sporočila, da se je število incidentov z eksplozijami in bombardiranji na Švedskem med januarjem in julijem letos povečalo za kar 45 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2018.

Po uradnih statističnih podatkih je bilo na Švedskem v prvi polovici leta 2019 kar 120 incidentov z eksplozijami, lansko leto jih je bilo po pisanju Breitbarta v istem časovnem obdobju “zgolj” 83, tako da gre za 45-odstotni porast incidentov z eksplozijami v prvi polovici leta 2019.

V celem lanskem letu je bilo na Švedskem 157 zabeleženih eksplozij, a številke niso čisto jasne, saj si nekatera poročila nasprotujejo. Po trditvah sveta za preprečevanje zločinov BRA naj bi bilo “samo” 108 prijavljenih primerov uničenja zaradi eksplozij v letu 2018.

Število eksplozij narašča
Po drugi strani nacionalni forenzični center, ki preiskuje primere eksplozij, poroča o 255 primerih v letu 2018 in 196 primerih letos. V vsakem primeru pa se glede ene stvari vse organizacije strinjajo: število eksplozij na Švedskem je v porastu.

Včasih so na švedski televiziji svarili pred puščanjem prižganih sveč, zdaj opozarjajo pred eksplozijami granat

Za kakšno epidemijo pokanja gre, je bil dovolj nazoren že posnetek iz lanskega decembra, ki so ga vrteli na švedski nacionalni televiziji. V oglasu so namreč opozarjali, kako nevarne so ročne granate, in gledalce pozvali, da če jih najdejo, naj jih ne pobirajo. Sledil je še prikaz škode, ki jo lahko povzroči granata, kakor so včasih svarili pred nevarnostjo požara zaradi adventnih sveč.

Najbolj bombardirajo raznoliki v Malmöju
Če so bile v preteklosti na Švedskem najbolj priljubljene granate, ki so v državo prišle še kot ostaline vojn na Balkanu v 90-ih, danes kriminalni element družbe raje posega po palicah dinamita. To tudi kaže na “izjemno učinkovito asimilacijo” migrantov, saj so z balkanskih granat prešli na dinamit, ki je izum švedskega inovatorja, podjetnika in filantropa Alfreda Nobela.

Švedska postaja prava tempirana bomba: v letošnjem letu že več kot 50 močnih eksplozij!

Najbolj na udaru eksplozij se je v zadnjih nekaj letih znašel multikulturni Malmö, ki je leta 2017 zabeležil 58 primerov eksplozij, leta 2018 45 in letos do zdaj 23.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Polet v večnost: V “AWACS-u” so videli izstrelek, a ni bilo rešitve

S strmoglavljenjem že drugega poveljniškega letala Beriev A-50 v...

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...