Raznolikost poka: Na Švedskem v letošnjem letu za 45 odstotkov več eksplozij kot lani

Kako izgleda ko eksplodira granata v kuhinji (Printscreen SVT)

Švedska policija je sporočila, da se je število incidentov z eksplozijami in bombardiranji na Švedskem med januarjem in julijem letos povečalo za kar 45 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leta 2018.

Po uradnih statističnih podatkih je bilo na Švedskem v prvi polovici leta 2019 kar 120 incidentov z eksplozijami, lansko leto jih je bilo po pisanju Breitbarta v istem časovnem obdobju “zgolj” 83, tako da gre za 45-odstotni porast incidentov z eksplozijami v prvi polovici leta 2019.

V celem lanskem letu je bilo na Švedskem 157 zabeleženih eksplozij, a številke niso čisto jasne, saj si nekatera poročila nasprotujejo. Po trditvah sveta za preprečevanje zločinov BRA naj bi bilo “samo” 108 prijavljenih primerov uničenja zaradi eksplozij v letu 2018.

Število eksplozij narašča
Po drugi strani nacionalni forenzični center, ki preiskuje primere eksplozij, poroča o 255 primerih v letu 2018 in 196 primerih letos. V vsakem primeru pa se glede ene stvari vse organizacije strinjajo: število eksplozij na Švedskem je v porastu.

Včasih so na švedski televiziji svarili pred puščanjem prižganih sveč, zdaj opozarjajo pred eksplozijami granat

Za kakšno epidemijo pokanja gre, je bil dovolj nazoren že posnetek iz lanskega decembra, ki so ga vrteli na švedski nacionalni televiziji. V oglasu so namreč opozarjali, kako nevarne so ročne granate, in gledalce pozvali, da če jih najdejo, naj jih ne pobirajo. Sledil je še prikaz škode, ki jo lahko povzroči granata, kakor so včasih svarili pred nevarnostjo požara zaradi adventnih sveč.

Najbolj bombardirajo raznoliki v Malmöju
Če so bile v preteklosti na Švedskem najbolj priljubljene granate, ki so v državo prišle še kot ostaline vojn na Balkanu v 90-ih, danes kriminalni element družbe raje posega po palicah dinamita. To tudi kaže na “izjemno učinkovito asimilacijo” migrantov, saj so z balkanskih granat prešli na dinamit, ki je izum švedskega inovatorja, podjetnika in filantropa Alfreda Nobela.

Švedska postaja prava tempirana bomba: v letošnjem letu že več kot 50 močnih eksplozij!

Najbolj na udaru eksplozij se je v zadnjih nekaj letih znašel multikulturni Malmö, ki je leta 2017 zabeležil 58 primerov eksplozij, leta 2018 45 in letos do zdaj 23.

Ivan Šokić

 • ZatonMesecnikov

  Bolj greš proti jugu, bolj poka. To imajo prebivalci v krvi. Včasih, v zlati dobi petard, po osamosvojitvi Slovenije, je treskalo kot na balkanskih frontah v mestnih predelih posameznih mest. Fužine, Jesenice, Planina Kranj, Maribor, Koper. Na vasi ni pokalo.

  Ko pridejo na sever, to navado prinesejo s seboj….Na nas pa je, kot pravi Repovž, da se tem navadam čudimo. Oni pa vržejo ven oči, ko zagledajo našega Kurenta….

  • xtc

   Si mislil zapisati “našega Repovža”?

 • xtc

  Treba je razumeti nekaj,četudi pobrišemo verske razloge iz teh držav od koder prihajajo “eksplozivni”,gre za narode,ki so že mentalitetno težava,če so še pa cepljeni z problematičnimi religijami od islama,pravoslavja in še česa napreje,pač dobiš to kar so si nafurali Švedje,večina teh narodov rabi zgolj in le zgolj trdo roko,demokracija tam NE deluje.

 • šmentanamuha

  Kako je mogoče, da iz najbolj napredne evropske države nastane navadna greznica ali po Trumpovo ena usrana lukna?

  • Skrajno Desni

   Islamistična visoko izobražena drhal prevzema napredek.

  • Marija

   Eno gnilo jabolko,zabnije cel zaboj.Tako je to.Župan rabi volivce pa si jih naseli.Je njihov dolžnik in veriga gre naprejEnostavno.

 • Šokiću pa valda ne bo pisal kako so hrvaški banditi v Kninu vdrli v lokal in začeli razbijat samo zato ker se ja tam gledal Crvena zvezda.

  • učko

   V vojski so me naučili, da za Crveno zvezdo navijajo primitivci, za Partizan pa intelektualci. In glede, da so Hrvati intelektualno bolj dozoreli je logično, da se je zgodilo to kar se je, LOL.

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  Majo predcasno novo leto